Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 november 2020

Birgit Van Mol verrast Marie (16) die helemaal alleen woont

HLN
Birgit Van Mol verrast Marie (16) die helemaal alleen woont
Marie is 16 jaar oud en woont alleen in Leuven. "Het komt erop neer dat ik al een hele tijd struggle met mijn mentale gezondheid", legt ze uit, "Ik was voortdurend overprikkeld door hele tijd samen met mijn gezin te leven en nu woon ik drie weken hier." Birgit Van Mol ging in naam van Rode Neuzen Dag langs om haar een hart onder de riem te steken en bracht ook een lied mee in het kader van onze #shareyoursong-actie.
Lees verder

Wedstrijd van de laatste kans voor STVV-coach Muscat
We mogen ervan uitgaan dat Moeskroen-STVV van dinsdag een cruciale match wordt voor de Kanaries. Verliezen zal in min of meerdere mate neerkomen op een paleisrevolutie, zeker als we ons de uitspraak van voorzitter David Meekers herinneren. Die zei voor OHL dat elk punt minder dan een zeven op negen een punt te weinig zou zijn. Het kan nog maximaal een vier op negen worden.
Lees verder

OVERZICHT. België strengste van de klas tijdens de feestdagen: zo pakken onze buurlanden het aan
Met slechts een kleine uitzondering voor alleenstaanden die twee gasten mogen uitnodigen op 24 of 25 december, is België de komende weken de strengste leerling van de klas in vergelijking met onze buurlanden. Hoe pakken zij de feestdagen aan?
Lees verder

Wolves-aanvaller Jimenez houdt schedelbreuk over aan vreselijke botsing
Het geluid dat je niet wil horen op een voetbalveld. De beelden die je niet wil zien. Een verschrikkelijke clash van twee hoofden ontsierde de beginfase van Arsenal-Wolves. Wolves-aanvaller Raul Jimenez bleef roerloos liggen na een botsing met David Luiz. Hij liep een schedelbreuk op. De Mexicaanse spits werd zondagavond nog geopereerd
Lees verder

Guga Baúl is een twijfelende (ochtend)mens: "Als ik opsta, heb ik een halfuur nodig om mezelf te kalmeren"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: acteur Guga Baúl. Hij is geen avondmens, maar ochtenden zijn ook geen makkie. "Ik doe eerst aan kundalini-yoga om terug in contact te komen met mijn lichaam." En zo heeft hij nog wel meer bijzondere ochtendrituelen.
Lees verder

De mooiste routes én tips om (veilig) te fietsen in Vlaanderen
Ons land kent tal van prachtige fietsroutes die ook in de winter de moeite waard zijn. De ideale ontspanning nu het sociale leven op een laag pitje staat. Met een goede kaart en de juiste accessoires kan je ook in deze donkere maanden, in weer en wind, op een veilige manier de mooiste plekjes verkennen.
Lees verder

Meer autobestuurders met startproblemen vanochtend
Er hebben deze ochtend meer autobestuurders aan de kant gestaan met startproblemen dan gewoonlijk. Dat melden bijstandsorganisaties VAB en Touring. De komende dagen worden mogelijk nog problemen verwacht.
Lees verder

Ook Nederland gaat overstag: eigen versie van VTM-programma 'Cupido Ofzo' in de maak
Vorige week werd de eerste aflevering van 'Cupido Ofzo' vertoond op VTM. De show, met Karen Damen (46) en Ruth Beeckmans (38), trok meteen de aandacht van onze Noorderburen, want de Nederlandse zender SBS6 gaat een eigen versie maken.
Lees verder

Expliciet liedje op VTM zorgt voor ophef bij Sikh-gemeenschap: "Wij worden simpelweg uitgelachen"
De Sikh-gemeenschap in ons land is niet te spreken over de meest recente uitzending van 'Allerbeste Kijkers' op VTM. In de aflevering is te zien hoe Natalie Meskens (38) en haar gasten een grofgebekte en explicite tekst zingen op de deuntjes van 'Ek Onkar', een reeds bestaand en gekend nummer over het geloof. "Er wordt simpelweg gelachen met andermans godsdienst", reageren de Sikhs nu ontzet.
Lees verder

Zwaar aangeslagen arts van Maradona, die politie over de vloer kreeg: "Verantwoordelijk voor zijn dood? Ik hiéld van hem"
In het onderzoek naar mogelijke nalatigheid bij de dood van voetballegende Diego Maradona viel de Argentijnse politie gisteren binnen in het huis en kantoor van zijn persoonlijke arts Leopoldo Luque. Luque is officieel aangeklaagd, maar zei tijdens een emotionele persconferentie dat hij net "het onmogelijke heeft gedaan voor een patiënt die deed wat hij wou".
Lees verder

OPROEP: Nodig jij met kerst een eenzame uit?
De federale regering is duidelijk: alleenstaanden hoeven kerst dit jaar niet alleen te vieren. Maar dan moeten ze natuurlijk wél ergens terecht kunnen. Heb jij een gezin en heb jij straks tijdens het kerstfeest een stoel over voor een eenzame uit je buurt? Nodig jij iemand uit die normaal niet in je bubbel zit en die anders misschien alleen zou zitten? Zet jij graag een extra bordje bij voor een bekende of een onbekende? Stuur dan een mailtje naar sabine.vermeiren@dpgmedia.be. Zet er ook even je telefoonnummer in, dan kunnen we je bellen.
Lees verder

Meer dan 43.000 mensen beloven om vanavond naar laatste Journaal Martine Tanghe te kijken
Vanavond neemt Martine Tanghe (65) afscheid van de Eén-kijkers. Ze presenteert haar laatste Journaal voor ze van een welverdiend pensioen gaat genieten. Maar Vlaanderen is niet van plan om dat zomaar te laten passeren.
Lees verder

Geschenk voor toekomstige First Lady? Joe Biden neemt naast zijn honden ook een kat mee naar het Witte Huis
De verkozen president Joe Biden en de toekomstige first lady Jill Biden nemen bij hun intrek in het Witte Huis in januari niet enkel hun honden Champ en Major mee, ook een kat zal hen er gezelschap houden. Dat kondigde de toekomstige 'first family' zondag aan op de Amerikaanse nieuwszender CBS.
Lees verder

Bouwinnovatie 2021 is de eerste virtuele bouwbeurs van België
Bouwinnovatie, de bouw-, renovatie- en interieurbeurs in Limburg, strijkt normaal elk jaar neer in de Grenslandhallen in Hasselt. Maar door de coronacrisis is een fysieke beurs niet mogelijk. Daarom kiest de organisatie voor een heel andere aanpak: Bouwinnovatie wordt in 2021 een digitale beurs voor heel België. Bouwsite Livios zocht uit wat je mag verwachten als bezoeker.
Lees verder

7 op de 10 hebben te hoge cholesterol: "Grotendeels erfelijk bepaald, maar er zijn etenswaren die het doen zakken"
Eerst het slechte nieuws: de kans dat ook jij met te hoge cholesterol rondloopt, is groot. Ongeveer 70% van de bevolking heeft namelijk te hoge cholesterolwaarden. En dat is niet zo onschuldig, want "hoe hoger je cholesterol, hoe groter je kans op hart- en vaatziekten," legt cardioloog Ernst Rietzschel uit. Het goede nieuws? Met een gezondere levenswijze kan je de cholesterol in je bloed een béétje doen zakken. De prof legt uit wat je zelf kan (en moet) doen.
Lees verder

Straf: Messi's doelpunt quasi identiek aan goal die hij als jongetje van zes Maradona bij Newell's-debuut zag maken
Dat Leo Messi scoorde in zijn eerste match na de dood van Diego Maradona stond in de sterren geschreven. Dat hij vierde op de manier waarop 'El Pibe de Oro' dat deed, in shirt van Newell's Old Boys, was meer dan toepasselijk. Maar dat Messi een haast identieke goal maakte aan die van Diego op de dag dat 'de Vlo' Maradona in het stadion zag debuteren voor de club, is wel bijzonder straf.
Lees verder

Griezelig: Messi's doelpunt quasi identiek aan goal die hij als jongetje Maradona bij Newell's-debuut zag maken
Dat Leo Messi scoorde in zijn eerste match na de dood van Diego Maradona stond in de sterren geschreven. Dat hij vierde op de manier waarop 'El Pibe de Oro' dat deed, in shirt van Newell's Old Boys, was meer dan toepasselijk. Maar dat Messi een haast identieke goal maakte zoals Diego op de dag dat 'de Vlo' Maradona in het stadion zag debuteren voor de club, is wel bijzonder straf.
Lees verder

Beerschot voor het eerst in 12.874 dagen op kop: "Overal gaan we vol voor de drie punten, zonder al te veel te rekenen"
35 jaar. 12.874 dagen. Diego Maradona moest Argentinië nog wereld­kampioen maken. Zó lang was het geleden dat Beerschot voor het laatst op kop stond in onze hoogste voetbalklasse. Afgelopen weekend braken de mannen van het Kiel eindelijk die ban, met aan het roer een landgenoot van de betreurde Maradona. "Ons doel is nu al bereikt."
Lees verder

Zestiger na twee dagen op volle zee gered nadat hij zich vastklampte aan omgeslagen motorboot
Het lijkt een scenario voor een Hollywoodfilm: een drenkeling die zich uren vastklampte aan de boeg van zijn omgeslagen en zinkende motorboot, terwijl hij zich op volle zee op 140 kilometer voor de kust bevond. En toch kan Amerikaan Stuart Bee (62) het navertellen.
Lees verder

Rita Ora en Cardi B onder vuur om feestjes met tientallen gasten
De Britse zangeres Rita Ora (30) en Amerikaanse rapper Cardi B (28) liggen onder vuur om feestjes die zij afgelopen weekend, los van elkaar, hebben gegeven. Daarbij werden de coronaregels niet gevolgd.
Lees verder