Doorgaan naar hoofdcontent

Jim Carrey speelt Joe Biden: ‘Wat als karma en wetenschap zouden samenwerken?’

Jim Carrey speelt Joe Biden: 'Wat als karma en wetenschap zouden samenwerken?'

De Amerikaanse acteur Jim Carrey kruipt voor Saturday Night Live in de huid van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden. Alec Baldwin blijft Donald Trump vertolken.

Lees verder

Melania Trump gefrustreerd over kritiek in gelekt telefoongesprek

Stephanie Winston Wolkoff, een voormalige vertrouwelinge van Melania Trump, heeft een telefoongesprek dat ze met de first lady had vrijgeven .

Lees verder

Napoli moet vlucht naar Turijn afgelasten, maar volgens Italiaanse voetbalbond gaat topper Juventus-Napoli toch door

De topper van zondagavond in de Serie A tussen landskampioen Juventus en bekerwinnaar Napoli, met Dries Mertens, gaat door. Dat bevestigde de Italiaanse profliga zaterdagavond. Bij Napoli werden twee spelers besmet bij het coronavirus. Ook binnen Juventus testten twee personeelsleden positief.

Lees verder

EF Pro Cycling krijgt boete van 500 Zwitserse frank per renner voor eendenoutfit, manager reageert woest

EF Pro Cycling trok donderdag op de ploegenvoorstelling van de Ronde van Italië de aandacht met een opvallende eendenoutfit. De organisatie en de Internationale Wielerunie (UCI) bleken echter niet gediend van de stunt en bedachten het Amerikaanse WorldTour-team met een boete van 500 Zwitserse frank (463,5 euro) per renner.

Lees verder

Hoe een coronagolf de entourage van Donald Trump overspoelde

Het recente gloriemoment van Donald Trump – de nominatie van Amy Coney Barrett als opperrechter, vorige week zaterdag – was mogelijk het evenement waar de president en velen uit zijn inner circle besmet raakten. Zoals steeds in Trump-kringen was daar, in de Rose Garden van het Witte Huis, geen sprake van coronamaatregelen. En terwijl de komende dagen 'cruciaal' worden voor Trumps gezondheid, worden vraagtekens geplaatst bij het tijdstip waarop hij te weten kwam dat hij het virus had.

Lees verder

Vlaming had vorig jaar 18 minuten geen elektriciteit

Achttien minuten en 28 seconden. Zo lang zat de gemiddelde Vlaming vorig jaar zonder elektriciteit als gevolg van een storing of onderbreking. Dat blijkt uit de berekeningen van de Vreg, de Vlaamse energiewaakhond.

Lees verder

"Bayern München heeft 77 miljoen euro veil voor Chelsea-talent Callum Hudson-Odoi"

Bayern München aast op aanvaller Callum Hudson-Odoi van Chelsea, maar de Londense club heeft een bod afgewezen. Dat meldden Britse media zondag. De Duitse topclub zou het 19-jarige talent, dat al zijn debuut maakte voor het Engelse nationale elftal, dit seizoen willen huren en dan volgende zomer voor 77 miljoen euro kopen.

Lees verder

Club Brugge moet ook Michael Krmencik missen in topper tegen Anderlecht

Club Brugge zal het zondag om 13u30 in de topper tegen Anderlecht zonder Michael Krmencik moeten doen. De spits, die in de laatste drie competitiematchen goed was voor drie goals en één assist, haakt geblesseerd af. Het is voorlopig niet duidelijk hoe ernstig de blessure van de Tsjech is.

Lees verder

Nostalgie troef: VRT zet 'De droomfabriek', 'Sedes & Belli' en 'Merlina' online

De nostalgici onder ons kunnen hun hartje ophalen. De openbare omroep heeft, ter gelegenheid van het weekend van de klant, drie klassiekers op zijn gratis online platform VRT NU gezet. Het gaat om De droomfabriek, Sedes & Belli en Merlina.

Lees verder

Anderlecht en Rennes akkoord over recordtransfer Jérémy Doku

Anderlecht is akkoord met de Franse competitieleider Rennes over een transfer van goudhaantje Jérémy Doku (18). Dat raakte zondag bekend. Met de transfer is een som van een kleine 27 miljoen euro plus bonussen op een eventuele doorverkoop gemoeid, waardoor de jonge Rode Duivel de duurste speler wordt die Anderlecht ooit verkocht heeft en de duurste Belg ooit uit onze Jupiler Pro League. Voor Doku ligt een contract van vijf jaar klaar in Frankrijk.

Lees verder

Beerschot maakt enkele uren voor match tegen AA Gent twee positieve testen bekend

De laatste coronatesten bij het personeel en de spelersgroep van Beerschot hebben twee positieve testen opgeleverd. Beerschot volgt het strenge protocol van de Pro League nauwgezet op en heeft de voorgeschreven procedure in gang gezet. De twee besmette personen zijn in quarantaine gegaan. Beerschot maakte geen namen of verdere details bekend.

Lees verder

91-jarige man overleden na vermoedelijke aanrijding op busbaan in Antwerpen

Op de Antwerpse Linkeroever is zondagochtend een 91-jarige man om het leven gekomen op de busbaan ter hoogte van de halte Halewijn op de Blancefloerlaan. Dat zegt de lokale politie.

Lees verder

Egbert Lachaert: 'De Wever heeft zwaar geblunderd op historisch moment'

'Bart De Wever en N-VA hebben ons publiekelijk beledigd en vernederd.' Dat zei Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert zondagochtend in het duidingsprogramma De Zevende Dag.

Lees verder

Frank Vandenbroucke: 'We moeten het aantal contacten beperken'

De nieuwe minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) maakt zich ongerust over de stijgende coronacijfers. Hij raadt aan het aantal contacten te beperken.

Lees verder

Anderlecht hengelt middenvelder van West Ham binnen

Anderlecht heeft op de voorlaatste dag van de transfermarkt nog West Ham-middenvelder Josh Cullen weten te strikken. Cullen is een 24-jarige tweevoudige Ierse international die centraal op het middenveld speelt. De voorbije twee seizoenen werd hij door West Ham uitgeleend aan de Engelse derdeklasser Charlton. Het gaat om een definitieve transfer.

Lees verder

Verrassing op Roland Garros: topreekshoofd Simona Halep sneuvelt in vierde ronde tegen Poolse tiener

Simona Halep (WTA 2) heeft de vierde ronde op Roland Garros niet overleefd. Het Roemeense topreekshoofd verloor zondag verrassend na nauwelijks één uur en acht minuten tennis in twee sets (6-1 en 6-2) van de Poolse tiener Iga Swiatek (WTA 53). De 29-jarige Halep won Roland Garros in 2018 en was verliezend finalist in 2014 en 2017. Vorig jaar sneuvelde ze in de kwartfinales.

Lees verder

Kristof Calvo (Groen): 'Weet niet of ik politicus zal blijven'

Niet Kristof Calvo, maar Petra De Sutter wordt minister en vicepremier in de regering- De Croo. Calvo reageerde zondagochtend zichtbaar geëmotioneerd in het duidingsprogramma De Zevende Dag. 'Er is een vertrouwensbreuk.'

Lees verder

Anderlecht-spelers spelen in Brugge met 'Miguel' op shirt

Alle Anderlecht-spelers zullen zondag (om 13u30), tijdens de topper van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League, op bezoek bij Club Brugge met de naam 'Miguel' op het shirt spelen. De actie kwam er op initiatief van de spelers. Na de match zullen alle shirts geveild worden. De opbrengst gaat naar de stichting "Me To You", die leukemiepatiënten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt. Dat goede doel koos Miguel Van Damme uit.

Lees verder

Vincent Kompany over transfer Jérémy Doku: "We gaan voort met de jongens die er zijn"

Anderlecht-trainer Vincent Kompany wilde nog niet veel kwijt over de transfer van zijn goudhaantje Jérémy Doku. "Ik zou daar liever na de wedstrijd over praten maar kan nu al zeggen dat hij voor zichzelf moet uitmaken of het de juiste beslissing is", zei hij voor de partij tegen Club Brugge.

Lees verder

Shura Kitata bezorgt Eliud Kipchoge in Londen eerste nederlaag op de marathon in zeven jaar

De heerschappij van Eliud Kipchoge op de marathon is zondag in een drijfnat Londen ten einde gebracht. De Keniaanse wereldrecordhouder, die voor zijn vijfde overwinning in de klassieker in de Engelse hoofdstad ging, moest Shura Kitata voorlaten.

Lees verder

Britse Lizzie Deignan doorbreekt Nederlandse hegemonie in Luik-Bastenaken-Luik

Lizzie Deignan heeft de vierde editie van Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen op haar naam gebracht. De Britse van Trek-Segafredo sprong weg op de Côte de la Redoute en soleerde naar de zege. Grace Brown (Mitchelton-Scott) finishte als tweede op een handvol seconden, met Ellen van Dijk eindigde nog een tweede renster van Trek-Segafredo op het podium. De voorbije drie edities was telkens een Nederlandse de beste in La Doyenne.

Lees verder

Dronebeelden tonen recyclage van cruiseschepen

De coronacrisis is een ramp voor de cruisevaart omdat de schepen niet meer mogen uitvaren. Maar de scheepsrecyclingbedrijven in het westen van Turkije halen daar veel voordeel uit. Nu vele cruiseschepen stilstaan worden er enkele afgebroken om de onderdelen ervan te recycleren. Bekijk de indrukwekkende dronebeelden in de video hierboven.

Lees verder

Wat als Trumps toestand verergert?

In het geval dat de president zwaar ziek zou worden of zou sterven, kan dat tot chaos ­leiden in het Witte Huis én bij de stembusgang.

Lees verder

Greg Van Avermaet moet opgeven na zware val in Luik-Bastenaken-Luik

Greg Van Avermaet is zondag zwaar ten val gekomen in Luik-Bastenaken-Luik. De kopman van CCC botste achteraan het peloton op een verkeerseiland en moest meteen opgeven.

Lees verder

Ajax verliest voor het eerst dit seizoen in de Eredivisie

Ajax heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Eredivisie verloren. FC Groningen was zondag in het lege eigen stadion met 1-0 te sterk. Ajax, dat de competitie was gestart met drie zeges, heeft na vier duels negen punten. De Amsterdammers zijn de koppositie nu kwijt.

Lees verder

Topadvocaat Blumberg verliest strijd tegen kanker

Jean-Pierre Blumberg is zaterdagnacht op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was een van de meest vooraanstaande Belgische zakenadvocaten en thuis in verschillende culturen.

Lees verder

Timothy Castagne en Youri Tielemans lijden met Leicester eerste nederlaag tegen West Ham

Leicester City heeft zondag op de vierde speeldag van de Premier League met 0-3 verloren van West Ham. Het was voor de Foxes de eerste nederlaag van het seizoen. Timothy Castagne en Youri Tielemans speelden de hele wedstrijd. Dennis Praet blesseerde zich in de wedstrijd tegen Manchester City vorige week en zat niet in de selectie.

Lees verder

Referendum Nieuw-Caledonië: meer dan helft stemt tegen onafhankelijkheid

In Nieuw-Caledonië, een Frans overzees gebied in de Stille Oceaan, heeft meer dan de helft van de mensen die kwamen stemmen voor het tweede referendum over de onafhankelijkheid 'neen' gestemd. Dat blijkt zondagmiddag. Het gaat om een definitief resultaat.

Lees verder

Bouchez blijft op post als voorzitter

Georges-Louis Bouchez blijft voorzitter van de MR, maar zal in een videoboodschap mea culpa slaan.

Lees verder

Club walst over zwak Anderlecht, Vanaken, Diatta en uitstekende Vormer scoren

Geen verrassingen op Jan Breydel: Club Brugge won de klassieker tegen Anderlecht makkelijk met 3-0, na goals van Diatta, Vanaken en Vormer. Sambi Lokonga was de schlemiel bij paars-wit: de jongeling veroorzaakte een strafschop en kreeg later nog zijn tweede geel. Anderlecht zag ook nog een aansluitingstreffer afgekeurd voor offside. Club loopt voorlopig in op Charleroi, dat later speelt tegen Standard.

Lees verder

Twee op twee voor Italië: Diego Ulissi verslaat Peter Sagan op pittige slotklim

Diego Ulissi heeft de eerste rit in lijn van de Giro 2020 gewonnen. De Italiaan versloeg Peter Sagan op een pittige slotklim in Agrigento. Filippo Ganna blijft in het roze.

Lees verder

Primoz Roglic de snelste in Luik-Bastenaken-Luik

Primoz Roglic heeft Luik-Bastenaken-Luik gewonnen na een ongelooflijke finish. Julian Alaphilippe leek La Doyenne te gaan winnen, maar hinderde Marc Hirschi in volle sprint en gooide vervolgens te vroeg de armen in de lucht. Roglic kwam er met een ultieme jump nog over en won.

Lees verder

Ben Weyts lanceert vernieuwde huisdierstickers: 'Dit kan dierenlevens redden'

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft een nieuwe versie van de huisdiersticker gelanceerd. In één oogopslag moet die duidelijk maken welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de brandweer of andere hulpdiensten in het geval van nood weten welke dieren ze moeten redden.

Lees verder

Bezieler van modemerk Kenzo overleden aan het coronavirus

De Japanse modeontwerper Kenzo Takada is zondag overleden aan het coronavirus. Hij werd 81 jaar. Dat meldt een woordvoerder. Bijna zijn hele carrière lang werkte Takada vanuit Parijs, vanwaar hij zijn modehuis Kenzo wereldberoemd maakte.

Lees verder

Homomannen kapen hashtag #ProudBoys en krijgen daarbij duwtje in de rug van Canadese leger

De Amerikaanse extreemrechtse groepering Proud Boys voelde zich gesterkt nadat president Donald Trump hen vroeg om 'klaar te staan'. Als tegenreactie kapen trotse homomannen op Twitter de hashtag #proudboys. Ook het Canadese leger doet mee.

Lees verder

New York Times ziet in dood Sanda Dia symbool van racisme

De dood van de Leuvense student Sanda Dia wordt wereldnieuws. The New York Times legt de link met toenemend racisme.

Lees verder

Man zwaargewond bij aanval nabij synagoge in Hamburg

In de buurt van een synagoge in Hamburg heeft een man een 26-jarige aangevallen. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond, meldt de politie. De aanval vindt bijna exact een jaar na de antisemitische terreurdaad op een synagoge in het Duitse Halle plaats.

Lees verder

De Schrijfwijzen - Beluister het volledige dictee
Bent u een schrijfwijze, dicteetijger of schrijfschaap? U nam de proef op de som en deed mee aan de online opwarmer van De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden, het dictee voor buitengewone én gewone spellers. Beluister hieronder het volledige dictee. Het is opgenomen in de KBR, de Koninklijke Bibliotheek van België in Brussel. Sofie Lemaire van Radio 1 leest voor.
Lees verder

Beleggen in regenwater: het wapen tegen de droogte

September heeft zijn best gedaan, maar we hebben veel te weinig regen gekregen de voorbije jaren. Om precies te zijn: de hoeveelheid regen die normaal op een half jaar valt, hebben we nog te goed. En wat schaars is, is kostbaar. Amerikanen kunnen daarom weldra handelen in regenwater.

Lees verder

Beleggen in regenwater als wapen tegen de droogte

September heeft zijn best gedaan, maar we hebben veel te weinig regen gekregen de voorbije jaren. Om precies te zijn: de hoeveelheid regen die normaal op een half jaar valt, hebben we nog te goed. En wat schaars is, is kostbaar. Amerikanen kunnen daarom weldra handelen in regenwater.

Lees verder

Bent u een dicteetijger of een mager spelkonijn? Doe hier mee met het dictee
Bent u degene die onze redactie geregeld een correctie stuurt van een ontsnapte taalfout? Of bijt u zelfs uw tanden stuk op de eenvoudigste spellingregels? Scherp uw potlood en test uw kennis in De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden.
Lees verder

Coens wil partijhoofdkwartier verhuizen uit de 'Wet 89'

Partijvoorzitter ­Joachim Coens (CD&V) zoekt een modernere locatie als partijhoofdkwartier, iets wat zijn voorgangers ook al overwogen.

Lees verder

Coronakranten als canvas

Grafisch vormgeefster Monique Vergauwen viel tijdens de lockdown plots zonder werk. Daarvoor vond ze weer tijd voor haar oude passie, tekenen. Papier kopen in de winkel kon echter niet, en dus begon Vergauwen op de dagelijkse krantenpagina's te tekenen. Ze portretteerde zo familie, vrienden én onze hoofdredacteur met een passend coronaverhaal op de achtergrond.

Lees verder

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt naar ruim 2.000 per dag

Tussen 25 september en 1 oktober zijn in België dagelijks gemiddeld 2.103,3 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt maandag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat zijn er 32 procent meer dan in de voorgaande periode van 7 dagen.

Lees verder

Bus in beslag genomen en chauffeur opgepakt na dodelijk ongeval in Antwerpen

Na het overlijden zondagochtend van een 91-jarige man op een busbaan op de Antwerpse Linkeroever, is in de loop van de dag een lijnbus in beslag genomen voor onderzoek en is een buschauffeur opgepakt voor verhoor. Dat zegt het parket van Antwerpen. Of de bus en de chauffeur in kwestie inderdaad betrokken waren bij het incident is volgens het parket echter nog niet zeker.

Lees verder

Bosbrandenseizoen in Californië breekt triest record

Californië beleeft dit jaar zijn ergste bosbrandenseizoen ooit en inmiddels ging er volgens de autoriteiten alles samen al een gebied van ruim vier miljoen hectare in vlammen op.

Lees verder

Hulplijn 1712 vraagt aandacht voor grensoverschrijdend gedrag in sport- en cultuursector

De hulplijn 1712 heeft een campagne gelanceerd om meer aandacht te vragen voor grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector. De voorbije jaren is die problematiek duidelijk naar voren gekomen in de media maar 1712 krijgt naar eigen zeggen weinig oproepen uit die sectoren. Met de campagne wil de hulplijn aan bekendheid winnen.

Lees verder

Zieke Trump begroet aanhangers met 'onverantwoorde' autorit

De Amerikaanse president Donald Trump heeft even het Walter Reed-ziekenhuis verlaten om de daar samengekomen aanhangers te begroeten. Hij leek daarmee te willen aantonen dat hij ondanks zijn besmetting met het coronavirus toch nog in goede gezondheid is en klaar is om zijn verkiezingscampagne verder te zetten. Zijn uitstap stoot op kritiek omdat hij mogelijk agenten in gevaar heeft gebracht.

Lees verder

Wisselvallig weer op maandag

Maandagochtend regent het nog over het centrum en het oosten. Nadat deze storing ons land verlaten heeft richting Duitsland krijgen we overal een zeer wisselvallig weertype met soms wel opklaringen maar ook buien, mogelijk met onweerachtig karakter. Dat meldt het KMI maandag.

Lees verder