Doorgaan naar hoofdcontent

Iserbyt imponeert in Ruddervoorde: “Kniepijn geweken, ik kan opnieuw het verschil maken”

HLN
Iserbyt imponeert in Ruddervoorde: "Kniepijn geweken, ik kan opnieuw het verschil maken"
Eli Iserbyt heeft in Ruddervoorde de tweede manche van de Superprestige gewonnen. De 23-jarige West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal rekende af met Toon Aerts en Lars van der Haar. Voor Iserbyt was het zijn tweede zege van het seizoen.
Lees verder

Minstens 18 doden en 57 gewonden bij aanslag Islamitische Staat in Kaboel
Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf zaterdag opgeblazen bij een onderwijscentrum in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Minstens achttien mensen zijn omgekomen, zeker dertig anderen raakten gewond. De groep IS (Islamitische Staat) heeft de aanslag intussen opgeëist.
Lees verder

Tim Wellens pakt ritzege en is nieuwe bergkoning in Vuelta: "Nu zonder stress op zoek naar tweede overwinning"
Tim Wellens heeft de vijfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal, die onderweg ook de bergtrui veroverde, nam de maat van medevluchters Guillaume Martin en Thymen Arensman. Hoogdag voor de Belg van Lotto-Soudal. "Ik had een beetje schrik om naar de Vuelta te komen, maar nu ben ik uiteraard heel blij met deze zege."
Lees verder

"Gelukkig kennen we onze weg al in systeem van tijdelijke werkloosheid": Tom Bonte (AB) en Michael De Cock (KVS) reageren op nieuwe mokerslag voor Brusselse cultuurwereld
Ontnuchtering voor de Brusselse cultuursector. Nadat hun regime vrijdag nog door het federale niveau verstrengd werd, volgde zaterdag de koude douche. Al zeker tot 19 november gaat alles nu helemaal op slot. "Een heftige beslissing. Maar ook een heldere."
Lees verder

Real Madrid wint Clásico na verschroeiend begin in Camp Nou, Courtois belangrijk op schot van Messi
Real Madrid heeft de Spaanse Clásico met 1-3 gewonnen van FC Barcelona. De partij startte verschroeiend met een goal aan weerszijden, na rust liep de Koninklijke uit na een strafschop van Ramos en een late treffer van Modric. De Madrilenen pakken de leiding in La Liga, Barça heeft 7 op 15.
Lees verder

0-13! Wat een vernedering: Ajax deelt historische pandoering uit aan Venlo
Wat een uithaal. Of wat een afgang, het is hoe je het bekijkt. Ajax deelde een historische pandoering uit van VVV Venlo. 0-13. De grootste zege in de geschiedenis van de Eredivisie. Aan de rust stond het 0-4 - niet uniek -, maar nadien maakten de Ajacieden er een waar spektakel van. Na rood voor de thuisploeg gingen er nog negen in het mandje. Lassina Traore was de grootste vernieler van Venlo, hij maakte vijf goals.
Lees verder

0-13! Ajax deelt historische pandoering uit aan Venlo: zet u schrap voor dertien goals in anderhalve minuut
Wat een uithaal. Of wat een afgang, het is hoe je het bekijkt. Ajax deelde een historische pandoering uit van VVV Venlo. 0-13. De grootste zege in de geschiedenis van de Eredivisie. Aan de rust stond het 0-4 - niet uniek -, maar nadien maakten de Ajacieden er een waar spektakel van. Ajax-coach Ten Hag reageerde met veel respect, maar ex-Malinwa-speler Swinkels - nu VVV - zal slecht slapen. "Kansloos waren we. Met vier uitroeptekens."
Lees verder

Drie nieuwe coronagevallen bij Standard: Lestienne, Shamir en Tapsoba testen positief
Ook bij Standard slaat Covid-19 genadeloos toe. Nadat in aanloop naar het Europa League-duel met Rangers Raskin, Michel-Ange Balikwisha, Sissako en keepertrainer Van Steenberghe dinsdag al positief testten, blijken nu ook Lestienne, Shamir en Tapsoba besmet. Dat brengt de tussenstand op zes kernspelers en één staflid bij de Rouches. De drie kregen het resultaat van hun test ruim voor de training van namiddag (16u) en kwamen niet naar de club, maar gingen meteen in quarantaine.
Lees verder

Ondanks wedstrijd zonder publiek bereidt politie zich grondig voor op Antwerp-Beerschot
Op de valreep dan toch geen publiek voor de wedstrijd Royal Antwerp FC tegen K Beerschot VA zondagmiddag. Toch zal de politie zichtbaar en minder zichtbaar aanwezig zijn rond het Bosuilstadion, net zoals aan het Olympisch Stadion op het Kiel. "Als de openbare orde verstoord wordt, zal de politie ingrijpen."
Lees verder

'Mr. Bojangles'-schrijver Jerry Jeff Walker (78) overleden
Singer-songwriter Jerry Jeff Walker, vooral bekend als schrijver van het bekende nummer 'Mr. Bojangles', is vrijdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media. Walker werd in 2017 gediagnosticeerd met keelkanker.
Lees verder

Oproepen tot boycot Franse producten in moslimlanden na toespraak Macron
In verscheidene landen van het Midden-Oosten is zaterdag opgeroepen Franse producten te boycotten, nadat de Franse president Emmanuel Macron had verzekerd dat hij geen afstand zou nemen van de karikaturen van de profeet Mohammed, die verboden zijn in de islam.
Lees verder

"De Rand zit in dezelfde penarie als Brussel": burgemeester Bonte (Vilvoorde) wil Vlaamse regering nog dit weekend rond de tafel
"Iedere burgemeester hier weet dat mensen uit de Rand en Brusselaars elkaar vaak tegenkomen." En dus is het voor Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) hoog tijd dat, na de verstrenging in Brussel, ook de Vlaamse regering in beweging komt. Want 'zijn' Rand heeft ook lokale maatregelen nodig, meent hij. "Sport- en cultuursector ook bij ons op slot? Ik sluit het niet uit."
Lees verder

Hans Bonte vraagt actie voor Vlaamse Rand na drastische Brusselse maatregelen: "Heel pissed dat ik nu weer moet aandringen om zaken in gang te zetten"
Na de drastische Brusselse maatregelen die vandaag werden aangekondigd, komen ook mogelijk stregnere acties voor de Vlaamse Rand in beeld. De coronacijfers liggen er namelijk in de lijn van die van Brussel en Wallonië. Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) wil de Vlaamse regering in beweging brengen om lokale maatregelen voor de Vlaamse Rand te bekijken.
Lees verder

Marc Van Ranst wil dezelfde maatregelen over hele land: "Toestand die heel erg lijkt op wat in maart en april meemaakten"
Viroloog Marc Van Ranst wil dat Vlaanderen dezelfde strengere maatregelen neemt als Wallonië en Brussel. Hij pleit bij VTM Nieuws onder andere voor verplicht thuiswerk en voorkomen van niet-essentiële verplaatsingen.
Lees verder

Marc Van Ranst wil dezelfde maatregelen over hele land: "Toestand die heel erg lijkt op wat in we maart en april meemaakten"
Viroloog Marc Van Ranst wil dat Vlaanderen dezelfde strengere maatregelen neemt als Wallonië en Brussel. Hij pleit bij VTM Nieuws onder andere voor verplicht thuiswerk en het voorkomen van niet-essentiële verplaatsingen.
Lees verder

Onze chef-voetbal ziet hoe Zidane meer dan negen levens heeft: Sergio Ramos loodst Real naar zege in Camp Nou
Zizou hing in de touwen. Groggy. Maar onze chef-voetbal zag deze namiddag hoe Zinédine Zidane opveerde en alle criticasters een onverwachte uppercut toediende. Met Sergio Ramos in een hoofdrol won Real Madrid de Clásico. En FC Barcelona? In crisis.
Lees verder

Football Talk. Batshuayi helpt Crystal Palace met assist aan zege - Coach Ludogorets op straat na verlies tegen Antwerp
Crystal Palace heeft met 1-2 gewonnen van Fulham op de zesde speeldag in de Premier League. Michy Batshuayi speelde heel de wedstrijd en gaf in de 64ste minuut de assist voor de 0-2 van Wilfried Zaha.
Lees verder

15 coronapositieven bij SK Deinze: inhaalmatch op Westerlo uitgesteld
In 1B rust een vloek op het duel tussen Westerlo en Deinze. Enkele weken geleden werd de partij verdaagd omdat bij Westerlo meer dan zeven spelers met corona waren besmet. De inhaalmatch van komende maandag in het Kuipje is uitgesteld omdat vijftien personen van Deinze positief testten op Covid-19. Vorige week miste één speler door ziekte de partij bij Club NXT. Twee andere A-kernspelers kregen donderdagvoormiddag te horen dat ze een positieve test hadden afgelegd. Zij ontbraken in de partij van vrijdagavond tegen Westerlo (2-2). Een nieuwe test bracht aan het licht dat intussen vijftien personen – spelers, staf en entourage werden extra getest – een besmetting opliepen. De partij in het Westelse Kuipke voorzien maandagavond gaat niet door. De thuismatch van Deinze op zondag 1 november tegen leider Seraing staat eveneens op de helling. Van de vijftien positief geteste personen heeft slechts één iemand symptomen. Iedereen werd in quarantaine geplaatst.
Lees verder

LIVE. 0-1! Lukaku schiet Inter op voorsprong tegen Genoa
• Serie A • Speeldag 5 • Aftrap: 18 uur • Stadio Luigi Ferraris
Lees verder

Antwerp-spelers Batubinsika en Benson testen positief, Seck keert terug
Twee nieuwe coronagevallen bij Antwerp. Dylan Batubinsika en Manuel Benson legden een positieve test af. Abdoulaye Seck testte negatief en keert terug bij The Great Old. In theorie kan die laatste de plek van basisspeler Batubinsika innemen. Benson revalideert nog altijd van een blessure.
Lees verder