Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 oktober 2020

Raadkamer laat verdachte (65) in hoevemoord vrij, maar parket kan nog in beroep gaan

HLN
Raadkamer laat verdachte (65) in hoevemoord vrij, maar parket kan nog in beroep gaan
Albert B., de man die volgens het parket verdacht wordt van de moord op zijn vrouw Gerty Vanhoef, is door de raadkamer vrijgelaten. Ze zien niet meteen een reden om hem verder aan te houden. Het parket kan wel nog in beroep gaan vandaag. "Dit is al een grote erkenning", zegt advocaat Bert Partoens.
Lees verder

Uitgeverij Clavis verkoopt geen kinderboeken meer met karikaturen van Zwarte Piet: "Het was tijd"
De Limburgse uitgeverij van kinderboeken Clavis zal niet langer boeken verkopen met een karikaturale voorstelling van Zwarte Piet. De uitgeverij vernietigde ook 7.000 boeken die nog niet verkocht werden. Philippe Werck, oprichter van Clavis: "Wanneer je zo'n beslissing neemt, moet je consequent durven zijn."
Lees verder

Gewelddadige protesten in Italië tegen nieuwe strenge coronamaatregelen
Boze Italianen zijn afgelopen nacht op meerdere plaatsen de straat opgegaan om hun onvrede duidelijk te maken over nieuwe coronamaatregelen. In grote steden als Turijn en Milaan kwam het tot gewelddadige protesten.
Lees verder

Passagier verontwaardigd over omstandigheden tijdens vlucht: "Hoe stroken volle vliegtuigen in zo'n omstandigheden met de maatregelen?"
We zitten middenin een tweede coronagolf, dus moet iedereen zich zoveel mogelijk aan de coronamaatregelen houden. Afstand houden en mondmaskers dragen zijn daarbij belangrijke basisregels. Dat het aan boord van een vliegtuig wel eens anders aan toe gaat, bewijst een foto van een passagier die van Istanbul naar Brussel reisde.
Lees verder

Mist Lazio de strafste schutter van Italië tegen Club? Ciro Immobile: snelle jongen die kickt op pk's en goals
Zijn zware voeten zijn berucht. Ciro Immobile (30) heeft 'need for speed'. Snelle jongen die kickt op passeren, pk's en goals. Een bombardier die zijn gezin letterlijk op het hart draagt. Portret van een twijfelspits die in de Serie A meer dan 60 keepers heeft ­gevloerd, maar waarschijnlijk de wedstrijd van morgen mist door corona.
Lees verder

De strafste schutter van Italië komt naar België: Ciro Immobile, een snelle jongen die kickt op pk's en goals
Zijn zware voeten zijn berucht. Ciro Immobile (30) heeft 'need for speed'. Snelle jongen die kickt op passeren, pk's en goals. Een bombardier die zijn gezin letterlijk op het hart draagt. Portret van een twijfelspits die in de Serie A meer dan 60 keepers heeft ­gevloerd. Mignolet leest maar beter mee.
Lees verder

Al meer dan 90.000 mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië
Meer dan 90.000 mensen moeten in de buurt van de Amerikaanse stad Los Angeles hun huis uit vanwege natuurbranden. Honderdduizenden andere inwoners van Californië zitten zonder stroom. Daarnaast liepen twee brandweerlieden ernstige brandwonden op.
Lees verder

Regering blijft bij sluiting kernreactoren Doel 1 en 2 in 2025
De federale regering blijft bij haar plan om de kernreactoren Doel 1 en Doel 2 te sluiten tegen 2025. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) bevestigd in de Kamer.
Lees verder

Atleet zonder onderbenen vecht "racistisch" vonnis aan om er toch bij te zijn op Spelen bij valide atleten
De Amerikaanse paralympische atleet Blake Leeper blijft vechten voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio op zijn twee beenprotheses, ook al verloor hij zijn beroepszaak bij het internationaal hof van sportarbitrage CAS. De Amerikaan wil nu bij de burgerrechter aantonen dat het vonnis van het CAS is gebaseerd op onderzoek dat zwarte atleten discrimineert.
Lees verder

OPROEP. De Zeven Vragen aan Bart Somers: stel hier jouw vraag aan de minister van Open Vld
Zaterdag zie je op HLN de vierde aflevering van ons gloednieuwe online programma 'De Zeven Vragen'. Daarin stelt Hannelore Simoens, politiek journaliste bij VTM NIEUWS, zeven scherpe en originele vragen aan een politicus. Deze week is dat Bart Somers van Open Vld, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen. En jij kan zelf ook een vraag inzenden.
Lees verder

Voor het eerst in 12 jaar minder scholieren problematisch afwezig
In het schooljaar 2019-2020 was amper 1,5 procent van de leerlingen in het secundair onderwijs meer dan 30 halve dagen afwezig zonder geldige reden. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Het aantal problematisch afwezigen ligt daarmee een stuk lager dan in de voorbije schooljaren, al heeft de coronacrisis daar mogelijk iets mee te maken.
Lees verder

Brownies in de brievenbus: Dear Brownie levert nu ook in België
Brownies met karamel, roze suiker of stroopwafel: je vindt ze gewoon in de brievenbus. Het Nederlandse bedrijf Dear Brownie levert sinds kort ook in Antwerpen en de rest van België. "Door de coronacrisis beseften we: het is nu of nooit."
Lees verder

Communiefeesten grootste besmettingshaard voor corona in Oostende
De afgelopen week waren er in Oostende 288 besmettingen, wat een stijging is van meer dan 48 procent in vergelijking met vorige week. 44 van die 288 besmettingen werden vastgesteld bij 65-plussers of zo'n 15 procent.
Lees verder

Team Sunweb geeft unieke inkijk tijdens laatste Giroweek: "Ik kan niet volgen, Jai!"
Twee plekken op het podium voor Team Sunweb in de Ronde van Italië. Maar niet op het hoogste schavotje. Met Wilco Kelderman en Jai Hindley had de ploeg nochtans twee speerpunten om de eindzege te pakken, maar een dubieuze ploegtactiek tijdens de rit over de Stelvio, zorgde ervoor dat ze beiden achter het net visten.
Lees verder

Frontex lanceert intern onderzoek naar pushbacks aan Griekse zeegrenzen
Frontex opent een intern onderzoek naar "verdachte incidenten" aan de Griekse zeegrenzen. De aankondiging komt er nadat verscheidene media het Europese grensbewakingsagentschap ervan beticht hebben betrokken te zijn geweest bij pushbacks van bootjes met migranten bij de operaties in Griekenland.
Lees verder

Man zwaargewond na aanrijding door tram in Hoboken
In Hoboken is dinsdagvoormiddag een man onder een tram beland. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Echtgenote premier Armenië meldt zich voor gevechtstraining
De echtgenote van de Armeense premier heeft zich gemeld voor gevechtstraining. De 42-jarige Anna Hakobian schreef op Instagram dat ze met twaalf andere vrouwen deelneemt aan militaire oefeningen. "Over een paar dagen vertrekken we om te helpen bij het beschermen van onze grenzen."
Lees verder

Coronaperikelen voor Lazio: Immobile en pak anderen niet op training
Club Brugge ontmoet morgenavond een B-team van Lazio in het Jan Breydelstadion. Onder meer Immobile, Luis Alberto en Leiva bleven weg van training en testten vermoedelijk positief.
Lees verder

Achtervolging eindigt met zware crash op E19: drie doden nadat bestuurder spookrijdt
Op de E19 in Machelen is dinsdagmiddag een zwaar ongeval gebeurd met een spookrijder. Volgens de eerste vaststellingen ging het om een achtervolging, waarbij een voertuig met drie inzittenden frontaal op een bestelwagen knalde. De drie inzittenden lieten daarbij het leven. De bestuurder van de bestelwagen is lichtgewond.
Lees verder

"Masturberen is een heel gedoe. Tenzij je het zonder handen kan." Twee seksuologen over hoe je handsfree klaarkomt
Waar zijn die handjes? Niet meer in je broek, want de meeste vrouwen kunnen handsfree klaarkomen. Er zijn er al veel die het doen, maar nog meer die het nog nooit geprobeerd hebben. Seksuologen Kaat Bollen en Mieke Mievis leggen uit hoe je eraan begint en waarom je ermee aan de slag zou willen gaan. "Ik ken vrouwen die op 30 seconden een orgasme krijgen, door met hun benen over elkaar wiebelen en terwijl te letten op hun ademhaling."
Lees verder