Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 oktober 2020

Steven Defour voorgesteld bij KV Mechelen: “Emotioneel de belangrijkste transfer uit mijn carrière”

HLN
Steven Defour voorgesteld bij KV Mechelen: "Emotioneel de belangrijkste transfer uit mijn carrière"
"Mijn gsm stond niet meer stil sinds mijn transfer officieel werd." Steven Defour (32) is deze middag officieel voorgesteld bij KV Mechelen. De ex-Rode Duivel tekende een prestatiegericht contract van één jaar bij de club van zijn hart. "Het heeft altijd in mijn hoofd gespeeld om hier ooit terug te keren."
Lees verder

68 procent van de Vlamingen zou op Joe Biden stemmen, amper 14 procent op Trump. Al meer dan 150.000 lezers deden de test: doe hem hier zelf
Wel 68 procent van de Vlamingen zouden als ze mee konden stemmen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen op Joe Biden stemmen, amper 14 procent op Donald Trump. Dat blijkt uit onze 'Trump-meter', een kieskompas over beide kandidaten aan de hand van 26 stellingen. Meer dan 153.000 HLN-lezers namen al deel aan de test. Ook jij kan die nog altijd doen.
Lees verder

Ondanks oplapwerk blijft er lucht lekken in het ruimtestation ISS
Nadat kosmonauten een gaatje in de wand hadden afgedicht, blijft er lucht lekken uit het Internationaal Ruimtestation (ISS), zo heeft de Rus Anatoli Ivanisjin volgens een live-video van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA aan de Russische vluchtleiding gemeld.
Lees verder

Vuilniswagen rijdt van Herenpolderbrug en belandt 6 meter dieper
Een vuilniswagen van de stad Antwerpen is vrijdagnamiddag van een brug gereden door een technisch mankement. De bestuurder raakte lichtgewond.
Lees verder

Vuilniswagen rijdt van brug en belandt 6 meter dieper
Een vuilniswagen van de stad Antwerpen is vrijdagnamiddag van een brug gereden door een technisch mankement. De bestuurder raakte lichtgewond.
Lees verder

VRT-journaliste Sofie Demeyer wordt woordvoerster bij minister Verlinden
Justitiejournaliste Sofie Demeyer ruilt de VRT-nieuwsredactie in voor het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Demeyer wordt er woordvoerster.
Lees verder

Barbie legt racisme perfect uit in nieuwe YouTubevideo
De laatste jaren is Barbie niet meer alleen een pop die je in de winkel kan kopen, maar is ze ook een echte influencer. De blonde pop heeft haar eigen YouTubekanaal waarop ze regelmatig video's deelt. Haar laatste video, waarin ze samen met haar zwarte vriendin Nikki praat over racisme en de Black Lives Matter-beweging, wordt erg goed onthaald.
Lees verder

Poetin stelt voor om nucleair ontwapeningsakkoord onvoorwaardelijk te verlengen
De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdag voorgesteld om het Russisch-Amerikaanse ontwapeningsakkoord New Start met een jaar te verlengen zonder daar voorwaarden aan te koppelen. Drie dagen geleden hadden de VS al een verlenging van het verdrag voorgesteld. Dat verdrag loopt begin 2021 af.
Lees verder

Robothond Spot binnenkort ook in België verkrijgbaar
Spot, de robothond van het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics, komt ook in België op de markt. Het Oostendse bedrijf ZoraBots heeft een akkoord met de Amerikanen voor de verdeling van de robothonden in Europa en in Afrika, zo blijkt vrijdag uit een persbericht. Computer Checkpoint, gevestigd in Gent, wordt het aanspreekpunt voor de commerciële uitrol van Spot in ons land.
Lees verder

Trump verzekert dat corona-epidemie vrijwel voorbij is, cijfers tonen exact het omgekeerde aan
"We zijn bijna de hoek om", klonk Amerikaans president Donald Trump gisterenavond enthousiast tijdens zijn 'vragenuurtje' op NBC News toen het over de corona-epidemie in de VS ging. Die uitspraak is een wel heel bijzonder optimistische kijk op de cijfers, die aantonen dat de Verenigde Staten aan hun derde golf zijn begonnen.
Lees verder

LIVE GIRO. Twee hellingen kruiden pittige finale, wie wint dertiende etappe?
Sprinten, of toch niet? De dertiende etappe voert het Giro-peloton over 192 kilometer van Cervia naar Monselice. In de laatste dertig kilometer liggen twee heuvels van vierde categorie die een eventuele massasprint in de war kan sturen. Volg de etappe LIVE op HLN.be!
Lees verder

Opnames Streamz Original 'Déjà-Vu' net voor nieuwe coronamaatregelen afgerond
Vrijdag vond de laatste opnamedag van de gloednieuwe fictiereeks 'Déjà-Vu' plaats. In deze Streamz Original speelt Natali Broods een gebroken moeder die op zoek gaat naar antwoorden rond het overlijden van haar dochter.
Lees verder

Mathieu van der Poel vastberaden om die ene grote koers die nog rest te winnen: "Als ik goed ben, moet ik niemand vrezen"
De Ronde van Vlaanderen is zondag het ultieme eindpunt van het klassieke wielerseizoen. Dat beseft ook Mathieu van der Poel (25): "Het is het enige waar ik nu mee bezig ben, maar ik ben altijd gefocust op mijn grote doelen. Dat is nu niet anders." Van der Poel is na de sterke prestaties van de afgelopen weken overtuigd van zijn eigen kunnen: "Als ik goed ben, hoef ik niemand te vrezen".
Lees verder

TV TIPS. Een spannende thrillerserie én een nieuw mysterie wordt onthuld in 'The Masked Singer'
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!
Lees verder

Pieter Jan De Paepe, slechterik Xander uit 'Thuis', had zoveel tegenstand niet verwacht: "Dreigende taal op internet, angstkreten op straat... En ik ben zo'n lieve gast"
De ontvoering van Robin in 'Thuis' kent deze week z'n ontknoping en iemand zal de confrontatie niet overleven. Oorzaak van alle suspense is Xander, die als kidnapper driest tekeergaat. "Ik had toch een beetje onderschat wat mijn passage in de reeks zou teweeg- brengen", zegt acteur Pieter Jan De Paepe (24).
Lees verder

"Mensen worden apen": Russissche lastercampagne steekt de draak met Oxford-vaccin
"Verwerpelijk." Zo reageert de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab op de Russische poging om het coronavaccin van de Oxford-universiteit onderuit te halen. Foto's en video's op Russische sociale media moeten doen geloven dat mensen bij gebruik van het middel in apen veranderen. Een foto van premier Johnson -met apenkop en de boodschap dat hij van zijn bigfoot-vaccin houdt- moet de Russische lastercampagne kracht bij zetten.
Lees verder

Nog één keer knallen in de Gouden Klassiekers: dit is de ploeg voor de Ronde van onze wielerredactie
Zondag, hoogdag: de Ronde van Vlaanderen. De Ronde betekent ook het einde van een aparte jaargang van de Gouden Klassiekers. Speel jij nog mee voor de hoofdprijs van € 7.000 in het algemeen klassement? Of mik je voluit op de laatste dagzege? Onze wielerredactie geeft, speciaal voor Vlaanderens Mooiste, een laatste keer haar geheimen prijs in een Ronde-ploeg voor de Gouden Klassiekers.
Lees verder

Lamkel Zé stuurt kat naar training en zit niet in selectie, Leko: "Een normale mens belt of zegt sorry"
Goed nieuws op de Bosuil: geblesseerde wingbacks Aurélio Buta en Simen Juklerod trainden weer mee met de groep en komen in aanmerking voor de wedstrijd van zondag tegen Zulte Waregem. "Maar ze waren lang out en hebben dus tijd nodig", vertelt Ivan Leko. "Die tijd is er echter niet. Ze zullen dus moeten spelen. Maar ideaal is het niet."
Lees verder

Bestaat dé Belgische mode? 5 deskundigen over de Belgische stijl: "We zijn eigenzinniger"
De Week van de Belgische Mode loopt stilaan op z'n eind. Hét moment om ons af te vragen: wat is Belgische mode eigenlijk? Parisiennes spreken wereldwijd tot de verbeelding door hun elegante looks met een toets rock-'n-roll. Bij Scandinavische mode denken we aan strakke, dynamische silhouetten. Maar wat typeert de stijl van ons klein landje? We vroegen het aan experts uit de sector, een ontwerpster en enkele influencers. "Labels in ons land starten niet vanuit de trends, maar vanuit hun individualistische, creatieve visie."
Lees verder

Diego Ulissi wint de dertiende etappe in de Giro na prangende sprint, Almeida wat steviger in het roze
Diego Ulissi (UAE Team Emirates) heeft de dertiende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. Roze trui João Almeida eindigde tweede en sprokkelt zo nog wat extra bonificatieseconden. Patrick Konrad sprintte naar de derde plek.
Lees verder