Doorgaan naar hoofdcontent

Amerikaanse peuter (3) schiet zichzelf per ongeluk dood op eigen verjaardagsfeestje

HLN
Amerikaanse peuter (3) schiet zichzelf per ongeluk dood op eigen verjaardagsfeestje
Een Amerikaanse peuter heeft zichzelf dodelijk verwond op zijn eigen verjaardagsfeestje. Het jongetje, dat net 3 jaar was geworden, vond het wapen van een familielid en schoot zichzelf er per ongeluk mee in de borst.
Lees verder

LIVE. Honderden agenten thuis door corona - Dagelijks bijna 12.500 nieuwe besmettingen
De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het Brussels Gewest en het Waals Gewest voeren de strijd tegen het nieuwe coronavirus stevig op. In Vlaanderen zijn nieuwe verstrengingen voorlopig niet aan de orde. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.
Lees verder

Greet De Keyser telt af. Druppels in Europa, regen in VS
Mijn agenda is meer dan gevuld met het opvolgen van de coronacrisis, hier in de VS. De meestgelezen kranten hier zijn de zaterdagedities. Wat hebben die voor één keer allemaal gemeen? Hun titels op de eerste pagina: 'Covid-19', en het snel toenemende aantal besmettingen in zo goed als alle Amerikaanse staten. Ik lees commentaren waarin verwezen wordt naar Europa, waar het ene na het andere land de maatregelen serieus verstrengt. 'Als het daar druppelt, gaat het hier in de VS snel regenen', lees ik. Het is een waarschuwing aan de lezers. Het wordt een donkere winter.
Lees verder

Tv-programma 'Free Love Paradise' nu al spraakmakend: "Altijd die ene partner: voor velen is dat niet meer van deze tijd"
Vergeet 'Temptation Island' en 'Love Island', het nagelnieuwe 'Free Love Paradise' gaat nog een stap verder: is het in die eerste twee programma's altijd maar afwachten of er overspel van komt, dan is het in dit 'Paradijs van de Vrije Liefde' ronduit de bedoeling. "We hebben de zes koppels nooit gedwongen om vreemd te gaan", zegt seksuologe Chloé De Bie (31). "Maar we hebben hen wel ruimschoots de mogelijkheid geboden."
Lees verder

YouTuber steekt expres zijn nieuwe Mercedes-AMG in brand
Een Russische Instagram-influencer en YouTuber heeft zijn Mercedes AMG GT 63S 4-door coupé in een weiland geparkeerd, overgoten met benzine en aangestoken. De minimaal 226.301 euro kostende auto brandde tot de grond toe af.
Lees verder

Rafa in Wonderland: winning goal in Europa, doelpunt en assist in derby
Het is fijn Lior Refaelov (34) te zijn. Wat een week voor de Israëliër. Donderdag matchwinnaar tegen Ludogorets in de Europa League, gisteren twee keer beslissend in de stadsderby tegen Beerschot. Zou José Mourinho hem al kennen?
Lees verder

Ook zonder lockdown blijven we weer meer in ons kot
Sinds de regering-De Croo strengere maatregelen aankondigde, lopen de snelwegen, treinen en bussen weer leeg. Ook winkels zien opvallend minder klanten. Alle indicatoren wijzen erop dat we ons gedrag aanpassen - ook zonder lockdown. "Dat is hoopgevend", zegt viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

Fourniret en ex naar Ville-sur-Lumes in onderzoek naar moord op Estelle Mouzin
Seriemoordenaar Michel Fourniret en zijn ex-vrouw Monique Olivier worden vanmiddag naar het Franse Ville-sur-Lumes gebracht, nabij Charleville-Mézières en niet ver van de Belgische grens. Dat is vernomen van bronnen dichtbij het dossier. De verplaatsing kadert in het onderzoek naar de moord op het Franse meisje Estelle Mouzin in 2003. Vier maanden geleden bleven pogingen om het lichaam van het kind te vinden zonder resultaat.
Lees verder

Dagelijks bijna 12.500 nieuwe besmettingen
Tussen 16 en 22 oktober waren er dagelijks gemiddeld 12.491 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 44 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Dagelijks bijna 12.500 nieuwe besmettingen
Tussen 16 en 22 oktober waren er dagelijks gemiddeld 12.491 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 44 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt vandaag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames en de opnames op de intensieve zorg blijven toenemen.
Lees verder

"Zet je er toch eens over, Club": onze watcher roept blauw-zwart op te stoppen met dat irritant gemekker
Tussen Sint-Petersburg en Lazio: een misstap in Leuven. Kán gebeuren, als je zóveel kansen mist. Maar gelieve op te houden met dat irritant gemekker. Sta daar toch boven, Club.
Lees verder

Ketnet-gezicht Sarah Mouhamou (25) krijgt eigen programma: "Ik ben zelf mama dus kan me perfect verplaatsen in de wereld van kinderen"
Ze is al jaren wrapster op Ketnet, maar nu krijgt Sarah Mouhamou (25) ook een eigen programma. Op Ketnet Junior leert ze de allerkleinsten knutselen en zingen. De ideale job, zo lijkt. Want Sarah is zelf mama van een zoontje van twee. "Ik kan me perfect verplaatsen in hun leefwereld."
Lees verder

FACTCHECK. Zijn de wissels bij Anderlecht echt vaak zo noodgedwongen als Kompany doet uitschijnen?
"Tien verschillende basisploegen? Een groot deel van onze wissels waren ook gedwongen. Corona, transfers, blessures...", zei Vincent Kompany na de zege in Kortrijk. Klopt dat ook? Een factcheck.
Lees verder

Van uitgemaakte zaak tot één groot raadsel: de boeren kiezen hun ultieme match
Nadat varkensboer Bart uit 'Boer zkt Vrouw' zijn ultieme crush Céline vorige week al vond, kiezen David en Tristan vanavond hun 'ware'. Frits, Veerle en Dries wachten nog een weekje, maar voor ons is het al duidelijk: deze vrouwen en heren maken het meeste kans om binnenkort te verhuizen naar de boerderij.
Lees verder

Wisselend bewolkt weer met soms brede opklaringen en temperaturen tot 13 graden
Na het optrekken van het ochtendgrijs in sommige streken, wordt het vandaag overal wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Aan zee kunnen er enkele buien voorkomen die later op de dag en naar de avond toe dieper het land in trekken. Maxima van 8 tot 11 graden in de Ardennen en 12 tot 13 graden elders. Er staat een matige en tot vrij krachtige, aan zee vrij krachtige tot krachtige, zuidwestenwind tussen 50 en 60 km/u. Aan zee ruimt de wind naar west tot zuidwest op het einde van de namiddag. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Football Talk. Dimata valt uit in oefenmatch tegen Charleroi - Buitengewone Algemene Vergadering bij Malinwa
Het bestuur van KV Mechelen organiseert vandaag via videoconferentie een buitengewone Algemene Vergadering. Bedoeling is om het bestuursmandaat van hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx te beëindigen. Ook de verkoop van zijn aandelen (71,2%) zal besproken worden.
Lees verder

"Twee salons, 16 slaapplaatsen en een radiostudio": Joe-dj's Sven en Anke starten hun muzikale roadtrip met Regi
Deze week pakken Sven Ornelis (47) en Anke Buckinx (40) elke ochtend met een straffe stunt uit. De twee Joe-dj's organiseren een muzikale roadtrip door Vlaanderen en nemen Niels Destadsbader, Milow, Natalia, Regi en Bart Kaëll mee op hun tourbus. De luisteraars bepalen zelf de route én wie er thuis op een exclusief en coronaproof concert wordt getrakteerd. "Een beetje zoals bij Romeo en Julia: optreden op de stoep of onder het balkon."
Lees verder

Zeven arrestaties op olietanker met verstekelingen aan boord nabij Isle of Wight
De Britse autoriteiten hebben zeven zondagavond zeven verdachten gearresteerd op een olietanker in het Kanaal bij het eiland Wight.
Lees verder

Na nieuwe besparingen bij Lotto-Soudal kruipt Marc Sergeant weer achter het stuur
Door de besparingen bij Lotto-Soudal is er nu ook geen plaats meer voor ploegleider Frederik Willems (41). Daardoor moet Marc Sergeant (61) weer achter het stuur kruipen. Maar eerst moet hij in Zwitserland het nodige UCI-diploma zien te behalen.
Lees verder

Onze chef voetbal vindt plotse selectie van Hazard bij Real bizar: "De pers in Madrid is van de hand Gods geslagen"
Kunt ú nog volgen? Wij niet meer. Eén week nadat Zinédine Zidane publiekelijk en Real Madrid in de coulissen een bedrukt beeld schetsten van de spierblessure van Eden Hazard, blijkt de Rode Duivel vandaag ineens mee te vliegen naar Duitsland voor de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Rare jongens, die van Madrid.
Lees verder