Doorgaan naar hoofdcontent

Minstens 13 doden en 30 gewonden bij aanslag in Kaboel

HLN
Minstens 13 doden en 30 gewonden bij aanslag in Kaboel
Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf zaterdag opgeblazen bij een onderwijscentrum in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Minstens dertien mensen zijn omgekomen, zeker dertig anderen raakten gewond. De taliban hebben ontkend verantwoordelijk te zijn voor de aanslag.
Lees verder

Minstens 10 doden en 20 gewonden bij aanslag in Kaboel
Minstens tien mensen zijn gedood en twintig anderen gewond geraakt bij een zelfmoordaanslag zaterdag op een educatief centrum in Kaboel, zo heeft het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld.
Lees verder

'Mindhunter' keert waarschijnlijk nooit terug voor 3de seizoen op Netflix, ondanks populariteit
David Fincher verwacht niet dat zijn Netflix-serie 'Mindhunter' terugkeert. De show werd begin dit jaar voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat de regisseur het te druk had, maar Fincher ziet de toekomst somber in.
Lees verder

Hamilton mag in Portugal voor de 97ste keer in z'n carrière vanuit pole position vertrekken
Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft in Portugal opnieuw de pole gepakt. De Brit was in de kwalificaties sneller dan ploegmaat Valtteri Bottas. Max Verstappen begint zondag vanaf de derde startpositie aan de Grote Prijs van Portugal in de Formule 1.
Lees verder

Football Talk. Coach Ludogorets op straat na verlies tegen Antwerp - Diandy bijna jaar na blessure terug op het veld
De Europa League-match tegen Antwerp is het Waterloo van Pavel Vrba als coach van Ludogorets geworden. De Tsjech moet opkrassen na het verlies tegen The Great Old. Vladislav Grenchev neemt de leiding over bij de Bulgaarse topclub. Ludogorets is de negenvoudige kampioen in Bulgarije.
Lees verder

24 jaar na origineel herneemt Neve Campbell rol in iconische horrorhit: "'Scream'-fans lijken wel sekteleden"
Neve Campbell (47) verdween negen jaar van het witte doek om tijd te nemen voor haar gezin. Na een aantal kleinere televisieseries vond ze dat het terug tijd was voor een groot project: de Canadese actrice schittert in de Disneyfilm 'Clouds'. Daarbovenop staat ze op het punt te vertrekken voor de opnames van de satirische horrorfilm 'Scream 5', het vijfde deel van de ongelooflijk succesvolle 'Scream'-filmreeks. Ze stapt opnieuw in de schoenen van de enige echte Sidney Prescott: "Naast mijn rol in 'Clouds', zit Sidney constant in mijn hoofd", vertelde Campbell ons via Zoom.
Lees verder

LIVE VUELTA. Tim Wellens doet gooi naar ritzege, rekent hij af met medevluchters?
We schakelen straks over naar het winteruur, maar in Spanje blijven ze gewoon koersen. De Vuelta trekt vandaag in de vijfde rit van Huesca naar Sabiñanigo over geaccidenteerd terrein. Het woord is aan de aanvallers. U volgt de rit van start tot finish live op deze pagina.
Lees verder

LIVE. Is de Clasico even genietbaar na rust? Barça en Real beginnen aan tweede helft
Lees verder

Voorzitter Vrancken en ondervoorzitter Damen over revival: "Dit Beerschot wil groots zijn, zonder de waanzin"
Wie is de Ploeg van 't Stad? Zondag volgt ouderwetse prestige met Antwerp-Beerschot, 16 jaar na de laatste derby in de reguliere competitie. Met Beerschot nu als revelatie. Co-eigenaar Francis Vrancken en bestuurder Walter Damen over de derby en revival van paars-wit: "Antwerp mag van ons Champions League halen, als wij dat dan ook maar gaan spelen."
Lees verder

Kunnen we streven naar een bacterievrije wereld?
Door het coronavirus wassen en ontsmetten we onze handen meer dan ooit tevoren. We hopen zo de verspreiding van virussen en bacteriën tegen te gaan. Maar is het mogelijk om alle ziektekiemen weg te houden en zo de kans op een ziekte op nul te houden? "Neen", zegt professor Emily Sickbert-Bennett aan Live-Science. "Maar dat is ook niet erg. De meeste microben zijn in feite onschuldig."
Lees verder

LIVE. Real op voorsprong! Ramos mist niet vanop stip na domme trekfout Lenglet, Messi & co aan zet
Lees verder

Hoogdag voor Tim Wellens in Vuelta: ritzege én nieuwe bergkoning
Tim Wellens heeft de vijfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal, die onderweg ook de bergtrui veroverde, nam de maat van medevluchters Guillaume Martin en Thymen Arensman. Hoogdag voor de Belg van Lotto-Soudal.
Lees verder

Frankrijk zet gezinsleden van Bosnische vrouw het land uit na mishandeling
Na een rechtszaak zijn vijf gezinsleden van een jonge Bosnische moslima uit Frankrijk gezet omdat ze haar haren zouden hebben afgeschoren en hebben geslagen. Ze kwamen tot hun daad nadat de vrouw verliefd was geworden op een jonge christelijke Serviër.
Lees verder

GAMEREVIEW. Er bestaat geen accuratere 'vliegsimulator' dan 'Airplane Mode'
Je twee of zes uur lang steendood vervelen in een economy class-zitje op een lijnvlucht: dat is de centrale uitdaging van Airplane Mode, een kluchtige 'vliegsimulator' die er uitzonderlijk goed in slaagt om het beklemmende gevoel van een luchtvaartpassagier in gameplay te vatten.
Lees verder

Een accuratere 'vliegsimulator' dan 'Airplane Mode' bestaat niet
Je twee of zes uur lang steendood vervelen in een economy class-zitje op een lijnvlucht: dat is de centrale uitdaging van Airplane Mode, een kluchtige 'vliegsimulator' die er uitzonderlijk goed in slaagt om het beklemmende gevoel van een luchtvaartpassagier in gameplay te vatten.
Lees verder

Coronateststraat in Nederland beklad en deels vernield
Een straat voor het uitvoeren van coronatests in Breda, in het zuiden van Nederland, is het doelwit geworden van vernielingen en intimidaties. Volgens burgemeester Paul Depla zijn bij de teststraat van de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) borden vernield en is de teststraat beklad. Ook zijn er mensen uitgescholden door lieden die corona een sprookje vinden, aldus Depla.
Lees verder

Club won slechts één keer na vorige 8 Champions League-zeges: "Na de 4-2 in Heusden-Zolder was ik heel kwaad"
De knappe zege in Sint-Petersburg deed moeiteloos denken aan die in Milaan, 17 jaar geleden. Zo ook bij de coach, al onthield Philippe Clement niet enkel de superstunt in San Siro: "Olivier De Cock (ex-rechtsachter van Club, red.) had dit deze week nog op Facebook gezet (grijnst). Een fantastische avond - één van de hoogtepunten op Europees vlak. Alleen verloren we drie dagen later met 4-2 van Heusden-Zolder - en OH Leuven heeft een veel betere ploeg dan Heusden-Zolder toen. Na een kwartier viel ik uit, na de match was ik heel kwaad omdat een aantal ploegmaats er na de euforie in Milaan hélemaal niet bij waren met hun hoofd. Die herinnering zit in mijn hoofd en dat zal ik in de aanloop van de match brengen. Om een hele grote ploeg te hebben, moet je er om de drie dagen staan. En niet af en toe eens pieken".
Lees verder

Real Madrid wint Clasico na verschroeiend begin op Camp Nou, Courtois belangrijk op schot van Messi
Real Madrid heeft de Spaanse Clasico met 1-3 gewonnen van FC Barcelona. De partij startte verschroeiend met een goal aan weerszijden, na rust liep de Koninklijke uit na een strafschop van Ramos en een late treffer van Modric. De Madrilenen pakken de leiding in La Liga, Barça heeft 7 op 15.
Lees verder

Angèle en Dua Lipa bevestigen samenwerking
Het is bevestigd: Angèle en Dua Lipa gaan samenwerken aan een nieuwe single. Dat maakten de twee vandaag bekend via sociale media.
Lees verder

LIVE. Meunier in de basis, Thorgan Hazard en Witsel op de bank
• Bundesliga • Speeldag 5 • Vierde zege voor Dortmund? • Aftrap: 18u30
Lees verder