Doorgaan naar hoofdcontent

Volledig betegelen van voortuinen straks verboden?

HLN
Volledig betegelen van voortuinen straks verboden?
In de strijd tegen zowel de toenemende droogte als ernstige wateroverlast, overweegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om in heel Vlaanderen het volledig verharden of betegelen van voortuinen te verbieden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.
Lees verder

Yves Vanderhaeghe: "Tegen deze ploeg was zo veel respect niet nodig"
"Dit is niet het Anderlecht van vroeger. Hiertegen hadden we iets moeten halen. Meer zelfs: als we onze kansen benutten, wordt het misschien wel 4-3", aldus een ontgoochelde KVK-coach Yves Vanderhaeghe na de 1-3 nederlaag tegen Anderlecht.
Lees verder

Jennifer Aniston waarschuwt: "Stemmen op Kanye is niet grappig"
Net als vele andere Amerikaanse sterren steunt actrice Jennifer Aniston (51) de Democratische presidentskandidaat Joe Biden (77) en zijn 'running mate' Kamala Harris (56). Op Instagram liet Jennifer weten dat ze haar stem al heeft uitgebracht. Ook wil ze haar volgers duidelijk maken dat het niet grappig is om op rapper Kanye West (43) te stemmen.
Lees verder

Wouter Vrancken na corona-uitbraak bij KV Mechelen: "Nu bang afwachten op resultaten van volgende testronde"
In totaal dertien besmettingen. Waaronder tien A-kernspelers. KV Mechelen is hard getroffen door corona. Het duel tegen Eupen gaat vanavond bijgevolg niet door. "De enige juiste keuze", vindt coach Vrancken.
Lees verder

Begin met beleggen: enkele handige tips voor wie zijn eerste stapjes op de beurs wil zetten
Steeds meer jongeren ontdekken de beurs. Cijfers van de Belgische beurswaakhond FSMA leren dat spaarders tussen 18 en 35 jaar in volle lockdown relatief meer aandelen kochten dan andere leeftijdscategorieën. Ook als u al wat ouder bent, kan een instap op de beurs - ja, zelfs in deze tijden - interessant zijn. Spaargids.be verzamelde de beste tips voor beleggingsgroentjes.
Lees verder

Zet u binnenkort uw eerste stappen op de beurs? Dit zijn de beste tips voor beginners
Steeds meer jongeren ontdekken de beurs. Cijfers van de Belgische beurswaakhond FSMA leren dat spaarders tussen 18 en 35 jaar in volle lockdown relatief meer aandelen kochten dan andere leeftijdscategorieën. Ook als u al wat ouder bent, kan een instap op de beurs - ja, zelfs in deze tijden - interessant zijn. Spaargids.be verzamelde de beste tips voor beleggingsgroentjes.
Lees verder

Rod Stewart wil mishandelingszaak schikken
Rod Stewart (75) en zijn zoon Sean (40) willen een poging doen om de mishandelingszaak waarin de twee zijn verwikkeld, te schikken. Hun advocaat vroeg vrijdag tijdens een hoorzitting via Zoom anderhalve maand de tijd om met de aanklagers te onderhandelen. De rechter stemde daarmee in, melden Britse media.
Lees verder

Offensief onthoofd Beerschot moet lang wachten op testresultaten: "Dat is vervelend"
Marius Noubissi zat vorig weekend al in de geblesseerdenboeg bij Beerschot en daar zal hij volgens trainer Hernan Losada normaal nog een weekje blijven zitten. Twee andere aanvallers voegen zich bij Noubissi.
Lees verder

Nieuwe prinses geboren in Albanië
Albanië heeft een nieuwe prinses. Donderdagmorgen om half tien is in het Koningin Geraldine Kraamziekenhuis in Tirana prinses Geraldine geboren, zo heeft het Albaanse hof bekendgemaakt. Moeder en kind maken het goed.
Lees verder

Antwerp zeven uur onderweg van Razgrad naar de Bosuil, vandaag resultaten coronatests
Zou het in de benen kruipen? Gisterochtend om 9u45 vertrok Antwerp in het Bulgaarse Razgrad met de bus richting luchthaven van Varna, waar het rond het middaguur arriveerde. Om 13 uur plaatselijke tijd (één uur later dan bij ons) steeg het vliegtuig daar op, iets na 15 uur landde de delegatie met een beetje vertraging op Belgische bodem. Pas zeven uur na het vertrek in het hotel in Razgrad was iedereen weer op de Bosuil. Nadien volgden nog Covid-testen en iets na 17 uur werd er nog even (rustig) getraind. Vandaag (17u30) staat er ook nog een training op het programma, waarna Antwerp - zoals altijd - in afzondering gaat. Ook nog vandaag worden de resultaten van de coronatesten van gisteren verwacht. Bij de vorige testen waren Seck en Lukaku positief.
Lees verder

Thorup had gesprek met Dewaest, verdediger blijft voorlopig in B-kern
Jess Thorup heeft een gesprek gehad met Sébastien Dewaest. De verdediger van Racing Genk zit nu al anderhalve maand in de B-kern, nadat hij in de clinch lag met de vorige coach Hannes Wolf. Dewaest stuurde aan op een vertrek in de transferperiode, maar er liepen geen noemenswaardige aanbiedingen binnen voor de 29-jarige ex-kapitein van Genk. Er wordt nu intern overlegt over de situatie, mogelijk volgt er begin volgende week meer duidelijkheid.
Lees verder

Avondklok in Napels leidt tot straatprotesten
Honderden demonstranten in Napels hebben vrijdagavond met de oproerpolitie gekampt bij protesten tegen coronavirusbeperkingen in de Zuid-Italiaanse stad.
Lees verder

'Bake Off'-winnares Julie werkt als foodproducer voor nieuw seizoen: "Meer stress achter de schermen dan als kandidaat"
Twee jaar geleden werd Julie Van den Driesschen (28) tot winnares van 'Bake Off Vlaanderen' gekroond. En de show blijft in haar leven: deze zomer werkte de Mechelse mee aan het nieuwe seizoen, als foodproducer. Dat vertelt ze in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Football Talk. Diandy bijna jaar na blessure terug op het veld - STVV wacht nog op resultaten coronatests
Bijna een jaar na de knieblessure die hij op KV Mechelen opliep, heeft Christophe Diandy (29) de groepstraining hervat. Indien alles naar wens verloopt, zal dat over een paar weken ook het geval zijn voor Massimo Bruno (27). (AR)
Lees verder

Perrigo eist 1,9 miljard euro van Coucke, arbitrage start maandag
De arbitrageprocedure over de verkoop van Omega Pharma tussen Marc Coucke, het investeringsfonds Waterland en de farmareus Perrigo begint maandag. Dat schrijft De Tijd.
Lees verder

Schipper vaart tegen half geopende Meulestedebrug, omgeving te vermijden
Een binnenschip is deze ochtend tegen de Meulestedebrug in Gent gevaren. De schipper vaarde onder de brug ondanks het feit dat één van de twee delen nog naar beneden was gelaten. Het is voorlopig onduidelijk of een defect aan de brug, die volgend jaar vervangen wordt, ertoe leidde dat ze niet volledig opende. Niemand raakte gewond, maar de brug is afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer moet een lokale omleiding volgen.
Lees verder

Trump over beruchte rol van zijn advocaat in nieuwe Borat-film: "Ik vind hem niet grappig"
De Amerikaanse president Donald Trump is geen fan van Sacha Baron Cohen, de Britse komiek en bedenker van de fictieve Kazachse reporter Borat. In de nieuwste Borat-film krijgt Rudy Giuliani, de voormalige burgemeester van New York en op dit moment de advocaat van Trump, een ongewilde en wat gênante bijrol.
Lees verder

Mario Kart speel je vanaf nu 'live' in je woonkamer, met échte race-karts
Je huiskamer, kantoor of keuken omtoveren in een Mario Kart-circuit waar je met vrienden in telegeleide bestuurbare karts overheen kunt scheuren: het is absoluut een leuk idee. Maar hoe leuk en vernieuwend het concept achter Mario Kart Live: Home Circuit ook is, het is ook de slechtst mogelijk getimede game ooit. Waarom? Dat lees je in onze recensie.
Lees verder

Amerikaanse media: "Nieuw NBA-seizoen gaat kort voor Kerstmis van start"
Er ligt een plan op tafel om het nieuwe NBA-seizoen te beginnen in de dagen voor Kerstmis. Volgens Amerikaanse media geniet deze optie de voorkeur van de clubeigenaars en de liga. Er moet wel nog worden overlegd met de spelersvakbond.
Lees verder

Kim (36) vreest dat ze altijd single zal blijven. Relatietherapeut Wim: "Verliefdheid is een bonus, geen must"
Elke week tekent Anke Michiels kleine en grote liefdesproblemen van lezers op. Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck weet raad. Vandaag: Kim is 36 en verlangt vurig naar een relatie. Huisje, tuintje, kindje zelfs – op een dag. Er is maar één probleem: ze wordt niet verliefd. Dat is ze zelfs nog nooit geweest. "Ik zou niet weten hoe het voelt", zucht ze. "Mogelijk ben ik de juiste nog niet tegengekomen? Maar ik begin toch stilletjes aan te panikeren."
Lees verder