Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

Gemeente Mol: Forse stijging besmettingscijfers testcentrum ecocentrum De Goren

Forse stijging besmettingscijfers testcentrum ecocentrum De Goren

De positiviteitsratio van testcentrum Ecocentrum De Goren ging begin deze week fors de hoogte in. Op een totaal van 142 afgenomen testen op maandag 12 oktober, waren er voorlopig al 45 positief. Nog niet alle resultaten zijn inmiddels binnen. Dit betekent tot nu een positiviteitsratio van minstens 31%. Een week eerder was dit nog 16%, wat op zich al ontzettend hoog was. Nooit eerder in deze coronacrisis noteerden we dergelijke cijfers in onze gemeente. Deze resultaten zullen zich de komende weken jammer genoeg vertalen in hogere opnamecijfers in het Heilig Hartziekenhuis. De afgelopen dagen zagen we daarvan al de eerste signalen. Het aantal opgenomen coronapatiënten verdrievoudigde sinds donderdag 8 oktober van 2 naar 6, waarvan één patiënt op intensieve zorgen. "Wees strenger voor jezelf dan ooit", luidt de boodschap.

Lees verder

Buitenschoolse kinderopvang, crèches en onthaalouders schakelen naar code oranje

De buitenschoolse kinderopvang, onthaalouders en de kindercrèches schakelen door de stijgende besmettingscijfers vanaf woensdag 14 oktober naar code oranje. Dat heeft het Vlaams agentschap Opgroeien beslist. Oranje betekent dat alle opvanginitiatieven blijven functioneren, maar dat er striktere regels gelden voor ouders en externen. Eens te meer geldt de boodschap: wanneer je kind ziek is of in verplichte thuisisolatie verblijft, het niet naar de opvang mag komen.

Lees verder

Aangepaste bezoekregeling woonzorgcentrum Ten Hove vanaf vrijdag 16 oktober

Vanaf vrijdag 16 oktober laat woonzorgcentrum Ten Hove alleen nog bezoek toe van partner en eigen kinderen. Kleinkinderen, schoonkinderen, broers, zussen, vrienden,… mogen niet meer op bezoek komen. Het woonzorgcentrum vindt het belangrijk dat de bewoners nog steeds bezoek ontvangen, maar voelt zich genoodzaakt om het aantal verschillende contacten te verminderen. Door de stijgende coronacijfers in ons land wil het woonzorgcentrum tijdig maatregelen nemen.

Lees verder

Doe mee en win een (h)eerlijk fairtrade-ontbijtpakket ter waarde van 40 euro

Om de 'Week van de Fair Trade' in stijl af te ronden, delen we drie ontbijtpakketjes uit gevuld met lokale, bio- en fairtradeproducten. Stuur voor 27 oktober een mailtje naar samenlevingsopbouw@gemeentemol.be met als onderwerp 'fairtrade-ontbijt' en maak zo kans op één van de drie ontbijtpakketjes ter waarde van ongeveer 40 euro!

Lees verder