Doorgaan naar hoofdcontent

Aung San Suu Kyi claimt overwinning verkiezingen Myanmar

Aung San Suu Kyi claimt overwinning verkiezingen Myanmar

National League for Democracy (NLD), de partij van premier Aung San Suu Kyi, heeft bij de verkiezingen in Myanmar naar eigen zeggen voldoende parlementszetels binnengehaald om een regering te vormen.

Lees verder

Met Biden doet ook eerste asielhond intrede in Witte Huis

Champ en Major, zo heten de nieuwe First Dogs van de VS. Champ is twaalf jaar, Major is nog maar twee jaar bij de Bidens. Hij werd door de familie geadopteerd.

Lees verder

Wat als Joe Biden sterft voor de inauguratie?

Na een ontzettend spannende verkiezingsrace werd de Democraat Joe Biden zaterdag uitgeroepen tot winnaar. Als alles goed gaat, wordt hij de 46e president van de Verenigde Staten. Maar wat als hij de inauguratie niet haalt?

Lees verder

Live | Volg de persconferentie van het crisiscentrum

Meer dan een half miljoen mensen in ons land hebben reeds positief getest op het coronavirus. Het virus maakte in ons land intussen ook reeds meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. De r-waarde blijft onder 1, wat betekent dat de pandemie verkleint. Volg hier de laatste update van het crisiscentrum.

Lees verder

Iconische boekhandels Shakespeare & Co en Strand in nood

Boekhandels mogen in ons land dan wel 'essentiële zaken' zijn, in het buitenland blijven de klanten weg. Zowel Strand in New York, als Shakespeare & Co in Parijs slaken een noodkreet.

Lees verder

Het wielerseizoen zit erop: België sluit World Tour-ranking winnend af, ook Deceuninck - Quick-Step is primus

Nu de Vuelta erop zit, is het wielerseizoen 2020 echt afgelopen. België kende een succesvol seizoen en prijkt bovenaan de UCI World Tour-ranking. Die plaats heeft ons land vooral te danken aan Wout Van Aert die een heel seizoen lang de zeges aan elkaar reeg. Deceuninck - Quick-Step voert de teamranking aan, terwijl Wout Van Aert derde eindigde in het individuele klassement.

Lees verder

De alarmkreet van een jonge studente: 'Heel veel medestudenten zitten erdoor'

'Het is de schuld van de jeugd? Nee: ik zit binnen, al studerend opgesloten binnen vier muren. Met geen greintje uitzicht op wat er gaat komen.' Dat zegt studente Kaat Pelkmans (20), die in een open brief aankaart dat de tweede lockdown bij veel studenten hard binnenkomt. Ook de Vlaamse Vereniging van Studenten krijgt daarover veel signalen binnen. 'We mogen ze niet aan hun lot overlaten.'

Lees verder

Foo Fighters kondigen tiende album aan

Drie jaar na hun laatste studioalbum Concrete and gold hebben de Foo Fighters hun tiende album aangekondigd in de Amerikaanse talkshow Saturday night live.

Lees verder

Geike Arnaert maakt comeback bij Hooverphonic

De oude line-up van Hooverphonic, met frontzangeres Geike Arnaert, keert terug. Dat meldt de Belgische band zelf.

Lees verder

Romelu Lukaku mag dan toch reizen en kan dus aansluiten bij selectie Rode Duivels

In de entourage van Romelu Lukaku werd bevestigd dat onze landgenoot opnieuw mag reizen en dus toch bij de Rode Duivels kan aansluiten.

Lees verder

Brengt Biden Boris tot andere inzichten?

De Brexit-onderhandelingen moeten deze week landen. De verkiezing van Joe Biden zet premier Boris Johnson met de voeten op de grond over de Ierse grens. Daar kan niet aan worden gemorreld, heeft Biden al gezegd.

Lees verder

De tijdcapsule die veel te snel de Noordpool verliet

Hij had nog jaren op zee moeten dobberen, maar een tijdcapsule die het smelten van de ijskappen voorspelt, werd al snel gevonden.

Lees verder

Kamala Harris inspireert vierjarige nichtje: 'Jij kan ook president worden'

Meena Harris, nichtje van kersvers verkozen vicepresident van de VS Kamala Harris, heeft een ontroerende video van haar tante en vierjarige dochtertje gedeeld. Het meisje zit op schoot bij haar groottante en krijgt inspirerende woorden te horen. 'Jij kan ook president worden', zegt Harris tegen de kleuter. Kamala Harris is een voorbeeld voor veel vrouwen nu ze de eerste vrouwelijke vicepresident van Amerika wordt.

Lees verder

Eerherstel voor de strenge virologen-aanpak

De herwaardering van de virologen en biostatistici is bijna officieel. Zij zullen deze keer de exitdrempel bepalen en die zal een pak strenger zijn dan na de eerste golf. De regering neemt afscheid van de 'jojo'-barometer.

Lees verder

Rode Duivel Axel Witsel wordt voor derde keer vader

Rode Duivel Axel Witsel en zijn vrouw Rafaella verwachten hun derde kindje.

Lees verder

Veertien personen betrapt tijdens lockdownfeestjes op hotel

De Antwerpse politie heeft zaterdagavond veertien personen betrapt op lockdownfeestjes in een hotel in Borgerhout. De aanwezigen hadden geen mondmaskers op. In de twee hotelkamers trof de politie drank, drugs en lachgas aan. Ze worden gedagvaard.

Lees verder

Tropische storm Eta bedreigt na Cuba nu ook Amerikaanse staat Florida

Tropische storm Eta stevent na Midden-Amerika, Mexico en Cuba nu af op Florida. Er vielen al zeker honderden doden en de hoeveelheid mensen die vermist zijn, loopt op.

Lees verder

Gouverneur Cathy Berx verlengt verbod op kerstmarkten, schaatsbanen en winterdorpen tot 31 januari 2021

Kerstmarkten, winterdorpen, in- en outdoor gelegenheidsschaatsbanen en vergelijkbare installaties en evenementen mogen in de provincie Antwerpen al zeker tot en met 31 januari 2021 niet worden georganiseerd. Dat heeft gouverneur Cathy Berx beslist.

Lees verder

Militaire boodschap van Duitse soldaat teruggevonden

Na meer dan een eeuw is een militaire boodschap teruggevonden die een Duitse soldaat met een postduif had verzonden.

Lees verder

Drie arrestaties na dood van dakloze man in Deurne

In het Antwerpse district Deurne is het lichaam van een man aangetroffen aan een garagebox in de Leemputtelaarbaan. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Er zijn drie personen opgepakt voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Lees verder

Overzicht: zo geven presidentskandidaten normaal hun verlies toe

Nu zeker is dat Joe Biden de nieuwe president van de VS wordt, is het wachten op Donald Trump om dat ook toe te geven. Maar zal hij dat überhaupt wel doen? Het is nochtans een belangrijke democratische traditie. In bovenstaande video blikken we even terug op de voorbije 28 jaar, waarbij de verliezende presidentskandidaat telkens zijn nederlaag ridderlijk toegaf.

Lees verder

Politie opnieuw bekogeld in Brusselse Marollen

Eind vorige week zijn patrouilles van de Brusselse lokale politie opnieuw bekogeld geweest in de Marollen. Het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie. 'Er zijn geen gewonden gevallen en er zijn verschillende onderzoeken geopend', zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Lees verder

LIVE. Joe Biden geeft persconferentie over coronacrisis: 'We zullen de wetenschap volgen'

De verkozen Amerikaanse president Joe Biden richt een taskforce op om de verdere verspreiding van het coronavirus in te perken. De twaalfkoppige taskforce omvat wetenschappers en deskundigen die een plan opstellen dat op 20 januari, de dag van de beëdiging, ingaat.

Lees verder

'Ze bollen het allemaal af': de zangeressen van Hooverphonic

'Ze bollen het allemaal af', antwoordde Alex Callier ooit lachend op de vraag waarom Hooverphonic zoveel zangeressen heeft versleten. 'Het is bizar, maar het is zo gegroeid.' Een overzicht.

Lees verder

McDonald's test eigen plantaardige burger uit

McDonald's gaat volgend jaar in een aantal markten een plantaardige burger, McPlant, uittesten, zo kondigde het fastfoodconcern aan.

Lees verder

Charles Michel pleit voor Europees instituut voor opleiding imams

De Europese Raadsvoorzitter Charles Michel heeft maandag in Wenen gepleit voor de oprichting van een 'Europees instituut voor de opleiding van imams'. Michel bracht in de Oostenrijkse hoofdstad een eerbetoon aan de slachtoffers van de terreuraanval van vorige week.

Lees verder

Vlaanderen lanceert checklist voor woningen

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) lanceert een campagne over de normen waaraan een huis moet voldoen.

Lees verder

Roberto Martinez haalt Thomas Foket en Thomas Kaminski bij selectie van Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez heeft Thomas Foket (Reims) en Thomas Kaminski (Blackburn) bij de selectie van de Rode Duivels gehaald. De rechterflankspeler en de doelman vervangen respectievelijk Alexis Saelemaekers (Milan) en Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht), die net als Thorgan Hazard (Dortmund) moesten afhaken met een blessure.

Lees verder

Azerbeidzjan schiet Russische legerhelikopter neer in Armenië, twee doden

Boven Armenië, niet ver van de grens met Azerbeidzjan, is maandag een Russische legerhelikopter neergeschoten. Twee bemanningsleden zijn daarbij om het leven gekomen. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie gemeld. Azerbeidzjan heeft inmiddels toegegeven dat het per ongeluk het toestel heeft neergehaald en excuseerde zich.

Lees verder

Somers ruilt Minderheden­forum in voor Join.Vlaanderen

Begin maart maakte Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) bekend dat de huidige erkenning van het Minderhedenforum niet zomaar verlengd zou worden, omdat de participatie-organisatie toen niet voldeed aan de nieuwe erkenningsvoorwaarden.

Lees verder

Vermoedelijk islamistische militanten onthoofden vijftig burgers in noorden Mozambique

Vermoedelijk islamistische militanten hebben de voorbije drie dagen meer dan vijftig burgers onthoofd in het noorden van Mozambique, in de opstandige provincie Cabo Delgado. Dat zegt de politie maandag.

Lees verder

Kosovaarse ex-president Thaçi pleit onschuldig op proces over oorlogsmisdaden

Hashim Thaçi, die deze maand opstapte als president van Kosovo, heeft maandag onschuldig gepleit op de eerste hoorzitting van zijn proces wegens oorlogsmisdaden voor het speciale Kosovotribunaal in Den Haag.

Lees verder

Fotograaf Bruno Barbey overleden, gewezen hoofd agentschap Magnum

De Frans-Zwitserse fotograaf Bruno Barbey, gewezen chef van het gerenommeerde fotoagentschap Magnum en auteur van verschillende beroemde, grote reportages, is overleden op 79-jarige leeftijd. Dat maakt de Academie voor Schone Kunsten van Parijs bekend.

Lees verder

Akkoord over einde oorlog Nagorno-Karabach, Armenië: 'ongelooflijk pijnlijk'

Armenië en Azerbeidzjan hebben onder Russische bemiddeling een akkoord bereikt om de gevechten in Nagorno-Karabach te stoppen. Dat maakten de drie landen bekend. Terwijl de Armeense premier Nikol Pasjinian het een 'ongelooflijk pijnlijk akkoord' noemt, spreekt de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev van een 'capitulatie van Armenië'.

Lees verder

Peruaans parlement zet president Vizcarra af

In Peru heeft het parlement maandag president Martin Vizcarra afgezet wegens 'permanente morele onbekwaamheid'. Vizcarra wordt aangewreven dat hij steekpenningen zou hebben aangenomen toen hij gouverneur was van de regio Moquegua van 2011 tot 2014.

Lees verder

Omstreden Brexitwet van Boris Johnson verworpen in Brits Hogerhuis

Het Britse Hogerhuis heeft maandag de omstreden Brexitwet van premier Johnson verworpen. Althans, die delen die indruisen tegen het internationaal recht. Het gaat vooral over afspraken over Noord-Ierland die Londen en de Europese Unie hebben vastgelegd in het uittredingsverdrag.

Lees verder

IS en de geest van IS zijn nog niet uitgeteld

Twee minderjarigen uit de Oostkantons werden opgepakt omdat ze een aanslag planden in naam van IS. Het gebeurde nadat een andere jongeman vier mensen doodde in Wenen. Ook hij werd geïnspireerd door Islamitische Staat. Was IS dan niet verslagen?

Lees verder

Erdogan aanvaardt ontslag van schoonzoon als minister van Financiën

Turks president Recep Tayyip Erdogan heeft het ontslag van zijn schoonzoon Berat Albayrak als minister van Financiën aanvaard. Dat heeft zijn kabinet maandagavond bekendgemaakt. De voormalige minister van Transport, Lütfi Elvan, is aangeduid als zijn opvolger.

Lees verder

Tropische storm Eta richt schade aan in Florida

De doortocht van de tropische storm Eta heeft in de Amerikaanse staat Florida schade aangericht. Straten overstroomden, bomen werden ontworteld en op verschillende plaatsen waren er stroomonderbrekingen.

Lees verder

Waarom het Pfizer-vaccin voorlopig niet voor ons land is

Hoewel de Belgische vestiging van Pfizer in Puurs is ge­selec­teerd om de productie op gang te trekken, zal het nog een tijd duren voor Belgen het vaccin krijgen toegediend.

Lees verder

Verkiezingen Amerika: justitieminister Barr spoort ongebruikelijk federaal onderzoek naar kiesfraude aan

Huidig Amerikaans president Donald Trump liet maandag opnieuw alleen van zich horen in een stroom aan tweets, waarin hij de overwinning blijft opeisen en klaagt over kiesfraude, onderdrukking, inmenging en een samenzwering waardoor nieuws over een coronavaccin nà de verkiezing kwam. Maar intussen staken zijn medestanders een tandje bij in hun juridische strijd tegen het verkiezingsresultaat. Justitieminister William Barr spoorde zelfs een ongebruikelijk federaal onderzoek aan. Uitspraken van de woordvoerster van het Witte Huis waren dan weer zo controversieel dat zelfs Fox News de uitzending afbrak.

Lees verder

Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen zakt onder de 9.000

Het gemiddeld aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus is weer onder de 9.000 per dag gezakt. Ook de ziekenhuisopnames nemen af, maar het aantal overlijdens stijgt verder.

Lees verder

Brand in Bilzen ook na één jaar nog een raadsel

Het Limburgse gerecht heeft een jaar na de brand nog geen doorbraak kunnen forceren in het onderzoek naar de brand in het voormalig woonzorgcentrum Ark van Noë in Grote Spouwen (Bilzen).

Lees verder

Zwaarbewolkte dinsdag, woensdag blijft het droog

Dinsdag start op verschillende plaatsen eerst mistig. Het blijft zwaarbewolkt met soms wat regen en maxima rond 15 graden. Woensdag eerst veel wolken, later enkele opklaringen. Het blijft droog bij zo'n 14 graden. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Eerste James Bond-pistool van Sean Connery wordt geveild

In de Verenigde Staten gaat op 3 december een pistool onder de hamer dat Sean Connery bij zijn eerste vertolking van James Bond in 'Dr. No' (1962) heeft gebruikt.

Lees verder

Corona houdt Vlaamse sjerp voorlopig in de kast

Burgemeesters kunnen sinds 1 november een zwart-gele sjerp omgorden. Maar tot nu toe is er nog maar één ­besteld.

Lees verder

Deal afgeblazen: Luikse zakenman Fornieri gaat toch niet in Standard investeren

De deal tussen Standard en François Fornieri is afgesprongen. De sterke man achter het Luikse farmabedrijf Mithra zou normaal 50 procent van de aandelen kopen, maar dat gaat niet door.

Lees verder

Proces na aanslagen Barcelona en Cambrils van start: drie mannen staan terecht

Drie jaar na de dubbele aanslag in Barcelona en Cambrils start het proces in Madrid. De zes daders werden toen neergeschoten door de politie, vandaag staan drie handlangers terecht. Bij de aanslag kwamen zestien mensen om het leven, waaronder ook een landgenoot.

Lees verder