Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 november 2020

De Wever (N-VA) haalt uit naar premier en minister Vandenbroucke: “Als je middenstanders te gronde wil richten, dan...

HLN
De Wever (N-VA) haalt uit naar premier en minister Vandenbroucke: "Als je middenstanders te gronde wil richten, dan moet je het zo aanpakken"
Op 1 december mogen de niet-essentiële winkels weer de deuren openen nadat ze wekenlang gesloten waren. Maar de uitleg van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) dat die sluiting er vooral is gekomen om een schokeffect te creëren, is bij de partijvoorzitter van N-VA, Bart De Wever, slecht gevallen. "Wij gingen ervan uit dat de premier en de minister van Volksgezondheid zich baseerden op ratio en wetenschap. Niet dus", zo sneerde hij op Twitter.
Lees verder

In beslag genomen ring verkocht voor meer dan 90.000 euro
De veiling van een ring die eerder in beslag was genomen, heeft de federale overheidsdienst Financiën meer dan 90.000 euro opgebracht. Het was het duurste object, auto's niet meegerekend, dat Financiën tot nu toe verkocht via zijn winkel Fin Shop.
Lees verder

Hoe Beerschot na spektakelrijke Antwerpse derby koploper is, de vijf Genkse goals, de Clásico: alle hoogtepunten van speeldag 14
Lees verder

Biden verzwikt enkel tijdens spelen met hond
De Amerikaanse president elect Joe Biden heeft zijn enkel verzwikt tijdens het spelen met zijn hond, zo melden Amerikaanse media zondag.
Lees verder

Servië laat Montenegrijnse ambassadeur toch blijven
Servië ziet af van de uitzetting van de Montenegrijnse ambassadeur. Dat heeft premier Ana Brnabic gisteren meegedeeld. Met de geste hoopt Belgrado de diplomatieke rel met zijn buurland tot bedaren te brengen.
Lees verder

Communicatieteam Biden bestaat volledig uit vrouwen
De aanstaande president van de Verenigde Staten Joe Biden heeft voor het communicatieteam van het Witte Huis alleen maar vrouwen aangesteld. Een keus waar Biden trots op is, zo laat hij in een verklaring weten. Volgens hem is het de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat de zeven belangrijkste communicatiefuncties door vrouwen worden vervuld.
Lees verder

WHO waarschuwt voor terugval in strijd tegen malaria
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest dat de coronapandemie een terugval in de strijd tegen malaria kan inluiden. De druk van de pandemie op fondsen en zorgverlening zou voor tienduizenden bijkomende slachtoffers kunnen zorgen. Daarvoor waarschuwt leider Pedro Alonso van het malariaprogramma van de WHO.
Lees verder

LIVE. België betaalt 4,27 miljoen euro voor nutteloos medicijn - Waalse en Brusselse muziekfestivals willen helpen bij vaccinatiecampagne
In Brugge is het lichtspektakel Wintergloed zaterdagavond niet doorgegaan, ook volgend weekend wordt het afgelast. Dat heeft de stad beslist na de grote drukte die ontstaan was. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Helft leerlingen kampt met leerachterstand
Ongeveer de helft van de leerlingen kampt met leerachterstand. Dat blijkt uit een interne bevraging van het GO! die De Morgen kon inkijken. Leerkrachten vrezen ook dat ze het lesprogramma dit schooljaar niet meer rondkrijgen.
Lees verder

Duizenden mensen op de vlucht na vulkaanuitbarsting in Oost-Indonesië
In het oosten van Indonesië zijn duizenden mensen op de vlucht geslagen na een vulkaanuitbarsting zondag. Door de uitbarsting werd het as wel 4.000 meter hoog de lucht in geblazen.
Lees verder

Slangen op maandag. Als regering stoer een grens trekken is niet zo moeilijk. Ze vervolgens afdwingen is de echte uitdaging
De sobere versoepeling is hard aangekomen. Met een minister die niet drinkt, niet eet en niet winkelt, moet je voor de feestdagen natuurlijk geen grote versoepelingen verwachten. De vorige regering was te laat met nieuwe maatregelen, deze lijkt nu te laat met nieuwe versoepelingen. Maar misschien zijn die feestdagen ook wel net het probleem.
Lees verder

Remdesivir werkt niet volgens WHO, maar België bestelde voor 4,27 miljoen euro van het medicijn
België heeft miljoenen euro's betaald voor een Covid-geneesmiddel dat mogelijk niet beter werkt dan een placebo. De WHO waarschuwde ons daarvoor, maar desondanks tekende minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) een peperdure deal. Het farmabedrijf verdiende in één klap 4,27 miljoen euro. België kreeg een stock van twijfelachtige Covid-medicijnen.
Lees verder

Zij vieren kerst noodgedwongen in hun eentje: "Jammer, maar geen boete van 1.750 euro riskeren"
Alleenstaanden mogen met kerstavond of op kerstdag hun twee contacten tegelijk inviteren aan de feestdis. Maar de puzzel laat zich niet overal zo makkelijk leggen, met als gevolg dat er aan nogal wat kersttafels straks maar één stoel zal staan. Hoe gaan ze daarmee om? Deze vier singles maken er toch het beste van. "Ik heb één ding plechtig beloofd aan mezelf: ik ga niét zielig zijn."
Lees verder

Verlinden zet deur op kiertje, Vandenbroucke doet ze weer toe
Minister Verlinden (CD&V) zet de deur op een klein kiertje voor iets meer vrijheid tijdens de feestdagen, als de cijfers sterk dalen, maar minister Vandenbroucke (sp.a) houdt die deur stevig dicht. De MR vindt dan weer dat Vandenbroucke te snel tevreden is en Verlinden krijgt kritiek op haar 'tuinregel'. Of hoe het niet evident is om een goed evenwicht te vinden.
Lees verder

Opnieuw geen spektakel, geen goals en dus ook geen zege: hoeveel geduld verdient dit Club nog?
Blauw-zzzzzzwart. Geen spektakel. Geen goals. Geen zege. Alwéér. Het is niet omdat vuurwerk straks tijdens de eindejaarsdagen verboden is, dat Club nu al wekenlang een voorloper moet zijn. Als dat maar goed komt, woensdag…
Lees verder

Dertien aanklachten na dodelijke vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland
De arbeidsinspectie van Nieuw-Zeeland heeft tien organisaties en drie personen aangeklaagd als gevolg van de dodelijke vulkaanuitbarsting van vorig jaar op White Island. 22 mensen kwamen in december 2019 om het leven en tientallen liepen ernstige brandwonden op.
Lees verder

Coronacijfers blijven dalen
De coronacijfers blijven dalen in België, zo blijkt deze ochtend uit de voorlopige gegevens op het dashboard van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

ANNO 2020. Deborah Ostrega (47): "Ik probeer mijn diploma te halen. Dat heeft al tranen gekost"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag Deborah Ostrega, ex-actrice en - presentatrice, zangeres en toekomstig lerares.
Lees verder

Camille Dhont ontroert iedereen met Rode Neuzen Dag-nummer: "Regi gaat mijn eerste soloalbum producen"
Ze is populair dankzij de Ketnet-reeks '#LikeMe', en nu scheert ze ook hoge toppen samen met Regi. Met hem bracht Camille Dhont (19) recent een gevoelig nummer in de 'Liefde voor Muziek'-special naar aanleiding van Rode Neuzen Dag. Met 'Vechter' bezorgde Camille kijkers kippenvel, en niet in het minst Regi zélf. Het meest emotionele tv-moment van z'n leven, zo noemt hij het.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk verbiedt 5G-uitrusting Huawei vanaf september
De Britse regering gaat vanaf september 2021 telecomproviders verbieden om nog uitrusting van Huawei te installeren in de 5G-infrastructuur. Tegen 2027 moet alle uitrusting van de Chinese telecomreus verdwenen zijn.
Lees verder