Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

Gemeente Mol: Geen kermis Steenweg (Achterbos) en Postel, zondagse dierenmarkt geannuleerd

Geen kermis Steenweg (Achterbos) en Postel, zondagse dierenmarkt geannuleerd

Na de alarmerende besmettingscijfers van de afgelopen dagen heeft het gemeentebestuur uit voorzorg beslist om de kermissen van Steenweg (Achterbos) en Postel alsnog te annuleren. Ook onze zondagse dierenmarkt gaat dit weekend niet door. De besmettingscijfers liggen momenteel veel te hoog om samenkomsten in de vrijetijdssfeer veilig te laten doorgaan. Voor een beslissing over de kermissen van de week nadien (Meyers en Millegem) wachten we nog op de richtlijnen die we op vrijdag 16 oktober krijgen vanuit de nationale overheid. Het spreekt voor zich dat ook hier het risico op annulering dreigt. We roepen alle overige organisatoren op om zeer kritisch naar het eigen event te kijken, zelfs al voldoe je aan de coronarichtlijnen.

Lees verder

Maak Mol nog Mooier met duurzaam project & krijg tot 2.500 euro van Lokaal Fonds

Van 1 tot 30 november kan je als vereniging, onderneming of individu een project indienen bij Stichting Lokaal Fonds. Enkel 'meerwaardeprojecten' of projecten die bijdragen tot de verbetering van de levenskwaliteit, duurzaamheid en/of gemeenschapsvorming in onze gemeente komen in aanmerking. Onder de noemer 'Maak Mol nog Mooier' geeft het Lokaal Fonds financiële steun tot maximaal 2.500 euro. Heb je een idee? Lees dan zeker het informatiedossier op www.lokaalfonds.be om te kijken of je in aanmerking komt.

Lees verder

Moskee Ayasofya trekt vergunningsaanvraag in

Na overleg met het gemeentebestuur heeft moskee Ayasofya de aanvraag tot bestemmingswijziging ingetrokken. Het dossier was op verschillende domeinen inhoudelijk onvoldoende uitgewerkt. De tekortkomingen hadden betrekking op de toegankelijkheid voor mensen met een beperking en de vereiste structurele verbouwingen inzake brandveiligheid voor het creëren van een gebedsruimte op de eerste verdieping.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt polyvalent administratief medewerkers

Het gemeentebestuur zoekt voltijdse en deeltijdse polyvalent administratief medewerkers, niveau C, in contractueel dienstverband voor bepaalde duur van drie maanden met kans op verlenging. Solliciteer tot en met 25 oktober. Meer info vind je via www.gemeentemol.be/vacatures.

Lees verder