Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 oktober 2020

Gemeente Herent: Fietslicht aan en gaan!

Gemeente Herent
Fietslicht aan en gaan!
Herfst en winter staan in ons land gelijk aan donkere dagen, vaak met grillig regenachtig weer. Een degelijke fietsverlichting is dan van essentieel belang. Spijtig genoeg rijden er veel fietsers zonder of met een slecht werkende fietsverlichting, hoewel een goede zichtbaarheid noodzakelijk is.
Lees verder

Bladkorven in het straatbeeld
Aangezien op straat gevallen bladeren problemen kunnen veroorzaken, plaatsen de gemeentelijke buitendiensten elk jaar een twintigtal bladkorven, verspreid over het grondgebied van de gemeente.
Lees verder

Attest van gezinssamenstelling nodig?
Wij krijgen veel telefoontjes van mensen die de kortingskaart van de gezinsbond willen vernieuwen. Daarvoor hebben zij een attest van gezinssamenstelling nodig. Dat attest kan eenvoudig online worden aangevraagd.
Lees verder

Werken Radioweg, update oktober 2020
Door vertragingen bij de nutsmaatschappijen moeten enkele overkoppelingen nog worden uitgevoerd. Die worden verwacht klaar te zijn eind november.
Lees verder

Vlaamse Regering neemt bijkomende coronamaatregelen
Op 27 oktober 2020 heeft de Vlaamse Regering beslist om een aantal extra maatregelen in te voeren. Het streefdoel is daarbij om het aantal sociale contacten maximaal te beperken, om zo de verspreiding van het virus een halt toe te roepen.
Lees verder