Doorgaan naar hoofdcontent

‘Verboden’ protestmars in Puurs verloopt rustig: “Wij nodigden extreme groepen niet uit”

HLN
'Verboden' protestmars in Puurs verloopt rustig: "Wij nodigden extreme groepen niet uit"
In Puurs-Sint-Amands zijn toch tientallen manifestanten opgedaagd om actie te voeren en hun ongenoegen te uiten over een geval van zinloos geweld, exact een week geleden. Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) trok gisteren nochtans de toelating voor de vreedzame familiebetoging in. "Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen", klonk het.
Lees verder

Football Talk. Denayer wint met Lyon van Straatsburg - Trossard en Batshuayi delen de punten
Michy Batshuayi en Leandro Trossard hebben zondag in een onderling duel de punten gedeeld op de vijfde speeldag in de Premier League. Crystal Palace en Brighton moesten tevreden zijn met een 1-1 score. Een trekfout op Batshuayi, die 83 minuten op het veld stond, leidde het eerste doelpunt van de wedstrijd in. Crystal Palace kreeg een penalty toegewezen en Wilfried Zaha liet de kans vanop de stip niet liggen (19.). Trossard werd na 78 minuten naar de kant gehaald en zag zijn ploeg in het slot van de wedstrijd nog op gelijke hoogte komen via een doelpunt van Alexis Mac Allister (90.). Ook Christian Benteke mocht na 88 minuten even zijn opwachting maken bij de thuisploeg als invaller.
Lees verder

Balletjes van Van Ranst, hoofd van De Croo: restaurant verwerkt verplichte sluiting met ludieke menukaart
Zo kan het natuurlijk ook: ja, ze zijn boos dat hun zaak straks voor een maand dicht moet, maar dat betekent niet ze hun hoofd laten hangen. En dus mag er in het geval van restaurant Petrouska in Roeselare al eens een lugubere grap vallen. Zij pakken uit met een originele menukaart met enkele virologen, onze premier en de minister van Volksgezondheid in de hoofdrol.
Lees verder

LIVE GIRO. Dennis ingelopen, Sunweb doet Fuglsang en Nibali kraken
Het wordt menens in de Ronde van Italië. Tussen Rivolto en Piancavallo moeten de renners over vier cols. De finish ligt op een berg van eerste categorie, goed voor 15,5 kilometer klimmen aan 7,3 procent gemiddeld. Wie toont zich de sterkste en komt de roze trui van Almeida in gevaar?
Lees verder

Duizenden Parijzenaars op straat om onthoofde leerkracht te eren
Op de Place de la République in de Franse hoofdstad Parijs zijn duizenden mensen samengekomen voor een eerbetoon aan Samuel Paty, de geschiedenisleerkracht die vrijdag werd onthoofd in Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines).
Lees verder

Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: "Ik ben echt bijna doodgegaan"
Roxanne Bertels, de vriendin van Mathieu van der Poel, was zichtbaar geëmotioneerd na diens triomf in Vlaanderens Mooiste. "Dit is een droom, de kers op de taart voor al zijn harde werk. Dit is hem zó gegund, ik ben echt ontzettend blij", zei Roxanne, die de finale beleefde aan de zijde van Corinne Poulidor, mama van Mathieu en dochter van de vorig jaar overleden Raymond. "We hebben Mathieu op vijf verschillende plaatsen gezien. Een halfuurtje voor de finish zijn we naar hier (Oudenaarde, red.) gekomen en dan was het nagelbijten tot de laatste seconde. Ik ben echt bijna doodgegaan, denk ik. Het was een heel mooi duel tussen Wout en Mathieu en de overwinning is absoluut verdiend. Dit had ik écht niet durven dromen, dit is fantastisch. Dit doet iets met een mens", aldus Roxanne, die nog bevestigde dat de riem er nu even af gaat. "Mathieu heeft nu een periode rust, hij gaat er heel erg van genieten. Maar hopelijk gaan we dit eerst thuis vieren."
Lees verder

Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: "De kers op de taart voor al zijn harde werk"
"Dit is een droom", zei Roxanne Bertels, de vriendin van Mathieu van der Poel, na diens triomf in de Ronde van Vlaanderen. "De kers op de taart voor al het harde werk van Mathieu. 't Is hem zó gegund, ik ben echt ontzettend blij. Ik heb met z'n mama rondgereden, we hebben hem op vijf verschillende plaatsen gezien. Een halfuurtje voor de finish zijn we naar hier (Oudenaarde, red.) gekomen en dan was het nagelbijten tot de laatste seconde. Dit had ik echt niet durven dromen, dit is fantastisch. Dit doet iets met een mens", aldus Roxanne, die nog bevestigde dat de riem er nu even af gaat. "Mathieu heeft nu een periode rust, hij gaat er heel erg van genieten."
Lees verder

REACTIES. Naesen: "Ik heb er alles aan gedaan, dit was écht een zware koers" - Kristoff: "Had niet verwacht weer op het podium te staan"
Zevende plaats voor Oliver Naesen. Onze landgenoot kende een sterke finale, maar schoot net tekort om met Van Aert en Van der Poel mee te kunnen. "Ik heb er alles aan gedaan en heb mezelf niet verwijten."
Lees verder

Kelderman doet gouden zaak op Piancavallo: Almeida redt nipt roze trui, Nibali sneuvelt
Tao Geoghegan Hart heeft INEOS Grenadiers een vijfde ritzege in de Ronde van Italië geschonken. De Brit klopte Wilco Kelderman in de sprint op Piancavallo. De Nederlander deed wel een uitstekende zaak in het klassement dankzij een demonstratie van Sunweb. João Almeida vertoonde voor het eerst barstjes in z'n roze pantser, maar blijft wel leider.
Lees verder

Ronde wordt drama voor Quick.Step na botsing van Alaphilippe op motor: "Motard de merde"
Wat een drama voor Julian Alaphilippe en Elegant-Quick.Step. De Franse wereldkampioen leek samen met Van Aert en Van der Poel voor de overwinning te strijden in de Ronde van Vlaanderen, maar viel op 35 kilometer van de streep letterlijk uit na een botsing met een motor. "In een knip was alles weg", zuchtte Yves Lampaert achteraf. Remco Evenepoel liet zich gaan op Twitter: "Motard de merde."
Lees verder

Ex van Pamela Anderson ontkent mishandeling: "Ze wil me gewoon kapot maken"
Het moddergooien tussen Baywatch-ster Pamela Anderson (53) en haar 19 jaar jongere ex Adil Rami (34), is voorlopig nog niet voorbij. Na beschuldigingen over bedrog en geweld aan zijn adres, slaat de Franse profvoetballer nu terug. Dat meldt The Sun op basis van een exclusief interview van Rami met de Franse krant Le Figaro naar aanleiding van zijn autobiografie.
Lees verder

"Sectoren worden tegen elkaar uitgespeeld", hekelt eventsector
"Waarom krijgt de horeca wel steun en de eventindustrie niet? Zijn wij niet een even belangrijke factor in het maatschappelijk weefsel?" Dat is de vraag die de evenementensector zich stelt.
Lees verder

Van Aert legt uit hoe hij de spurt verloor, maar is niet al te ontgoocheld: "Snel pak friet met wat pinten erbij"
Geen tweede Monument voor Wout van Aert. Maar wat was hij er dicht bij. Enkele centimeters te kort. "Ik wou als eerste aangaan, maar ik heb iets te lang gewacht", verklaarde Wout het verlies bij VTM Nieuws. Niet al te ontgoocheld, ondanks dat het zijn rivaal Mathieu van der Poel was die won. En nu, genieten: "Zo meteen ga ik een pak friet eten met wat pinten erbij. Dan zal het goede gevoel over dit straffe jaar wel snel overheersen."
Lees verder

Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd
Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre.
Lees verder

Prinses Delphine nog nooit zo rechtuit: "Albert explodeerde: 'Bel me nooit meer op, jij bent mijn dochter niet!"
Dat Delphine (52) niet langer Boël heet, maar wel van Saksen-Coburg, én voortaan als prinses door het leven gaat, haalt ook in het buitenland de krantenkoppen. Het Australische tv-programma '60 minutes' - de lokale variant van 'Telefacts' - had aandacht voor het verhaal en wist 'onze' gloednieuwe prinses te strikken voor een uitgebreid interview. En het moet gezegd: nooit eerder sprak Delphine zo rechtuit over de situatie met haar vader. "Het was tijdens de afgelopen jaren extreem ongemakkelijk voor mij, het kamp van Albert en zijn advocaten deed verschrikkelijk. Ik zal de liefde van mijn vader niet krijgen, en misschien ook niet van mijn broers en zussen. Maar ik voel me nu wel geaccepteerd en ik herleef."
Lees verder

Prinses Delphine nog nooit zo rechtuit: "Albert explodeerde aan telefoon: 'Bel me nooit meer op, jij bent mijn dochter niet!"
Dat Delphine (52) niet langer Boël heet, maar wel van Saksen-Coburg, én voortaan als prinses door het leven gaat, haalt ook in het buitenland de krantenkoppen. Het Australische tv-programma '60 minutes' - de lokale variant van 'Telefacts' - had aandacht voor het verhaal en wist 'onze' gloednieuwe prinses te strikken voor een uitgebreid interview. En het moet gezegd: nooit eerder sprak Delphine zo rechtuit over de situatie met haar vader. "Het was tijdens de afgelopen jaren extreem ongemakkelijk voor mij, het kamp van Albert en zijn advocaten deed verschrikkelijk. Ik zal de liefde van mijn vader niet krijgen, en misschien ook niet van mijn broers en zussen. Maar ik voel me nu wel geaccepteerd en ik herleef."
Lees verder

Jambon richt zich in filmpje van vijf minuten tot alle Vlamingen: "De goeden moeten nu opdraaien voor gedrag van groepje onverlaten"
Op de vooravond van de sluiting van de horeca richt minister-president Jan Jambon zich in een filmpje van ruim vijf minuten tot de Vlaamse bevolking. Hij blikt even terug op de voorbije maanden en beklemtoont dat "de goeden nu moeten opdraaien voor het gedrag van een groepje onverlaten". De N-VA-kopman wijst er op dat ons een lastige periode te wachten staat, maar spreekt ons tegelijk ook moed in. "Flandriens klimmen uit het dal omhoog, naar de top, tegen alles in. Opgeven staat niet in ons woordenboek. Wij, de Vlamingen, slaan ons hier wel doorheen."
Lees verder

LIVE. Volg hier de finale van 'Humo's Rock Rally 2020'
Vanavond is het weer zover: dan komen we te weten wie tijdens de 'Humo's Rock Rally' wordt gekroond tot dé artiest om in de gaten te houden. Wie rockt de pannen van het dak en wordt de opvolger van kleppers als onder meer Balthazar, School is Cool en Compact Disk Dummies? 10 veelbelovende artiesten van het moment zetten vanavond alles op alles, en jij kan alle ontwikkelingen hier live volgen.
Lees verder

Alaphilippe loopt twee gebroken vingers op en gaat morgen onder het mes, Evenepoel en Lefevere wijzen naar motard
Julian Alaphilippe heeft twee gebroken vingers opgelopen na zijn botsing tegen de motor in de Ronde van Vlaanderen. De Fransman wordt morgen geopereerd. "Die motor hoefde daar niet te zijn. Zeker niet zo traag", vertelt Patrick Lefevere na de nieuwe klap voor Elegant-Quick.Step.
Lees verder

Siemen Voet scoort voor Malinwa in nederlaag tegen Kortrijk: "Het leek een droomdebuut te worden"
KV Mechelen zit in de hoek waar de klappen vallen. Nochtans leek het duel tegen KV Kortrijk op een sprookje uit te draaien voor Siemen Voet (20). De jonge verdediger maakte zijn debuut voor Malinwa én scoorde de 1-0. Een rode kaart van Kaboré en twee tegengoals gooiden roet in het eten.
Lees verder