Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 oktober 2020

“Van Mechelen weet te veel, daarom is hij zo lang met rust gelaten”: oud-rechter wijdt hele hoofdstukken aan omst...

HLN
"Van Mechelen weet te veel, daarom is hij zo lang met rust gelaten": oud-rechter wijdt hele hoofdstukken aan omstreden politieman in nieuw boek
Oud-rijkswachter Willy Vanmechelen (77): een naam die dezer dagen overheerst in het gerechtelijke nieuws uit Antwerpen. Eerder deze maand werd hij samen met Lucio Aquino, lid van de beruchte Maasmechelse clan, opgepakt voor de invoer van minstens tien drugscontainers. En terwijl dat onderzoek nog loopt, staat hij donderdag al voor de rechter in een andere zaak rond het witwassen van drugsgeld. Geen verrassing dus dat Van Mechelen hele hoofdstukken inneemt in het nieuwe boek van gewezen rechter Walter De Smedt (71): 'Het land van onbestrafte misdaden'. "Hoe verklaar je dat hij zo lang zijn gang kon gaan? Simpel: hij weet te veel."
Lees verder

Kate Hudson en Gwyneth Paltrow bespreken hun beste én slechtste filmkussen: "Er liep snot over z'n hele gezicht"
Dinsdag was actrice Kate Hudson (41) te gast in de Goop-podcast van collega-actrice Gwyneth Paltrow (48). De twee dames klapten al snel uit de school en wisselden hun beste én slechtste ervaringen met kusscènes uit.
Lees verder

Zware slag voor bioscoopsector: Disney gaat vol voor streaming
Disney geeft voortaan streaming absolute prioriteit, en dat is slecht nieuws voor de bioscoop- en entertainmentsector die door de coronapandemie nu al naar adem hapt. "Dit is een big deal. Ook andere spelers zullen dit model omarmen", zegt professor media-economie Tom Evens.
Lees verder

TV TIPS. Ontdek de wondere wereld van K-pop... en andere poppen
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
Lees verder

TV TIPS. Ontdek de wondere wereld van de K-pop... en andere poppen
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
Lees verder

91-jarige vrouw dood in tuin gevonden: uit autopsie blijkt dat ze mogelijk geen natuurlijke dood stierf
De 91-jarige vrouw die dinsdag thuis dood werd teruggevonden in de tuin langs de Langdorpsesteenweg in Aarschot stierf mogelijk geen natuurlijke dood. Dat blijkt uit de autopsie die vandaag werd uitgevoerd.
Lees verder

Ondanks luchtvaartcrisis toch bestelling voor Airbus
De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft zwaar te lijden door de coronacrisis, maar kon woensdag toch een bestelling binnenhalen. De nieuwe Griekse luchtvaartmaatschappij Sky Express is klant geworden en bestelde vier middellange-afstandstoestellen van het type A320neo. Twee andere toestellen van hetzelfde type least het bedrijf van Aviation Capital Group, een belangrijke leasemaatschappij van vliegtuigen.
Lees verder

Internationale Wielerunie voorziet extra coronatesten voor Giro, bevestigt voorzitter Lappartient
De screening op het coronavirus zal de komende week opgevoerd worden in de Giro. Er zullen speekseltests afgenomen worden tussen de twee al voorziene PCR-tests. Dat bevestigde de voorzitter David Lappartient van de Internationale Wielerunie (UCI) in een videoconferentie met de Belgische media.
Lees verder

INTERVIEW. Marc Van Ranst: "De mensen willen nu maatregelen. Geen zachte heelmeesters"
Hij had er zelf om gevraagd in onze maandagkrant. "Ga eens na hoeveel mensen de maatregelen volgen?" De resultaten van onze Grote Corona Peiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws zijn een hart onder de riem van viroloog Marc Van Ranst. "Dit zijn indrukwekkende cijfers. Het draagvlak is groter dan we denken. De Vlamingen willen geen zachte heelmeesters. Ze willen een klap met de grote hamer, zodat de kans groter is dat we er nadien vlugger van af zijn."
Lees verder

Frankrijk voert zaterdag opnieuw noodtoestand en avondklok in. Macron: "We moeten reageren"
In heel Frankrijk wordt vanaf zaterdag 17 oktober opnieuw de noodtoestand voor de volksgezondheid van kracht vanwege de stijgende coronacijfers. Ook wordt in enkele grote steden een avondklok ingevoerd. "We moeten reageren", zegt president Emannuel Macron in gesprek met de pers.
Lees verder

Ondanks stijgende ongerustheid: voorlopig geen nieuwe maatregelen in woonzorgcentra
Er komen voorlopig geen nieuwe coronamaatregelen in de woonzorgcentra, ondanks de stijgende ongerustheid over de verspreiding van het virus. Dat meldt de taskforce Zorg. Die bereidt zich wel voor om mogelijke personeelstekorten op te vangen in de komende weken.
Lees verder

Horeca dicht in Nederland, avondklok in grote Franse steden. Zijn onze buurlanden nu echt strenger dan ons land? Een overzicht
Terwijl de tweede coronagolf in Europa almaar meer om zich heen grijpt, zien onze buurlanden zich genoodzaakt om de maatregelen fors bij te sturen. Zo gaat Nederland in een gedeeltelijke lockdown en heeft Frankrijk opnieuw een nationale noodtoestand afgeroepen. Ook in Duitsland worden de koppen bij elkaar gestoken om de stijging van het aantal besmettingen het hoofd te bieden. Op welke vlakken zijn de buurlanden nu al strenger (of net niet) in vergelijking met ons land? U leest het in dit overzicht.
Lees verder

PORTRET. Gerty Christoffels (62), het brave kind voor wie het glas "altijd halfvol" was
Haar laatste tv-optreden in 2017 was een reprise van 'De Drie Wijzen' voor Kom Op Tegen Kanker. Maandag stierf Gerty Christoffels (62) zelf aan de ziekte, die zich op haar longen had gezet. Het brave kind uit Eigenbilzen was netjes regentes Nederlands/Engels/Godsdienst geworden. Tot de roep van de zendmast haar naar de hoofdstad en de openbare omroep lokte. Op knikkende knieën.
Lees verder

Gordon over verslavingen: "Vijf of zes avonden in de week helemaal naar de klote"
De Nederlandse presentator Gordon (52) heeft een moeilijk verhaal achter de rug. Onlangs werd hij thuis overvallen, maar hij kampt ook al langer met verslavingen. Dat vertelde hij in het Nederlandse tv-programma 'Waar is de Mol?'.
Lees verder

Nederlands-Vlaamse fictiereeks 'Red Light' valt twee keer in de prijzen in Cannes
De Vlaams-Nederlandse fictiereeks 'Red Light' heeft op de derde editie van het CanneSeries-festival twee prijzen gewonnen. De reeks, die binnenkort bij ons op Streamz te zien is, won de Special Performance Award voor het acteerwerk van hoofdrolspelers Carice van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg, en de Prijs van de Studentenjury.
Lees verder

1 op de 3 ervaart meer mentale klachten na corona: "Zeg nooit tegen iemand dat hij minder moet piekeren"
Dat ons mentaal welzijn door corona een flinke knak kreeg, was al bekend. Wij peilden aan de hand van relevante parameters naar hoe erg de lockdown, de veranderende maatregelen en de angst voor het virus zelf er nu nog bij de Vlaming inhakken. "Deze cijfers geven aan dat goed één op de drie mensen verhoogde klachten ervaart die het dagelijks functioneren mogelijks ondermijnen. Ver van oké", zegt prof. dr. Elke Van Hoof, klinisch psycholoog aan de VUB.
Lees verder

Mol zit plots aan (voorlopig) 31% positieve testen: "Virus vermoedelijk mee naar huis gebracht door kotstudenten"
In testcentrum Ecocentrum De Goren is de positiviteitsratio flink gestegen begin deze week. Van de 142 afgenomen testen op maandag 12 oktober zijn er voorlopig al 45 positief, wat gelijkstaat aan een hoge positiviteitsratio van 31%. "We vermoeden dat het vooral kotstudenten zijn die het virus meebrengen uit Gent of Leuven."
Lees verder

Dr. Dre en zakenpartner beschuldigen echtgenote van diefstal
Tussen Dr. Dre (55) en z'n echtgenote Nicole Young (50) gaat het van kwaad naar erger. De twee staan op scheiden, maar nu wordt Nicole er ook van beschuldigd dat ze 385.000 dollar (328.000 euro) heeft gestolen.
Lees verder

Ook Twitter doet ontkenning Holocaust in de ban
In navolging van Facebook doet ook Twitter ontkenning van de Holocaust in de ban. De Amerikaanse berichtendienst vindt voortaan dat het ontkennen van de massamoord op de Joden door nazi-Duitsland indruist tegen de gebruikersvoorwaarden.
Lees verder

Wielerbaas David Lappartient is nog niet uit de coronazorgen: "Wie zegt dat ook volgend jaar de kalender niet op zijn kop staat?"
"We hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt", zegt David Lappartient. De Franse voorzitter van de wereldwielerbond UCI kan nog niet opgelucht ademhalen. Haalt de Giro Milaan? En kan de Ronde van Spanje worden gereden? Lappartient redde wat er te redden viel. Maar we zijn er nog niet. "Komt er een WK veldrijden in Oostende? Daar heb ik nu het antwoord niet op."
Lees verder