Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 25 oktober 2020

Billie Eilish slaat alarm over klimaat: “Stem Trump weg”

HLN
Billie Eilish slaat alarm over klimaat: "Stem Trump weg"
Billie Eilish heeft tijdens een live optreden voor virtueel publiek haar zorgen geuit over klimaatverandering. De zangeres riep in de livesteam de kijkers daarom op in actie te komen in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Lees verder

Regen en modder: was Parijs-Roubaix vandaag doorgegaan, kregen we een spektakelkoers
Helaas geen strijd op de kasseien van Parijs-Roubaix vandaag. De Franse klassieker werd door de coronacrisis geannuleerd. Zonde, zeker aangezien het een spektakelkoers zou geweest zijn. Het Twitteraccount van Les Amis de Paris-Roubaix deelde vanochtend enkele foto's van het uitgeregende en modderige parcours.
Lees verder

1 op de 20 Vlamingen twijfelde ooit aan zijn/haar/hun gender
Vroeger was er veel taboe rond transgenders. Gelukkig wordt dat steeds meer opengebroken: acht op de tien Vlamingen vinden dat transseksualiteit bespreekbaarder geworden is. Toch is er nog veel werk aan de winkel, want 11 procent vindt 'het niet kunnen'. Dat toont een nieuwe studie van iVox aan, die werd uitgevoerd in opdracht van JOE voor het radioprogramma 'Love, Sex & Drama' met presentatrice Tess Goossens.
Lees verder

Strengere regels voor baby's met koorts in kinderopvang: "Maar ouders blijken niet goed op de hoogte"
Wanneer mag u een baby of peuter die zich niet lekker voelt naar een onthaalouder of crèche brengen? Onder invloed van corona heeft Kind en Gezin de regels rond ziekte en koorts onlangs aangescherpt. Dat zorgde al voor meer discussies. "Ouders blijken niet goed op de hoogte van de nieuwe regels, nochtans zijn die in het belang van hun eigen kind."
Lees verder

De coronabarometer: Zes besmettingen bij Cercle, geen positieve tests bij Essevee
Het coronavirus blijft de wereld in z'n greep houden en ook de Belgische eersteklassers ontsnappen er niet aan. Welke clubs worden het hardst getroffen en bij wie valt de schade mee? Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende ploegen.
Lees verder

De coronabarometer: vooral Moeskroen, Waasland-Beveren en KV Mechelen zwaar getroffen, ook zes besmettingen bij Cercle
Het coronavirus blijft de wereld in z'n greep houden en ook de Belgische eersteklassers ontsnappen er niet aan. Welke clubs worden het hardst getroffen en bij wie valt de schade mee? Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende ploegen.
Lees verder

LIVE. Geen wijzigingen bij Antwerp, Beerschot met Tissoudali en Suzuki in de aanval
• Tiende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Bosuil • Eerste derby in de reguliere competitie in 16 jaar
Lees verder

LIVE. Refaelov schiet Antwerp al na zeven minuten verdiend op voorsprong!
• Tiende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Bosuil • Eerste derby in de reguliere competitie in 16 jaar
Lees verder

Gezondheidseconoom Lieven Annemans: "Dagelijkse angstboodschappen en de verkeerde maatregelen zijn het probleem"
Of er te veel naar hem werd geluisterd, en te weinig of te laat is ingegrepen. Dat werd bij de Zevende Dag op één gevraagd aan gezondheidseconoom Lieven Annemans (56), naar aanleiding van de beangstigende coronacijfers. De gezondheidseconoom pleitte in september nog vurig voor het versoepelen van enkele coronamaatregelen, omdat we ons dat konden "permitteren" zei hij toen. Nochtans waren de cijfers op dat moment ook al aan het stijgen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Geen aankomst op Tourmalet, grijpt een vluchter zijn kans?
Daags voor de rustdag staat er in de Vuelta opnieuw een finish bergop op het menu. De zesde etappe zou normaal gezien aankomen op de Tourmalet, maar de coronacrisis besliste daar anders over. De streep ligt nu op de Aramón Formigal. Een nieuwe kans voor de vluchters? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Tom Barman is ook fotograaf: "Als ik foto's ga schieten, ben ik op rooftocht"
We kenden hem al als muzikant en filmmaker, maar tegenwoordig mag je Tom Barman (48) ook fotograaf noemen: dit weekend opent de frontman van dEUS in Antwerpen zijn eerste tentoonstelling en brengt hij het boek 'Hurry Up And Wait' uit, een selectie van zijn werken. "In de fotografie voel ik opnieuw wilde frisheid, de opwinding van debuteren."
Lees verder

400 besmettingen bij het Belgische leger, 750 anderen in quarantaine
Het leger telt 400 besmette personeelsleden en 750 anderen zijn in quarantaine geplaatst. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) bekendgemaakt in het RTL-TVI-programma "C'est pas tous les jours dimanche". Het gaat om 1,5 procent van het totale aantal personeelsleden.
Lees verder

Samen gelukkig oud worden? Relatietherapeut Alfons Vansteenwegen legt uit hoe dat moet
"Liefde is een werkwoord, ook op latere leeftijd", zegt relatietherapeut Alfons Vansteenwegen in zijn nieuwste boek. De auteur vertelt wat de sleutel is voor een langdurige, gelukkige relatie. Monique (72) spreekt uit ervaring en getuigt over haar prachtig liefdesverhaal. "Onze intimiteit is teruggevallen op zoenen, strelen, het voelen van elkaars naakte lichaam … Dingen die jonge mensen vaak vergeten in hun seksleven."
Lees verder

Valerie De Booser houdt 'closet sale' in kasteel: koopjesjagen met mondmasker op
Het kasteel Viteux in het Oost-Vlaamse De Pinte was zondag even het mekka voor fashionista's. Valerie De Booser en haar vriendinnen Barbara Janssens en Virginie Morobé hielden er een 'closet sale' en rond het kasteel vormde zich 's morgens al een aanzienlijke rij dames die op zoek waren naar een koopje.
Lees verder

LIVE F1. Spekglad, onbekend en gebrek aan grip: wie wint allereerste F1-rit in het Portugese Portimão?
Primeur in Portugal vanmiddag, waar in Portimão op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão voor het eerst een Formule 1-wedstrijd wordt gereden. Hamilton vertrekt voor de 97ste keer vanop de pole, al was ploegmaat Bottas sneller tijdens de drie vrije trainingen gisteren. Wie gaat er met de overwinning aan de haal? U kan het hier LIVE volgen.
Lees verder

Vlaams anesthesist ziekenhuis Moeskroen trekt aan alarmbel: "We staan aan de rand van implosie"
Wim Bruyneel, een Vlaams anesthesist in het ziekenhuis van het Henegouwse Moeskroen, uitte dit weekend zijn bezorgdheid over de situatie in de ziekenhuizen. Volgens hem verwacht het Moeskroense ziekenhuis tegen volgende week zo'n 160 opgenomen coronapatiënten, en dat is ruim boven de opnamepiek van de eerste besmettingsgolf eerder dit jaar.
Lees verder

Voorlopig geen verstrengingen in Vlaanderen, Jambon: "Eerst effect maatregelen afwachten"
Terwijl Wallonië en Brussel strengere maatregelen nemen, wil Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) eerst het effect van de huidige maatregelen afwachten. Als die toch onvoldoende effect zouden hebben, wil Jambon wel "bijsturen". "We moeten ons door de cijfers laten leiden", benadrukt Jambon in VTM NIEUWS.
Lees verder

In een crosswereld zonder Van der Poel en Van Aert regeren Iserbyt en Aerts: "Wij zijn gewone mensen, zij fenomenen"
Jajaaa. Ze komen eraan, Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Even geduld nog. Warm in afwachting maar lekker op aan Eli Iserbyt en Toon Aerts, twee steengoeie crossers die op hún niveau het spektakel verzorgen. Een opgave, zegt u? Ach…
Lees verder

LIVE GIRO. Dibben rolt als eerste van het podium, straks het duel om het roze tussen Hindley en Geoghegan Hart!
Wie op voorhand had gezegd dat deze Giro zou beslecht worden in een tijdrit tussen Jai Hindley (24) en Tao Geoghegan Hart (25) was drie weken geleden wellicht eens weggelachen. Toch is in dit knotsgek jaar niets minder waar. Vanaf 13u40 vlammen de renners 15,7 kilometer tegen de klok naar Milaan. Aan het eind wacht de Trofeo Senza Fine!
Lees verder

ASSISEN. De moord met het antieke pistooltje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood
Voor het assisenhof in Brugge begint deze week het proces tegen William De Bondt (53). Hij staat terecht voor moord op zijn partner Isabelle Deschodt (39). De vrouw overleed aan de gevolgen van één schot uit een klein antiek zakrevolvertje. Het duurde een tijd eer dat duidelijk werd. Door geklungel van de wetsdokter en door kontendraaierij van De Bondt. Die hield eerst vol dat Deschodt in het park aangevallen was. Dan dat het slachtoffer zichzelf in de borst schoot. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij schoot, maar sprak van "een ongeluk".
Lees verder