Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 oktober 2020

Gemeente Mol: Wegmarkeringen aan zijstraten vlak voor spoorwegen houdt kruispunten open

Wegmarkeringen aan zijstraten vlak voor spoorwegen houdt kruispunten open

Met de vernieuwing van de wegmarkering in onze gemeente, bracht de verkeersdienst ook een extra markering aan bij vijf spoorwegovergangen voor een vlottere circulatie. Bij een gesloten overweg is het vervelend als aanschuivende auto's een zijstraat blokkeren. Een doorkruist vak op de hoofdweg ter hoogte van de zijstraat maakt duidelijk dat je hier als aanschuivende auto best niet blijft stilstaan. Op die manier blijft het kruispunt open als je de zijstraat wil in- en uitrijden.

Lees verder

Geen traditioneel ontbijt in de Zwaan op Dag van de Jeugdbeweging op 23 oktober

Door corona organiseert het gemeentebestuur geen traditioneel ontbijt tijdens de 'Dag van de Jeugdbeweging' op vrijdag 23 oktober. Als alternatief trakteren we leiding en leden van de jeugdverenigingen op een lekker lunchpakket. Niet aan de Zwaan, maar aan hun eigen lokaal. In geen geval mag het lunchpakket aan het lokaal of ergens onderweg naar school/het werk, opgegeten worden. Samenscholingen met meer dan vier personen zijn verboden! We rekenen op een coronaveilig verloop van de verdeling en wensen iedereen een fijne 'Dag van de Jeugdbeweging'.

Lees verder

Extra maatregelen lokaal dienstencentrum in Ten Hove door stijgende coronacijfer

Door de stijgende besmettingscijfers neemt het lokaal dienstencentrum in Ten Hove extra veiligheidsmaatregelen. De cafetaria is vanaf maandag 19 oktober enkel open voor bewoners en bezoekers van woonzorgcentrum Ten Hove en de serviceflats. Alle activiteiten die plaatsvinden in het lokaal dienstencentrum Ten Hove worden ook geannuleerd. Alle ingeschreven deelnemers worden persoonlijk gecontacteerd.

Lees verder

Coronavragen en bezoekers zonder afspraak hinderen vlotte werking testcentrum

Het coronatestcentrum in ecocentrum De Goren krijgt momenteel veel coronavragen. De medewerkers in het testcentrum trekken aan de alarmbel: de vele vragen hinderen de vlotte werking van het testcentrum. Heb je een coronavraag? Bel dan de coronahulplijn via 0800 14 689. Kom ook niet zonder afspraak naar het testcentrum voor een coronatest. Enkel na het verkrijgen van een afspraak via de huisarts kan je in het coronatestcentrum terecht. Dus: dokter nodig? Bel eerst je huisarts!

Lees verder