Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 november 2020

Arne wint bij Qmusic en verdubbelt zijn maandloon: dit is hoeveel hij als turnleraar verdient

HLN
Arne wint bij Qmusic en verdubbelt zijn maandloon: dit is hoeveel hij als turnleraar verdient
Historisch moment vanochtend op Qmusic: Arne Ivens (32) werd de allereerste winnaar van 'Verdubbel Je Loon in 60 Seconden'. De LO-leerkracht uit Sint-Amands beantwoordde binnen de minuut 10 vragen correct en mag zich binnenkort aan € 2.001,66 extra op zijn bankrekening verwachten.
Lees verder

Rechtszaak tegen advocate (57) die 270.000 euro stal van kwetsbare personen én Belgische staat van start: "Ze duwde me nog dieper in de put door mijn laatste centen te stelen tijdens mijn collectieve schuldenregeling"
Het proces tegen een Veurnse voormalige advocate (57) die zich jarenlang verrijkte op de kap van kwetsbare mensen en de Belgische Staat, voor in totaal zo'n 270.000 euro, ging dinsdagmorgen van start. Ex-advocate Sabine W. wordt onder meer beticht van misbruik van vertrouwen, valsheid in geschrifte, afpersing en oplichting. "Zij beheerde mijn centen toen ik in collectieve schuldenregeling moest door mijn echtscheiding. In plaats van schuldeisers te betalen, schreef ze mijn luttele resterende centen over naar haar eigen rekeningen. Toen ik erachter kwam, heb ik dagenlang gehuild. Ik had écht een vertrouwensband met haar", vertelde een van de gedupeerden op de rechtbank. Er zou sprake zijn van een vijftigtal slachtoffers.
Lees verder

Rechtszaak tegen advocate (57) die 270.000 euro stal van kwetsbare personen én Belgische staat van start: "Ze stal mijn laatste centen."
Het proces tegen een Veurnse voormalige advocate (57) die zich jarenlang verrijkte op de kap van kwetsbare mensen en de Belgische Staat - voor in totaal zo'n 270.000 euro - ging dinsdagmorgen van start. Ex-advocate Sabine W. wordt onder meer beticht van misbruik van vertrouwen, valsheid in geschrifte, afpersing en oplichting. "Zij beheerde mijn centen toen ik in collectieve schuldenregeling moest door mijn echtscheiding. In plaats van schuldeisers te betalen, schreef ze mijn luttele resterende centen over naar haar eigen rekeningen. Toen ik erachter kwam, heb ik dagenlang gehuild. Ik had écht een vertrouwensband met haar", vertelde een van de gedupeerden op de rechtbank. Er zou sprake zijn van een vijftigtal slachtoffers.
Lees verder

Rechtszaak tegen advocate (54) die 270.000 euro stal van kwetsbare personen én Belgische staat van start: "Ze duwde me nog dieper in de put door mijn laatste centen te stelen tijdens mijn collectieve schuldenregeling"
Het proces tegen een Veurnse voormalige advocate (54) die zich jarenlang verrijkte op de kap van kwetsbare mensen en de Belgische Staat, voor in totaal zo'n 270.000 euro, ging dinsdagmorgen van start. Ex-advocate Sabine W. wordt onder meer beticht van misbruik van vertrouwen, valsheid in geschrifte, afpersing en oplichting. "Zij beheerde mijn centen toen ik in collectieve schuldenregeling moest door mijn echtscheiding. In plaats van schuldeisers te betalen, schreef ze mijn luttele resterende centen over naar haar eigen rekeningen. Toen ik erachter kwam, heb ik dagenlang gehuild. Ik had écht een vertrouwensband met haar", vertelde een van de gedupeerden op de rechtbank. Er zou sprake zijn van een vijftigtal slachtoffers.
Lees verder

Klimaatminister Zakia Khattabi (Ecolo) wil snel koolstoftaks invoeren: "Groene fiscaliteit kan verschillende vormen aannemen"
Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) wil "onmiddellijk" werk maken van een koolstoftaks. Dat schrijft ze in het ontwerp van haar beleidsnota waar De Morgen vandaag over bericht. Oppositiepartij N-VA vreest voor een platte extra belasting, maar ook binnen de meerderheid is niet iedereen mee. "De MR is niet gewonnen voor een Belgische koolstoftaks", zei MR-Kamerlid Christophe Bombled vlakaf tijdens de bespreking van de beleidsverklaring in Commissie. Volgens Khattabi zal nieuwe groene fiscaliteit er komen binnen een "globale fiscale hervorming" en kan die "verschillende vormen aannemen".
Lees verder

Zeventiger komt weg met voorwaardelijke celstraf van twee jaar voor acht messteken aan vrouw: rechter neemt verzachtende omstandigheden aan
Een 70-jarige man uit Keiem bij Diksmuide die zijn vrouw (66) acht messteken toebracht, heeft van de strafrechter 2 jaar celstraf met uitstel gekregen wegens een poging tot doodslag. De rechtbank nam uitlokking aan als verzachtende omstandigheid, onder meer door het feit dat de vrouw zich - voor de zoveelste keer - verbaal agressief gedroeg en haar echtgenoot emotioneel onderuit haalde door te spreken over een nieuwe relatie en het feit dat haar nieuwe partner in het huis zou komen wonen.
Lees verder

"Er worden vragen gesteld bij de selectie van Delcroix én bij het aantal spelers van Anderlecht"
Wellicht experimenteert Roberto Martínez weer in de friendly tegen Zwitserland. "Het is geweten dat de bondscoach in oefeninterlands zeker niet zijn sterkste elf opstelt, maar wel kiest voor een jong elftal", zegt VTM-journalist Jarno Bertho vanop Den Dreef in Leuven. De selectie van Hannes Delcroix (21) past in dat verhaal. "Vorig seizoen heeft hij een goed jaar gedraaid in de Eredivisie, maar de beloftevolle verdediger stond dit seizoen wel nog maar vijf keer in de basis bij Anderlecht. Dus sommigen hebben vragen bij deze selectie: is het niet te vroeg? Er zijn ook vragen over het aantal spelers van Anderlecht die de laatste tijd worden opgeroepen."
Lees verder

Microsoft lanceert nieuwe Xbox
Gamers over de hele wereld staan voor een spannende tweedaagse: het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft dinsdag de nieuwste Xbox-consoles gelanceerd, twee dagen voor grote concurrent Sony zijn nieuwste Playstation-consoles in de winkelrekken legt.
Lees verder

De zaak-Pandy (deel 2). Hoe Andras Pandy tijdens proces grote show opvoerde: "U zal nog bezoek krijgen van een van mijn zogezegd overleden familieleden"
Achttien jaar geleden werd voor het Brusselse assisenhof geschiedenis geschreven. Een van de gruwelijkste en vreemdste moorddossiers die ons land gekend had beleefde een gedenkwaardig slot in het imposante justitiepaleis. De ingrediënten? Minstens zes doden, een dochter die haar vader beschuldigde, een verwarde klusjesman en als grote ster een spraakwaterval van een dominee die er zijn grote show van maakte.
Lees verder

Regering zal belang in Proximus en bpost niet afbouwen
De nieuwe regering zal de overheidsparticipaties in bpost (51 procent) en Proximus (53,5 procent) niet afbouwen. Dat is vernomen bij het kabinet van bevoegd minister Petra De Sutter (Groen).
Lees verder

12 uitstappen die bewijzen hoe onvergetelijk mooi ons land kan zijn: tips per type vakantieganger
We zitten met een lockdown én een extra lange herfstvakantie. Thuiszitten dan maar? Niets van. Er vallen genoeg uitstappen te maken. In het nieuwe boek This Must Be Belgium beschrijft Klaar Wauters hoe onvergetelijk mooi ons land kan zijn. Het maakt niet uit of je kinderen moet entertainen, mooie Instagramfoto's wil maken, van de natuur wil genieten of de toeristische trekpleisters wil afgaan: ze geeft tips per type vakantieganger om er veilig op uit te trekken.
Lees verder

Kunstmaan gelanceerd die stijging van de zeespiegel in kaart brengt
De aarde heeft er met de Copernicus Sentinel-6 Michael Freilich weer een kunstmaan bij. De satelliet meet de stijging van het zeeniveau die van grote invloed is op ons klimaat.
Lees verder

Ex-titelhouder Alex Dowsett valt werelduurrecord Campenaerts aan
Sneuvelt het werelduurrecord van Victor Campenaerts? Alex Dowsett onderneemt op 12 december een poging om beter te doen dan de 55 kilometer en 89 meter die onze landgenoot anderhalf jaar geleden op de tabellen fietste. Dowsett: "Het wordt zwaar, maar ik ben ertoe in staat."
Lees verder

Eén jaar nadat asielcentrum in brand werd gestoken: FAROEK gaat op zoek naar de daders
Exact één jaar geleden ging het asielcentrum in Bilzen in vlammen op. De daders hadden de bedoeling om veel schade aan te richten, maar wie die brandstichters zijn is nog niet duidelijk. Politie en parket doen vanavond in FAROEK om 21.50 bij VTM een ultieme oproep tot getuigen die ook maar iets over de brand weten.
Lees verder

Zeven mannen en één vrouw naar assisen verwezen voor aanslag in Nice in 2016
De Franse onderzoeksrechters die belast zijn met het dossier van de terroristische aanslag in Nice op 14 juli 2016, hebben beslist om zeven mannen en één vrouw voor een gespecialiseerd assisenhof te brengen. Dat meldt het Franse persbureau AFP.
Lees verder

130 overlijdens gerapporteerd in Vlaamse woonzorgcentra: "Stijgende cijfers nog niet gestopt"
De voorbije drie dagen zijn er in de Vlaamse woonzorgcentra 130 overlijdens toegeschreven aan Covid-19, het hoogste aantal in deze tweede golf. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

President Trump schreeuwt het op Twitter uit dat hij gaat winnen
De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag op Twitter uitgeschreeuwd dat hij de presidentsverkiezingen zal winnen. "WIJ ZULLEN WINNEN", luidde een presidentiële tweet, helemaal in hoofdletters.
Lees verder

President Poetin: "Alle Russische coronavaccins werken"
De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag gezegd dat alle Russische vaccins tegen Covid-19 "effectief zijn". Dat meldt het Russische persbureau RIA Novosti. Volgens Poetin zal Rusland binnenkort ook een derde vaccin registreren.
Lees verder

John van den Brom: "Na Anderlecht was Genk één van de clubs in België waar ik zeker eens wilde werken"
John van den Brom (54) is klaar om erin te vliegen bij Racing Genk. De Nederlander werd deze middag met een stralende glimlach officieel voorgesteld. "Ik wil mensen vermaken", klinkt het ambitieus.
Lees verder

Vaticaan hangt vuile was over pedofiele kardinaal buiten in zeldzaam openhartig rapport
Het Vaticaan heeft vanmiddag een vernietigend rapport gepubliceerd over de in opspraak geraakte Amerikaanse kardinaal Theodore McCarrick. De eens zeer invloedrijke aartsbisschop van Washington werd vorig jaar door paus Franciscus ontslagen nadat was gebleken dat hij op grote schaal mannen en jongens had misbruikt.
Lees verder