Doorgaan naar hoofdcontent

26 jaar na WK 1994 geeft Helmer penaltyfout toe: "Ref zou die fase met Weber nu wel eens gecheckt hebben bij de VAR"

HLN
26 jaar na WK 1994 geeft Helmer penaltyfout toe: "Ref zou die fase met Weber nu wel eens gecheckt hebben bij de VAR"
Was het dan toch een penalty? 26 jaar na datum geeft boeman Thomas Helmer in een interview met onze krant toe dat er op z'n minst iets loos was in de zomer van 1994. "Je kan hier strafschop voor fluiten, natuurlijk."
Lees verder

"Ik reken graag, ik heb nog voor ingenieur gestudeerd, maar nu heeft dat geen zin", Clement en Mignolet blikken vooruit op match tegen "sterkste ploeg in de poule"
Club Brugge is morgenavond toe aan z'n derde opdracht in de Champions League. Tegenstander met dienst deze keer is het Borussia Dortmund van Rode Duivels Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier, die dus zijn ex-ploeg in de ogen kijkt. Club-coach Philippe Clement wil vooral nog niet gaan rekenen, terwijl doelman Simon Mignolet zijn ploegmaats op scherp zet.
Lees verder

Griezels tellen, frisse neus halen op blote voeten of knutselbox aan huis: hou je kroost geëntertaind met deze coronaproof binnen- én buitenactiviteiten
Een extra lange herfstvakantie betekent ook extra veel tijd om toffe dingen te doen met het gezin. Er zijn nog tal van buitenactiviteiten die je veilig en gratis met je kinderen kan ondernemen. Laat ze in deze bijzondere herfstvakantie de benen strekken, ravotten en de natuur ontdekken met deze tips.
Lees verder

Geen idee hoe je kids coronaproof bezig te houden? Met deze originele activiteiten zijn ze twee weken zoet
Een extra lange herfstvakantie betekent ook extra veel tijd om toffe dingen te doen met het gezin. Er zijn nog tal van buitenactiviteiten die je veilig en gratis met je kinderen kan ondernemen. Laat ze in deze bijzondere herfstvakantie de benen strekken, ravotten en de natuur ontdekken met deze tips.
Lees verder

Enkel Roef en Ngadeu hebben nog corona, 17-jarige doelman onder de lat voor belangrijk duel in Europa League
AA Gent kampt nog met twee coronagevallen voor het Europa League-treffen met Rode Ster van komende donderdag. Doelman Davy Roef en verdediger Michael Ngadeu testten opnieuw positief en reizen dus niet mee af naar Belgrado. Omdat Sinan Bolat nog steeds geschorst is, staat de 17-jarige Owen Jochmans in doel. Hij speelde nog geen minuut op het hoogste niveau.
Lees verder

3,8 miljoen mensen zagen Zuid-Korea wereldkampioen 'League of Legends' worden
Na twee 'droge' jaren heeft Zuid-Korea de wereldtitel 'League of Legends' weer in bezit. In de finale werd het Chinese Suning Gaming met 3-1 verslagen, waarna de Zuid-Koreanen de 16 kilo wegende wereldbeker mochten optillen.
Lees verder

Daan, de man die met pen en papier de Gouden Giro-eindwinst pakte: "Als voorbereiding dag verlof genomen"
Hij geloofde van bij de start al in Giro-winnaar Tao Geoghegan Hart. Daan Dhondt uit Kruisem had zelfs Arnaud Démare en Filippo Ganna niet nodig om de hoofdvogel van € 5.000 af te schieten in de Gouden Spelen. "Een constante klassementsrenner is belangrijker dan iemand die alleen 4 ritten wint."
Lees verder

Dode bij ramp met toeristenboot voor Turkse kust
Eén persoon is omgekomen en 37 anderen werden gered nadat een toeristenboot is gezonken in de Middellandse Zee voor de kust van Turkije. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.
Lees verder

Schaamhaar van mannen, minstens twee centimeter lang: dat hebben vier KASK-studenten nodig voor hun bachelorproef
Vier dramastudenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) hebben een wel heel bijzondere oproep gelanceerd deze week: geef ons uw schaamhaar. De vraag is gericht naar mannen en al wie zich man voelt, en maakt deel uit van een bachelorproef. Met de verzamelde haren willen de studenten een mat maken die ze zullen gebruiken in hun voorstelling.
Lees verder

Politie Milaan zoekt bankrovers die via riool ontsnapten
De politie in de Noord-Italiaanse stad Milaan is op jacht naar een groep bankrovers die via de riolering van het bankgebouw zijn gevlucht. De gewapende dieven overvielen dinsdagochtend een filiaal van de Franse bank Crédit Agricole.
Lees verder

Nog altijd onzekerheid over Haaland bij Dortmund: "We zullen zien wie speelt en Club is zeker een concurrent voor de eerste plaats"
Club Brugge ontvangt morgen Borussia Dortmund in het eigen Jan Breydelstadion. Dortmund-coach Lucien Favre blikte op zijn persconferentie met veel respect voor blauw-zwart vooruit. "Dit Club Brugge is absoluut een concurrent voor de eerste twee plaatsen."
Lees verder

Groot-Brittannië reageert niet op Europese inbreukprocedure over omstreden brexitwet
Het Verenigd Koninkrijk heeft niet binnen de maand gereageerd op de Europese aanmaning over de omstreden brexitwet van de Britse regering. De Europese Commissie beraadt zich nu over eventuele volgende stappen.
Lees verder

'Monster van Vilvoorde' krijgt in beroep opnieuw achttien jaar cel: "Eindelijk worden zijn dochters geloofd"
Vilvoordenaar Mike M. (35) bleef in de rechtbank ontkennen dat hij zijn dochters en exen jarenlang mishandelde en seksueel misbruikte. Ook in hoger beroep hield zijn verdediging vol dat zijn minderjarige dochters verhalen hadden "opgeklopt". Toch veroordeelde het Hof van Beroep de man tot 18 jaar cel. "Zo'n opluchting dat die meisjes eindelijk worden geloofd."
Lees verder

LIVE VUELTA. Cavagna zet serieuze richttijd neer, wat doen de klassementsmannen straks in tijdrit?
Daags na de tweede rustdag zijn de tijdrijders aan zet. Er worden 33,8 kilometers afgelegd. In het slot ligt de Mirador de Ézaro, een klim van 1,8 kilometer met een gemiddelde stijging van 14,6 procent. Neemt Roglic de rode trui weer over van Carapaz? Volg het LIVE op HLN.be!
Lees verder

Terreurexpert waarschuwt voor "gefrustreerde Syriëstrijders": "Wanneer ze niet in het kalifaat raken, willen ze zich bewijzen"
Drie aanslagen in korte tijd in Frankrijk en nu ook een aanval met vier slachtoffers in Wenen waar al 35 jaar geen terroristische aanslagen meer te noteren vielen. Dreigt Europa, en dus ook ons land, opnieuw in de wurggreep van moslimextremisme te geraken? Volgens het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) zijn er geen concrete elementen om het dreigingsniveau aan te passen. Terreurspecialist Thomas Renard waarschuwt wel voor het gevaar van gefrustreerde Syriëstrijders. "Ze worden niet meer rechtstreeks aangestuurd door IS, maar willen zich bewijzen."
Lees verder

Valerie De Booser vanavond in 'Latem Leven': "Ik heb maar één leven en doe ermee wat ik wil"
In de nieuwe realityreeks 'Latem Leven' op VTM 2 worden een tiental (on)bekende inwoners gevolgd die in en rond het pittoreske dorp Sint-Martens-Latem - één van de rijkste gemeenten van ons land - hun leven of werk hebben opgebouwd. Ze hebben allen uiteenlopende bezigheden, dromen en verlangens en geven een inkijk in hun leven. Zo maakt ook Valerie De Booser vanavond haar opwachting: "Ik heb maar één leven en doe ermee wat ik wil", vertelt zij vastberaden.
Lees verder

Chinese autoriteiten houden grootste beursgang ooit tegen
Chinese autoriteiten houden plotseling de megabeursgang van Ant Group tegen. De financiële dienstverlener van de Chinese internetreus Alibaba zou later deze week bijna 35 miljard dollar (zo'n 30 miljard euro) ophalen op de aandelenmarkten in Shanghai en Hongkong. Daarmee was het de grootste beursgang ooit geworden.
Lees verder

De Planckaerts in de bres voor nieuwe vriendin van Junior na kwetsende opmerkingen: "Wij vinden wél dat Shana bij de familie past"
De intrede van Shana (27), het nieuwe lief van Junior (28) in 'Château Planckaert' is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Jammer genoeg ging die ook gepaard met flink wat negatieve commentaren op sociale media. "Dat mensen al na een paar minuten een oordeel vellen over Shana begrijp ik niet", reageert moeder Christa verontwaardigd. "Junior en ­Shana zijn gelukkig en wij zien dat meisje graag, da's al wat telt."
Lees verder

Zij springen vrijwillig bij in de zorg: "Nog eens de verveling van de eerste golf was geen optie"
Of het nu via het druk bezochte platform 'Help in de zorg!' is of gewoon op eigen houtje: helpende handen worden door de zorginstellingen met open armen ontvangen. Deze vrijwilligers geven het goede voorbeeld. "Iedereen voelt zich graag zinvol."
Lees verder

Dit weten we over terreurdaad Wenen: dader werd binnen negen minuten doodgeschoten
Bij de aanslag in het centrum van Wenen zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Het aantal gewonden is inmiddels omhoog bijgesteld naar 22. De dader werd doodgeschoten door de politie. Het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nog geen aanwijzingen van een tweede dader. Na huiszoekingen bij de entourage van de 20-jarige aanslagpleger, die banden had met IS, zijn 14 verdachten in voorlopige hechtenis genomen. Dit weten we tot nu toe over de aanval van gisterenavond in de Oostenrijkse hoofdstad.
Lees verder