Doorgaan naar hoofdcontent

Van Quickenborne: ‘Coronaboetes zo veel mogelijk meteen innen’

Van Quickenborne: 'Coronaboetes zo veel mogelijk meteen innen'

De politie zal strenger toezien op het naleven van de coronarichtlijnen. Wie de regels overtreedt, moet zo veel mogelijk ter plaatse de boete betalen. Alle zaken die aan het parket worden doorgespeeld, zullen uiteindelijk ook door de rechter behandeld worden. 'Wie zich aan Justitie probeert te onttrekken, is er aan voor de moeite', zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

Lees verder

Bart De Wever: 'Ook in Antwerpen zijn strengere maatregelen niet uitgesloten'

In tegenstelling tot in Brussel plant het Antwerpse stadsbestuur voorlopig geen strengere coronamaatregelen. De cafés blijven dus nog open, al is het maar tot 23 uur. Maar burgemeester Bart De Wever (N-VA) sloot gisteren op de lokale tv-zender ATV niet uit dat dit alsnog gebeurt.

Lees verder

'Wolf doodgereden in Hechtel-Eksel'

In Limburg is een wolf dood teruggevonden, zo meldt Welkom Wolf. Het is nog niet duidelijk of het om één van de welpen van Noëlla en August gaat.

Lees verder

Koninklijke familie woont plechtige opening academiejaar van prinses Elisabeth bij

Op de Esplanade in het Jubelpark, in Brussel, is donderdagavond het academiejaar aan de Koninklijke Militaire School officieel geopend. Momenteel gaat kroonprinses Elisabeth er naar school, en dus kon de koninklijke familie niet ontbreken op de plechtige ceremonie. Tijdens de feestelijkheden gaf koning Filip een korte toespraak.

Lees verder

Vroegere topvrouw wil 1,6 miljoen euro van Lunch Garden

Annick Van Overstraeten, de vorige ceo van restaurantketen Lunch Garden, eist 1,6 miljoen euro van haar vroegere werkgever. Dat bedrag omvat achterstallig loon, bonussen, een vertrekpremie en een morele schadevergoeding, zo schrijft De Tijd.

Lees verder

Verdachte van verspreiden naaktfoto's BV's vrij onder voorwaarden

Gregory R., de verdachte in het dossier over de naaktfoto's van verschillende BV's, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat bevestigt zijn advocaat. De 27-jarige Gentenaar was eerder deze week onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees verder

Ministers van Armenië en Azerbeidzjan voor vredesoverleg naar Moskou

De ministers van Buitenlandse Zaken van Armenië en Azerbeidzjan gaan vrijdag naar Moskou om te praten over een wapenstilstand in de betwiste regio Nagorno-Karabach. De Russische president Vladimir Poetin heeft de ministers uitgenodigd.

Lees verder

LIVE. Crisiscentrum geeft persconferentie over stijgende coronacijfers

Gemiddeld werden er tussen 29 september en 5 oktober dagelijks 2.915,9 besmettingen per dag geregistreerd in ons land, dat is bijna 72 procent meer dan een week eerder. Ook het aantal doden en ziekenhuisopnames blijft stijgen. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie over de recente coronacijfers. U kunt die hierboven live volgen.

Lees verder

Live | Wereldvoedselprogramma wint de Nobelprijs voor de vrede

De Nobelprijs voor de Vrede wordt toegekend aan het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties, voor zijn inspanningen om honger te bestrijden.

Lees verder

De nieuwe maatregelen uitgelegd in 12 vragen

Vanaf vandaag gaan er nieuwe coronamaatregelen in die het stijgende aantal besmettingen moet afremmen en doen dalen. We leggen de nieuwe maatregelen uit in 12 vragen.

Lees verder

Geen Parijs-Roubaix: kasseiklassieker officieel afgelast

De 118e editie van Parijs-Roubaix gaat dit jaar dan toch niet door. Dat heeft de organisatie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Lees verder

Oudste vrouw ooit voor assisen schuldig aan doodslag

De jury van het assisenhof Luxemburg acht Clara Maes (89) schuldig aan doodslag op de toen 93-jarige Suzanne Thibaut in haar woning in Libramont.

Lees verder

Patiënten uit tweede coronagolf zijn jonger en minder erg getroffen

Coronapatiënten die tijdens de zomermaanden opgenomen werden in het ziekenhuis zijn merkelijk jonger dan wie in de periode maart tot juni ziek werd. Ze hebben minder kans om doorverwezen te worden naar de dienst intensieve zorgen, en ook de kans op overlijden is lager.

Lees verder

Mathieu van der Poel treurt over afgelasting van Parijs-Roubaix: "Ik keek er enorm naar uit"

Het is voor het eerst sinds 1943 dat er geen Parijs-Roubaix wordt gereden. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de koers niet gehouden in 1940, 1941 en 1942. Mathieu van der Poel toont begrip voor de afgelasting van Parijs-Roubaix, maar vindt het uiteraard erg jammer: "Ik keek er enorm naar uit..."

Lees verder

Staatssecretaris Mathieu Michel besmet met coronavirus

Staatssecretaris Mathieu Michel (MR) heeft donderdag een positieve coronatest afgelegd. Hij had zaterdag een hoogrisicocontact met iemand die achteraf besmet bleek met het virus. Omdat Michel de voorbije week zelf geen rechtstreeks risicocontact had met regeringsleden, moeten de overige ministers niet in quarantaine.

Lees verder

Massa volk en schermutselingen op Leuvense Oude Markt tijdens 'laatste café-nacht'

De nacht van donderdag op vrijdag was de laatste keer dat studenten op café konden gaan tot 1 uur 's nachts. En dat heeft ook de Oude Markt in Leuven, de 'langste toog van het land', geweten. Wat in de vooravond begon als een gezellige drukte, eindigde in opstootjes. Dat blijkt uit bovenstaande beelden die ROBtv maakte.

Lees verder

'Eveline' maakte veel andere slachtoffers: 'Waren onze naaktfoto's minder belangrijk?'

Gregory R. (27), de man achter 'Eveline', bezat tientallen valse accounts waarmee hij al jaren naaktfoto's van jongens probeerde te bemachtigen. 'Ik ben drie jaar geleden al naar de politie gestapt', vertelt een slachtoffer. 'Die klacht werd verticaal geklasseerd.'

Lees verder

Meer dan een halve meter: groot nest van Aziatische hoornaar verdelgd in Opgrimbie

Woensdagavond heeft de brandweer een groot nest van de Aziatische Hoornaar verdelgd in Opgrimbie. Met een diameter van 50 centimeter en een lengte van 60 centimeter is deze 'druppel' het grootste nest dat ze dit jaar in Vlaanderen hebben verdelgd. Of de actie ook succesvol is, moet over twee dagen blijken.

Lees verder

Vlaamse vissers willen zich straks beroepen op 'eeuwige toegang' tot Britse wateren

Als de Brexit-onderhandelingen zouden mislukken, willen Vlaamse vissers zich beroepen op een 354 jaar oud privilege, waarmee de Britse koning Karel II vijftig vissers uit Brugge 'eeuwige toegang' gaf tot de Britse wateren.

Lees verder

Kersvers papa Hendrik Van Crombrugge verlaat selectie Rode Duivels

Hendrik Van Crombrugge heeft de selectie van de Rode Duivels verlaten om bij zijn vrouw en pasgeboren zoon te zijn. Dat laat de Koninklijke Belgische Voetbalbond vrijdag weten.

Lees verder

Vlaanderen loopt niet warm voor Warmste Week

Sinds de opstart van de campagne blijft het akelig stil rond De Warmste Week. Die draait voor het eerst niet om geld, maar om vrijwilligerswerk. Voorlopig staat de teller slechts op 200 initiatieven voor het goede doel. 'We schrijven een compleet nieuw verhaal. Dat vraagt tijd', reageert de VRT.

Lees verder

Bart De Pauw eist schadevergoeding van VRT

Bart De Pauw, zijn echtgenote en hun kinderen stellen de VRT formeel in gebreke. Volgens het gezin De Pauw is uit het strafdossier gebleken dat de VRT de samenwerking heeft stopgezet 'zonder enig bewijs'. Ze eisen nu een schadevergoeding.

Lees verder

'Cybersecurity is niet waarom we Huawei niet kozen'

Proximus kiest voor zijn 5G-netwerk niet voor het Chinese Huawei, maar voor de Europese firma's Nokia en Ericsson. In een gesprek met De Standaard zegt ceo Guillaume Boutin dat hij geen politieke druk heeft gevoeld.

Lees verder

Gouverneur West-Vlaanderen kondigt strenge handhaving van coronamaatregelen aan: 'De speeltijd is voorbij'

De gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé en Nicolas Paelinck, voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie, wonden er vrijdag geen doekjes om: een maand lang zal bijzonder streng gecontroleerd worden op het volgen van de coronamaatregelen. 'Wie een overtreding begaat, krijgt onmiddellijk een boete.

Lees verder

'We pakken die teef van een gouverneur gewoon'

De samenzweerders die de Democratische gouverneur van Michigan wilden ontvoeren, hadden alles zorgvuldig voorbereid. Ze wisten alleen niet dat FBI-informanten al maandenlang opnames maakten van alle bijeenkomsten van hun groep. 'Een patriot offert zijn bloed, zweet en tranen op.'

Lees verder

Spanje roept noodtoestand uit in regio Madrid

De Spaanse regering heeft vrijdag in de regio Madrid de noodtoestand uitgeroepen om alsnog een lockdown te kunnen opleggen, en zo de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees verder

Machtsvertoon van Deceuninck-Quick-Step in Giro, maar ritzege is opnieuw voor Démare

Arnaud Démare (Groupama-FDJ) heeft de zevende etappe in de Giro gewonnen. Deceuninck-Quick-Step en Jumbo-Visma probeerden het peloton een hele dag in stukken te breken, maar uiteindelijk kwam alles toch opnieuw samen. Démare won de massasprint en boekte zo zijn derde ritzege in deze Ronde van Italië.

Lees verder

Wibra België maakt dan toch doorstart

Discountketen Wibra maakt in België dan toch een doorstart. De directie gaat voort met 36 van de 81 winkels en red zo 183 van de 439 jobs. Daarover hebben de Nederlandse directie en de drie curatoren vrijdag een akkoord bereikt, zo melden beide partijen vrijdag.

Lees verder

Audit Vlaanderen legt 'pijnpunten' bloot bij VRT

De VRT heeft het rapport van Audit Vlaanderen, over een aantal exclusiviteitscontracten, ontvangen. Dat meldt de openbare omroep zelf. Het rapport legt volgens VRT 'pijnpunten bloot'. 'De controle op het correct naleven van regels en deontologie zal met onmiddellijke ingang versterkt worden', klinkt het.

Lees verder

Vlaamse regering keurt nieuwe eindtermen goed

De Vlaamse regering heeft de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad secundair onderwijs voor een tweede keer goedgekeurd. 'De lat wordt hoger gelegd', zegt minister Weyts. Er volgen nog hoorzittingen in het Vlaams Parlement.

Lees verder

Belastingvrijstelling voor plug-inhybrides en CNG verdwijnt

Vanaf volgend jaar gaat Vlaanderen auto's anders belasten. Er wordt dan gebruikgemaakt van de nieuwe CO2-meting volgens de zogenaamde WLTP-cyclus. Sommige wagens zullen zwaarder worden belast, andere weer lichter. De vrijstellingen voor plug-inhybrides en CNG-wagens verdwijnen.

Lees verder

Dertiende finale voor Rafael Nadal op Roland Garros: Spanjaard geeft ook tegen Diego Schwartzman geen set uit handen

Het was Rafael Nadals 101ste match op Roland Garros. Van de honderd voorgaande exemplaren had hij er 98 gewonnen en ook zege 99 kwam zonder setverlies tot stand. Nadal (ATP 2) won in drie sets van Diego Schwartzman (ATP 12): 6-3, 6-3 7-6. In zijn dertiende finale aan de Boulevard d'Auteil staat Nadal zondagmiddag tegenover Novak Djokovic (ATP 1) of Stefanos Tsitsipas (ATP 5).

Lees verder

Negentigtal naar ziekenhuis na brand in Zuid-Koreaanse wolkenkrabber

Bij een brand in een flatgebouw in de Zuid-Koreaanse kuststad Ulsan zijn 88 bewoners gewond geraakt. Het kostte de brandweer 16 uur om het vuur onder controle te krijgen, meldt het persagentschap Yonhap.

Lees verder

Covid-remmer remdesivir krijgt versterking

De virusremmer remdesivir, een van de schaarse medicijnen tegen de longziekte covid-19, krijgt wellicht versterking. Favipiravir, een bestaand medicijn tegen griep, zou de duur van een milde infectie eveneens met enige dagen kunnen bekorten.

Lees verder

Woonzorgcentra zijn nu beter voorbereid

Het zijn niet dezelfde woonzorgcentra als in de eerste golf die nu met een covid-uitbraak kampen. Paniek is er vooralsnog niet. 'Maar we moeten wel klaarstaan.'

Lees verder

Minister-president Franse gemeenschapsregering test positief

De minister-president van de Franse gemeenschapsregering, Pierre-Yves Jeholet, heeft positief getest op het coronavirus. Dat meldt zijn woordvoerder. Hij is de derde MR-toppoliticus die positief test, en de tweede regeringsleider in dit land.

Lees verder

Novak Djokovic knokt zich in vijf sets naar droomfinale tegen Nadal op Roland Garros

Zou deze rampeditie op waardige wijze uitgewuifd worden? Zondag krijgt Roland Garros, een tornooi dat 130 miljoen minder inkomsten had dan een jaar geleden, alvast zijn verhoopte finale tussen Novak Djokovic (ATP 1) en Rafael Nadal (ATP 2) – de twee beste spelers van de afgelopen vijf jaar. Djokovic had meer dan zijn handen vol met Stefanos Tsitsipas (ATP 6): 6-3, 6-2, 5-7, 4-6 en 6-1.

Lees verder

Djokovic voegt zich bij Nadal in droomfinale

Nummer één van de wereld Novak Djokovic heeft zich vrijdag als tweede geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Serviër haalde het in zijn halve eindstrijd na net geen vier uur tennis in vijf lange sets (6-3, 6-2, 5-7, 4-6 en 6-1) van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6).

Lees verder

Jonge Rode Duivels maatje te groot voor Wales

Roberto Martinez kan op zijn twee oren slapen. De bondscoach 'verzwakte' het elftal van de U21 door basispionnen Bornauw, Saelemaekers en Vanheusden op te roepen voor de eerste ploeg, maar daar was tegen Wales niks van te merken. De beloften van Jacky Mathijssen hadden aan één helft genoeg en wonnen makkelijk met 5-0. 'Nu spelen we om reekshoofd te zijn.'

Lees verder

OEFENINTERLANDS. Selim Amallah scoort zijn eerste goal voor Marokko, Dessers moet wachten op debuut bij Nigeria

Selim Amallah heeft vrijdagavond in de vriendschappelijke interland van Marokko tegen Senegal zijn eerste doelpunt als Marokkaans international gescoord. De spelverdeler van Standard maakte het openingsdoelpunt in de 3-1 zege van de Marokkanen in Rabat tegen Senegal.

Lees verder

Volgende debat tussen Trump en Biden definitief geannuleerd

Het is nu officieel: het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden gaat volgende week niet door. Het debat van 22 oktober wordt dus het laatste tv-duel tussen de twee.

Lees verder

Koppel in Kampenhout overlijdt aan malaria, wellicht door 'mug uit luchthaven'

In Kampenhout is eind september een echtpaar besmet geraakt met malaria en eraan overleden. Een besmetting door malaria in Vlaanderen is uiterst zeldzaam.

Lees verder

Buien, opklaringen, meer buien en daarna donder

Het blijft nog een hele week regenachtig. Vanavond en vannacht is een donderslag niet uitgesloten.

Lees verder

Armenië en Azerbeidzjan eens over staakt-het-vuren

Armenië en Azerbeidzjan zijn een staakt-het-vuren overeengekomen in de strijd om de betwiste regio Nagorno-Karabach. De wapenstilstand moet zaterdagmiddag al ingaan. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov bekendgemaakt.

Lees verder

Coronacijfers blijven sterk stijgen

Het aantal coronabesmettingen blijft nog steeds fors stijgen. Het totale aantal mensen dat in ons land positief testte, is al gestegen tot 148.981

Lees verder

Na overlijden koppel: hoe zeldzaam is malaria in ons land?

Er duiken vaak gevallen van malaria op in ons land. Maar dat de besmetting in ons land plaatsvond, is wel uitzonderlijk.

Lees verder

LeBron James schittert maar is nog geen kampioen in NBA: Butler houdt titeldroom van Miami levend

Miami heeft een zesde wedstrijd afgedwongen in de NBA-finale tegen de Los Angeles Lakers. De Heat won vrijdagavond met 108-111 en verkleinde zo zijn achterstand tot 3-2.

Lees verder