Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 oktober 2020

Gemeente Mol: Tijdelijke opnamestop in Heilig Hartziekenhuis

Tijdelijke opnamestop in Heilig Hartziekenhuis

Het Heilig Hartziekenhuis Mol wordt vanaf heden tot maandagmiddag 26 oktober tijdelijk afgekoppeld van de 112 centrale. Die beslissing werd genomen in samenspraak met de inspecteur van de dringende geneeskundige hulpverlening Antwerpen, dr. W. Haenen. Alle dringende transporten naar het ziekenhuis van Mol worden bijgevolg afgeleid naar de buurziekenhuizen. Daardoor zullen er ook geen dringende opnames in het ziekenhuis meer gebeuren, uitgezonderd voor pediatrie en materniteit.

Lees verder

"Dringend strenge beperkingen nodig, of we treffen ze zelf"

De gemeentebesturen van Mol, Balen, Dessel en Retie vragen van de hogere overheden om zeer snel bijkomende maatregelen te treffen die de sociale contacten in het verenigingsleven en de vrijetijdssfeer drastisch beperken. Deze bijkomende beperkingen zijn dringend nodig om de druk op het Heilig Hartziekenhuis en de huisartsen te verminderen. Als de hogere overheden geen bijkomende verstrengingen uitvaardigen, zullen de gemeentebesturen per burgemeesterbesluit extra maatregelen laten ingaan vanaf vrijdag 30 oktober.

Lees verder

Rioleringswerken Ezaart deels stilgelegd door coronabesmetting

De rioleringswerken in Ezaart worden tot en met 2 november deels stilgelegd. Binnen één van de twee rioleringsploegen van de aannemer raakte een medewerker besmet met corona waardoor ook de andere medewerkers van deze ploeg in quarantaine moeten. Tijdens deze periode van gedeeltelijke stilstand blijven alle woningen bereikbaar, uitgezonderd een beperkte zone waar de graafwerken net plaatsvonden. De bewoners van deze zone kunnen hun woning niet met de auto bereiken. De aannemer brengt de bewoners rechtstreeks op de hoogte. De overige rioleringsploeg – die zich richt op de dringende werken aan het pompstation in de Korenstraat – blijft wel actief. Op dinsdag 3 november herneemt de rioleringsploeg in quarantaine de werkzaamheden.

Lees verder

Gemeentediensten gesloten op 1, 2 en 11 november

Op zondag 1, maandag 2 en woensdag 11 november zijn de meeste gemeentediensten gesloten. Uitzonderingen zijn het Jakob Smitsmuseum waar je zondag 1 en woensdag 11 november terecht kan op afspraak. Het zwembad Vita Den Uyt is geopend op maandag 2 november. De kinderclubs Krekeltje (Galbergen), Pardoes (Sluis) en Windekind (Achterbos) zijn open tijdens de herfstvakantie. Dit ook op maandag 2 november. Raadpleeg hier onze actuele openingsuren.

Door corona werken de meeste gemeentediensten enkel op afspraak. Heb je een vraag? Bel dan eerst naar 014 33 07 11.

Lees verder