Doorgaan naar hoofdcontent

Ongeziene wachtrijen aan winkels. Van Ranst: “Blijkbaar hebben sommigen het nog altijd niet begrepen”

HLN
Ongeziene wachtrijen aan winkels. Van Ranst: "Blijkbaar hebben sommigen het nog altijd niet begrepen"
Ketens als Dreamland en Action zien sinds gisteravond lange wachtrijen voor hun deuren opduiken. Ook de Ikea in Zaventem constateert ongeziene taferelen. Maandag gaat ons land voor de tweede keer in lockdown en sluiten al die winkels. Dat vooruitzicht lokt blijkbaar nog snel een hele hoop kooplustigen. "Niet slim", reageert viroloog Marc Van Ranst. "Je zou hopen dat ze intussen toch beter weten." Biostatisticus Geert Molenberghs beaamt dat: "Wees maar zeker dat er in jouw wachtrij mensen staan die besmet zijn, dat kan niet anders."
Lees verder

LIVE VUELTA. Tim Wellens trekt in loodzware bergrit ten aanval
Een nieuwe dag in de Vuelta, een nieuwe zware bergrit. De elfde etappe brengt het peloton van Villaviciosa naar de Alto de la Farrapona, de finish ligt op een slotklim van 16,5 kilometer. Onderweg moeten de renners ook nog één klim van derde en drie van eerste categorie over. Verstevigt Roglic zijn rode trui? Of kan Carapaz hem bedreigen? Volg het hier LIVE.
Lees verder

Spaanse media: "Forse salarisverlaging nodig, anders komt FC Barcelona in grote geldproblemen"
Als de spelers van FC Barcelona niet snel akkoord gaan met een forse salarisverlaging, dan komt de Catalaanse topclub in januari al in grote betalingsproblemen. Dat meldden diverse Spaanse media. De inkomsten van Barça zijn gekelderd door de coronacrisis, met name doordat bij de wedstrijden geen toeschouwers aanwezig zijn.
Lees verder

LIVE. 0-1! Walker zet Man City na fraaie streep op voorsprong tegen Sheffield
• Premier League • Speeldag 7 • Aftrap: 13u30 • Bramall Lane
Lees verder

LIVE. Schittert kapitein De Bruyne op het veld van Sheffield United?
• Premier League • Speeldag 7 • Aftrap: 13u30 • Bramall Lane
Lees verder

'James Bond'-acteur Sean Connery (90) overleden
De Schotse acteur Sean Connery, die in augustus nog zijn 90ste verjaardag vierde, is overleden. Dat bevestigt zijn familie aan de BBC. Connery was vooral bekend voor zijn iconische vertolking van James Bond.
Lees verder

Acteur Sean Connery (90) overleden
De Schotse acteur Sean Connery is overleden. Dat meldt de BBC. Connery was vooral bekend voor zijn iconische vertolking van James Bond.
Lees verder

Simona Halep besmet met coronavirus
De Roemeense Simona Halep, voormalig nummer een van de wereld in het vrouwentennis, heeft het coronavirus opgelopen. "Ik zit nu thuis in isolatie en vertoon lichte symptomen. Ik voel me goed", schreef de 29-jarige op haar social media. Halep, momenteel nummer twee op de wereldranking, won dit jaar drie WTA-toernooien: in Dubai, Praag en Rome.
Lees verder

Lazio zet voltallige spelersgroep in quarantaine na reeks positieve coronatests
De Italiaanse topclub Lazio heeft zijn voltallige spelersgroep in quarantaine geplaatst na een reeks positieve tests op het coronavirus, zo maakte de club vandaag bekend.
Lees verder

LIVE. Aftrap! Leidt Eden Hazard Real naar zege tegen Huesca bij zijn eerste basisplaats van het seizoen?
• La Liga • Springt Real naar leidersplek? • Huesca kon dit seizoen nog niet winnen • Eden Hazard staat aan de aftrap
Lees verder

Met een serre kan je ook in de winter blijven tuinieren: onze tuinexperte legt uit hoe je de beste keuze maakt
Zit het tuinseizoen er voor jou bijna op? Niet als je een serre in de tuin hebt, zegt tuinexperte Laurence Machiels: dan kun je nog weken door tuinieren én heb je meteen een ruime plek om je terrasplanten te laten overwinteren. En in de lente start je het seizoen er een maand vroeger mee. Bovendien is dit het ideale moment om goedkoop serres te scoren. Laurence vertelt je waar je moet op letten en hoe je ermee aan de slag gaat.
Lees verder

De bloedband van Conner Rousseau en z'n zus Eloïs: "Conner krijgt vaak onterecht kritiek. Daar kan ik echt kwaad om worden"
Ze stuurt hem foto's. "Gisteren nog: drie truien, met de vraag welke ik zou kopen." Ze neemt het voor hem op, en ze mist hem. Eloïs Rousseau (24) vertelt over haar oudere broer Conner (27): hoe hun jeugd al doorspekt was van politiek, hoe ze worstelde met een eetstoornis en waarom ze zich verschrikkelijk opwond in de sneaker-heisa.
Lees verder

Biostatisticus Geert Molenberghs: "Volhouden, ook als de curves beginnen dalen"
Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt) is tevreden met de "verstrengde lockdown" die vrijdag werd aangekondigd door premier Alexander De Croo (Open Vld). "Het is een vrij krachtig pakket aan maatregelen, die zeer dicht in de buurt komen van wat we in maart en april hebben meegemaakt", klinkt het in VTM Nieuws. "We verwachten dat de piek in het aantal nieuwe besmettingen ergens de komende dagen in zicht zal komen. Ook dan geldt er één belangrijke boodschap: volhouden".
Lees verder

'Speculoos' verdwijnt niet helemaal van Lotus-verpakking: "Hadden niet verwacht dat er zo emotioneel zou worden gereageerd"
Het woord 'speculoos' verdwijnt niet helemaal van de Lotus-verpakkingen. Het bericht dat de koekjesbakker zijn wereldbekende product binnenkort ook in België, Nederland en Frankrijk onder de naam 'Biscoff' op de markt brengt, ontketende een tsunami aan boze en teleurgestelde reacties. Maar onder de gepatendeerde naam 'Biscoff' zal bij ons ook de slogan 'the original speculoos' staan.
Lees verder

Hollywood reageert bedroefd op overlijden Sean Connery: "James Bond zou onsterfelijk moeten zijn"
De Schotse acteur Sean Connery, die in augustus nog zijn 90ste verjaardag vierde, is overleden. Dat bevestigt zijn familie aan de BBC. Connery was vooral bekend voor zijn iconische vertolking van James Bond. De acteur maakte een onvergetelijke indruk op heel wat collega's en beroemde persoonlijkheden.
Lees verder

Sean Connery was een held voor velen: "James Bond zou onsterfelijk moeten zijn"
De Schotse acteur Sean Connery, die in augustus nog zijn 90ste verjaardag vierde, is overleden. Dat bevestigt zijn familie aan de BBC. Connery was vooral bekend voor zijn iconische vertolking van James Bond. De acteur maakte een onvergetelijke indruk op heel wat collega's en beroemde persoonlijkheden.
Lees verder

Gezocht: Belgen die in rampgebied in Izmir of op Samos verblijven
Het dodental na de aardbeving in de Egeïsche Zee staat al op 24, het aantal slachtoffers is intussen opgelopen tot meer dan 800. Vooral de Turkse stad Izmir en het Griekse eiland Samos zijn zeer zwaar getroffen.
Lees verder

LIVE. Real heeft het moeilijk tegen Huesca, Eden Hazard wel dicht bij de 1-0!
• La Liga • Springt Real naar leidersplek? • Huesca kon dit seizoen nog niet winnen • Eden Hazard staat aan de aftrap
Lees verder

LIVE KOPPENBERGCROSS. Worst wint bij dames, krijgen we een duel tussen Iserbyt en Aerts?
Met de Koppenbergcross wordt de eerste manche van de nieuwe X2O Badkamers Trofee op gang geschoten. Het regelmatigheidscriterium op tijd kreeg een nieuwe sponsor en bestaat uit acht wedstrijden. Vorig jaar was Eli Iserbyt aan het feest en ook nu start hij als grote favoriet, samen met Toon Aerts. Wie triomfeert? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Plattelandsmode: Iedereen aan de regenlaarzen en het houthakkershemd?
We gaan een atypische winter tegemoet. Nu we allemaal weer moeten binnenblijven, is het belangrijker dan ooit om regelmatig uit te waaien in de natuur. Bosbaden, een frisse neus halen aan zee of de gezonde plattelandslucht opsnuiven, dat vraagt om aangepaste kledij. Gelukkig is de countrystijl dit najaar helemaal terug. Stevige boots, warme materialen en regenproof outfits: met onze favoriete plattelandslooks trotseer je het herfstweer in stijl.
Lees verder