Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

Ex-president Barack Obama vernietigend voor opvolger Trump in eerste grote campagnespeech: “Komende dagen zullen on...

HLN
Ex-president Barack Obama vernietigend voor opvolger Trump in eerste grote campagnespeech: "Komende dagen zullen onze toekomst voor tientallen jaren bepalen"
De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft zijn landgenoten in een toespraak voor een Democratische verkiezingsrally in de strijdstaat Pennsylvania opgeroepen om zoveel mogelijk vroegtijdig te gaan stemmen. Hij prees zijn voormalige vicepresident Joe Biden aan als iemand die opkomt voor de werkende Amerikanen en haalde hard uit naar zittend president Donald Trump, die volgens Obama niet bereid is om zich in te spannen voor het presidentiële ambt.
Lees verder

LIVE. Meer dan 3.000 mensen in het ziekenhuis - Voor het eerst meer dan 10.000 nieuwe besmettingen in Duitsland
De coronacijfers blijven in België en andere landen zeer fors toenemen. Omdat de laboratoria in ons land niet meer kunnen volgen, is de teststrategie sinds gisteren aangepast. Intussen draaien de ziekenhuizen op volle toeren om ook de niet Covid-zorg te kunnen blijven bolwerken. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

ONZE OPINIE. Geef ons, als dat kan, toch nog een week de kans om een nationale lockdown te vermijden
Aan Franstalige kant werd gisteren vurig gepleit voor strengere maatregelen. Volgens microbioloog Emmanuel André moeten we er nu maar eens een lap op geven: er zijn nog veel maatregelen mogelijk zonder te raken aan onze fundamentele vrijheden. Nochtans had iedereen wel voorspeld dat de curve deze week nog verder zou stijgen, ondanks de strengere maatregelen. Je ziet de eerste effecten pas na 10 à 14 dagen.
Lees verder

OVERZICHT. Gisteren 421 hospitalisaties, al meer dan 3.200 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis
Er liggen nu al meer dan 3.000 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Per dag worden gemiddeld meer dan 300 mensen opgenomen in het ziekenhuis.
Lees verder

Nieuw mysterie rond blessure Eden Hazard en puinhoop op het veld: crisis bij Real Madrid
Real Madrid is stuurloos. Nadat het dit weekend verloor van een promovendus in Spanje ging het nu ook kopje onder in Europa. Shakhtar Donetsk stond bij de rust 0-3 voor. Snel hulp van Eden Hazard moet niet verwacht worden. De Spaanse pers laat uitschijnen dat Hazard niet meer in actie komt tot na de interlandperiode van midden november.
Lees verder

België hoeft van rechter kinderen van Syriëstrijders toch niet terug te halen
De Belgische staat is dan toch niet verplicht om tien kinderen van IS-strijders, noch hun ouders naar België te halen. Ook moet de staat geen dwangsommen betalen. Het beroep van de ouders van de IS-kinderen daartoe is verworpen, schrijven De Morgen, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.
Lees verder

VERKIEZINGSBLOG. FBI: Rusland en Iran proberen kiezers te beïnvloeden - Obama roept Amerikanen op vervroegd te gaan stemmen
De Verenigde Staten kiezen over exact twee weken een nieuwe president. Huidig president Donald Trump neemt het namens de Republikeinse partij op tegen Joe Biden, die de Democratische nominatie in de wacht sleepte. In dit verkiezingsblog houden we u op de hoogte van het belangrijkste Amerikaanse verkiezingsnieuws.
Lees verder

Killian Overmeire (34) stopt met profvoetbal: "Ik sta nu open voor andere dingen. En ja, dan is Lokeren-Temse ook een optie..."
International. Bijna 500 wedstrijden in eerste klasse. 17 seizoenen profvoetbal. Komen vandaag tot een einde. De kapitein zwaait af. Killian Overmeire, levende legende van Sporting Lokeren, stopt ermee. Z'n palmares blijft voor altijd gevuld met twee bekers, drie keer play-off 1, tien Europese matchen en één interland voor de Rode Duivels. "Nu is het echt gedaan", vertelt hij ons. Al had het ook anders kunnen lopen...
Lees verder

Vannacht het laatste debat: heeft Trump iets anders in zijn mars dan lawaai?
Vannacht gaan Donald Trump en zijn rivaal Joe Biden voor het laatst met elkaar in debat. Met half gesloten microfoons, zodat het weer geen inhoudsloze woordenstrijd wordt. Vraag is vooral wat Trump dan in zijn mars heeft — en of bijgeloof hem al bij voorbaat tot verliezer maakt.
Lees verder

"Sinds virologen skireizen hebben afgeraden, boekt niemand meer"
Het dreigt een bijzonder lastig seizoen te worden voor organisatoren van skivakanties. Vorig jaar hadden ze in dezelfde periode al drie keer meer reizen verkocht dan vandaag. "De laatste drie weken is het quasi stilgevallen", klinkt het. "Sinds de virologen skitrips stellig hebben afgeraden, boekt niemand meer."
Lees verder

Sofie rijdt met een wensambulance: "We laten de laatste wens van terminale patiënten uitkomen"
Sofie rijdt misschien wel met de allermooiste nummerplaat rond. Er staat namelijk 'WENS-1' op te lezen. Sofie rijdt als vrijwilliger met de wensambulance, om de laatste wensen van mensen over heel het land te laten uitkomen.
Lees verder

Spaarreflex na crisis neemt af
Belgische spaarders komen stilaan uit hun kramp om angstvallig cash op te potten in onzekere tijden en durven het geld weer te laten rollen. Bijvoorbeeld voor woningrenovaties, want het leven ligt toch nog deels stil.
Lees verder

Volleybalcoach Vande Broek geeft advies aan Kompany: "Het is een grote misvatting dat Vincent als coach nog in z'n kinderschoenen zou staan"
Hij mag dan al 'The Professor' heten en houder zijn van een eredoctoraat in Manchester, toch blijkt Vincent Kompany (34) niet te beroerd om zich in het echte leven te laten bijstaan door een échte hoogleraar: Gert Vande Broek (53), die naam maakte in het volleybal. "Het is een grote misvatting dat Vincent als coach nog in z'n kinderschoenen zou staan."
Lees verder

Waarom Kompany zich laat bijstaan door volleybalsuccescoach Vande Broek: "Inspirerende gesprekken over coaching"
Hij mag dan al 'The Professor' heten en houder zijn van een eredoctoraat in Manchester, toch blijkt Vincent Kompany (34) niet te beroerd om zich in het echte leven te laten bijstaan door een échte hoogleraar: Gert Vande Broek (53), die naam maakte in het volleybal. "Het is een grote misvatting dat Vincent als coach nog in z'n kinderschoenen zou staan."
Lees verder

Samen 70 jaar nieuwsanker: pensioen nadert voor Dany Verstraeten en Martine Tanghe
'VTM Nieuws'-anker Dany Verstraeten wordt vandaag 65 jaar. Martine Tanghe, hét gezicht van 'Het Journaal' op Eén, wordt 65 op 22 november. Allebei pensioengerechtigd dus. Samen hebben ze ruim 70 (!) jaar als nieuwsanker op de teller staan. En terwijl Dany tot nader order zal blijven presenteren in het weekend, loopt Martines contract bij de openbare omroep af op 30 november. Of en hoe ze zal worden uitgewuifd, is een goedbewaard geheim.
Lees verder

Overheidsschuld stijgt voor het eerst boven 500 miljard
De Belgische overheidsschuld is in het tweede kwartaal met 32 miljard euro gestegen naar 524 miljard. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank waarover De Tijd en L'Echo schrijven. Het is de eerste keer dat de kaap van 500 miljard wordt overschreden. De schuldgraad klimt naar zowat 115 procent van het bruto binnenlands product, het hoogste peil sinds 1999.
Lees verder

Laura Lynn had het moeilijk na scheiding, maar is nu helemaal terug met nieuwe muziek: "Ik heb het even gehad met de liefde, mijn leven is goed zoals het is"
Ze ging door een diep dal het voorbije anderhalf jaar, na de scheiding van Matthias Lens (34), de papa van haar dochtertje Eliana (8). Maar vandaag staat schlagerkoningin Laura Lynn (44) er terug. "Het is Eliana die me uit die zwarte periode gehaald heeft", vertelt ze. Een nieuwe liefde is er niet in haar leven, wél nieuwe muziek. Haar plaat 'Country 2 Deluxe' is sinds deze week uit.
Lees verder

Football Talk. Haalt Charleroi gewezen rechtsachter van Liverpool? - Eupen-Mechelen zonder fans, ook Anderlecht schroeft capaciteit terug
Bij Sporting Charleroi is enkel de positie van rechtsback niet dubbel bezet. Reden waarom vlak voor het sluitingsuur van de transferperiode nog een poging werd ondernomen om Haithem Loucif van Angers over te nemen. Als gevolg van een digitaal probleem in Frankrijk ging de deal niet door. Jules Van Cleemput heeft voorlopig dus geen concurrent — Stergos Marinos is nog bij de club, maar de 33-jarige Griek werd door Karim Belhocine definitief op een zijspoor gerangeerd.
Lees verder

Walter Meeuws kijkt uit naar Antwerp in Europa én hoopt op spectaculaire derby tegen Beerschot: "Zoals Van der Poel en Wout. Fotofinish"
Antwerp dat in vier dagen én Europees speelt én Beerschot ontvangt? Zeg nu zelf, dan is Walter Meeuws (69) de ideale gesprekspartner. Hij was trainer op de Bosuil, speler op het Kiel en stuwde de Great Old naar haar grootste Europese triomf. "Dat die hoogdagen snel mogen terugkomen."
Lees verder

IN KAART. Luik overschrijdt als eerste provincie ziekenhuispiek van eerste golf, sterke stijgingen in alle provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft stijgen, net als de ziekenhuisopnames. Deze grafieken en kaart tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder