Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 oktober 2020

Grote corona-uitbraak op Britse kernonderzeeër na losbandig gedrag tijdens tussenstop

HLN
Grote corona-uitbraak op Britse kernonderzeeër na losbandig gedrag tijdens tussenstop
Meer dan 30 bemanningsleden van een Britse kernonderzeeër zijn besmet met corona na een tussenstop in de VS, bevestigen Amerikaanse ingewijden na berichtgeving in de Engelse pers.
Lees verder

Eregouverneur Nationale Bank en architect Belgisch herstelbeleid Fons Verplaetse overleden aan coronavirus
Fons Verplaetse, de voormalige gouverneur van de Nationale Bank en een van de architecten van het Belgische herstelbeleid, is aan het coronavirus overleden op 90-jarige leeftijd. Dat meldt de Nationale Bank.
Lees verder

LIVE GIRO. Harm Vanhoucke mee met vroege ontsnapping, twee hellingen kruiden finale
Sprinten, of toch niet? De dertiende etappe voert het Giro-peloton over 192 kilometer van Cervia naar Monselice. In de laatste dertig kilometer liggen twee heuvels van vierde categorie die een eventuele massasprint in de war kan sturen. Volg de etappe LIVE op HLN.be!
Lees verder

Geen straf voor man die verkrachter van z'n schoonzus ontvoert en enkele uren opsluit
Een 43-jarige man uit Bredene heeft geen straf gekregen in een ontvoeringszaak. N.G. gaf zich uit voor politieagent en sloot de verkrachter van z'n schoonzus enkele uren op in een garage. De rechter gaf hem vrijdagmorgen de opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden.
Lees verder

Philippe Clement kijkt "heel hard" uit naar clash met Rouches: "Standard zal tot op einde meestrijden voor titel"
Dé match van dit weekend: Standard versus Club. Mogelijks met de leidersplaats als inzet – dat hangt dan weer af van Charleroi. Philippe Clement moet je er in elk geval niet meer warm voor maken. Zijn spelersgroep evenmin. "Ons programma voor de komende maanden leeft heel hard. (grijnst) Misschien omdat ze mijn trainingen minder leuk vinden."
Lees verder

Pieter Timmers begint aan afscheid met val aan zwembad
Pech voor Pieter Timmers. De 32-jarige vice-olympisch kampioen is voor de International Swimming League (ISL) in Boedapest, waar hij gisteren voor de training uitgleed aan de rand van het zwembad. Resultaat: pink uit kom en uitgerekte ligamenten. Voor de 50m vrije slag van vanavond moet hij passen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Hoe mooi of lelijk woont Hannes Coudenys, de man achter Ugly Belgian Houses, zelf?
Al bijna tien jaar lang verzamelt de website Ugly Belgian Houses de lelijkste woningen van het land. In 'Iedereen Beroemd' belt bezieler Hannes Coudenys bij die huiseigenaars aan om zich te excuseren voor de mogelijke overlast die hij hen met zijn posts bezorgt. Maar wij wilden wel eens weten hoe mooi — of net niet — Hannes zelf woont en trokken daarom naar zijn appartement in Kortrijk. "De meesten zullen het maar saai vinden, denk ik."
Lees verder

WHO deelt teleurstellende resultaten: remdesivir heeft geen invloed op overlevingskans van Covid-19-patiënten
Remdesivir - een virusremmer van farmareus Gilead - werd maandenlang opgevoerd als een belangrijk coronamedicijn, een mogelijke redder in nood die patiënten kan beschermen tegen ernstige complicaties. Alleen blijkt nu uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat remdesivir amper een impact heeft op de overlevingskansen. Ook drie andere kanshebbers worden door de onderzoekers afgevoerd.
Lees verder

Stilte als medicijn: "Als je in de stilte belandt, ga je terug meer voelen" (+ de stilste plekken in België)
Soms weegt stilte als lood. Maar er is ook zalige stilte. De stilte die je zelf opzoekt, die je oplaadt en inspireert, je doet vertragen om dan terug vooruit te spurten. Het soort stilte waar we allemaal nood aan hebben. Psychologe Krista Vande Wouwer geeft tekst en uitleg. "Veel mensen zetten altijd de tv of de radio op omdat ze bewust of onbewust bang zijn voor wat er bij stilte kan loskomen."
Lees verder

Na Von der Leyen verlaat ook Finse premier EU-top Brussel om in quarantaine te gaan
Ook de Finse premier Sanna Marin heeft de EU-top in Brussel verlaten om in quarantaine te gaan. Ze heeft contact gehad met een parlementariër die besmet blijkt, laat ze weten. Gisteren verliet Commissievoorzitter Ursula von der Leyen Brussel ook al om in quarantaine te gaan.
Lees verder

België en Nederland roepen op om niet voor het plezier over de grens te reizen
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) roept samen met de Nederlandse minister van Justitie Ferd Grapperhaus op om enkel noodzakelijke verplaatsingen te maken tussen beide landen.
Lees verder

Deze Europese landen en regio's sluiten scholen opnieuw na explosieve stijging coronagevallen
Terwijl het aantal besmettingen steeds hoger oploopt in Europa, doet België er alles aan om de scholen open te houden. Ook onze buurlanden willen de kinderen het liefst zo lang mogelijk naar school zien gaan. Toch grijpen sommige Europese landen en regio's alsnog naar een schoolsluiting in een ultieme poging om een lockdown af te wenden. Een overzicht.
Lees verder

Ook voor Wimbledon is spelen zonder publiek inmiddels een optie
Wimbledon nog een jaar niet laten doorgaan, is geen optie. De organisatoren van het Londense grandslamtoernooi zeiden voor de editie van 2021 alle opties open te houden, dus ook tennis zonder publiek.
Lees verder

Braziliaanse senator die stapel geld tussen zijn billen stopte ontslagen
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft een van zijn bondgenoten in de senaat uit diens ambt gezet nadat de man door de politie was opgepakt met een grote hoeveelheid contant geld tussen zijn billen. Dat geld zou zijn ontvreemd. De affaire heeft de president, die zich graag neerzet als corruptiebestrijder, in verlegenheid gebracht.
Lees verder

Kompany moet ook tegen OHL puzzelen en pleit voor beloftenteams in 1B: "In het belang van het Belgisch voetbal"
Anderlecht heeft zondag wat recht te zetten na de kansloze nederlaag op Jan Breydel. Maar ook tegen OH Leuven zal Vincent Kompany weer een beroep moeten doen op zijn puzzelskills. Voorts hield de ex-Rode Duivel een opvallend pleidooi voor beloftenploegen in 1B, naar het voorbeeld van Club NXT.
Lees verder

Boris Johnson gelooft niet meer in handelsakkoord met Europese Unie na brexit
De Britse premier Boris Johnson zegt dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een 'no deal'-scenario in de brexit. Na de verklaring van de Europese leiders van gisteren gelooft hij niet dat er nog een handelsakkoord kan gesloten worden met de Europese Unie.
Lees verder

Sandy Walsh vindt na onzekere periode weer nieuwe uitdaging bij Malinwa: "KV en ik: dat gaat klikken"
Verlost van alle onzekerheid. Sandy Walsh (25) heeft met KV Mechelen een nieuwe club gevonden en gaat zich naar eigen zeggen volledig smijten. "Toen Malinwa me belde, kon mijn dag niet meer stuk."
Lees verder

Coronaproof concert The Chainsmokers escaleert: 20.000 dollar boete
Wat een coronaproof 'drive-in' concert van The Chainsmokers moest zijn, is uitgedraaid op een roekeloos feestje. Opeengepropte mensen zonder mondmaskers hielden totaal geen rekening met de verplichte coronamaatregelen. De grote bijeenkomst in het Amerikaanse Southampton was een directe schending van de openbare orde en de boete was dan ook hoog: 20.000 dollar (17.016 euro).
Lees verder

Trump tweet parodie-artikel alsof het waarheid is: "Twitter legt netwerk stil om stroom negatief nieuws over Biden te stoppen"
Het socialemedianetwerk Twitter heeft vannacht zijn eigen netwerk platgelegd om negatief nieuws over Democratisch presidentskandidaat een halt toe te roepen. Of dat is althans wat Donald Trump zijn volgers wil doen geloven. "Wow, dit is nog nooit in de geschiedenis gebeurd", zo beklaagt hij zich. En dat klopt, het is ook effectief nooit gebeurd, want het bericht dat Trump vanmorgen op Twitter deelde, is pure parodie.
Lees verder

Waarom rood scherm op corona-app niet noodzakelijk betekent dat je gevaar hebt gelopen
Wie de corona-app gebruikt, heeft het misschien ook al meegemaakt: het gevreesde moment dat het scherm rood kleurt en je de melding krijgt dat je in contact bent geweest met iemand die positief heeft getest voor het coronavirus. Toch hoeft de schrik je niet meteen om het hart te slaan. Als je je mooi aan de regels hebt gehouden, is er misschien niets aan de hand.
Lees verder