Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 oktober 2020

Gemeente Mol: Hoe ontvang je gasten coronaveilig bij je thuis?

Hoe ontvang je gasten coronaveilig bij je thuis?

Het gemeentebestuur lanceert een grafisch overzicht met tips om onze inwoners te helpen thuis gasten op een coronaveilige manier te ontvangen. Hiervoor gebruiken we de tips van viroloog Steven Van Gucht als leidraad. We voorzien voor al onze inwoners ook een digitale 'uitnodiging' die je op voorhand naar je gasten kan sturen. Op die manier helpen we je om besmettingen – die makkelijk verspreid worden in de huiselijke sfeer – te vermijden. Samen houden we het ook thuis veilig in MooiMol!

Lees verder

Gemeente en politie voeren actie tijdens Handhavingsweek met focus op jongeren

Op 5 oktober ging ook in onze gemeente de vierde editie van de Handhavingsweek Zwerfvuil en Sluikstort van start. Dit jaar focust de actie op jongeren sensibiliseren om bewust om te gaan met afval. Met de slagzin #keepitclean spelen we in op de leefwereld van de jongeren. Zowel gemeente als lokale politie ondernemen tijdens deze week acties waarbij ze overtreders meteen aanspreken. De jongeren die het wel goed doen, belonen we met leuke gadgets.

Lees verder

10,37 procent van bestuurders rijdt te snel tijdens nationale flitsmarathon

Tijdens de nationale flitsmarathon op 7 en 8 oktober hielden de meeste bestuurders zich in onze gemeente aan de maximum toegelaten snelheid. Toch reed 10,37 procent in onze gemeente te snel. Procentueel noteerde de lokale politie Balen-Dessel-Mol de meeste overtredingen op de Zuiderring: van de 109 passanten duwden 34 te hard op het gaspedaal.

Lees verder

Zet de kinderbegeleiders in de bloemetjes van 12 tot en met 18 oktober

Een hartverwarmende dankjewel voor de onthaalmama, de begeleiders van de buitenschoolse kinderopvang en het kinderdagverblijf. Van 12 tot 18 oktober is het 'Week van de kinderbegeleider'. In deze feestelijke week zetten we alle kinderbegeleiders, die elke dag het beste van zichzelf geven, in de bloemetjes! We plaatsen hen deze week extra in de schijnwerpers. Ook jij kan je kinderbegeleider(s) in de bloemetjes zetten. Uit je waardering via een leuk complimentenkaartje.

Lees verder