Doorgaan naar hoofdcontent

120 Brugse zwanen moeten gevangen worden door woekerend vogelgriepvirus: “Vanaf vandaag geen voeder meer”

HLN
120 Brugse zwanen moeten gevangen worden door woekerend vogelgriepvirus: "Vanaf vandaag geen voeder meer"
De ophokplicht die vanaf vandaag zondag geldt voor alle pluimvee, geldt ook voor 120 Brugse zwanen. De dienst Openbaar Domein stopt vanaf vandaag met het voederen van de dieren, om ze dan in de loop van de komende week te vangen. "Er gaat een heel proces aan vooraf", zegt schepen Mercedes Van Volcem.
Lees verder

120 Brugse zwanen moeten verplicht gevangen worden door woekerend vogelgriepvirus: "Vanaf vandaag geen voeder meer"
De ophokplicht die vanaf vandaag geldt voor alle pluimvee, geldt ook voor 120 Brugse zwanen. De dienst Openbaar Domein stopt vanaf zondag met het voederen van de dieren, om ze dan in de loop van de komende week te vangen. "Er gaat een heel proces aan vooraf", zegt schepen Mercedes Van Volcem.
Lees verder

Lachaert wil conflict met De Wever uitpraten na bijna vier maanden radiostilte: "Ik ben niet boos op hem"
Ze hebben elkaar al bijna vier maanden niet gesproken, de voorzitters van Open Vld en N-VA. En dat terwijl ze samen in de Vlaamse regering zitten. N-VA viel bij de federale regeringsvorming echter uit de boot en dat zette kwaad bloed. Egbert Lachaert (Open Vld) reikt in De Zondag nu de hand naar Bart De Wever (N-VA). "Ik ben niet boos op hem", klinkt het.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht-jonkies kloppen Charleroi in oefenmatch - Rooney tijdelijk trainer van Derby County
Vincent Kompany heeft achteraf niet voor niks de spelersgroep gefeliciteerd. Anderlecht, met bijna uitsluitend jongeren, heeft zaterdag in een oefenduel Charleroi geklopt: 0-2. Nils De Wilde opende de score met een fantastisch afstandsschot, na de pauze legde Théo Leoni de eindstand vast. Charleroi telde wat afwezigen, door blessures en interlands, maar stond toch met een ervaren team op het veld. Ryota Morioka was bij de thuisploeg de gevaarlijkste man. (PJC)
Lees verder

Vlaams minister Diependaele hekelt te beperkte opening voor immomarkt
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) klaagt opnieuw aan dat de immomarkt op slot blijft door de coronamaatregelen in ons land. Na het Overlegcomité van vrijdag is er wel een opening gemaakt rond lokale opvanginitiatieven voor een dringende problematische huisvestingssituatie, maar dat is volgens de minister veel te beperkt.
Lees verder

Het interieur van 2021 is duurzaam, eco en naturel: duidelijk effect van corona
Ben jij helemaal gewonnen voor het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur? Dan doe je niet alleen je duit in het zakje voor het milieu, maar ben je ook volledig mee met de interieurtrends van 2021. Wat mogen we nog meer verwachten van de nieuwste woontrends? En welke invloed heeft corona op de inrichting van ons interieur? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Van een uitgeleefde flat een modern appartement maken? Onze woonexpert legt uit hoe je dat doet en wat het kost
Onze woonexpert Björn Cocquyt toont elke week hoe je het potentieel van je woning maximaal kunt benutten. Deze keer biedt hij op basis van twee projecten inspiratie voor de renovatie van een appartement. "Door meer comfort te brengen en de ruimtes beter te benutten, stem je een uitgeleefde flat helemaal af op de woonbehoeftes van vandaag."
Lees verder

De 49 interlands van Roberto Martínez in cijfers
Roberto Martínez staat vanavond voor zijn 50ste interland bij de Rode Duivels. Dat betekent dat hij er 49 achter de rug heeft. Hieronder enkele cijfers van de Spaanse bondscoach bij de Belgen.
Lees verder

Nu de Windsors populairder zijn dan ooit: de beste kijktips rond de Queen en haar familie
Het zal je vast niet ontgaan zijn: vandaag lanceert Netflix het vierde seizoen van 'The Crown'. De reeks (en de Britse royals in het algemeen) zijn populairder dan ooit, met dank aan schandalen uit heden en verleden. Wil je wat meer info over de Windsors? Dan tipt royaltywatcher Kathy Pauwels speciaal voor jou haar favoriete films en filmpjes van de Queen en het Britse koningshuis.
Lees verder

Topbedrag voor prijsduif New Kim: onder de hamer voor 1.600.000 euro
Prijsduif New Kim is zondagvoormiddag om klokslag 11 uur onder de hamer gegaan voor het topbedrag van 1,6 miljoen euro.
Lees verder

Vresse-sur-Semois al enkele dagen zwaarst getroffen gemeente van het land, maar volgens burgemeester is "toestand onder controle"
Vresse-sur-Semois in de provincie Namen prijkt sinds vrijdag helemaal bovenaan de lijst van meest besmette Belgische gemeenten. Volgens de recentste cijfers van Sciensano werden er in Vresse-sur-Semois de voorbije twee weken 3.412 bevestigde gevallen op 100.000 inwoners geteld. Burgemeester Arnaud Allard valt uit de lucht in de kranten van Sudpresse: "Wij werken met andere cijfers, de toestand is onder controle."
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Lukaku in wedstrijdselectie, zetten Rode Duivels grote stap richting Final Four tegen Engeland?
• Kijk LIVE naar het Nations League-duel op VTM en HLN.be • Uitzending begint om 20u20, de aftrap volgt om 20u45 • King Power at Den Dreef stadion • Romelu Lukaku in wedstrijdselectie
Lees verder

Coronaproof kerstfoto's? Familiefotograaf roept op om je gezicht tegen het raam te plakken: "Laten we ook mooie herinneringen creëren aan de lockdown"
Hoe je het ook draait of keert, de coronacrisis wakkerde de creativiteit in ons aan. Nu Kerst dichterbij komt maar onze professionele familietofo's voor op de kerstkaarten in het water vallen, moeten we daar ook buiten de lijntjes kleuren. Fotografe Tania Mertens stelt daarom voor om zélf originele kerstkiekjes te maken. Niet onder de kerstboom, wel voor het raam.
Lees verder

Gentse duikster (58) in kritieke toestand uit het water gehaald in Nederlandse Oosterschelde
Een 58-jarige duikster uit Gent werd zaterdagnamiddag omstreeks 15 uur in kritieke toestand uit het water gehaald in de Oosterschelde bij Wemeldinge in Nederland. Over haar toestand is nog weinig bekend.
Lees verder

LIVE. Hamilton op recordjacht in spekgladde GP van Turkije, evenaart de Brit Schumacher?
Dat Lewis Hamilton dit seizoen het record van Michael Schumacher zal evenaren met een zevende wereldtitel, daar bestaat geen twijfel over. Maar klaart de Brit van Mercedes de klus vandaag al in de Grote Prijs van Turkije? De kwalificaties verliepen niet vlekkeloos voor Hamilton, die vanop de zesde plaats moet vertrekken. De pole is voor de verrassende Canadees Lance Stroll. Op deze pagina zit ook u op de eerste rij.
Lees verder

Au pairs krijgen brochure met richtlijnen voor ze afreizen
Au pairs krijgen voortaan een informatiefolder voor ze naar hun gastgezin in Vlaanderen afreizen. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Zij wijst op het belang dat au pairs hun rechten en plichten kennen en weten waar ze met vragen of klachten terecht kunnen.
Lees verder

Vrouw vermoord aangetroffen in woning Lebbeke: partner opgepakt
In de Rossevaalstraat in Lebbeke is dinsdagavond het lichaam van een vrouw dood aangetroffen in een woning. Meteen was duidelijk dat het om een verdacht overlijden ging, maar de feiten komen pas nu aan het licht. De partner zou zijn vrouw om het leven gebracht hebben door wurging, maar ontkent alle feiten. Mogelijk gebeurde de moord al vorig weekend.
Lees verder

Bob Van Staeyen (84) van legendarische Antwerpse band De Strangers overleden
Bob Van Staeyen, lid van de legendarische Antwerpse groep De Strangers, is zaterdag overleden. Dat meldt de groep op zijn Facebookpagina. Van Staeyen werd 84 jaar.
Lees verder

LIVE. Verstappen spint enkele keren op spekglad circuit, Hamilton op recordkoers in Turkije
Dat Lewis Hamilton dit seizoen het record van Michael Schumacher zal evenaren met een zevende wereldtitel, daar bestaat geen twijfel over. Maar klaart de Brit van Mercedes de klus vandaag al in de Grote Prijs van Turkije? De kwalificaties verliepen niet vlekkeloos voor Hamilton, die vanop de zesde plaats moet vertrekken. De pole is voor de verrassende Canadees Lance Stroll. Op deze pagina zit ook u op de eerste rij.
Lees verder

Minister Weyts over scholen die bestellingen annuleren van nieuwe laptops voor kwetsbare leerlingen: "Beetje spijtig"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft in het De zevende dag verzekerd dat scholen geen nadelige gevolgen zullen ondervinden als ze nu laptops bestellen voor hun leerlingen die er geen hebben. Enkele scholen annuleerden hun bestelling omdat ze vreesden dat het af zou gaan van hun budget voor volgend jaar waarmee ze hun digitale achterstand willen inhalen.
Lees verder