Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 18 oktober 2020

CD&V wil erkenning voor psychologisch consulenten

HLN
CD&V wil erkenning voor psychologisch consulenten
CD&V-Kamerlid Els Van Hoof heeft een wetsvoorstel ingediend om van psychologisch consulent een erkend geestelijk gezondheidszorgberoep te maken. "Zo kunnen we geestelijke zorgverleners gerichter inzetten", zegt Van Hoof. "Dit zal leiden tot vlottere, toegankelijkere en goedkopere zorgverlening voor de patiënt."
Lees verder

Gearresteerde Mexicaanse ex-minister van Defensie, bijgenaamd 'The Godfather', hielp duizenden kilo's drugs naar de VS te verschepen
De voormalige minister van Defensie van Mexico heeft een drugskartel geholpen om duizenden kilo's cocaïne, heroïne en marihuana de Verenigde Staten in te smokkelen. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die vrijdag werden ontzegeld. De 72-jarige gepensioneerde generaal deed dat in ruil voor steekpenningen.
Lees verder

Ellen Kegels van LNknits deelt patronen van best-sellers: "10 jaar vocht ik tegen laffe copycats, nu geef ik die strijd op"
Sinds de pandemie breien mensen meer dan ooit. Tel daar nog eens bij op dat het breigoedlabel LNKnits tien jaar bestaat, en je begrijpt dat oprichtster Ellen Kegels (33) iets te vieren heeft. Daarom brengt ze binnenkort haar vierde boek uit. Eentje waarin ze voor het eerst ook patronen van het merk zelf prijsgeeft. "Dat heb ik nooit eerder gedaan, uit schrik om te veel gekopieerd te worden." Speciaal voor de NINA-lezers deelt ze alvast het patroon van de populaire cardiganCosy Charlene.
Lees verder

LIVE GIRO. Peloton moet in stevige bergrit over vier cols, komt roze trui van Almeida in gevaar?
Het wordt menens in de Ronde van Italië. Tussen Rivolto en Piancavallo moeten de renners over vier cols. De finish ligt op een berg van eerste categorie, goed voor 15,5 kilometer klimmen aan 7,3 procent gemiddeld. Wie toont zich de sterkste en komt de roze trui van Almeida in gevaar?
Lees verder

Museeuw en Van Hooydonck over afwezigheid van fans: "Het publiek maakt net deel uit van de magie van de Ronde"
Kale flanken op de Bosberg. Voor een keertje niet drummen op de Oude Kwaremont of de Koppenberg. En vooral: geen aanmoedigingen voor de renners. Ook door de afwezigheid van publiek wordt het een atypische Ronde van Vlaanderen. Ex-winnaars Johan Museeuw, Edwig Van Hooydonck en Eddy Planckaert schatten de gevolgen voor de koers van zondag in.
Lees verder

Steeds meer Antwerpse brasserieën in handen van georganiseerde misdaad: "Men kijkt de andere kant op"
De Hoge Boom. De Kroon. De Kaasboerin. Traditioneler kan een brasserie in Antwerpen of omgeving niet heten. Elk van deze horecazaken is of was in handen van de cocaïnehandel. En dan wordt er soms weleens met een granaat gegooid, maar ook niet elke dag: "Het is niet zo dat onze obers serveren in kogelvrije vesten", klinkt het In De Morgen.
Lees verder

Liliane Saint-Pierre gelooft in 'karma': "Als je zelf je best doet voor een ander, dan word je daar voor beloond"
Liliane Saint-Pierre (71) heeft een nieuwe plaat uit: 'Karma'. De titel van dat album is niet zomaar gekozen: de zangeres gelooft dat wie goed doet, goed ontmoet. "Je oogst wat je zaait", zegt Liliane, die voor de mantelzorg van haar hoogbejaarde moeder en stiefvader instaat. "Als je je best doet voor een ander, dan word je daar op zekere dag voor beloond. Misschien niet onmiddellijk, maar ooit wel. Ik vind dat een mooie en respectvolle manier om in het leven te staan."
Lees verder

Nieuwe album Ariana Grande verschijnt eind oktober
Ariana Grande (27) heeft de releasedatum van haar zesde studioalbum bekendgemaakt. De nieuwe plaat verschijnt op 30 oktober en zal de naam 'Positions' krijgen.
Lees verder

Politie doekt illegaal feestje op met 27 Erasmusstudenten
In tegenstelling tot vrijdagnacht, kreeg de politie van Leuven zaterdagnacht opnieuw klachten binnen van geluidsoverlast. Onder meer van twee illegale studentenfeestjes.
Lees verder

Politie doekt illegaal feestje op met 27 buitenlandse studenten
In tegenstelling tot vrijdagnacht, kreeg de politie van Leuven zaterdagnacht opnieuw klachten binnen van geluidsoverlast. Onder meer van twee illegale studentenfeestjes.
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Zes renners in vroege vlucht, Alaphilippe: "Een eer om in regenboogtrui te debuteren in de Ronde"
D-day voor de klassieke renners. Met de Ronde van Vlaanderen staat het laatste Monument van dit seizoen op het programma. Een uitzonderlijke editie in het najaar. Zonder publiek wegens corona, maar ongetwijfeld mét een hoge spektakelwaarde. Krijgen we een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Of pakt een outsider de zege in Vlaanderens Mooiste? De aankomst wordt al rond 16u00 verwacht. Volg de Ronde van Vlaanderen hier live!
Lees verder

Bart De Wever: "Ik begrijp de beslissing over sluiting restaurants niet"
Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
Lees verder

Vader Matthew McConaughey stierf tijdens seks: "Het was de dood die hij gewenst had"
De vader van Matthew McConaughey (50) stierf terwijl hij seks had. Dat vertelt de acteur in zijn boek 'Greenlights', waarvan een voorpublicatie te lezen is op de website van People. Het was, volgens Matthew, de dood die zijn vader gewenst had.
Lees verder

40 jaar na zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen opent Michel Pollentier een vernieuwde fietsroute die naar hem genoemd is
Vandaag wordt de Ronde van Vlaanderen gereden. In 1980 won Michel Pollentier die. Dag op dag 40 jaar later eert Diksmuide hem met een vernieuwde fietslus op de al bestaande Michel Pollentierroute die start in Keiem.
Lees verder

Pickford en Richarlison bieden excuses aan na stevige overtredingen in Merseyside-derby
Everton-spelers Jordan Pickford en Richarlison hebben hun excuses aangeboden aan Thiago Alcantara en Virgil van Dijk. De twee van Liverpool werden in de Merseyside-derby van het veld geschopt.
Lees verder

Mobiel lab reist mee met de Vuelta om snel te kunnen testen op Covid-19
De Vuelta werkt samen met Biorama en Bioser Laboratories om een veilige editie te organiseren van de Spaanse rittenkoers. Een mobiel laboratorium van 14 meter lang en 18 medewerkers zullen dagelijks PCR-testen en snelle testen uitvoeren.
Lees verder

Gentse hotelier reageert op verstrengde maatregelen: "Wij staan voor de 'Ho' in horeca, maar worden als buitenaards behandeld"
De cafés en restaurants moeten dicht en krijgen ondersteuning, de hotels blijven in de kou staan. Rudy De Wit, hoteluitbater en voorzitter van Gent Hotels vzw, geeft op Facebook uiting aan zijn gevoelens van frustratie. "Als 'ho' staan we als eerste in het woord 'horeca', maar we worden behandeld als buitenaards."
Lees verder

Influencer (33) en vader van drie kinderen die bestaan van coronavirus ontkende, overleden aan Covid-19
Hij dacht niet dat er zoiets was als Covid-19 tot hij zelf besmet raakte met het coronavirus, complicaties kreeg en stierf. De Oekraïense fitness influencer Dmitriy Stuzhuk, die op sociale media een gezonde levensstijl promootte en meer dan een miljoen volgers had, laat drie kinderen na. Dat meldt Sky News.
Lees verder

LIVE GIRO. Peloton moet in stevige bergrit over vier cols, De Gendt actief in openingsfase
Het wordt menens in de Ronde van Italië. Tussen Rivolto en Piancavallo moeten de renners over vier cols. De finish ligt op een berg van eerste categorie, goed voor 15,5 kilometer klimmen aan 7,3 procent gemiddeld. Wie toont zich de sterkste en komt de roze trui van Almeida in gevaar?
Lees verder

Erica Meiland staat open voor nieuwe liefde: "Ik zou het voor Martien fijn vinden als hij iemand vindt. Hij gunt mij dat ook"
Tv-persoonlijkheid Erica Meiland (57) kan onmogelijk zonder haar echtgenoot Martien Meiland (59), maar verlangt soms toch naar iemand met wie ze het amoureuze pad kan bewandelen. Al moet hij dan wel zonder problemen bij de rest van het gezin passen. "We kiezen hoe dan ook altijd voor elkaar."
Lees verder