Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 oktober 2020

Passagier verontwaardigd over omstandigheden tijdens vlucht: “Hoe stroken volle vliegtuigen met de maatregelen?”

HLN
Passagier verontwaardigd over omstandigheden tijdens vlucht: "Hoe stroken volle vliegtuigen met de maatregelen?"
We zitten middenin een tweede coronagolf, dus moet iedereen zich zoveel mogelijk aan de coronamaatregelen houden. Afstand houden en mondmaskers dragen zijn daarbij belangrijke basisregels. Dat het aan boord van een vliegtuig er wel eens anders aan toe gaat, bewijst een foto van een passagier die van Istanbul naar Brussel reisde.
Lees verder

ASSISEN. Isabelle (39) werd eerst neergestoken... tot plots een klein kogeltje opdook in haar lichaam: "Geneeskunde van 1920, en niet van 2020"
Neergestoken met een mes dat op het salontafeltje lag. Zo leek Isabelle Deschodt (39) drie jaar geleden te zijn vermoord door haar vriend op hun appartement in Diksmuide. Ook wetsdokter Jan Bolt hield het op een steekwonde als doodsoorzaak. Tot in het lichaam van Isabelle een klein kogeltje werd gevonden. Op aangeven van William De Bondt (53). "Geneeskunde van 1920 en niet van 2020", oordelen collega's van de wetsdokter.
Lees verder

Peter Van de Veire vrijwillig in quarantaine
Peter Van de Veire (48) maakt de volgende dagen radio vanuit z'n achtertuin. Na een besmetting in de crèche van z'n zoontje besloot hij om vrijwillig in quarantaine te gaan.
Lees verder

Ben Segers: "Pikante scènes opnemen voor de ogen van mijn partner blijft een beetje vreemd"
Al enkele weken schittert Ben Segers (46) nu in het tweede seizoen van '#hetisingewikkeld'. Net als het eerste werd ook dat geregisseerd door Lenny Van Wesemael, de partner van de Kempische acteur. Pikante scènes opnemen blijft een beetje vreemd voor de ogen van je partner, zegt Segers. "Maar humor lost veel op."
Lees verder

Pairi Daiza krijgt er niet één maar twee kleine orang-oetans bij
Pari Daiza kondigt vandaag trots een dubbele geboorte aan. Dat orang-oetan Sari tegen het einde van het jaar zal bevallen was reeds bekend. Maar nu blijkt dat haar soortgenote Sinta ook zwanger is. Als alles goed verloopt, zal Pairi Daiza in de komende maanden twee geboortes mogen vieren. De tweede is voorzien voor april.
Lees verder

Meer krokusvakantie en minder zomervakantie: experts pleiten in rapport voor systeem met "afkoelingsperiodes"
In de strijd tegen het coronavirus wordt de herfstvakantie verlengd tot en met 11 november, maar in een rapport pleiten de experts ervoor om de oefening te herhalen voor de krokusvakantie. "Zo maak je het moeilijker voor het virus om zich te vermenigvuldigen", zegt biostatisticus Geert Molenberghs in VTM Nieuws.
Lees verder

Meer krokusvakantie en minder in zomer: experts pleiten in rapport voor systeem met "afkoelingsperiodes"
In de strijd tegen het coronavirus wordt de herfstvakantie verlengd tot en met 11 november, maar in een rapport pleiten de experts ervoor om de oefening te herhalen voor de krokusvakantie. "Zo maak je het moeilijker voor het virus om zich te vermenigvuldigen", zegt biostatisticus Geert Molenberghs in VTM Nieuws.
Lees verder

Vrouw dood aangetroffen aan rusthuis: politie en parket onderzoeken verdacht overlijden
Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een verdacht overlijden aan woonzorgcentrum Duneroze in Wenduine.
Lees verder

Football Talk. PSG gehavend naar Turkije - Geen nieuwe besmettingen bij KV Mechelen
KV Mechelen heeft de resultaten van de coronatesten ontvangen. Daaruit blijkt dat er geen nieuwe besmettingen zijn bijgekomen in de spelersgroep in vergelijking met vorige week. Togui en Peyre testten wel nog steeds positief en missen al zeker het duel tegen Club Brugge van komende zaterdag. Ook Wenssens (een jonge doelman op proef) is nog steeds besmet. De acht andere spelers die positief testten (Bushiri, Vranckx, Schoofs, Kaya, Voet, Shved, Boni en Bouzian), leggen morgen een nieuwe test af. Afwachten wat dat brengt. De teller bij Malinwa staat zo voorlopig nog steeds op tien besmette A-kernspelers. De wedstrijd van afgelopen weekend tegen Eupen werd uitgesteld. Als het aantal positieve spelers niet daalt, dreigt ook de wedstrijd tegen Club Brugge in het gedrang te komen. (ABD)
Lees verder

Immoscoop mag niet langer exclusiviteit van vastgoedmakelaars vragen, Immoweb tevreden
Immoscoop mag niet langer van vastgoedmakelaars verlangen dat ze hun panden exclusief op zijn zoekertjessite adverteren. Dat heeft het Antwerpse hof van beroep beslist. Concurrent Immoweb, die deze praktijk had aangeklaagd bij het gerecht, reageert tevreden in een persmededeling.
Lees verder

Noorse scheidsrechter Tom Harald Hagen komt als eerste topref uit de kast
De Noor Tom Harald Hagen heeft zich als eerste internationale topscheidsrechter geout als homo. "Ik heb het gevoel dat de tijd er rijp voor is en ik denk dat hier alleen maar positieve dingen zullen uit voortkomen", zegt de 42-jarige Hagen in een gesprek met de Noorse krant Glamdalen.
Lees verder

België is sinds vandaag zwaarst getroffen land van Europa: nergens zijn coronacijfers zo slecht
België is sinds dinsdag de slechtste leerling van de coronaklas in Europa. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Ons land passeert Tsjechië, dat wekenlang de ranglijst met meeste nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in twee weken tijd aanvoerde. Ook het aantal Europese landen dat rood kleurt, blijft toenemen. Intussen is 80 procent over de symbolische drempel gegaan.
Lees verder

Bijna dertig doden bij gevechten tussen IS en Syrische regime
Bij gevechten tussen strijdkrachten van het regime en leden van de jihadistische terreurgroep Islamitische Staat (IS) zijn in het centrum van Syrië bijna dertig mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR), dat vanuit Groot-Brittannië de oorlog in Syrië opvolgt.
Lees verder

LIVE VUELTA. Peloton trekt zich weer op gang na rustdag, wagen vrijbuiters hun kans in heuvelachtige etappe?
Het Vueltapeloton heeft vandaag de zevende etappe aangesneden. De renners genoten gisteren van een rustdag, waarop ook iedereen aan een coronatest onderworpen werd. Niemand testte gelukkig positief. De renners zijn rond 13u vertrokken in de Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz en zullen rond de klok van 17u finishen in Villanueva De Valdegovía, zo'n 160 kilometer verderop. Onderweg moeten de renners tweemaal de Puerto de Orduna bedwingen, een klim van eerste categorie. De laatste top ligt op 19 kilometer van de streep. Mis niets van de zevende etappe in deze liveblog.
Lees verder

Nederlandse horeca sloot twee weken geleden de deuren, maar effect lijkt uit te blijven. Hoe kan dat?
In België is het inmiddels iets meer dan een week geleden dat de strengere coronamaatregelen zijn ingegaan. Een daarvan was het sluiten van de horeca. Nederland deed het ons een week eerder al voor, maar daar zakken de cijfers niet meteen. Hoe komt dat?
Lees verder

Liefst 12 jaar schreef ontvanger van Ardooie geld over naar eigen rekening: gemeente eist nu 900.000 euro van haar terug
Ze had een woning, een flatje, hield van reizen, auto's en dure kledij. Maar er ontplofte een kleine bom in het West-Vlaamse Ardooie in het voorjaar van 2016, toen aan het licht kwam dat gemeente- en OCMW-ontvanger I.P. duizenden euro's naar een eigen rekening had overgeschreven. Snel bleek dat het gesjoemel al in 2004 begonnen was en dat er veel meer geld verdwenen was dan de 50.000 euro uit het eerste onderzoek. Reconstructie van hoe de Ardooise gemeentecentjes in de verkeerde handen vielen, op de vooravond van de gerechtelijke afhandeling van de zaak.
Lees verder

Lading geblokkeerde mondmaskers eindigt in kafkaiaanse oplossing: vrachtwagen rijdt heen en weer naar Zwitserland
Een geblokkeerde lading FFP2-mondmaskers kan toch gebruikt worden na een naar Kafka neigende oplossing. Een met maskers beladen vrachtwagen reed heen en weer naar Zwitserland, meldt de VRT.
Lees verder

Thierry Smets voorgedragen als nieuwe CEO van NewB
NewB draagt bankier Thierry Smets voor als nieuwe CEO. Dat meldden De Tijd en L'Echo en het staat ook te lezen op de website van de coöperatieve bank. De aandeelhouders en de Nationale Bank moeten de aanstelling wel nog goedkeuren.
Lees verder

Verlenging herfstvakantie: ouders kunnen beroep doen op tijdelijke werkloosheid
Werknemers die opvang zoeken voor hun kinderen nu de herfstvakantie wordt verlengd tot en met 11 november kunnen voor die dagen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht aanvragen. Dat bevestigt de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).
Lees verder

KIJK LIVE. Club-coach Philippe Clement spreekt pers toe daags voor CL-treffen met Lazio
Morgenavond (18u55) is Club Brugge toe aan z'n tweede wedstrijd in de Champions League, een thuismatch tegen Lazio. De Italianen misten vanochtend op training een pák spelers - waaronder doelpuntenmachine Ciro Immobile -, terwijl blauw-zwart trainde met een volledig fitte selectie. Of kwamen er toch nog coronabesmettingen aan het licht uit de testresultaten van de UEFA? Coach Philippe Clement geeft zo dadelijk tekst en uitleg!
Lees verder