Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 12 september 2020

Wallonië verkiest Legoland boven fabriek elektrische auto’s

Wallonië verkiest Legoland boven fabriek elektrische auto's

De Waalse regering gaat voor een pretpark op de oude fabrieksterreinen van Caterpillar. De Chinese ­optie lijkt afgeschreven.

Lees verder

Elke dag kijken miljoenen mensen naar deze zwembadtechnieker

Miles Laflin, beter bekend als 'The pool guy' heeft een echte hit te pakken op Tiktok. In zijn video's beschrijft hij op een aanstekelijke manier hoe hij het onderhoud doet van zwembaden. Eén van zijn video's werd intussen al 45 miljoen keer bekeken. Wij vroegen hem wat de reden zou kunnen zijn van zijn succes. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Rolstoeltennisser Joachim Gérard staat in halve finales US Open: "Dit is een spookplek"

Joachim Gérard neemt voor de zevende keer deel aan de US Open. De 31-jarige rolstoeltennisser uit Ukkel begon donderdag goed aan het toernooi met een zege in de eerste ronde van het enkel. Dat er door de coronapandemie geen toeschouwers welkom zijn, is ook voor hem wennen.

Lees verder

Trump wil deadline voor TikTok niet verlengen: 'Sluiten of verkopen'

De Amerikaanse president Donald Trump wil de deadline voor het Chinese bedrijf ByteDance om de Amerikaanse tak van TikTok te verkopen niet verlengen. Dat heeft hij donderdag in Washington gezegd. 'Het wordt gesloten of ze verkopen het.'

Lees verder

Goeie zomer biedt Vlaams toerisme weinig soelaas

Belgische toeristen bleven in de zomermaanden meer in eigen land dan voorheen, en dan vooral in de rustige groene zones. Maar dat kan het verlies in de sector niet goedmaken.

Lees verder

US Open krijgt opmerkelijke winnaar in het dubbelspel: van corona naar grandslamzege

De Braziliaan Bruno Soares kroonde zich donderdag aan de zijde van de Kroaat Mate Pavic tot winnaar van het mannen dubbelspel op de US Open. Maar zijn deelname had aan een zijden draadje gehangen omdat Soares kort voor het toernooi besmet bleek met het coronavirus, zo vertelde hij na afloop van de finale.

Lees verder

Live. Crisiscentrum geeft persconferentie over coronavirus

Het Nationaal Crisiscentrum geeft een update over de stand van zaken van het coronavirus in ons land. Volg de persconferentie hier live.

Lees verder

VanHaren neemt 40 Brantano-winkels over, geen overname van personeel

VanHaren heeft de locaties van de 40 Brantano-winkels die worden overgenomen bekendgemaakt.

Lees verder

Hoe kan Wilmès langer in het zadel gehouden worden?

Vlaams Belang plant een motie van wantrouwen in te dienen tegen premier Sophie Wilmès (MR). Om lopende zaken te vermijden, moeten de Vivaldipartijen de huidige regering opnieuw expliciet steunen.

Lees verder

Praat met je kind over sexting, maar hoe?

Ook kinderen krijgen online naaktbeelden te zien. Tieners delen soms ook beelden van zichzelf met een vertrouwenspersoon. Hoe praat je erover met je kind?

Lees verder

SpaceX geeft beelden vrij van lancering en landing Falcon X

Het ruimtebedrijf SpaceX gaf beelden vrij van een ruimtemissie die op 31 augustus plaatsvond. Het was de eerste keer dat SpaceX een satelliet vanaf de oostkust van de VS in een baan om de aarde bracht.

Lees verder

Demir veegt gewestelijk uitvoeringsplan van tafel voor behoud natuurgebied Groene Delle

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zet het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan van de zone Zolder-Lummen-Zuid stop. Op die manier kan het populaire natuurdomein de Groene Delle behouden blijven.

Lees verder

Geen fuiven, TD's en cantussen tijdens eerste semester

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een Vlaanderenbreed kader voor studentenactiviteiten klaar. Fuiven, TD's en cantussen zijn definitief uitgesloten tijdens het eerste semester. Volgens de minister hebben de studentenconventen, -clubs en verenigingen zich ook geëngageerd om in het eerste semester geen klassieke studentendopen te organiseren.

Lees verder

Overheid en voetbalinstanties roepen supporters op regels na te leven

Vanaf dit weekend zijn er opnieuw (beperkt) toeschouwers welkom in de Belgische voetbalstadions. In een gezamenlijke open brief roepen de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken, de Belgische voetbalbond, de Pro League en de Belgische Supportersfederatie iedereen op de regels met betrekking tot het coronavirus na te leven.

Lees verder

Leuven Bears haalt twee vervangers voor onverwacht gestopte Hugh Robertson

Leuven Bears versterkt zijn selectie met de Amerikanen Joe Ebondo en Randy Haynes. Zij vervangen bij de club uit de Euromillions Basket League hun landgenoot Hugh Robertson. De forward besloot onverwachts te stoppen met basketbal, zo laat Leuven vrijdag weten. "Dit was voor alle partijen een volslagen verrassing. Ons trainersduo heeft heel snel de omslag gedaan, we moeten als team nu eenmaal vooruitkijken", luidt het.

Lees verder

Marcelo Bielsa zal Leeds United ook in de Premier League trainen

De Argentijn Marcelo Bielsa (65) heeft zijn contract bij Leeds United met een jaar verlengd. Dat bevestigt de club vrijdag.

Lees verder

Goed nieuws voor Argentinië: schorsing van Lionel Messi voor start WK-kwalificatie is verjaard

De schorsing die Lionel Messi vorig jaar kreeg na zijn rode kaart op de Copa América is verjaard. De Argentijnse stervoetballer kan daarom volgende maand voor zijn land spelen bij de start van de WK-kwalificatie tegen Ecuador. De Argentijnse bondsvoorzitter Claudio Tapia kreeg de bevestiging van de Zuid-Amerikaanse federatie Conmebol.

Lees verder

Ceo mijngigant neemt ontslag na opblazen Aboriginalgrotten

In Australië neemt Jean-Sébastien Jacques, de ceo van mijngigant Rio Tinto, ontslag nadat hij enkele maanden geleden besloot tegen protest in enkele waardevolle grotten van Aboriginals op te blazen.

Lees verder

Wanneer je naaktfoto's plots online staan: 'Absurd, leerlingenbegeleiding riep mij op het matje'

Enkele BV's bevinden zich in het oog van de storm nadat naaktbeelden van hen gretig gedeeld werden op sociale media en WhatsApp. Twee twintigers die het slachtoffer werden van het lekken van naaktfoto's getuigen. 'Ik kreeg berichten: "Ik heb gehoord dat jij een sletje bent."'

Lees verder

Gucci staat voor stijl, luxe en succes, familienaam voor overspel, fraude en zelfs moord

Het merk Gucci staat voor stijl, luxe en succes. De familienaam voor overspel, fraude en zelfs moord. Sinds gisteren komt daar een verdenking van jarenlang misbruik bij.

Lees verder

Skyline New York licht op voor slachtoffers 9/11

De slachtoffers van de aanslagen op 9 september 2001 worden 19 jaar na de feiten niet vergeten. In New York worden ze herdacht via de lichtinstallatie Tribute in light. Twee immense lichtbundels markeren de plek waar de Twin Towers stonden, en waar duizenden mensen het leven lieten.

Lees verder

Activisten lopen met kunstbeeld uit Nederlands Afrikamuseum

In het Afrika Museum van het Nederlandse dorp Berg en Dal, nabij Nijmegen, hebben vijf activisten op klaarlichte dag een kunstbeeld meegenomen. Het vijftal werd even buiten het domein gearresteerd.

Lees verder

Cassatie bevestigt levenslange veroordeling van Duitse verpleger voor 85 moorden

De Duitse oud-verpleger Niels Högel ziet zijn levenslange gevangenisstraf voor 85 moorden ook bevestigd in cassatie.

Lees verder

Vijfde etappe Tirreno-Adriatico: ritwinst en leiderstrui voor Simon Yates, Van der Poel ganse dag in de aanval

In de Tirreno stond de vijfde etappe op het programma, met aankomst op de lastige klim naar de Sassotetto. Mathieu van der Poel reed een ganse dag voorop maar werd in de slotklim ingerekend. Simon Yates toonde zich de beste en neemt de leiderstrui over van de Canadees Michael Woods.

Lees verder

Rusland kondigt grote militaire oefening in Kaukasus aan

Het Russische leger gaat eind september een grote militaire oefening houden in de Kaukasus, onder meer in de Zwarte Zee en de Kaspische Zee. Aan de manoeuvres zouden ook militairen van nog zeven andere landen deelnemen.

Lees verder

167 banen bedreigd bij Milcobel

Zuivelcoöperatie Milcobel heeft vrijdag op een ondernemingsraad de intentie bekendgemaakt om de Drinks-afdeling in het Antwerpse Schoten te sluiten.

Lees verder

Tiendaags protest eindigt topless in Londen

De milieubeweging Extinction Rebellion heeft er een marathonsessie van tien dagen protest op zitten. Op donderdag, de laatste dag, ketenden vrouwen zich topless vast aan het Britse Parlement, ze eisten meer maatregelen tegen de klimaatopwarming van de overheid.

Lees verder

Simon Yates tankt in Tirreno vertrouwen in aanloop naar de Giro: "Ik sta er goed voor"

De 28-jarige Simon Yates mocht op de top van Sassotetto tweemaal het podium op. Eerst omdat hij zijn solo van vier kilometer in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico netjes had afgerond en een tweede maal om de blauwe leiderstrui te gaan showen. De eindzege is evenwel nog niet binnen voor de Brit. Hij telt in het algemeen klassement slechts 16 seconden voorsprong op Rafal Majka en 39 seconden op Geraint Thomas. Het was de eerste zege van het seizoen voor Yates.

Lees verder

Beresterke Martinez rolt BORA hansgrohe op, Roglic zet Bernal op grotere achterstand

De 'Slag om de Cantal' heeft niet ontgoocheld. Een groep van zeventien streed om de zege met de Colombiaan Daniël Felipe Martinez als de uiteindelijke winnaar. De klassementsrenners leverden ook strijd op de steile flanken van de Puy Mary. Het Sloveense duo Roglic - Pogacar zette het offensief in met de Colombiaanse titelverdediger Egan Bernal als het belangrijkste slachtoffer. Pogacar rukt op naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Lees verder

Klacht Stan Van Samang niet eerste klacht van BV over gelekte naaktfoto's

De klacht die zanger Stan Van Samang heeft ingediend bij de Brusselse onderzoeksrechter omdat er naaktbeelden van hem circuleren, is niet de eerste klacht in zijn soort.

Lees verder

België stuurt nog geen medisch noodteam naar Lesbos, wel materiële hulp

Ons land gaat na de brand in het asielcentrum in Moria op het eiland Lesbos, dan toch geen medisch noodteam ter plaatse sturen. Dat werd donderdag nog aangekondigd, maar volgens minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin zijn de noden van de Grieken veranderd.

Lees verder

EK veldrijden laat geen supporters toe, wel beperkt aantal vips

Het EK veldrijden van komende winter in het Nederlandse Rosmalen (7-8 november) zal omwille van de coronavoorschriften zonder toeschouwers doorgaan. Dat bevestigde de organisatie van het Europees kampioenschap vrijdag. Er worden wel een beperkt aantal VIP-tickets verkocht. Voor het eerst zal het EK veldrijden dit jaar over twee dagen gespreid worden, in plaats van één.

Lees verder

Sean Dhondt na gelekte naaktfoto's: 'Het is zo belangrijk dat dit stopt'

Zanger en presentator Sean Dhondt heeft zich bekendgemaakt als de derde BV van wie naaktfoto's circuleren op sociale media. Ook hij betreurt de massale en strafbare verspreiding van de beelden, maar wil ook anderen waarschuwen. 'Doe er niet lacherig over of pest elkaar niet, want dit is ernstig.'

Lees verder

Charlie Hebdo opnieuw bedreigd voor publicatie Mohammedcartoons

De redactie van Charlie Hebdo heeft nieuwe doodsbedreigingen ontvangen van terreurgroep Al-Qaeda. Het dreigement komt er nadat het Franse satirische tijdschrift eerder deze maand de omstreden Mohammedcartoons een tweede keer heeft afgedrukt.

Lees verder

AB InBev heeft maandag verzoeningsvergadering gepland

Naar aanleiding van het sociaal conflict bij AB InBev in de brouwerij van Jupille is maandag een verzoeningsvergadering gepland. Dat bevestigt het bedrijf vrijdag.

Lees verder

Trump kondigt 'vredesakkoord' aan tussen Bahrein en Israël

Na de Verenigde Arabische Emiraten zal ook het koninkrijk Bahrein diplomatieke betrekkingen met Israël aanknopen. Een nieuw diplomatie succes voor de Amerikaanse president Donald Trump, die als bemiddelaar is opgetreden.

Lees verder

Doek valt voor KSV Roeselare: faillissement wordt aangevraagd

Het doek valt voor voetbalclub KSV Roeselare. Het faillissement zal worden aangevraagd. Dat werd vrijdag bekendgemaakt aan de spelers.

Lees verder

Shere Hite, de vrouw die op de clitoris wees

Shere Hite schonk vrouwen in de jaren zeventig hun seksuele revolutie, tot ongerustheid van sommige mannen. Ze overleed woensdag.

Lees verder

Pence en Biden herdenken aanslagen bij Ground Zero, Trump houdt toespraak in Shanksville

Door het coronavirus worden er dit jaar minder grote herdenkingen gehouden voor de aanslagen op 11 september. President Donald Trump trok naar Shanksville, waar het vierde vliegtuig destijds neerstortte in een veld. Zijn concurrent Joe Biden trok zowel naar New York als naar Shanksville.

Lees verder

Uitbraak van coronavirus op riviercruise in Portugal met 35 Belgen aan boord

Op een riviercruise in Portugal van het bedrijf CroisiEurope is er een uitbraak van covid-19 geweest, zo bevestigt het bedrijf vrijdag berichten van Portugese media. Eén passagier testte aan het einde van een achtdaagse cruise positief. Aan boord waren ook 35 Belgen.

Lees verder

Gent gaat ook bij Eupen de boot in

AA Gent heeft vrijdag de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League geopend met een nieuwe nederlaag. Op bezoek bij Eupen gingen de Buffalo's met 2-1 onderuit, hun vierde nederlaag in vijf duels.

Lees verder

Romain Bardet geeft op in de Tour met hersenschudding

Romain Bardet is uit de Tour gestapt. De kopman van AG2R La Mondiale liep tijdens de dertiende rit van vrijdag bij een val een hersenschudding op. Hij stond elfde in het algemeen klassement.

Lees verder

Ongehoord. 'Ik vroeg me af of wij onze partij niet opnieuw "Daens" moeten noemen'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Forse stijging van besmettingen met bijna 30 procent

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een forse stijging met 29 procent tegenover de week voordien.

Lees verder