Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 oktober 2020

Prins Philip neemt afstand van Harry en Meghan Markle: “Hij trekt zijn handen van hen af”

HLN
Prins Philip neemt afstand van Harry en Meghan Markle: "Hij trekt zijn handen van hen af"
Hangt er onweer in de lucht tussen de Britse prins Philip (99), prins Harry (36) en Meghan Markle (39)? Volgens Ingrid Seward, auteur van de nieuwe biografie 'Prince Philip Revealed: A Man of His Century', is er van een hechte band tussen kleinzoon en grootvader geen sprake meer. Prins Philip zou menen dat zijn advies over hun plannen en gedrag "in dovemansoren viel", waarna hij besloot om "weg te stappen" van het koppel.
Lees verder

Wat betekenen de veranderende energieprijzen voor uw portefeuille?
Afgelopen lente viel het energieverbruik door de coronamaatregelen fors terug. Vandaag bevindt het gemiddelde verbruik zich nog amper vier procent onder het normale peil. Wat betekent dat voor uw energiefactuur? Mijnenergie.be ging het na.
Lees verder

Alexander Maes (ex-Beerschot) vindt buitenlands avontuur in Roemenië: "Iedereen werd gek toen Thibaut Courtois de club volgde op Instagram"
De kleuren zijn hetzelfde, de omgeving net iets anders. Na vier jaar bij Beerschot trok Alex Maes (28) op buitenlands avontuur. Naar het Roemeense Pitești, godbetert. "Dat ik al 28 ben, wil daarom niet zeggen dat ik geen stappen meer kan zetten."
Lees verder

"Voedingssupplementen of extra vitaminen zijn overbodig": immunoloog legt uit hoe je je afweer wél kan boosten
Vitaminesupplementen, knoflookextract of paddenstoelenpoeder: deze herfst wenden nog meer mensen dan anders zich tot natuurlijke middeltjes om hun immuniteit te 'boosten'. Prima om verkoudheden, griep én het coronavirus het hoofd te bieden, zou je denken. Of toch niet het beste medisch advies? Wij vroegen het aan Bart Lambrecht, immunoloog en longarts in het UZ Gent.
Lees verder

Dochter van Johny Voners over zijn passage op tv vanavond: "Vreemd om papa terug te zien"
Uit het oog betekent niet uit het hart. Dinsdagavond is Johny Voners, die zeven maanden geleden overleed na een strijd tegen kanker, te zien in '#Hetisingewikkeld' op VIER. Voners was al ziek terwijl de reeks werd ingeblikt, het werd één van zijn laatste rollen. "Vreemd om papa terug te zien", vertelt zijn dochter Els aan Het Nieuwsblad.
Lees verder

'Moonbreathing', of hoe ademen naar de maan je sneller in slaap doet vallen
Je hebt al vijfhonderd schapen geteld, maar je kan de slaap niet vatten. Ooordopjes, een slaapmasker, meditatieve muziek: dweilen met de kraan open. En nu ontregelt het winteruur je slaapritme al helemaal. Ken je 'moonbreathing' al? Een ademhalingstechniek uit de yogatraditie die ervoor zou zorgen dat je zo indommelt.
Lees verder

Giro-organisator Mauro Vegni wil straffen voor Jumbo-Visma en EF na hun gedrag tijdens Ronde van Italië: "Hier stopt het allemaal niet"
De Ronde van Italië krijgt nog een staartje, althans als het van organisator Mauro Vegni afhangt. Hij heeft in het Italiaanse La Gazzetta dello Sport zijn onvrede geuit over het gedrag van onder meer Jumbo-Visma en EF Education First tijdens de Giro.
Lees verder

Club traint met volledig groep in aanloop naar Lazio, resultaten coronatests evenwel nog niet bekend
Club Brugge traint op dit moment, daags voor de hoogst interessante Champions League-confrontatie met Lazio, met een volledig fitte kern. Al zijn de resultaten van de coronatests die gisteren werden afgenomen nog niet bekend.
Lees verder

"Tijd voor vergeving en verzoening": koning Albert en koningin Paola hebben prinses Delphine op paleis ontvangen
Koning Albert II (86) en koningin Paola (83) hebben afgelopen weekend een ontmoeting gehad met Delphine van Saksen-Coburg (52), die op 1 oktober officieel erkend werd als prinses. Dat meldt het koninklijk paleis. Een opvallend verzoenend gebaar, want de relatie tussen de voormalige vorst en zijn buitenechtelijke dochter raakte helemaal verzuurd tijdens de juridische strijd, waarbij Delphine erkend wilde worden als de dochter van Albert.
Lees verder

Koning Albert II en koningin Paola ontmoeten prinses Delphine: "Een nieuw hoofdstuk"
Koning Albert II en koningin Paola hebben afgelopen weekend een ontmoeting gehad met Delphine van Saksen-Coburg, die op 1 oktober officieel erkend werd als prinses. Dat meldt het koninklijk paleis. Een opvallend verzoenend gebaar, want de relatie tussen de voormalige vorst en zijn buitenechtelijke dochter was helemaal verzuurd geraakt tijdens de juridische strijd, waarbij Delphine erkend wilde worden als de dochter van Albert.
Lees verder

Zijn partner is coronavrij, nu Ronaldo nog: CR7 bidt in zelfisolatie voor negatieve test zodat hij nog kan spelen tegen Messi
Speelt-ie of speelt-ie niet? Krijgen we een duel Messi versus Ronaldo? Dat is de grote hamvraag voor de clash tussen Juventus en FC Barcelona morgenavond in de Champions League. Cristiano (35) wacht ongeduldig op de uitslag van zijn laatste test op Covid-19 nadat hij vorige week donderdag opnieuw positief bleek te zijn. Het goede nieuws alvast: zijn vriendin Georgina Rodriguez (26) is coronavrij.
Lees verder

Overlijdens en besmettingen in Vlaamse woonzorgcentra sterk gestegen
Er zijn de voorbije 24 uur 32 nieuwe overlijdens gemeld van Covid-19-patiënten in de Vlaamse woonzorgcentra. Dezelfde periode een week eerder werden er nog 5 overlijdens toegeschreven aan het coronavirus. Dat blijkt uit de jongste cijfergegevens op de website van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Vuelta haalt opgelucht adem: geen enkele positieve coronatest bij 684 controles
De rustdag van gisteren heeft geen positieve coronatests aan het licht gebracht in de Ronde van Spanje. Er werden 684 tests afgenomen, maar geen enkel staal bleek positief. Vandaag staat een heuvelachtige etappe van bijna 160 kilometer op het programma. Richard Carapaz start in de rode leiderstrui.
Lees verder

"Iedereen weet dat wij de beste zijn": Red Flames kleuren paars, 8 van de 21 speelsters dragen shirt van Anderlecht
Met acht zijn ze. De Red Flames die hun brood verdienen bij RSCA Women. Een enorme paars-witte afdruk, tekenend voor de dominantie in de eigen Belgische competitie. "Iedereen weet dat wij het beste team hebben", zegt Tine De Caigny (23). "Onze nationale ploeg kan er maar wel bij varen."
Lees verder

Hilde Van Mieghem na het interview met echtgenote Bart De Pauw: "Als zij haar eigen blinde vlek nog groter wil maken, moet ze dat vooral doen"
In de drie jaar sinds Bart De Pauw (52) van het toneel verdween, hulde zijn vrouw Inès De Vos (50) zich in stilzwijgen. Tot ze vorige week een interview gaf. Daarin neemt ze vooral twee mensen op de korrel: de voormalige VRT-baas Paul Lembrechts (63) en Hilde Van Mieghem (62). "Wat wil je dat ik zeg op zoveel domheid", bijt de actrice nu van zich af. "Ik vind het zeer erg dat ze haar kinderen hierbij sleurt. Dat is gewoon níet oké."
Lees verder

Football Talk. PSG gehavend naar Turkije - FIFPRO wil voorlopig zo min mogelijk oefeninterlands
PSG moet het woensdag in zijn tweede groepswedstrijd van de Champions League op het veld van het Turkse Basaksehir stellen zonder de geblesseerden Mauro Icardi, Marco Verratti, Julian Draxler en Leandro Paredes.
Lees verder

Tienduizenden mensen in Bangladesh demonstreren tegen Macron: "Hij is aanbidder van Satan"
Tienduizenden mensen hebben meegedaan aan anti-Franse protesten in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. De betogers zijn boos over uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron, die spotprenten van de profeet Mohammed verdedigde. De grootste islamitische politieke partij van het land, Islami Andolon Bangladesh (IAB), organiseerde de protestmars.
Lees verder

Steeds meer scholen wachten herfstvakantie niet af en nemen zelf al maatregelen: "Besmettingen stijgen ook bij ons plots heel snel, er moet nú iets gebeuren"
Veel middelbare scholen wachten niet op een beslissing van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en nemen nog voor de herfstvakantie zelf maatregelen nu de coronabesmettingen overal lijken te stijgen. "Want er moet nú iets gebeuren", klinkt het. Sommige scholen sluiten hun deuren helemaal en schakelen volledig over op afstandsonderwijs, anderen doen dat gedeeltelijk. Hieronder vindt u wat, waar en hoe.
Lees verder

SpaceX maakt zich klaar voor volgende historische missie
SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van oprichter Elon Musk, maakt zich klaar voor een volgende 'historische ruimtemissie'. Nadat er op 30 mei voor het eerst mensen naar de ruimte werden gestuurd met het commercieel bedrijf, zal er op 14 november een eerste operationele vlucht, met vier astronauten aan boord, koers zetten richting het Internationaal Ruimtestation (ISS): Crew Dragon Resilience maakt zijn opwachting.
Lees verder

Antilichamen bij coronapatiënten verdwijnen al snel na genezing: geen hoop op groepsimmuniteit
We kunnen de piste van groepsimmuniteit maar beter laten varen, zo valt te concluderen uit een grote Britse studie naar antilichamen. De onderzoekers stelden vast dat het aantal mensen met antilichamen tussen 20 juni en 28 september met meer dan een kwart daalde.
Lees verder