Doorgaan naar hoofdcontent

Zware industriebrand bij Belcroom in Roeselare, stad vraagt om ramen en deuren gesloten te houden

Zware industriebrand bij Belcroom in Roeselare, stad vraagt om ramen en deuren gesloten te houden

Er is zondagmorgen een zware brand aan de gang in de firma Belcroom langs de Kachtemsestraat in Roeselare. Het stadsbestuur vraagt om preventief alle ramen en deuren dicht te houden.

Lees verder

Robinho gaat voor een habbekrats opnieuw voor Santos voetballen

De Braziliaanse aanvaller Robinho keert terug naar zijn opleidingsclub Santos. Het wordt zijn vierde passage bij het team waar onder meer Pelé en Neymar naam maakten.

Lees verder

Mexico vraagt excuses van Kerk voor rol in Spaanse verovering

De Mexicaanse president Andrés Manuel López heeft paus Franciscus in een brief excuses gevraagd voor de rol van de Kerk in de Spaanse verovering van 500 jaar geleden.

Lees verder

Wagen gaat van snelweg af en duikt struikgewas in: inzittenden gewond

Op de verkeerswisselaar 't Ei rond Kortrijk zijn zondagmorgen twee gewonden gevallen bij een zwaar verkeersongeval.

Lees verder

Wereldkampioen schaken Magnus Carlsen ziet recordreeks na 125 partijen eindigen

Na een recordreeks van 125 wedstrijden zonder nederlaag weet de Noorse wereldkampioen schaken Magnus Carlsen opnieuw wat verliezen is. Op het Norway Chess in Stavanger gaf hij zaterdag op in de partij tegen de Pool Jan-Krzysztof Duda.

Lees verder

Steven Van Gucht: 'Ik zou persoonlijk niet gaan skiën'

Is het met de stijgende coronacijfers straks verantwoord om naar de sneeuw te gaan? 'Ik zou persoonlijk niet gaan skiën', zegt Sciensano-viroloog Steven Van Gucht.

Lees verder

Berx: 'Organiseer sportevenementen zonder supporters'

Antwerps gouverneur Cathy Berx pleit voor het bannen van supporters bij sportevenementen en zou ook graag op restaurant de tafeltjes beperkt zien tot vier personen.

Lees verder

Toeristen nemen 'vlucht naar nergens' boven Australië

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas verkoopt nu tickets voor 'een vlucht naar nergens'. Zaterdag mochten een eerste 150 passagiers vanuit de lucht genieten van enkele iconische bezienswaardigheden die Australië te bieden heeft. Het vliegtuig vertrekt vanuit Sydney en landt zeven uur later op dezelfde plaats.

Lees verder

Barry Baltus wordt zestiende in Moto3 in GP van Frankrijk

Barry Baltus (CarXpert Prüstel GP) is zondag in de Grote Prijs van Frankrijk als zestiende geëindigd in de Moto3. De zege in Le Mans was voor de Italiaan Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46).

Lees verder

Vandenbroucke: 'Dit gevecht is ook in het belang van de jonge mensen'

'Ik kan niks garanderen', zegt minister Vandenbrouck als het woord lockdown valt. Hij beklemtoont dat het overlegcomité de minimumlat heeft gelegd, en dat het aan de gouverneurs en burgemeesters is om eventueel strengere maatregelen te nemen.

Lees verder

Betere ondersteuning moet nieuwe onthaalouders aantrekken

Het Vlaams Welzijnsverbond pleit voor een betere ondersteuning van onthaalouders om het beroep weer aantrekkelijk te maken. Hun aantal daalt sterk.

Lees verder

Na Nainggolan nu ook ploegmakker Ashley Young positief op corona

Ashley Young is besmet met het coronavirus. Dat maakte zijn club Inter Milaan zondag bekend. De 35-jarige Engelse winger heeft zich thuis geïsoleerd.

Lees verder

Politiekantoor in buitenwijk Parijs aangevallen

Ongeveer veertig mensen hebben in de nacht van zaterdag op zondag het politiecommissariaat van Champigny-sur-Marne aangevallen, een gemeente in de buurt van Parijs.

Lees verder

Metalfestival opent eerste coronaveilige evenementenplein in Kortrijk

Zaterdagavond werd in Kortrijk Depart XXL officieel geopend. 'Sound of Noise', een metalfestival van dezelfde organisatoren als Alcatraz, mocht als eerste het coronaproof evenementenplein uittesten. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Dit dorp verliest laatste bankautomaat: 'Een echte schande. We moeten op de duur zelf bank spelen'

Sinds vrijdagochtend is het onmogelijk om in Haasdonk geld uit de muur te halen. Inwoners moeten nu naar naburige dorpen rijden om cash af te halen en spreken van een echte schande.

Lees verder

De Deen Casper Pedersen wint loodzware Parijs-Tours

De Deen Casper Pedersen (Sunweb) heeft zondag de 114e en loodzware editie van Parijs-Tours (1.Pro) op zijn naam geschreven. Na een wedstrijd over 213 km tussen Chartres en Tours haalde Pedersen het in een sprint met twee voor de Fransman Benoit Cosnefroy (AG2R-La Mondiale).

Lees verder

Mads Pedersen wint Gent-Wevelgem

Na een zenuwslopende finale heeft de Deen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. Wout van Aert en Mathieu van der Poel zaten mee in de kopgroep, maar grepen naast een podiumplaats.

Lees verder

Politie ontdekt illegaal feestje met 54 jongeren in Brussel

De Brusselse politie heeft vannacht een illegaal feestje stilgelegd. Om 2 uur zag de patrouille tientallen jongeren in een afgehuurde ruimte in de Koningsstraat. Hoewel de ruimte normaal geschikt is voor zo'n 18 mensen, waren er vannacht 54 jongeren aanwezig.

Lees verder

Lewis Hamilton evenaart met 91ste F1-zege record Michael Schumacher

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zich zondag op de Nürburgring de beste getoond tijdens de GP van de Eifel, de elfde manche van het wereldkampioenschap Formule 1. De 35-jarige Brit haalde het voor de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) en de Australiër Daniel Ricciardo (Renault). Het is voor de zesvoudige wereldkampioen zijn 91e GP-zege. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met de Duitse recordhouder Michael Schumacher.

Lees verder

Rode Duivels zonder Vertonghen en Praet tegen Engeland

Het is puzzelen geweest voor bondscoach Roberto Martinez. De bondscoach kan geen beroep doen op basispionnen Thibaut Courtois, Dries Mertens en Eden Hazard. Achteraan was Jan Vertonghen lang onzeker en haakt nu definitief af. Net als Dennis Praet.

Lees verder

Hyundai pak met Sordo en Neuville plaatsen één en twee in Rally van Sardinië, onze landgenoot kan daarmee leven

Hyundai pakte met Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) en Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) de dubbel in Sardinië. Eerder dit seizoen deed de Zuid-Koreaanse constructeur dat ook al in de rally van Estland met Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) en Craig Breen (Hyundai i20 Coupe WRC). Dankzij het resultaat van zondag komt Hyundai opnieuw aan de leiding bij de constructeurs en heeft het zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Toyota.

Lees verder

Mads Pedersen profiteert in Gent-Wevelgem van rivaliteit bij achtervolgers: "Had vertrouwen in mijn sprint"

De Deen Mads Pedersen heeft nu ook Gent-Wevelgem op zijn palmares gezet. Hij begon zondag de sprint met de kopgroep, waar ook nog Alberto Bettiol, Florian Sénéchal en Matteo Trentin deel van uitmaakten, van ver op kop. Niemand slaagde erin de bonkige Deen te overrulen en zo mocht hij het zegegebaar maken op de Vanackerestraat in Wevelgem. Eerder al won hij de tweede rit in de Ronde van Polen en ook de tweede etappe van de Binckbank Tour, waar hij ook het puntenklassement voor zijn rekening nam.

Lees verder

Nadal toont zich te sterk voor Djokovic en wint voor dertiende keer Roland Garros

Rafael Nadal heeft in de finale van Roland Garros korte metten gemaakt met Novak Djokovic. Het is al de dertiende keer dat de Spanjaard het tornooi wint.

Lees verder

Jolien D'hoore wint Gent-Wevelgem voor vrouwen

Jolien D'hoore (Boels Dolmans) heeft zondag de negende editie van Gent-Wevelgem voor vrouwen elite, met start in Ieper en aankomst na 141,1 kilometer in Wevelgem, op haar naam geschreven. De 30-jarige D'hoore haalde het na een sprint met elf van de Belgische kampioene Lotte Kopecky. De Duitse Lisa Brennauer vervolledigde het podium. De Australische Sarah Roy werd vierde, voor de Italiaanse Marta Cavalli.

Lees verder

Toon Aerts wint eerste Superprestige-manche, Thibau Nys geeft op na val

Toon Aerts (Telenet Baloise Lions) heeft zondag de eerste Superprestige-manche van het nieuwe veldritseizoen op zijn naam geschreven.

Lees verder

Kandidaat Hooggerechtshof VS: 'Ik zal kijken naar letter van de wet'

Amy Coney Barrett, de kandidaat van president Donald Trump voor het Hooggerechtshof in de VS, zegt haar politieke overtuigingen buiten beschouwing te zullen laten bij haar werk als rechter. Ze benadrukt in een verklaring dat de rechterlijke macht er niet is om zelf beleid te maken. Dat is volgens haar de taak van gekozen volksvertegenwoordigers.

Lees verder

Flanders Classics tevreden na Gent-Wevelgem: "Goed nieuws voor de Ronde: fans bewezen dat coronaproof koersen kan"

CEO van Flanders Classics, Tomas Van Den Spiegel, slaakte een zucht van opluchting nadat bleek dat alle gestelde coronamaatregelen, die door zijn team werden uitgevaardigd tijdens de 82e Gent-Wevelgem, netjes werden opgevolgd. De hellingen werden publieksvrij gemaakt en ook de start- en finishzone waren verboden terrein voor de wielerfans. Aan hen was ook gevraagd de wedstrijd thuis op televisie te volgen. Ook die oproep werd massaal gevolgd.

Lees verder

Rode Duivels spelen leidersplaats in Nations League kwijt na verrassende nederlaag tegen matige Engelsen

Doorlopend baas en toch met een nederlaag naar huis. Ook zonder Eden Hazard, Dries Mertens, Jan Vertonghen en Thibaut Courtois was België de betere van Engeland. Maar na een te makkelijk weggegeven penaltyfout van Thomas Meunier en een zondagsschot van Mason Mount leden de Rode Duivels hun eerste nederlaag in twee jaar: 2-1. Dikke pech of stof tot nadenken?

Lees verder

België op een na zwaarst getroffen land in Europa

Er is nog maar één land dat op de coronakaart van Europa slechter scoort dan België. Ons land laat nu ook Spanje en Nederland achter zich in de lijst met landen die het zwaarst getroffen zijn door de pandemie. De slechtste leerling van de Europese klas blijft Tsjechië.

Lees verder

Meghan Markle openhartig over mentaal welzijn: 'Het is schadelijk als mensen leugens over je verspreiden'

Naar aanleiding van World Mental Healthy day werden Meghan Markle en prins Harry uitgenodigd in de podcast Teenage Therapy. De podcastaflevering over onder meer mentaal welzijn en online misbruik leverde een openhartig gesprek op.

Lees verder

Strengere uitstootnormen zetten turbo op e-wagens

Door de strengere normen voor nieuwe wagens, die sinds dit jaar van kracht zijn, zijn de CO2-emissies voor het eerst in jaren gedaald.

Lees verder

Van Aert versus Van der Poel: bekvechtende topfavorieten dus toch niet onklopbaar

Wout van Aert en Mathieu van der Poel blijven ook na Gent-Wevelgem de grote favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Tenminste, als ze de juiste lessen hebben getrokken.

Lees verder

Maaseik beent Roeselare bovenaan bij in EuroMillions Volley League

Maaseik heeft zondag op de tweede speeldag van de EuroMillions Volley League een 3-0 overwinning (28-26, 25-22 en 25-21) geboekt tegen Aalst. De Limburgers blijven foutloos na twee duels en benen bovenin de rangschikking met zes punten Roeselare bij, dat zaterdag al met 3-0 won van Haasrode Leuven (25-16, 25-16 en 25-19)

Lees verder

Kevin De Bruyne "uit voorzorg" gewisseld bij Rode Duivels, Jan Vertonghen keert terug naar Lissabon

Kevin De Bruyne werd zondagavond op bezoek in Engeland op de derde speeldag in groep 2 van de A-divisie in de Nations League in de tweede helft naar de kant gehaald voor Yari Verschaeren. Een opmerkelijke wissel, want het stond toen al 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Voor de bank werd er meteen druk gecommuniceerd tussen bondscoach Roberto Martinez en KDB.

Lees verder

Roberto Martinez niet tevreden met tweede helft van Rode Duivels: "Moeten aantal zaken bekijken"

Roberto Martinez baalde zondagavond na het met 2-1 verloren duel tegen Engeland, op de derde speeldag in groep 2 van de A-divisie in de Nations League.

Lees verder

Rode Duivels falen voor eerste serieuze test in twee jaar

Door een domme overtreding en een toevalstreffer hebben de Rode Duivels tegen Engeland hun eerste nederlaag in twee jaar geleden. Brute pech? Of stof tot nadenken?

Lees verder

Nieuwe regering telt flink meer kabinetsleden

De regering-De Croo start met 69 kabinetsleden meer dan het maximum onder de vorige regering. Gemiddeld zijn de kabinetten wel kleiner.

Lees verder

Hoe het zo fout is kunnen lopen in Brussel

De stijgende coronacurve heeft vorige week in de hoofdstad alle alarmbellen doen afgaan. Cafés moeten minstens een maand dicht blijven, Brussel mag vooral niet meer bruisen.

Lees verder

Hoe het zo fout is kunnen lopen in Brussel

De stijgende coronacurve heeft vorige week in de hoofdstad alle alarmbellen doen afgaan. Ineens: cafés moeten minstens een maand dicht blijven, Brussel mag vooral niet meer bruisen.

Lees verder

Gemiddeld meer dan 4.000 besmettingen per dag

De coronacijfers blijven verder stijgen in ons land. Er worden dagelijks gemiddeld meer dan 4.000 besmettingen geregistreerd, meer dan 125 mensen opgenomen in het ziekenhuis en zo'n 16 sterfgevallen gemeld.

Lees verder

Economische schade eerste golf in België groter dan in Nederland

Nederland heeft in het tweede kwartaal veel minder geleden onder coronamaatregelen dan België. Bij de noorderburen hadden bedrijven in de bouw, handel, vervoer, horeca en industrie het veel minder zwaar dan in België. Dat meldt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

Nog tot eind deze week wachten op droger weer

Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs wordt het maandag vaak bewolkt, zo meldt het KMI. Ondanks opklaringen her en der worden ook enkele buien voorspeld, vooral in het centrum en oosten van het land.

Lees verder

Antwerp-aanwinst Jordan Lukaku test positief op corona, ook drie ploegmaats besmet

Antwerp heeft het coronavirus lang kunnen ontlopen, maar afgelopen weekend hebben vier spelers positief getest.

Lees verder

LeBron James leidt LA Lakers naar eerste titel in tien jaar

Los Angeles Lakers heeft de titel in de NBA binnengesleept. De club uit Californië won in de bubbel in Disney World in Orlando het zesde duel in de NBA-finale van Miami Heat, met opnieuw Goran Dragic, en kwam daarmee op een beslissende 4-2 voorspong in de best-of-seven-serie.

Lees verder

Captatieverbod in deel van West-Vlaanderen na bedrijfsbrand

De brand bij de firma Belcroom in Roeselare heeft mogelijk voor vervuiling van het oppervlaktewater in de regio gezorgd. In afwachting van de resultaten van het onderzoek heeft de provincie West-Vlaanderen een captatieverbod uitgevaardigd voor de Mandel en de Leie.

Lees verder

Dr. Fauci ontstemd over campagnevideo Trump

Dr. Anthony Fauci, de Amerikaanse topexpert in infectieziektes die een vooraanstaande rol speelt in de strijd tegen het coronavirus, is ontstemd dat verklaringen van hem zijn gebruikt in een campagnevideo van president Donald Trump. 'In mijn bijna vijf decennia openbare dienst heb ik nooit publiekelijk een kandidaat ondersteund', zei Fauci zondag in een mededeling aan televisiezender CNN.

Lees verder

Nieuwe 48 urenstaking in gevangenissen

In de gevangenissen start maandag om 6.00 uur een nieuwe 48 urenstaking. De christelijke vakbond vraagt meer coronatesten voor gedetineerden die de gevangenis even hebben mogen verlaten. Maandagnamiddag is overleg gepland tussen het gevangeniswezen, het kabinet Justitie en de vakbonden.

Lees verder

Vragen over WK veldrijden in Oostende, UCI en minister van Sport Ben Weyts hebben zondag crisisoverleg

30 en 31 januari 2021 in Oostende, dat had het hoogtepunt moeten worden van het veldritseizoen. Dan zou het WK verreden worden aan de Wellington-hippodroom. Alleen: nadat al de helft van de wereldbekermanches sneuvelde door het oprukkende coronavirus, zijn er heel wat vragen gerezen over dat WK. Kan het nog doorgaan? En zo ja, in welke vorm?

Lees verder

Stig Broeckx gaat trouwen: 'Het leven is zó mooi'

Stig Broeckx heeft op zijn Instagram-pagina bekendgemaakt dat hij gaat trouwen met zijn vriendin Marlies.

Lees verder

Gezin De Pauw vraagt hoge schade­vergoeding: 'Zwaar geïncasseerd'

12 miljoen euro, zoveel zou het gezin van Bart De Pauw als schadevergoeding van de VRT eisen. Dat meldde Het Laatste Nieuws dit weekend en is bevestigd aan onze redactie. Al wil Stijn Verbist, de advocaat van het gezin De Pauw, dat bedrag niet bevestigen.

Lees verder

Stormweer eist minstens 18 doden in Vietnam

In Vietnam zijn bij hevige regenbuien en zware overstromingen minstens 18 mensen om het leven gekomen. Zo'n 14 anderen zijn vermist.

Lees verder

Rode Duivels kunnen woensdag in IJsland eerste plek op wereldranking kwijtraken

Het was al twee jaar geleden dat de Rode Duivels nog eens verloren hadden, en al drieëneenhalf jaar geleden dat ze nog eens twee matchen na elkaar niet hadden kunnen winnen. Maar het gelijkspel tegen Ivoorkust (1-1) en de nederlaag tegen Engeland (2-1) zullen zich wel laten voelen op de wereldranking, waar de Rode Duivels tot dusver trotse nummer één zijn. Als de Belgen woensdag in IJsland verliezen en nummer twee Frankrijk in Kroatië wint, is ons land de eerste plek kwijt.

Lees verder