Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Minstens 38 Belgische kinderen vastgehouden in Syrische kampen

HLN
Minstens 38 Belgische kinderen vastgehouden in Syrische kampen
Er worden nog 35 Belgische jihadisten en minstens 38 Belgische kinderen vastgehouden in de Koerdische kampen in Syrië. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is door het Egmont Instituut. In totaal worden zowat duizend Europeanen, onder wie zeker 600 kinderen, vastgehouden in de kampen in het noordoosten van Syrië.
Lees verder

De Croo kondigt "gedeeltelijke lockdown" af: "Dit gaat wél over u, over uw beste vriend, uw zus of broer, uw ouders, uw oma of opa"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in een videoboodschap de bevolking opgeroepen de nieuwe en strengere coronamaatregelen rigoureus op te volgen. "We leggen ons lot voor een stuk in elkaars handen." Voor het eerst neemt De Croo ook de term "gedeeltelijke lockdown" in de mond. De nieuwe coronaregels zullen vanaf middernacht gelden voor heel het land, zonder verschillen tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
Lees verder

Akkoord rond inschakelen van tijdelijk werklozen in de zorg
De Vlaamse vakbonden en werkgevers uit de social-profitsector hebben een akkoord gesloten rond de tewerkstelling van mensen die door de coronacrisis tijdelijk zonder werk zitten in ondersteunende functies. Die vrijwillige en tijdelijke krachten zijn nodig om de continuïteit te verzekeren in de zorgsector, stellen ze. Vorige week werd al een platform van de VDAB aangekondigd om tijdelijke werklozen te matchen met ondersteunende jobs in de zorg.
Lees verder

"We moeten solidair zijn, maar verwachten ook steun": cultuursector reageert op nieuwe maatregelen
Geen sport, geen cultuur, geen evenementen, geen jeugdactiviteiten meer voor wie ouder is dan 12. De Vlaamse regering zet het slot op onze vrije tijd. Zeker in de cultuursector zorgen de nieuwe maatregelen van de Vlaamse regering voor een déjà-vugevoel. Vanaf vrijdag moet de boel voor minstens drie weken dicht. "Binnen drie weken is niet alles weer in orde, dat voel je nu al."
Lees verder

IN BEELD. Tottenham arriveert in ons land voor Europa League-duel tegen Antwerp
Op de Bosuil maken ze zich stilaan op voor de topaffiche van morgen in de Europa League tegen Tottenham. José Mourinho en co arriveerden vanavond in ons land - van de luchthaven van Abelag ging het naar Zaventem. Daar stapten spelers en staf op de bus richting hotel in Antwerpen (zie video en foto's). Morgen om 18u55 wordt er afgetrapt.
Lees verder

Alle competitiewedstrijden in jeugdvoetbal stopgezet
Alle competitiewedstrijden in het jeugdvoetbal worden stopgezet. Dat heeft Voetbal Vlaanderen vandaag in het kader van de strijd tegen het coronavirus beslist.
Lees verder

Diensthoofd UZ Brussel getuigt: "Dit is een georganiseerde nachtmerrie"
Door het hoge aantal ziekenhuisopnames, staan de ziekenhuizen onder druk. Sabeth De Waele, diensthoofd UZ Brussel, getuigt in VTM NIEUWS: "We doen elke dag dingen waarvan we gehoopt hadden dat we ze nooit hadden moeten doen."
Lees verder

Delhaize verplicht klanten om vanaf morgen alleen te komen winkelen
Supermarktketen Delhaize verplicht al zijn klanten om vanaf morgen/donderdag weer alleen te komen winkelen. "Op die manier willen we de druk op onze medewerkers verlagen en de geldende maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers nog beter handhaven", zegt woordvoerder Roel Dekelver.
Lees verder

Twitter onder vuur in Amerikaanse Senaat wegens "partijdigheid"
Sociale media Facebook en vooral Twitter hebben in de Amerikaanse Senaat de wind van voren gekregen van Republikeinse senatoren die de platforms ervan beschuldigden partijdig te zijn. De senatoren dreigen met aanpassing van bestaande wetgeving om hieraan een einde te maken.
Lees verder

Restaurants en cafés blijven dicht, Raad van State verwerpt schorsingsverzoek
De Raad van State heeft het verzoek verworpen van enkele restaurantuitbaters om de sluiting van horecazaken ongedaan te maken. Het ministerieel besluit van 18 oktober, dat de sluiting van cafés en restaurants oplegt in de strijd tegen het coronavirus, blijft dus overeind.
Lees verder

Frankrijk vanaf vrijdag in lockdown: bevolking moet zo veel mogelijk binnen blijven, horeca dicht, reizen tussen regio's verboden
De Franse president Emmanuel Macron heeft in een televisietoespraak een strenge nationale lockdown afgekondigd, die minstens een maand zal duren. Alle Fransen moeten zo veel als mogelijk binnen blijven, de horeca gaat volledig dicht, het culturele leven wordt stilgelegd, en reizen tussen verschillende regio's van het land wordt verboden. Scholen blijven wel open, behalve universiteiten.
Lees verder

KIJK LIVE. Analisten Jan Mulder en Marc Degryse blikken vooruit naar Club-Lazio - Kossounou en De Ketelaere in de basis
Pakt Club Brugge zes op zes in de Champions League? Lazio mist liefst twaalf spelers, onder meer topspits Ciro Immobile moet passen voor de confrontatie met blauw-zwart. Kijk LIVE naar de wedstrijd op VTM 2 en HLN.be. De voorbeschouwing met Marc Degryse, Jan Mulder en Maarten Breckx start om 20u35. De aftrap in Jan Breydel is om 21u.
Lees verder

Khloé Kardashian was besmet met coronavirus: "Meest bizarre hoofdpijn gehad"
Khloé Kardashian heeft eerder dit jaar corona gehad. De 36-jarige realityster is er een paar dagen behoorlijk beroerd van geweest, vertelt ze in de komende aflevering van 'Keeping up with the Kardashians'.
Lees verder

Derde seizoen op komst van hitserie 'Big Little Lies'
Kijkers staat toch nog een derde seizoen van 'Big Little Lies' te wachten. Nicole Kidman, een van de hoofdrolspeelsters, heeft bevestigd dat een nieuwe reeks in de maak is.
Lees verder

Populaire K-popboyband BTS verwikkeld in politiek spel: "Chinese fans zijn razend"
De Koreaanse boyband BTS is voor het derde jaar op rij genomineerd voor de American Music Awards. Hun YouTube-muziekvideo's breken alle records en hun management Big Hit Entertainment is zelfs sinds kort op de aandelenbeurs van Seoel te vinden. Wereldwijd geniet BTS enorme populariteit, ook in China. Maar enkele uitspraken van de boyband zijn bij hun Chinese fans flink in het verkeerde keelgat geschoten.
Lees verder

OVERZICHT. Deze nieuwe maatregelen gaan om middernacht in heel het land in
In het Staatsblad is vanavond het nieuwe ministeriële besluit (MB) verschenen dat nieuwe verstrengde maatregelen oplegt in heel het land, en dat vanaf middernacht. Wallonië en Brussel nemen daarbij ook de nieuwe Vlaamse maatregelen op, zoals de sluiting van de musea en de cultuurcentra. Brussel houdt wel vast aan haar eigen strengere maatregelen, bijvoorbeeld op het vlak van de avondklok en het alleen winkelen.
Lees verder

KIJK LIVE. Club en Lazio zijn eraan begonnen! Grijpt blauw-zwart unieke kans om zes op zes te pakken?
Pakt Club Brugge zes op zes in de Champions League? Lazio mist liefst twaalf spelers, onder meer topspits Ciro Immobile moet passen voor de confrontatie met blauw-zwart. Kijk LIVE naar de wedstrijd op VTM 2 en HLN.be. De voorbeschouwing met Marc Degryse, Jan Mulder en Maarten Breckx start om 20u35. De aftrap in Jan Breydel is om 21u.
Lees verder

Ziekenhuizen stevenen af op implosie op 6 november: "Wij bereiden al een fase voor die officieel niet bestaat. Zo erg is het"
Vandaag liggen er méér Covid-patiënten in het ziekenhuis dan bij de piek uit de eerste golf. De implosie dreigt voor onze ziekenhuizen: volgende week vrijdag zou de maximumcapaciteit van 2.000 mensen op intensieve zorg bereikt zijn. De toestand is zo ernstig dat ziekenhuizen zelf plannen maken voor 'fase 3' — de fase zo erg dat de overheid ze niet eens voorzien heeft.
Lees verder

Na succes van 'The Witcher': Netflix maakt serie van populaire gamereeks 'Assassin's Creed'
Netflix werkt samen met Ubisoft aan een tv-serie die bij de 'Assassin's Creed'-gamereeks hoort. Dat maakte de streaminggigant vandaag bekend in een tweet. Het zal een serie worden met acteurs op een set en geen animatiereeks.
Lees verder

Disneyland Paris moet opnieuw de deuren sluiten
Nu de Franse president Macron opnieuw lockdownmaatregelen heeft aangekondigd voor zijn land in de strijd tegen het coronavirus, heeft dat ook gevolgen voor Disneyland Paris. De poorten van het Franse park gaan vanaf deze vrijdag weer tijdelijk op slot.
Lees verder