Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 oktober 2020

15 maanden cel voor IT-specialist die ex als geheime aanbidder maandenlang stalkt

HLN
15 maanden cel voor IT-specialist die ex als geheime aanbidder maandenlang stalkt
Bijzonder verregaand en uiterst ernstig. Zo bestempelde de strafrechtbank het gedrag van de 37-jarige IT-specialist uit Oudsbergen die zijn ex-partner jarenlang belaagde. Maandenlang steunde hij zijn ex in haar zoektocht naar haar 'geheime stalker', die haar leven onmogelijk maakte. Tot het slachtoffer ontdekte dat de vader van haar zoontje zelf de boosdoener was. De man, die zelfs naaktopnames van het slachtoffer maakte door het raam van haar woning zonder dat ze dat wist, kreeg 15 maanden cel, waarvan tien met uitstel. "Hij verloor helemaal zijn pedalen."
Lees verder

Keer op keer diende Salwa (36) klacht in tegen agressieve ex. Toch stak hij haar dood op straat: "Waarom heeft niemand naar haar geluisterd?"
"Salwa had de moed om te doen wat veel vrouwen niet durven: ze diende bij de politie klacht in tegen haar dreigende ex." Toch stak diezelfde ex (36) de Molenbeekse moeder van drie kinderen op straat dood met een slagersmes. "Want met Salwa's klachten is nooit iets gebeurd."
Lees verder

Zesdejaars vinden verlenging herfstvakantie maar slappe kost: "De ene week op school, de andere thuis les: dat zou ideaal zijn. Want véilig voel ik mij hier niet, hoor"
"Ik snap niet waarom wij nog altijd naar school moeten. Waarom kunnen we niet een week naar school en een week thuis les krijgen, bijvoorbeeld? Want véilig voel ik mij hier niet, hoor." Wij gingen luisteren naar scholieren, in twee klassen laatstejaars, naar hoe zíj tegen onderwijs in coronatijden aankijken en denken over het openhouden van de scholen. "Geef gewoon ons duidelijkheid, in plaats van uitzichtloosheid."
Lees verder

Bouwkraan stort neer bij opstellen in Michelbeke: twee woningen zwaar beschadigd
In de Brakelse deelgemeente Michelbeke is maandagavond een bouwkraan neergestort en op twee woningen terechtgekomen. Die hebben zware schade opgelopen. De brandweer onderzoekt of de bewoners er kunnen blijven.
Lees verder

Het Geluid van Qmusic is geraden voor 44.100 euro
Het is zover: het geluid van Qmusic is geraden. De 21-jarige Khaila uit Poperinge verdiende zo 44.100 euro met 'het open plooien van een plooimeter'.
Lees verder

Steenbrokken van bouwkraan vallen op dak en veranda van huis: "Maar we hebben ongelooflijk veel geluk gehad"
"Dit had nooit mogen gebeuren." Dat zegt de stad Brugge nadat brokstukken van een bouwkraan in Assebroek naar beneden zijn gevallen en op een woning zijn terechtgekomen. Bewoonster Ilse Van Hulle beleefde de schrik van haar leven. "Wat een geluk dat niemand van ons in de veranda zat."
Lees verder

Afscheid van huisarts Jan Vandevoorde (61): "Hij bracht het ultieme offer in de strijd tegen COVID-19"
De geliefde huisarts Jan Vandevoorde, aangesloten bij Groepspraktijk Merchtem, is na een wekenlange strijd in het ziekenhuis bezweken aan het coronavirus. 61 werd hij. Een man die veel betekende en niet alleen voor de Merchtemse bevolking. Als professor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) stoomde hij ook jonge mensen klaar voor een job als huisarts. "Een hele joviale man met de nodige beroepsernst", klinkt het.
Lees verder

Steenbrokken van bouwkraan vallen op dak en veranda van woning: "We hebben ongelooflijk veel geluk gehad"
"Dit had nooit mogen gebeuren." Dat zegt de stad Brugge nadat brokstukken van een bouwkraan in Assebroek naar beneden vielen en op een woning terechtkwamen. Bewoonster Ilse Van Hulle kreeg de schrik van haar leven. "Wat een geluk dat niemand van ons in de veranda zat."
Lees verder

Nummer twee van regime Saddam Hoessein overleden
Ezzat Ibrahim al-Douri, de nummer twee in het voormalige regime van Saddam Hoessein, is dood, zo hebben zijn partij en de dochter van de overleden Iraakse dictator maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Roxeanne Hazes schrijft sinterklaasboek
Roxeanne Hazes heeft een kinderboek geschreven. De zangeres is de tweede BN'er die dit jaar is gevraagd een sinterklaasboek te produceren. 'Sint wordt drummer' is vanaf half november bij bepaalde aankopen gratis te krijgen in een aantal grote landelijke supermarkten.
Lees verder

LIVE (20u45). Toma vervangt geschorste Ito, wat kan Thorup met Genk tegen z'n ex-werkgever AA Gent?
• Speeldag 10 • Ghelamco Arena • Aftrap: 20u45 • Thorup tegen z'n ex-club
Lees verder

Gezocht: vlotscorende diepe spits, Philippe Montanier heeft nog geen uitgesproken leider voor zijn Luikse voorhoede
Roger Claessen, Ralf Edström, Aurelio Vidmar, Ole-Martin Aarst, Dieumerci Mbokani, Michy Batshuayi, to name a few. Standard de Liège heeft een geschiedenis van sterke, vlotscorende diepe spitsen. Op zo iemand kan Philippe Montanier dit seizoen niet rekenen - centraal voorin is zijn ploeg zoekende.
Lees verder

Toekomst winkelketen Mega World blijft nog even onduidelijk
De situatie bij winkelketen Mega World - het voormalige Blokker - blijft nog even onzeker. De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft aangegeven pas volgende week maandag een beslissing te nemen over het verzoek van de keten tot bescherming tegen schuldeisers. Dan wordt ook beslist of er een reorganisatie wordt toegestaan, en of er eventueel een tijdelijke bewindvoerder wordt aangesteld.
Lees verder

Teambaas Ferrari daagt gefrustreerde Vettel uit: "We mogen meer verwachten van onze tweede rijder"
Mattia Binotto, de teambaas van Formule 1-renstal Ferrari, heeft zijn piloot Sebastian Vettel, die na dit seizoen vertrekt bij Ferrari, in subtiele bewoordingen uitgedaagd. "Misschien mogen we wel wat meer verwachten van onze tweede rijder", liet hij fijntjes weten.
Lees verder

Javicia Leslie wordt eerste zwarte 'Batwoman'
De Amerikaanse zender The CW heeft een nieuwe Batwoman gevonden in Javicia Leslie (33). Zopas werden ook de eerste foto's van Leslie in kostuum vrijgegeven. De zender moest op zoek naar een vervanger voor de originele actrice, die besliste om te vertrekken.
Lees verder

Begrafenisondernemers willen erkenning als zorgmedewerkers: "Uitvaart is essentieel onderdeel van zorgtraject, alleen worden we zo niet behandeld"
Uitvaartbedrijf Dela geeft aan dat met de tweede coronagolf ook de druk op de uitvaartsector opnieuw toeneemt. Het vraagt dat de overheid begrafenisondernemers als zorgmedewerkers erkennen, zodat ze recht hebben op bijvoorbeeld extra beschermingsmateriaal of met de zorgsector mee als eerste gevaccineerd kunnen worden.
Lees verder

Kan Antwerp kampioen worden? Degryse: "Titel in mogelijk verkort seizoen niet uitgesloten"
Antwerpsupporters beleven absolute hoogdagen. Na de overwinning tegen aartsrivaal Beerschot én de eerste leidersplaats in 32 jaar tijd, gaat het de club voor de wind. Volgens analist Marc Degryse zou in dit eventueel ingekort seizoen de titel er mogelijks inzitten, zo vertelt hij aan VTM Nieuws.
Lees verder

Pierre Marcolini kroont zich tot beste patissier ter wereld
De Belg Pierre Marcolini heeft maandag tijdens de virtuele editie van World Pastry Stars (WPS) 2020 de prijs voor beste patissier ter wereld gewonnen. Dat meldt het Huis Pierre Marcolini maandagavond.
Lees verder

Huisarts slaakt noodkreet: "Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust"
Catherine Politis voelt zich "doodmoe" en "coronaziek". De huisarts uit Heusden-Zolder trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar de overheid die te veel taken naar de huisarts blijft doorschuiven. "We zijn oktober en er is gewoon niéts veranderd. Op zeven maanden tijd staat er niets op punt", schrijft ze. Ze klaagt ook dat ze momenteel de tijd en energie niet heeft om de vele patiënten met psychische problemen in haar praktijk te helpen.
Lees verder

LIVE. AA Gent start sterk, maar ziet Depoitre geblesseerd uitvallen
• Speeldag 10 • Ghelamco Arena • Aftrap: 20u45 • Thorup tegen z'n ex-club
Lees verder