Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 oktober 2020

“100 euro als je je uitkleedt”: voormalig schepen krijgt celstraf met uitstel voor zedenfeiten met minderjarigen ...

HLN
"100 euro als je je uitkleedt": voormalig schepen krijgt celstraf met uitstel voor zedenfeiten met minderjarigen in gemeentehuis
Kevin Vleminckx (36), de voormalige schepen van Financiën, Economie en Feestelijkheden, is veroordeeld tot 12 maanden cel met probatie-uitstel voor enkele zedenfeiten met minderjarigen. Hij bood meermaals tieners geld aan opdat ze zich zouden uitkleden. Eén jongen lokte hij zelfs mee naar het gemeentehuis om daar zijn aanbod te doen.
Lees verder

Aanklager op proces-Coolsaet: "Waarheid van het slachtoffer is niet dé waarheid, ik vraag de vrijspraak"
De advocaat-generaal Marc Verelst heeft in een kort maar krachtig rekwisitoor opnieuw de vrijspraak gevraagd voor uroloog Bo Coolsaet (81). Die gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot 4 jaar cel wegens verkrachting van een 15-jarige patiënte. "Alles staat of valt op dit proces met de geloofwaardigheid van slachtoffer J.C. De rest is van ondergeschikt belang", vindt de advocaat-generaal.
Lees verder

Zijn hormonen de oplossing voor menopauzale problemen? Topdokter Guy T'Sjoen: "Vapeurs, slecht slapen en pijn tijdens het vrijen? Het kan echt anders"
"Als je aan een man van 52 zegt: 'Vanaf nu moet je 't zonder testosteron doen', hij zou steigeren. Maar van vrouwen accepteren we dat ze 't de laatste dertig jaar van hun leven zonder hormonen moeten stellen", zegt topdokter Guy T'Sjoen. In z'n boek 'Hormonen onder controle' ijvert hij voor een betere medische begeleiding van vrouwen in de overgang om zo hun levenskwaliteit te verbeteren. "Er zijn beperkte risico's, maar die wegen echt niet op tegen de vele voordelen."
Lees verder

Zo gaat Mexico de strijd aan met corona: de kinderen mogen geen junkfood meer
Corona slaat extra hard toe onder de te dikke bevolking van Mexico. De koppige deelstaat Oaxaca voerde een verbod in op de verkoop van junkfood aan minderjarigen. "We zijn het land met de meeste obese kinderen ter wereld." Maar op straat vindt de comida chatarra nog steeds gretig aftrek.
Lees verder

"Als Van Avermaet start in de Ronde van Vlaanderen, heeft hij geen kans om te winnen"
Greg Van Avermaet blijft hopen op deelname aan de Ronde van Vlaanderen. De olympische kampioen liep bij een val in Luik-Bastenaken-Luik gescheurde ligamenten in de schouder, drie gebroken ribben, een kleine breuk in een ruggenwervel en een lichte klaplong op. Normaal kom je dan minstens anderhalve maand niet in actie, maar Van Avermaet wil zo graag de Ronde van Vlaanderen rijden. Gisteren verkende hij, morgen beslist hij over eventuele deelname.
Lees verder

Racen op zee: Conor McGregor koopt Lamborghini-superjacht met een kostprijs van 3 miljoen euro
Conor McGregor kan binnenkort racen op het water. De Ierse voormalig MMA-vechter is één van de 63 trotse eigenaars van de 'Tecnomar for Lamborghini 63', een soort supersportwagen voor op zee. De 19 meter lange speedboot kost om en bij de 3 miljoen euro en heeft twee V12-motoren die samen 4000 pk sterk zijn. Het ontwerp van de boot is geïnspireerd op de Lamborghini Sian FKP 37, de eerste hybride straatauto van Lamborghini.
Lees verder

OPROEP: Ervaart u door corona meer stress op het werk?
Corona blijft knagen aan ons gemoed, nu al een half jaar. Hoewel sommige werknemers uiterst tevreden zijn dat ze meer dan vroeger kunnen thuiswerken, geven 4 op de 10 ook aan meer stress te ervaren. Een kwart voelt zich minder gelukkig met z'n job. Herkent u zich in dit verhaal? Stuur dan een mailtje naar fien.tondeleir@dpgmedia.be met vermelding van uw telefoonnummer. Ook anonieme getuigenissen zijn welkom. Bedankt.
Lees verder

Hoe China ons autolandschap steeds meer verovert: "Tot 7.000 euro minder voor vergelijkbare Europese wagens"
Ooit probeerden ze het met 'brol', nu komen de Chinezen naar hier met valabele modellen. Langs de voordeur, maar ook langs de achterdeur: misschien rij je zelfs al met een Chinese auto en besef je het niet. Maar zijn die Chinese auto's wel te vertrouwen? En welke kan je in België kopen? Onze auto-expert legt uit wat je niet mag vergeten als je straks de stap naar Chinese wielen zet. "Verwacht niet dat je bij een Chinees merk dezelfde ondersteuning krijgt als bij een Europese."
Lees verder

Julie Van den Steen werd tijdje gestalkt: "Pas sinds de lockdown durf ik weer alleen buiten als het donker is"
Een dik jaar geleden trok Julie Van den Steen (28) de deuren van MNM achter zich dicht, maar de langverwachte rust kwam er niet. Ze werd het slachtoffer van twee stalkers. In HUMO blikt ze terug op die enge periode. "Het bleek om een persoonlijke afrekening te gaan."
Lees verder

Geen Laurens De Plus in Vuelta-selectie van Jumbo-Visma, Roglic en Dumoulin gaan voor eindzege
Jumbo-Visma heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Vuelta. Opvallend: geen Laurens De Plus (25). De Nederlandse ploeg trekt met Roglic en Dumoulin als kopmannen naar Spanje.
Lees verder

De Croo en Vandenbroucke krijgen goed rapport: "Voor het eerst steeg motivatie na aankondiging van strengere maatregelen"
De aanpak van de nieuwe regering in de coronacrisis lijkt te werken. Volgens een nieuw rapport uit de motivatiebarometer van de Universiteit Gent steeg voor de allereerste keer de motivatie van de bevolking om zich aan de regels te houden na het aankondigen van strengere maatregelen. Met dank aan de motiverende communicatie van premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Lees verder

Ramptoeristen worden genadeloos op de bon gezwierd in 'Alloo bij de Wegpolitie'
Na een ongeval met een gekantelde bestelwagen ontstaat er meteen een kijkfile. Niet iedereen respecteert het werk van de brandweer en die mensen vliegen genadeloos 'op de bon', toont 'Alloo bij de Wegpolitie'.
Lees verder

Vaticaan vervolgt voor het eerst twee priesters om seksueel misbruik
Twee katholieke priesters staan de komende tijd voor de rechter in Vaticaanstad. Het is voor het eerst dat de stadstaat mensen vervolgt wegens seksueel misbruik.
Lees verder

Efteling-attractie Polka Marina wordt na 36 jaar afgebroken
De Polka Marina in de Efteling is klaar voor de sloop. De attractie moet na 36 jaar plaatsmaken voor een nieuw speelbos dat ook toegankelijk wordt voor kinderen met een beperking. Op 30 november maakt de bootjesmolen het laatste ritje.
Lees verder

Twee positieve coronagevallen extra: al negen besmette spelers bij Waasland-Beveren, dat uitstel zal vragen voor match tegen KVO
Waasland-Beveren zit dik in de problemen: liefst negen spelers uit de A-kern testten positief op het Covid-virus. Gisteren waren al zeven Waaslanders positief, vandaag kwamen er daar twee bij. Waasland-Beveren zal dan ook uitstel vragen voor de match tegen KV Oostende.
Lees verder

Nog twee positieve coronagevallen extra: al negen spelers van Waasland-Beveren besmet, match tegen KVO in gevaar
Waasland-Beveren zit dik in de problemen: liefst 9 spelers uit de A-kern testten positief op het Covid-virus. Gisteren waren al 7 Waaslanders positief, vandaag kwamen daar 2 positieve tests bij.
Lees verder

'Thuis'-acteur Christophe Haddad leerde zijn vak bij 'Goede Tijden Slechte Tijden': "Ik word in Nederland nog altijd aangeklampt"
Begin oktober vierde Nederlands populairste soap 'Goede Tijden Slechte Tijden' z'n 30ste verjaardag, en op 23 december bestaat 'Thuis' precies 25 jaar. Eén acteur mag twee keer feesten, want hij is in beide series te zien (geweest): Christophe Haddad (41). En daar is hij heel trots op, zo vertelt hij in een uitgebreid gesprek. "Van de ene op de ­andere dag veranderde mijn leven", blikt hij terug op zijn tijd bij de Nederlandse soap. "En mijn tweede comeback werd in 't grootste geheim voorbereid, zelfs een groot deel van de cast wist van niets."
Lees verder

Brand op hoogste berg van Afrika breidt uit: kamp van bergbeklimmers geëvacueerd
De brand op de Kilimanjaro in Tanzania breidt uit, zo is op stallietbeelden te zien. Een kamp van bergbeklimmers uit Zwitserland en andere landen moest 's nachts wegens de oprukkende vlammen opgebroken worden, melden touroperators.
Lees verder

Organisatie Ronde van Vlaanderen herhaalt oproep: "Blijf alsjeblieft thuis"
Flanders Classics, organisator van de Ronde van Vlaanderen die zondag wordt gereden, is ervan overtuigd dat het gaat lukken om de wielerwedstrijd op een veilige manier te laten doorgaan. Dat heeft CEO Tomas Van Den Spiegel gezegd op een persconferentie in Antwerpen. "We hebben allerhande maatregelen genomen om de veiligheid te garanderen, maar het gemakkelijkste is dat de supporters de wedstrijd gewoon thuis op televisie volgen."
Lees verder

Volgende James Bond is nog niet gekozen: "Je kan maar op een persoon tegelijkertijd verliefd zijn"
Wie wordt de volgende James Bond? Het is een vraag die op ieders lippen ligt sinds de huidige 007 - Daniel Craig (52) - aankondigde dat hij z'n Walther PPK aan de haak zou hangen. Verschillende namen, waaronder die van Tom Hardy (43), passeerden al de revue, maar producente Barbara Broccoli (60) tempert de verwachtingen.
Lees verder