Doorgaan naar hoofdcontent

Bij ons zijn alle pretparken dicht, maar in De Efteling staan overal lange rijen: “Er zijn vijftienduizend mensen”

HLN
Bij ons zijn alle pretparken dicht, maar in De Efteling staan overal lange rijen: "Er zijn vijftienduizend mensen"
Bij ons zijn alle pretparken verplicht dicht, maar in De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel blijft het druk. Hoe verantwoord is dat? "Het is ook belangrijk dat mensen in deze vervelende tijd even hun zorgen kunnen vergeten."
Lees verder

Klonende kreeften terroriseren Antwerpse begraafplaats Schoonselhof
Het Schoonselhof kampt met ongewenst bezoek. In de grachten van de Antwerpse begraafplaats houden honderden marmerkreeften zich schuil. De beestjes ontstonden én ontsnapten in de jaren 90 uit een Duits aquarium. Vandaag zijn ze een invasieve soort. "Ze klonen zichzelf en berokkenen grote schade aan het ecosysteem."
Lees verder

Ook mediateam VVV boekt record tegen Ajax na monsternederlaag: "Schitterend, die relativering"
VVV Venlo deed gisteren niet alleen op het veld van stadion De Koel van zich spreken, ook op Twitter maakte de club de tongen los. De relativerende manier waarop met de historische monsternederlaag tegen Ajax werd omgegaan, kon op veel waardering rekenen op social media.
Lees verder

Iconische Samsung-baas, die ooit 150.000 gsm's verbrandde, overleden
De rijkste en machtigste industrieel van Zuid-Korea, Lee Kun-hee, is op 78-jarige leeftijd overleden. De man die van Samsung Electronics een gigantisch wereldwijd telecombedrijf maakte, stierf vandaag in een ziekenhuis in Seoel.
Lees verder

Ex-partners Lies en Annelies gingen na het verlies van hun kindje door een hel: "Onze wereld stortte in"
Lies en Annelies hadden een match made in heaven. Tot het verlies van hun eerste kindje hen regelrecht de hel in flikkerde. Ze werden snel opnieuw zwanger, maar de magie tussen het koppel maakte plaats voor zusterschap. "Of we zonder die hele lijdensweg nog samen waren geweest? Dat zullen we nooit weten." Alle andere artikels uit het dossier 'Ex-files' lees je hier.
Lees verder

LIVE GIRO. Hindley of Geoghegan Hart: wie snelt straks in de slottijdrit naar de eindzege in de Ronde van Italië?
Wie op voorhand had gezegd dat deze Giro zou beslecht worden in een tijdrit tussen Jai Hindley (24) en Tao Geoghegan Hart (25) was drie weken geleden wellicht eens weggelachen. Toch is in dit knotsgek jaar niets minder waar. Vanaf 13u40 vlammen de renners 15,7 kilometer tegen de klok naar Milaan. Aan het eind wacht de Trofeo Senza Fine!
Lees verder

Hamilton en co bevreesd voor eerste Formule 1-race ooit op circuit van Portimão: "Wordt mogelijk een ijsbaan"
Een spekgladde, onbekende baan, coureurs die klagen over een gebrek aan grip. En dan dreigt het ook nog te gaan regenen. Boeiende ingrediënten voorafgaand aan de Formule 1-primeur op het Portugese Portimão.
Lees verder

Mannen over hun wijkende haarlijn: "Naar de kapper ga ik niet meer. De tijdwinst is fantastisch"
Eén man op de twee, jonger dan 35, krijgt te maken met haarverlies. In de meeste gevallen een natuurlijk proces, maar waarom blijft het dan toch zo'n gevoelig thema? "Het voelde alsof een stuk van mijn mannelijkheid verdween."
Lees verder

ZOVEEL VERDIEN IK. Ninke en Haytim maakten hun grote droom waar en gingen een jaar op wereldreis: "Extreem hard voor gewerkt en gespaard"
Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week: Ninke Paeleman (30) en Haythim Aouf (35) uit Leuven. Een woonhypotheek of kinderen hebben ze (nog) niet, heel hun leven stond tot nu toe in het teken van één grote droom: een wereldreis maken. En die hebben ze ondertussen gerealiseerd. "Van juli 2019 tot vorige zomer hebben we non-stop gereisd", zeggen ze. "Daardoor is ons spaargeld wel helemaal op, want per persoon mag je toch rekenen op een budget tussen 25 à 35.000 euro."
Lees verder

Petra Lerutte, de voormalige zangeres van Sha-Na, is uitvaartplanner: "Dit is een heel dankbare job"
Petra Lerutte (50), de donkerharige helft van de meidengroep Sha-Na, scoorde in de jaren negentig hits met liedjes als 'Ademloos', 'De Orgelman' en 'Eviva España'. Vandaag de dag is Petra zelfstandig uitvaartplanner. "Over een carrièreswitch gesproken hé?"
Lees verder

KOERS KORT. Nu ook officieel: Jelle Wallays trekt naar Cofidis - Nikolas Maes en Adam Hansen houden het voor bekeken
Het hing al even in de lucht en is nu ook officieel. Jelle Wallays verlaat Lotto Soudal en zet zijn carrière verder bij Cofidis. Hij ondertekende bij de Franse WorldTourploeg een contract voor een jaar. De 31-jarige Wallays is onder meer een tweevoudig winnaar van Parijs-Tours (2019 en 2014). Ook Dwars door Vlaanderen (2015) en een etappe in de Vuelta (2018) staan op zijn erelijst. In totaal behaalde hij tot dusver acht profzeges.
Lees verder

Loungebar lapt coronaregels aan zijn laars: feestje met 39 aanwezigen stilgelegd
Deze nacht heeft de lokale politie van Lanaken-Maasmechelen een feest stilgelegd met 39 aanwezigen. Dat bevestigen de politiezone en burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen (CD&V).
Lees verder

Loungebar lapt coronaregels aan zijn laars: feestje met 40 aanwezigen stilgelegd
Zondagochtend heeft de lokale politie van Lanaken-Maasmechelen een feest stilgelegd met 40 aanwezigen. Dat bevestigt burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen (CD&V).
Lees verder

Regen en modder: had Parijs-Roubaix vandaag doorgegaan, kregen we een spektakelkoers
Helaas geen strijd op de kasseien van Parijs-Roubaix vandaag. De Franse klassieker werd door de coronacrisis geannuleerd. Zonde, zeker aangezien het een spektakelkoers zou geweest zijn. Het Twitteraccount van Les Amis de Paris-Roubaix deelde vanochtend enkele foto's van het uitgeregende en modderige parcours.
Lees verder

NASA deelt "spannend nieuw weetje" over de maan
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA zal morgen (maandag 26 oktober) een "spannend nieuw weetje" over de maan delen. In een persbericht delen ze alvast dat het nieuwe weetje gebaseerd is op nieuwe resultaten van het Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy (SOFIA), een project van de NASA en de Duitse lucht- en ruimtevaartorganisatie DLR.
Lees verder

Was Lily James ook de oorzaak van breuk tussen Armie Hammer en echtgenote? "Hij genoot ervan"
Het lijkt erop dat actrice Lily James (31) een voorkeur heeft voor getrouwde mannen. Een dikke week nadat foto's opdoken waarop te zien is dat ze het wel heel gezellig maakte met de getrouwde Dominic West (51), komt uit dat ze op de set van Netflix-reeks 'Rebecca' flirtte met Armie Hammer (34). Hij is ondertussen gescheiden, nadat z'n echtgenote seksueel getinte berichtjes vond. Dat schrijft The Daily Mail.
Lees verder

Topman Internationaal Atoomagentschap heeft vragen bij kernuitstap
Zonder kerncentrales wordt het moeilijk om de klimaatakkoorden van Parijs te halen. Dat zegt de topman van het Internationaal Atoomagentschap IAEA. Heel wat landen, waaronder België, willen echter af van kernenergie.
Lees verder

Mignolet, Kossounou en Krmencik uit quarantaine na negatieve coronatest
Goed nieuws voor Club Brugge. Simon Mignolet, Michael Krmencik en Odilon Kossounou legden een negatieve coronatest af en kunnen opnieuw meetrainen.
Lees verder

Mignolet, Kossounou en Krmencik beschikbaar voor CL-duel tegen Lazio na negatieve coronatest
Goed nieuws voor Club Brugge. Simon Mignolet, Michael Krmencik en Odilon Kossounou legden een negatieve coronatest af en kunnen opnieuw meetrainen. De drie zijn dus ook beschikbaar voor het Champions League-duel tegen Lazio (28 oktober).
Lees verder

"MGM overwoog serieus nieuwe Bond aan streaming te verkopen"
Producent MGM heeft serieus overwogen de geplaagde nieuwe Bond-film 'No Time To Die' aan een streamingplatform te verkopen. Onder meer Netflix en Apple zouden interesse hebben gehad en een bod van 600 miljoen dollar (zo'n 505 miljoen euro) hebben overwogen. Het plan is nu van de baan: de bedoeling is dat de film in april alsnog in de bioscopen uitkomt.
Lees verder