Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 oktober 2020

Sam Maes skiet knappe wereldbekerstart als 18de in reuzenslalom: “Ik ben megahappy”

HLN
Sam Maes skiet knappe wereldbekerstart als 18de in reuzenslalom: "Ik ben megahappy"
De Belgische topskiër Sam Maes (22) heeft zijn start in het nieuwe wereldbekerseizoen niet gemist. In de reuzenslalom in het Oostenrijkse Sölden finishte hij als 18de en sprokkelt zo dus belangrijke wereldbekerpunten.
Lees verder

Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt boetekleed aan: "Besef over vakantie van koning kwam te laat"
De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich 'daarvan bewust moeten zijn', zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.
Lees verder

Man verdronken nabij Calais, waarschijnlijk migrant
In het Noord-Franse Sangatte, vlakbij Calais, is het levenloze lichaam van een man aangetroffen op het strand. Hij droeg een reddingsvest, volgens het parket van Boulonge-sur-Mer gaat het waarschijnlijk om een migrant die Groot-Brittannië probeerde te bereiken. De hele nacht waren er veel pogingen om het Kanaal over te steken.
Lees verder

LIVE. Dompé zet Essevee vroeg op voorsprong na heerlijke assist Oparé
• Regenboogstadion • 13u30 • Speeldag 9 • Ref: Lothar D'Hondt
Lees verder

Vrachtwagenchauffeur (33) zwaar verbrand nadat er brand uitbreekt in cabine terwijl hij ligt te slapen
Aan de haventerminal in Zeebrugge is zaterdagnacht een vrachtwagenchauffeur zwaar verbrand geraakt nadat er vuur uitbrak in zijn cabine. Dat meldt het parket van Brugge. Het slachtoffer, een Litouwer (33), lag te slapen.
Lees verder

LIVE. Zulte Waregem gaat op zoek naar dubbele voorsprong, Butez ligt dwars
• Regenboogstadion • 13u30 • Speeldag 9 • Ref: Lothar D'Hondt
Lees verder

LIVE GIRO. Kopgroep met De Gendt krijgt ruimte in eerste zware bergrit
Het wordt menens in de Ronde van Italië. Tussen Rivolto en Piancavallo moeten de renners over vier cols. De finish ligt op een berg van eerste categorie, goed voor 15,5 kilometer klimmen aan 7,3 procent gemiddeld. Wie toont zich de sterkste en komt de roze trui van Almeida in gevaar?
Lees verder

Minister van Onderwijs Ben Weyts: "Ook secundair onderwijs schakelt binnenkort over op code oranje"
Het volledig hoger onderwijs schakelt over naar code oranje en ook het secundair onderwijs zal spoedig volgen. Hierover wordt samengezeten. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), bij VTM Nieuws.
Lees verder

Minister van onderwijs Ben Weyts: "Ook secundair onderwijs schakelt binnenkort over op code oranje"
Het volledig hoger onderwijs schakelt over naar code oranje en ook het secundair onderwijs zal spoedig volgen. Hierover wordt samengezeten. Dat zegt Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA), bij VTM Nieuws.
Lees verder

Solidariteitsmarsen voor onthoofde Franse leraar
In tal van Franse steden worden zondag solidariteitsmarsen gehouden als steunbetuiging aan de vermoorde Franse geschiedenisleraar Samuel Paty (47), die vrijdag op bloedige wijze om het leven werd gebracht.
Lees verder

HR-verantwoordelijke Eline (30): "Job verloren door corona én zwanger: het is voor mij bijna onmogelijk om een nieuwe baan te vinden"
Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week: de hypotheek van hun nieuwe woning werd berekend op hun twee lonen, maar sinds Eline (30) haar job verloor door de coronacrisis, is het voor haar en partner Jordi (30) even doorbijten om alles betaald te krijgen. "Zonder alle handige harry's in onze familie, hadden we nog eens 100.000 euro meer moeten lenen."
Lees verder

ZOVEEL VERDIEN IK. HR-verantwoordelijke Eline (30): "Job verloren door corona én zwanger: het is voor mij bijna onmogelijk om een nieuwe baan te vinden"
Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week: de hypotheek van hun nieuwe woning werd berekend op hun twee lonen, maar sinds Eline (30) haar job verloor door de coronacrisis, is het voor haar en partner Jordi (30) even doorbijten om alles betaald te krijgen. "Zonder alle handige harry's in onze familie, hadden we nog eens 100.000 euro meer moeten lenen."
Lees verder

Zeekajakker (77) in de problemen nadat kajak kapseist en hij niet meer aan boord raakt
Voor de westkust is zondagmiddag een 77-jarige kajakker in de problemen geraakt. Zijn kajak kapseisde in de buurt van de Trapegeerboei en de man kwam in volle zee terecht. Hij slaagde er niet in om aan boord van zijn kajak te kruipen en klampte zich vast.
Lees verder

Drugscontrole leidt tot tumult in Matongewijk
Een patrouille in de Brusselse wijk Matonge is zaterdagavond uitgedraaid op een schermutseling tussen omstaanders en de politie, waarbij er met verschillende voorwerpen gegooid werd naar de agenten. Eén verdachte is aangehouden.
Lees verder

Crisisberaad bij STVV: coach Muscat op de wip
Op dit moment is het crisisberaad bij STVV. En het hoeft niemand te verbazen dat de positie van coach Kevin Muscat het enige agendapunt is.
Lees verder

Sep Vanmarcke gaat tegen de grond en... trapt uit frustratie op volgwagen van Sunweb
Het zit Sep Vanmarcke (32) weer niet mee. Op zo'n 65 kilometer van de streep ging de renner van EF Education centraal in het peloton tegen de grond.
Lees verder

Tientallen manifestanten op 'verboden' optocht in Puurs
In Puurs-Sint-Amands zijn toch tientallen manifestanten opgedaagd om actie te voeren en hun ongenoegen te uiten over een geval van zinloos geweld, exact een week geleden. Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) trok gisteren nochtans de toelating voor de vreedzame familiebetoging in. "Extreme groepen willen deze manifestatie overnemen", klonk het.
Lees verder

LIVE. Antwerp heeft werk voor de boeg in tweede helft: buigt het scheve situatie om?
• Regenboogstadion • 13u30 • Speeldag 9 • Ref: Lothar D'Hondt
Lees verder

Jean-Claude Van Damme wordt 60: zijn Vlaamse stuntman en 'body bouble' onthult hoe Hollywoodster écht is
Superster Jean-Claude Van Damme springt vandaag op tram 6. De onoverwinnelijke vechtmachine mag het de laatste jaren misschien wel wat rustiger aan doen, toch wil dat niet zeggen dat het tijd is om de riem er af te leggen. Naast trainen en acteren, doet Van Damme niets liever dan zingen, tekenen, analyseren en filosoferen, steevast met een kopje thee erbij en zijn favoriete nummers van Jacques Brel op de achtergrond. Zijn doel is om nog zo veel mogelijk uit het leven te halen, in het bijzijn van zijn vrouw, zijn kinderen, zijn ouders en zijn vrienden. Tot dat exclusief clubje van 'loved ones' behoort Olivier Bisback (47), Vlaanderens bekendste stuntman. Samen met ons haalt hij zijn mooiste herinneringen boven en schetst hij een beeld van 'The Muscles From Brussels' zoals we hem nooit eerder zagen: "Jean-Claude is een beest wanneer hij traint, maar 's avonds is hij een rustige, toffe, aangename mens die op zijn pantoffelkes en in zijn pyjamabroek rondloopt. Als je ziet hoe hij thuis leeft, dan besef je dat hij eigenlijk ook maar een gewone mens is."
Lees verder

Deur staat nog op een kier voor handelsakkoord voor post-brexittijdperk
De deur staat nog op een kier om met Europa een akkoord te bereiken over een handelsakkoord voor het post-Brexittijdperk. Dat heeft de Britse minister van Kabinetszaken Michael Gove zondag gezegd tegen de Britse omroep BBC. De kansen op een akkoord zijn weliswaar geslonken, voegt hij eraan toe bij zender Sky. Brussel is volgens hem niet bereid om tot een compromis te komen.
Lees verder