Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 17 oktober 2020

Laura (27) kan honden opleiden om corona te detecteren: “100 procent sluitend? Nee, maar dat zijn medische testen o...

HLN
Laura (27) kan honden opleiden om corona te detecteren: "100 procent sluitend? Nee, maar dat zijn medische testen ook niet"
Laura Raiselis uit Deinze is pas 27, maar de kans bestaat dat ze straks honden opleidt die corona kunnen detecteren. Momenteel leidt ze Spaanse waterhonden op tot medische assistentiehonden voor kinderen met epilepsie en diabetes. "Wij willen onze kennis en onze opleiding ten dienste stellen", zegt Laura. Enige minpunt: één hond opleiden duurt maanden en kost 25.000 euro. Toch is het UZ Gent geïnteresseerd.
Lees verder

'Seksuolotte' dient klacht in tegen 50 mannen wegens dickpics en seksuele berichten: "Ik heb overal screenshots van"
Ze getuigde eerder al in interviews over de vele dickpics en vunzige berichten die ze kreeg via sociale media, maar nu heeft seksuologe Lotte Vanwezemael (27) - beter bekend als 'Seksuolotte' - besloten dat de maat echt vol is. De Limburgse heeft klacht ingediend tegen 50 mannen. Die riskeren nu vervolgd te worden voor stalking, schrijft Het Belang Van Limburg.
Lees verder

Herboren magiër aan de Mersey: James Rodríguez is de hoop van Everton in derby tegen Liverpool
Nooit eerder dit decennium was de hoop zo groot. Na tien jaar verwacht Everton eindelijk van aartsrivaal Liverpool te kunnen winnen. De man die daarvoor moet zorgen: James Rodríguez (29), helemaal opengebloeid in de Premier League.
Lees verder

Nieuwe veeg uit de pan voor Cristiano: "Het is niet omdat je bekend bent, dat je arrogant moet zijn"
Vincenzo Spadafora, Italiaans minister van Sport, heeft Cristiano Ronaldo gisteren nog maar eens op de korrel genomen. 't Zit Spadafora duidelijk hoog dat de sterspeler van Juventus de regels met de voeten zou hebben getreden. Maar ook Cristiano zelf liet al van zich horen.
Lees verder

Nina vraagt het aan wereldwijd bekende keramiste & vrouw van Mark Uytterhoeven Ann Van Hoey: "Het was Mark die me pushte om meteen hoog te mikken"
Ze is al jaren een wereldwijd gerespecteerde keramiste, en alleen in Vlaanderen doet ze ook een belletje rinkelen als de echtgenote van tv-maker en sportjournalist Mark Uytterhoeven (63). Ann Van Hoey (63) nodigde ons uit in haar atelier in Mechelen, waar wij haar enkele liefdevolle vragen voorschotelden in de hoop haar beter te leren kennen.
Lees verder

Vrouw van Mark Uytterhoeven herstelt van herseninfarct: "Veroorzaakt door te veel stress"
Keramiste Ann Van Hoey (63), echtgenote van tv-maker en sportjournalist Mark Uytterhoeven (63), heeft een jaar geleden een licht herseninfarct gekregen. Dat vertelt ze in een interview in onze weekendbijlage NINA.
Lees verder

Football Talk. Robinho is alweer weg bij Santos
Na aanhoudend protest van supporters en sponsors is het contract van de Braziliaanse aanvaller Robinho bij Santos in onderling overleg opgeschort, opdat de ex-international zich volledig kan concentreren op de rechtszaak die in Italië tegen hem loopt, zo maakte de club vrijdag bekend.
Lees verder

'Cheer'-ster moet rechtszaak in gevangenis afwachten
Jerry Harris (21), een van de gezichten uit de Netflix-docuserie 'Cheer', komt in afwachting van zijn rechtszaak niet op vrije voeten. De rechter heeft vrijdag besloten dat de realityster en cheerleader, die werd opgepakt voor kinderporno, voorlopig blijft vastzitten. Dat meldt TMZ.
Lees verder

Premier Ardern wint met grote voorsprong de verkiezingen
Labour, de partij van de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern, lijkt met een grote voorsprong de parlementsverkiezingen te winnen. Volgens de eerste resultaten haalt de partij een absolute meerderheid met meer dan 60 van de 120 zitjes in het parlement. Volgens de krant The Guardian is 20 procent van de stemmen geteld.
Lees verder

Goffin hoopt op negatieve test om tóch te kunnen spelen in Antwerpen
David Goffin (ATP 14) testte vorige dinsdag nog steeds positief op corona. Donderdag onderging hij een nieuw onderzoek, in de hoop vandaag groen licht te krijgen om de voorbereiding op de European Open aan te vatten. Op het toernooi in Antwerpen zou hij als eerste reekshoofd pas volgende week donderdag van start gaan.
Lees verder

Vera (58) stuurt een brief aan haar narcistische ex. Relatietherapeut Wim Slabbinck: "Breken met Alex was noodzakelijk"
Elke week tekent Anke Michiels kleine en grote liefdesproblemen van lezers op. Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck weet raad. Vandaag: Vera (58) zette onlangs een punt achter haar jarenlange relatie met Alex (60). Zijn vernederingen en manipulaties werden haar te veel: ze veranderde van een goedlachse vrouw in een onzeker wezen. "Enkel ík kreeg je narcistische kant te zien", schrijft ze in deze brief. Eén die ze nooit naar hem verstuurde.
Lees verder

GAMEREVIEW AquaNox Deep Descent: knallen in de dystopische diepzee
AquaNox Deep Descent is een spel dat zich afspeelt in een dystopische toekomst waarin het aardoppervlak onbewoonbaar is. Alleen in zeeën en oceanen is nog leven te bespeuren. Het hele spel ben je dan ook onder water in ruimteschipachtige duikboten. De kleine beweeglijke tuigen zoeven door het water en de piloten maken elkaar het leven zuur met kogels, torpedo's en nog meer van dat lekkers. Je volgt het verhaal van vier protagonisten die in deze wereld ontwaken na honderden jaren bevroren te zijn geweest. Goeiemorgen!
Lees verder

Jan Verlinden, het "idool" van Defour, over de terugkeer van ex-Rode Duivel naar KVM: "Hij kan het vuur weer aanwakkeren"
Steven Defour (32) is back. De ex-Rode Duivel tekende een contract voor één jaar bij KV Mechelen en kan vanavond al debuteren. "Het is speciaal om hier te zijn. Als jeugdspeler van Malinwa had ik hier idolen. Tom Caluwé, João Elias én 'Jantje' Verlinden", vertelde Defour op zijn voorstelling. Hét sein om nog eens met Verlinden te bellen. Over zijn job bij Anderlecht, Defour en KV Mechelen.
Lees verder

Geen nieuwe positieve coronatests in Giro
De aanvullende speekseltesten van donderdag en vrijdag in de Ronde van Italië hebben geen positieve coronagevallen opgeleverd. Dat heeft de internationale wielerunie UCI zaterdag voor de start van de tijdrit in de Giro laten weten.
Lees verder

Twee rijstroken versperd door ongeval op E40 tussen Erpe-Mere en Wetteren
Zaterdagochtend belandde omstreeks 10 uur op de E40 richting Gent eens wagen met paardentrailer in het decor na een aanrijding. Door het ongeval waren twee rijstroken versperd.
Lees verder

Margriet Hermans huwde twintig jaar geleden in Las Vegas: "Ik zat klem in de limo... een hilarisch moment!"
Volgende maand is het precies twintig jaar geleden dat Margriet Hermans haar jawoord gaf in Las Vegas. "Dat was absoluut geen gok. Vroeger geloofde ik niet in eeuwige liefde, maar mijn eerste ontmoeting met Frank voelde als een blikseminslag." Voor de 66-jarige zangeres haar porseleinen huwelijksverjaardag viert, vertelt ze over de geheimen van haar relatie, de band met haar dochter en haar favoriete humor. "Gunter Lamoot was in het begin van zijn carrière grappig, maar is nu veel van z'n pluimen verloren."
Lees verder

Joe Biden heeft de dikste beurs, maar is het Witte Huis te koop?
In de Amerikaanse presidentsstrijd ligt Joe Biden niet alleen op kop in de polls. Hij heeft ook al het meeste geld verzameld voor wat de duurste stembusslag in de geschiedenis wordt. De voorbije veertig jaar won de kandidaat met de dikste beurs altijd. Behalve als de tegenstrever een uittredend president was… of Donald Trump heette.
Lees verder

Griezelen in het pretpark of vogels spotten in je eigen tuin: 7 tips voor een topweekend
Weekend? Ons favoriete moment van de hele week. Zeker als het de kans geeft om alle stress van de werkweek opzij te schuiven en naar hartenlust op te laden. Dit weekend doe je dat met een griezelige Halloweentrip, een goed boek of gewoonweg met een verrekijker in je tuin. Aan jou de keuze!
Lees verder

Zeemeermin-kostuum bezorgde 'The Masked Singer'-afvaller kopzorgen: "Dit voelt als een dwangbuis"
De eerste repetities als Zeemeermin waren geen sinecure voor Kathleen Aerts (42), die vrijdagavond ontmaskerd werd in 'The Masked Singer'. De ex-K3-zangeres heeft namelijk last van claustrofobie. "Ik was bijna flauwgevallen toen ik dat masker de eerste keer opzette", vertelt ze in 'Behind The Mask'.
Lees verder

Oud-K3'tjes houden emotionele reünie: "Het voelde zo vertrouwd"
Acht jaar hadden Karen Damen (45) en Kathleen Aerts (42) elkaar niet meer gesproken, maar dankzij 'The Masked Singer' kwam daar verandering in. De blonde ex-K3-zangeres bleek vrijdagavond namelijk in het pak van 'Zeemeermin' te zitten. Speurder Karen Damen kon haar tranen niet bedwingen bij die onthulling en ook met dat ander voormalig K3'tje Kristel Verbeke (44) volgde later een emotionele hereniging.
Lees verder