Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 oktober 2020

Organisatie en virologen roepen op om Ronde van Vlaanderen met eigen bubbel te volgen: “Denk niet: ‘We gaan er no...

HLN
Organisatie en virologen roepen op om Ronde van Vlaanderen met eigen bubbel te volgen: "Denk niet: 'We gaan er nog eens van profiteren dit weekend'"
"Volg de Ronde van Vlaanderen met je gezin, maak van je woonkamer geen supporterscafé." Dat roepen virologen op, nu we komende zondag de koers niet vanachter de nadars, maar vanuit de zetel moeten volgen. "Denk niet: 'We gaan er nog eens van profiteren dit weekend.'"
Lees verder

Lege rekken in Albert Heijnwinkels door brand in distributiecentrum: "Morgen zijn meeste producten terug aangevuld"
In verschillende winkels van de supermarktketen Albert Heijn in ons land stonden klanten de afgelopen dagen soms voor lege rekken, voornamelijk in de versafdeling. "Dit is het gevolg van een brand in ons distributiecentrum afgelopen woensdag, waardoor leveringen niet konden doorgaan", legt Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn, uit.
Lees verder

Voorzitster Belgian Cane Corso Club na dodelijk incident in Tremelo: "Heel onverantwoord om een hond van dit ras met gedragsproblemen bij een bejaarde man af te zetten"
Gisteren werd een 83-jarige weduwnaar uit het Vlaams-Brabantse Tremelo doodgebeten door zijn eigen hond. De hond, een Cane Corso van 8 jaar oud, had al een verleden van gedragsproblemen voor hij werd afgezet bij de overleden man door zijn zoon, een fokker van het ras. "Heel erg onverantwoord. De man kon helemaal geen overwicht bieden aan de hond", stelt Katja Chtuka, Voorzitster van de Belgian Cane Corso Club. "De fokker die de hond daar afzette zou veel beter moeten weten."
Lees verder

Voorzitster Belgian Cane Corso Club reageert op dodelijk incident: "Onverantwoord om een hond van dit ras met gedragsproblemen bij een bejaarde man af te zetten"
Gisteren werd een 83-jarige weduwnaar uit het Vlaams-Brabantse Tremelo doodgebeten door zijn eigen hond. De hond, een Cane Corso van 8 jaar oud, had al een verleden van gedragsproblemen voor hij werd afgezet bij de overleden man door zijn zoon, een fokker van het ras. "Heel erg onverantwoord. De man kon helemaal geen overwicht bieden aan de hond", stelt Katja Chtuka, voorzitster van de Belgian Cane Corso Club. "De fokker die de hond daar afzette zou veel beter moeten weten."
Lees verder

Nederlandse politie vindt half miljoen euro in verborgen ruimte van auto
De Nederlandse politie heeft afgelopen dinsdag een 24-jarige man aangehouden. In een verborgen ruimte van de auto waarin hij reed, was 500.000 euro verstopt. Hij wordt verdacht van witwassen. Later op de dag werden nog twee aanhoudingen gedaan.
Lees verder

Amerikanen hebben op twee en halve week voor verkiezingen al meer dan 21 miljoen stemmen uitgebracht, en dat lijkt vooral slecht nieuws voor Trump
Wel 137 miljoen: zoveel Amerikanen brachten vier jaar geleden hun stem uit bij de presidentsverkiezingen. Een cijfer dat dit jaar mogelijks verpletterd kan worden, afgaande op de voorlopige cijfers van de stemmen per post en de lange wachtrijen voor het vroegtijdig stemmen of 'early voting'. Al meer dan 21,5 miljoen Amerikanen hebben op een van beide manieren gestemd, iets waar vooral Democraat Joe Biden van lijkt te gaan profiteren.
Lees verder

Hugh Grant piekert vaak over ouder worden: "Mijn nachtkastje begint meer en meer onder het gewicht van mijn pillen te lijden"
Hugh Grant is net zestig geworden en in de fleur van zijn leven, maar toch begint zijn naderende pensioengerechtigde leeftijd hem alsmaar meer parten te spelen. Elk potje tennis gaat met de nodige spierpijn gepaard, een kunstheup ligt in het verschiet en zijn nachtkastje begint nu echt wel onder het gewicht van zijn pillen te lijden. Voor romantische komedies is hij naar eigen zeggen "te oud en te lelijk", al is dat laatste nog het minste van zijn zorgen: "Er is helemaal niks sexy aan ouder worden, al vind ik het wél fijn dat ik niet meer die jonge, knappe leading man in Hollywood hoef te zijn. Want nu kan ik eindelijk rollen aannemen die ik wél graag doe."
Lees verder

Misverstanden over Coronalert: "App werkt niet als ratel voor melaatse"
Al meer dan een miljoen Belgen hebben Coronalert geïnstalleerd, de app die moet helpen bij de contactopsporing. Er circuleren nog wel wat misverstanden over de app. Wat doet die precies? En vooral, waarvoor dient ze niet?
Lees verder

Proximus-werknemers krijgen recht om buiten werkuren offline te gaan
De werknemers van telecombedrijf Proximus krijgen het recht om buiten hun werkuren offline te gaan. Het "recht op deconnectie" is opgenomen in een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) die gisteren werd ondertekend door de directie en de drie vakbonden, zo werd bij Proximus vernomen.
Lees verder

Experts over coronabesmettingen bij kinderen: "Een kind op intensieve is hoogst uitzonderlijk"
Dat een kind ernstige symptomen ontwikkelt na een coronabesmetting, is hoogst uitzonderlijk. De kans dat het op intensieve verzorgd moet worden, is nóg veel kleiner. Maar wat is er dan aan de hand met het vierjarig jongetje dat in het UZ Brussel in coma ligt? En wat weten we precies over coronabesmettingen bij kinderen? Een overzicht.
Lees verder

Van Avermaet rijdt op training snelste beklimming van Kwaremont ooit, maar start toch niet: "Dat het maar snel zondagavond is"
"Ik heb Telenet gebeld om de kabel te komen doorknippen." Er kon een grapje af, maar echt lachen deed Greg Van Avermaet (35) niet. Dat hij 'zijn' Ronde op tv moet volgen, doet pijn. "Ik moet mijn lichaam tegen mezelf en tegen mijn ambitie beschermen."
Lees verder

Is je badkamer dringend aan vernieuwing toe? Onze woonexpert toont 4 manieren om ze om te toveren tot een zalige relaxruimte
Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt elke week een huis dat te koop staat met potentieel en toont hoe je dat maximaal kan benutten. Deze week: hoe je van de badkamer uit de jaren stillekes een heerlijke rustgevende plek kan maken. "Ledverlichting kan je naast sfeerschepper ook als nachtverlichting gebruiken, zodat je niet helemaal wakker wordt door fel licht als je 's nachts naar het toilet moet."
Lees verder

GEZOCHT. Vrouwen die een ode willen brengen aan hun lichaam
Voor de rubriek "Verzoend met mijn Lijf" zijn onze collega's van Goed Gevoel op zoek naar vrouwen die graag een ode aan hun lichaam willen brengen.
Lees verder

Motorfreak Jo (45) laat het leven in tragisch ongeluk: "Hij reed zelfs met zijn motor naar de Aldi"
Jo Geudens is niet meer. De man uit Brakel overleed woensdag op 45-jarige leeftijd na een tragisch motorongeluk in Roborst. Zijn partner Annick Carpentier zag alles voor haar ogen gebeuren. "Ik heb gesmeekt om Jo niet te reanimeren", zegt ze.
Lees verder

Moto-freak Jo (45) laat het leven in tragisch ongeluk: "Hij ging zelfs met zijn moto naar de Aldi"
Jo Guedens is niet meer. De man uit Brakel overleed woensdag op 45-jarige leeftijd na een tragisch moto-ongeluk in Roborst. Zijn partner Annick Carpentier zag alles voor haar ogen gebeuren. "Ik heb gesmeekt om Jo niet te reanimeren", zegt ze.
Lees verder

Man onthoofd in regio Parijs, vermoedelijke dader dood
In de regio Parijs, in het bijzonder in Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), is vrijdag op straat een man onthoofd, zo is uit een bron dichtbij het onderzoek vernomen.
Lees verder

Leraar onthoofd die in klas in regio Parijs Mohammed-karikaturen toonde
In Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), een voorstad ten noordwesten van Parijs, is vrijdag op straat een man onthoofd, zo is uit een bron dichtbij het onderzoek vernomen. De dader zou de vader van een van de leerlingen van het slachtoffer geweest zijn en zou "Allah Akbar" hebben geroepen, meldt Le Parisien. De Franse justitie ziet de zaak als een moord met terreurachtergrond.
Lees verder

OVERZICHT. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen weten we al
Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.
Lees verder

OVERZICHT. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen werden beslist
Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.
Lees verder

De Cauwer na een leven vol tegenslagen: "Ik had een pak rijker kunnen zijn, maar was ik dan ook gelukkiger geweest?"
De Ronde Van Vlaanderen is een monument en José De Cauwer (71) is dat stilaan ook, of toch een beetje. In de commentaarcabine is de oud-wielrenner, ex-ploegleider en gewezen bondscoach uit het Waasland al twintig jaar de bijzit van Michel Wuyts. We kennen hem als kenner van de koers, als man van de wereld en als gediplomeerd verkoper van cafépraat, maar in de laatste Tour liet De Cauwer ook zijn emotionele kant zien. Hij praat daar liever niet over, maar doet het hier toch.
Lees verder