Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 oktober 2020

Gemeente Mol: Gemeentelijke crisiscel steunt verbod op indoorsporten en gebruik van kleedkamer

Gemeentelijke crisiscel steunt verbod op indoorsporten en gebruik van kleedkamer

De gemeentelijke crisiscel steunt het tijdelijk verbod voor indoorsporten waarbij geen 1,5 meter afstand kan bewaard worden. Ook de sluiting van alle kleedkamers - met uitzondering van kleedruimtes van het zwembad – is een belangrijke beslissing. Ons lokaal contactonderzoek bewees de afgelopen weken herhaaldelijk dat sportclubs belangrijke besmettingsclusters vormen. Niet alleen het gedrag op het terrein en in de kleedkamers is van belang. Het correct en strikt opvolgen van de horecaregels in de sportkantines is minstens even fundamenteel. Het gemeentebestuur vraagt alle sportclubs om uiterlijk 16 oktober via www.gemeentemol.be/coronasport een e-formulier in te vullen waarin ze concreet aangeven hoe ze de richtlijnen opvolgen voor zowel sporters, toeschouwers als kantine. Op basis van de aangemelde informatie vragen we de politie om de komende weken controles uit te voeren.

Lees verder

Gemeente stelt omgevingsraad samen die nadenkt over ruimtelijke toekomst Mol

Het gemeentebestuur stelt een omgevingsraad samen die mee nadenkt over de ruimtelijke toekomst van onze gemeente. Dat besliste de gemeenteraad tijdens de zitting van 12 oktober. De omgevingsraad bestaat uit afgevaardigden van de verschillende adviesraden. De raad komt - afhankelijk van de dossiers - minimum drie keer per jaar samen. Doel is om bij ruimtelijke projecten met een grote impact, tot een geïntegreerd advies vanuit de verschillende belangengroepen te komen.

Lees verder

Nieuwe erfpachtovereenkomst met KFC Wezel Sport

Het gemeentebestuur verlengt de bestaande erfpacht met KFC Wezel Sport voor de pleinen A en B gelegen langs de Moresnetlaan. Dat besliste de gemeenteraad op 12 oktober. Daarnaast wordt met KFC Wezel Sport ook een nieuwe erfpacht afgesloten voor het voormalige voetbalplein van vzw KWB Voetbal Wezel. Ook dit veld ligt langs de Moresnetlaan.

Lees verder

Nieuw: coronasubsidies voor verenigingen

De gemeenteraad gaf op de zitting van maandag 12 oktober groen licht voor een tijdelijk subsidiereglement. De nieuwe coronasubsidies maken deel uit van alle inspanningen die het gemeentebestuur levert om onze verenigingen doorheen deze crisis te helpen. Zo keerden we in de zomer aan onze verenigingen al voor 216.000 euro aan extra noodsubsidies uit. Voor de periode van 1 juni tot 30 september dienen alle geïnteresseerde verenigingen een subsidieaanvraag uiterlijk in voor 30 november. Je vraagt de subsidies digitaal aan via www.gemeentemol.be/coronasubsidies.

Lees verder