Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 oktober 2020

Aangereden wolven onderzocht: dit leren we uit hun autopsie

HLN
Aangereden wolven onderzocht: dit leren we uit hun autopsie
Het verkeer eiste de laatste weken een zware tol in het Belgische wolvenlandschap. Op tien dagen tijd werden twee Limburgse wolvenwelpen, dochters van August en Noëlla, aangereden in Limburg. De wolvinnen kwamen terecht op de snijtafel van het INBO in Geraardsbergen. Wetenschappers willen meer te weten komen over de gezondheidstoestand van de dieren en verzamelen stalen als referentiemateriaal voor de toekomst.
Lees verder

Vader van Remco Evenepoel slachtoffer van werfdiefstal: "Er werden zelfs keukentoestellen en badkamermeubels meegenomen"
Patrick Evenepoel uit Schepdaal, vader van wielrenner Remco en stukadoor, is het slachtoffer geworden van een werfdiefstal in Lennik. Hij schat zijn verlies op vijftien- à vijfentwintigduizend euro. Maar de daders gingen nog verder en gingen zelfs aan de haal met keukentoestellen en sanitair uit de afgewerkte appartementen. "Ik vraag mij af in wat voor een wereld wij leven", zucht Evenepoel.
Lees verder

Vader van Remco Evenepoel slachtoffer van grote werfdiefstal: "Een deel van hun buit lag nog buiten, hun bestelwagen zal vol zijn geweest..."
Patrick Evenepoel uit Schepdaal, vader van wielrenner Remco en stukadoor, is het slachtoffer geworden van een werfdiefstal in Lennik. Hij schat zijn verlies op vijftien- à vijfentwintigduizend euro. Maar de daders gingen nog verder en gingen zelfs aan de haal met keukentoestellen en sanitair uit de afgewerkte appartementen. "Ik vraag mij af in wat voor een wereld wij leven", zucht Evenepoel.
Lees verder

"Huwelijk Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour na 16 jaar voorbij"
Het is over en uit tussen Anna Wintour (70) en haar man Shelby Bryan (74). De beroemde hoofdredacteur van Vogue gaat volgens Page Six na een huwelijk van zestien jaar scheiden.
Lees verder

WhatsApp wordt onlinewinkel: producten kunnen voortaan verkocht en betaald worden via chat-app
Winkeliers zullen binnenkort hun producten rechtstreeks kunnen verkopen in WhatsApp. Dat heeft Facebook, de eigenaar van de populaire chat-app, aangekondigd.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. Waarom onze testcapaciteit écht gecrasht is: "Terwijl de curve steeg, sloot de overheid testlabo's"
Sinds deze week kunnen mensen zonder symptomen zich niet meer laten testen en in woonzorgcentra kan niet meer preventief gescreend worden. We varen met nog slechts één oog door de storm. De testcapaciteit zou gecrasht zijn omdat er te veel Belgen besmet zijn. Maar klopt dat wel? Wij doken in de cijfers, spraken met getuigen in de sector en ontdekten dat men niet de hele waarheid vertelt. Er had voldoende testcapaciteit kúnnen zijn, als de overheid zijn zaakjes op orde had.
Lees verder

Waarom Sylvie Meis zweeg over de ernst van haar ziekte
Het leven van Sylvie Meis (42) veranderde in 2009 voorgoed. De destijds 31-jarige presentatrice woonde met haar toenmalige echtgenoot Rafael van der Vaart (37) en zoontje Damián (3) in Madrid. Haar tv-carrière in Duitsland nam een hoge vlucht, maar toen kwam de diagnose: borstkanker. "Ik was bang om afgeschreven te worden."
Lees verder

Abortus bij afwijkingen van foetus illegaal in Polen, elke zwangerschapsonderbreking daardoor onwettig
De Poolse grondwet verbiedt een abortus uit te voeren omdat de foetus afwijkingen vertoont. Dat heeft het Poolse Grondwettelijk Hof beslist. Die beslissing komt neer op een algemeen verbod op vroegtijdige afbreking van de zwangerschap. De rechtelijke bepaling die het Hof heeft vernietigd, vormt immers de basis voor bijna alle wettelijke abortussen in Polen.
Lees verder

André Hazes pakt uit met nieuw lichaam na jaar trainen: "Ik voel mij fitter dan ooit"
Sinds André Hazes (26) terug is bij zijn Monique heeft hij het roer drastisch omgegooid en zich flink in het zweet gewerkt om zijn nieuwe levensstijl letterlijk kracht bij te zetten. Vandaag toont de 26-jarige zanger trots het resultaat van zijn jaartje trainen in de sportschool.
Lees verder

Avondklok nu voor 46 miljoen Fransen
De avondklok in Frankrijk wordt uitgebreid naar nog eens 38 departementen. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd in een persconferentie. Dit betekent dat 46 miljoen mensen in totaal 55 departementen te maken krijgen met de maatregelen. De avondklok geldt tussen 21.00 uur en 06.00 uur 's morgens.
Lees verder

Spaanse premier Sánchez behoudt het vertrouwen van het parlement
De linkse minderheidsregering van de Spaanse premier Pedro Sánchez behoudt ruimschoots het vertrouwen van het parlement. Een motie van wantrouwen van de rechtspopulistische partij Vox werd verworpen met 298 tegen 52 stemmen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Renners bezig aan pittige slotklim, wie zegeviert?
Geen twee zonder drie. Ook vandaag staat in de Vuelta een bergrit op het programma. Na twee ritten krijgt het klassement al flink vorm. Zorgt de aankomst op bergop bij Laguna Negra voor nieuwe verschuivingen? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Martin zegeviert voor eerst sinds zomer van 2018, Roglic blijft leider in Vuelta
Daniel Martin weet opnieuw wat winnen is. De 34-jarige Ier boekte na een steile aankomst bergop in de Vuelta zijn eerste zege sinds 12 juli 2018. Primoz Roglic werd tweede en behield zijn rode leiderstrui.
Lees verder

Lander (7) krijgt bijna 1.000 verjaardagskaartjes na oproep van familie: "Solidariteit is hartverwarmend"
Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze ooit bijna duizend verjaardagskaartjes hebben gekregen, maar Lander Mariën uit Pulle (7) kan dat wel. Na een warme oproep van zijn familie werd de jarige overspoeld met kaartjes en cadeautjes. Hij verdiende dit jaar ook wel wat extra gelukswensen, want vorig jaar 'vierde' Lander zijn verjaardag op Intensieve Zorgen. "Mooi dat zoveel mensen hun warm hart laten zien", glundert mama Kelly.
Lees verder

Lander (7) krijgt bijna 1000 verjaardagskaartjes na oproep van familie: "Solidariteit is hartverwarmend"
Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze ooit bijna 1000 verjaardagskaartjes kregen, maar Lander Mariën uit Pulle (7) kan dat wel. Na een warme oproep van zijn familie werd de jarige overspoeld met kaartjes en cadeautjes. Hij verdiende dit jaar ook wel wat extra gelukswensen, want vorig jaar 'vierde' Lander zijn verjaardag op Intensieve Zorgen. "Mooi dat zoveel mensen hun warm hart laten zien", aldus mama Kelly.
Lees verder

Jennifer Lawrence was ooit "een beetje Republikeins"
Toen Jennifer Lawrence (30) in 2008 voor de eerste keer mocht stemmen, verkoos ze John McCain boven Barack Obama. Dat vertelde de actrice in een interview met podcast 'Absolutely Not'.
Lees verder

Ondanks alle tegenwind: vervolg op 'Leaving Neverland' in de maak
Regisseur Dan Reed (55) is volop bezig met een vervolg op de controversiële documentaire 'Leaving Neverland', waarin twee mannen Michael Jackson van seksueel misbruik beschuldigden. Het team van de in 2009 overleden zanger doet er echter alles aan om deze tweede documentaire tegen te houden. Dat meldt Deadline.
Lees verder

Tweede lockdown in Israël was iets milder maar veel efficiënter: welke lessen kunnen wij daaruit trekken?
Israël is als eerste land ter wereld opnieuw in een strenge lockdown gegaan. En opmerkelijk: hoewel de teugels deze keer iets losser gelaten werden, zijn de curves sneller gedaald. Valt er voor ons land iets te leren uit die aanpak? Volgens Eran Segal, wetenschapper aan het befaamde Weizmann-instituut, zijn er vooral verschillen te noteren tussen de verschillende bevolkingslagen. En de scholen ziet hij toch ook liever gesloten.
Lees verder

Netflix wil dat Chadwick Boseman postuum een Oscar wint
Netflix gaat campagne voeren voor Chadwick Boseman. De streamingdienst is van mening dat de acteur, die in augustus overleed aan darmkanker, volgend jaar de Oscar voor beste acteur moet winnen. Dat heeft Netflix bevestigd aan Variety.
Lees verder

Getuigenis 'Epstein-handlanger' Ghislaine Maxwell openbaar gemaakt
Ghislaine Maxwell (58) heeft in 2016 verklaard dat haar vriend Jeffrey Epstein zich in haar bijzijn nooit schuldig heeft gemaakt aan wangedrag tegenover minderjarigen. Dat staat in een juridisch document dat tegen de zin van Maxwell openbaar is gemaakt.
Lees verder