Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

Jared Leto keert terug als Joker in Zack Snyders ‘Justice League’

HLN
Jared Leto keert terug als Joker in Zack Snyders 'Justice League'
Jared Leto (48) speelt opnieuw de rol van Joker in Zack Snyders (54) aankomende versie van 'Justice League'. Dat meldt The Hollywood Reporter.
Lees verder

LIVE. Aftrap op Sclessin: Standard begint tegen traditieclub Rangers aan Europees verhaal
• Europa League • Groep D • Sclessin • Raskin, Balikwisha en Sissako testten positief
Lees verder

LIVE. Muleka krijgt voorkeur op Oulare, coach Montanier: "Zware match tegen mythische Rangers"
• Europa League • Groep D • Sclessin • Raskin, Balikwisha en Sissako testten positief
Lees verder

RAPHA is MNM Rising Star 2020: "Een droom die uitkomt"
De achttienjarige RAPHA is donderdagavond uitgeroepen tot de winnaar van MNM Rising Star 2020. Het is al de vierde keer dat de jongerenzender de wedstrijd uitschrijft.
Lees verder

Wanneer naar de dokter, wanneer blijf je beter thuis? Covid-19 leert dat we er niets van begrijpen
De ene vindt het doodnormaal om met covidklachten in een volle wachtzaal te zitten. De andere durft er ondanks allerlei ongemakken al maanden niet meer naartoe. Deze pandemie maakt pijnlijk duidelijk hoe slecht het met onze gezondheidsvaardigheden gesteld is.
Lees verder

Burgemeester Luik wil leger inzetten voor veldhospitaal op beoogde Fedasil-locatie
Burgemeester Willy Demeyer van Luik speelt met het idee om het leger in te zetten voor het opzetten van een "veldhospitaal" om de coronacrisis in goede banen te leiden. De PS'er denkt daarbij aan het voormalige Sint-Jozefziekenhuis. In Luik blijft het coronavirus pijlsnel om zich heen grijpen.
Lees verder

Overlegcomité verbiedt wellicht toch fans bij voetbalmatchen
Het Belgisch profvoetbal zal wellicht opnieuw achter gesloten deuren doorgaan. Volgens onze informatie is de kans bijzonder groot dat het Overlegcomité vanavond beslist fans te weren uit het stadion. Of dat dit weekend al het geval zal zijn, valt af te wachten.
Lees verder

Ondernemingen die 3 keer geweigerd zijn door kredietinstelling kunnen binnenkort beroep doen op basisbankdienst
Ondernemingen die al drie keer geweigerd werden door een kredietinstelling krijgen een basisbankdienst, waardoor ze toch nog eenvoudige transacties kunnen uitvoeren en overschrijvingen kunnen doen. De plenaire Kamer heeft een wetsvoorstel van CD&V daarover goedgekeurd.
Lees verder

"We weten wat we doen", zeggen de Planckaerts. "Jullie zijn levensgevaarlijk bezig", oordeelt de Confederatie Bouw
"Amateurisme, levensgevaarlijk." Chateau Planckaert mag dan al elke zondag anderhalf miljoen kijkers verblijden, bij de Confederatie Bouw vielen ze vorige zondag van hun stoel, toen ze zagen hoe Eddy en co. tijdens de verbouwing van hun Frans kasteel tegen een pak elementaire veiligheidsregels zondigden: "Niét goed bezig, ook al zongen ze ooit van wel." Overdreven, vinden de Planckaerts: "We weten wat we doen." En toch: "Voor dit soort inbreuken worden in België werven stilgelegd."
Lees verder

Werelddominantie van Rusland en VS is verleden tijd, geeft Poetin zelf toe
De tijd dat Rusland en de Verenigde Staten het in de wereld voor het zeggen hadden is voorbij, dat zei de Russische president Vladimir Poetin zelf. China en Duitsland zijn volgens hem op weg naar een supermachtstatus qua politieke en economische invloed.
Lees verder

Rode Duivels kennen op 7 december als reekshoofd hun tegenstanders richting WK van 2022 in Qatar
Op 7 december kennen de Rode Duivels hun tegenstanders van de kwalificatiematchen voor het WK 2022 van Qatar. Die maandag gaat ons land samen met 54 andere Europese landen de trommel in. België is reekshoofd bij de loting.
Lees verder

Elise Mertens rekent eenvoudig af met Tsjechische en stoot door naar kwartfinales WTA Ostrava
Elise Mertens (WTA 21) heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Tsjechische Ostrava (hard/528.500 dollar).
Lees verder

Lancering Falcon-9 draagraket minder dan kwartier voor start afgeblazen
Op Cape Canaveral in Florida is vandaag de lancering van Falcon-9 draagraket minder dan een kwartier voor de start afgeblazen, zo was op de website van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX te volgen. De Falcon-9 zou normaal een nieuwe waaier satellieten naar de ruimte brengen.
Lees verder

Ziekenhuizen schakelen over op fase 2a: 60 procent van bedden op intensieve voor coronapatiënten
De ziekenhuizen moeten overgaan naar fase 2a. Tegen 2 november moeten ze 60 procent van de capaciteit op intensieve zorgen voorbehouden voor Covid-19. Dat valt te lezen in een brief van het Comité Hospital & Transport Surge Capacity aan de ziekenhuizen en bevestigt infectiologe Erika Vlieghe. De reguliere zorg wordt afgebouwd.
Lees verder

KIJK LIVE. Volg hier het VTM NIEUWS van 19 uur
Volg de actualiteit op de voet en bekijk de nieuwsuitzendingen van VTM live via VTM GO. Heb je een nieuwsuitzending gemist? Geen zorgen, (her)bekijk hier alle nieuwsuitzendingen.
Lees verder

'King Kev' is terug: De Bruyne is verlost van spierblessure en kan zaterdag mogelijk al spelen
Met de glimlach terug op training. Kevin De Bruyne is van zijn spierpijntjes verlost. Hij hervatte probleemloos de trainingen. Reageert zijn lichaam goed op de eerste oefensessie dan overweegt Pep Guardiola hem te selecteren voor de trip zaterdag naar West Ham. "We zullen zien", aldus Guardiola.
Lees verder

"We staan nog altijd 100% achter papa": kinderen Gerty Vanhoef geloven niet dat hun vader moord pleegde
"Wie deed dit? En waarom? We hebben nog zoveel vragen." Woorden die Albert B. (65) in augustus 2019 uitsprak op de herdenkingsplechtigheid van zijn vermoorde vrouw Gerty Vanhoef (61). Zij werd in 2018 vermoord waarna de hoeve in Dilsen-Stokkem in brand werd gestoken. Na meer dan twee jaar onderzoek richtten de speurders hun pijlen op hun eerste en enige hoofdverdachte: Albert B. zelf. "Wij geloven absoluut in de onschuld van papa", zegt de dochter. De man is aangehouden.
Lees verder

EU treft sancties tegen Russen betrokken bij cyberaanval op Duits parlement
De Europese Unie (EU) heeft sancties uitgevaardigd tegen twee Russische inlichtingenofficieren en een eenheid van de Russische militaire inlichtingendienst voor hun betrokkenheid bij de cyberaanval op het Duitse parlement in 2015. Ze verschenen in het Publicatieblad van de EU.
Lees verder

Belgisch profvoetbal wellicht voor minstens drie weken achter gesloten deuren
Volgens onze informatie is de kans bijzonder groot dat het Overlegcomité vanavond beslist fans te weren uit het stadion. Het Belgisch profvoetbal zal dus wellicht opnieuw achter gesloten deuren doorgaan. En dat voor een periode van minstens drie weken.
Lees verder

LIVE. Geen 1-1! Muleka kopt op de lat, kan Standard goed moment vasthouden?
• Europa League • Groep D • Sclessin • Raskin, Balikwisha en Sissako testten positief
Lees verder