Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 september 2020

UiT in Waregem | Expo Waregem Koerse, Open Monumentendag en Voortraject Vlieg

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Zin in ons vers aanbod?

CC De Schakel is helemaal klaar om jullie met hun vers cultuuraanbod te ontvangen. Met gepaste afstand kan je als vanouds genieten van het beste wat de nationale en internationale podiumwereld te bieden heeft. Meer info op www.ccdeschakel.be of via 056 62 13 40. 

Lees meer ...


Tentoonstelling UTOPIA

Van 10 tot 26 september l Zaal 29 Kunstacademie
De afdeling schilderkunst en projectatelier van de Stedelijke Kunstacademie van Waregem is door de Vlaamse overheid erkend sinds 2015. Voor het eerst zal een lichting kunstenaars van de hogere graad in de beeldende vorming afstuderen. Als eindwerk kregen zij de opdracht om een tentoonstelling samen te stellen met een eigen individueel project, geënt op het jaarthema UTOPIA.

Lees meer ... 


Open Monumentendag

Zondag 13 september l Gaverbeekhippodroom
Op 13 september kan je een blik achter de schermen werpen van de Gaverbeekhippodroom. Neem tussen 10.00u. en 13.00u. deel aan Open Monumentendag en geniet van een tochtje met de paardentram, een rondleiding door het nieuwe stallencomplex en een bezoek aan de tijdelijke expo 'Waregem Koerse in beeld'. Voor de jongste bezoekers is er een kinderparcours. Vervul samen met je bubbel een aantal opdrachten en ontvang een geschenk. 

Lees meer ...


Wouter Deboot: Dwars door Amerika & Oceanië

Donderdag 24 september l Bibliotheek
Zelf reizen ligt in deze coronatijden wat moeilijk. Maar niet getreurd, Wouter Deboot neemt je mee op zijn fietsavonturen alsof je er zelf bij was. Voor Iedereen Beroemd (Eén) doorkruiste Deboot de VS en Oceanië per fiets. De West-Vlaming vertelt over zijn tochten en laat je genieten van beide continenten aan de hand van exclusief beeldmateriaal. Een aanrader!

Lees meer ... 


Voortraject Vlieg Expeditie

24 en 28 oktober l Be-Part en bibliotheek
Ben je tussen 6 en 12 jaar en knutsel je graag? Dan daagt Vlieg jou uit! Ga creatief aan de slag met koffers. De workshops vinden plaats op 24 oktober (8 tot 12 jaar) en 28 oktober (6 tot 8 jaar) telkens van 14.00u. tot 17.00u. in de bib en Be-Part. Inschrijven kan tot 19 oktober in bibliotheek Waregem of via de website. De resultaten van de workshops worden tentoongesteld tijdens Vlieg Expeditie op 15 november.

Lees meer ...


Kunstenparcours Contrei Live

Tot 26 oktober l Zuid-West-Vlaanderen
Intercommunale Leiedal pakt uit met Contrei Live, een kunstenparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Verken het parcours aan de hand van drie fietslussen. Een mobiele website, gratis fietskaarten en een bezoekersgids maken je wegwijs. In onze Gaverbeekse meersen kan je het Meershuisje van Rick Abelen bewonderen.

Lees meer ...


Oproep: schrijf een KortKortVerhaal

Tot 31 oktober
Een boeiend kortverhaal schrijven is een uitdaging, maar het is een nog grotere uitdaging om een 'KortKortVerhaal' te schrijven in maximaal 100 woorden. Je hebt een creatieve pen en je bent jonger dan 18 jaar? Doe mee aan de Georges Leroyprijs en wie weet schitter je op de prijsuitreiking tijdens Winterwoordennacht op 30 januari 2021 in de bib en CC De Schakel. 

Lees meer ...


Expo BREADCRUMBS

Tot 29 november l Be-Part
De expo BREADCRUMBS van Frank&Robbert Robbert&Frank wordt verlengd tot 29 november 2020. We zorgen voor voldoende ruimte en vragen om online je tijdslot te boeken. Be-Part is in september open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag, telkens van 13.00u. tot 17.00u.

Lees meer ...


Tijdelijke tentoonstelling: 170 jaar Waregem Koerse

Tot 6 december l HIPPO.WAR 
Deze expo brengt meer dan 170 jaar Waregem Koerse in beeld. Herbeleef aan de hand van affiches en foto's tientallen edities van het paardenevent. De tentoonstelling geeft een duidelijk beeld van de evolutie die Waregem Koerse heeft doorgemaakt. Ontdek iconische beelden van de sprong over de Gaverbeek en bewonder foto's van bijzondere momenten uit de geschiedenis van Waregem Koerse.

Lees meer ...


Expo's Koetshuis Waregem

Wil jij graag een expo bezoeken? Maak dan op voorhand een reservatie. Het telefoonnummer van de exposant vind je in de kalender. Om een veilig en comfortabel bezoek te garanderen, worden maximaal 5 personen tegelijk toegelaten. Het dragen van een mondmasker is verplicht. 

29-30/08 en 05-06/09: Isabelle Bossuyt
10/09 - 14/09: Christine Sack, Isabelle D'Hooge, Jeanne Naessens, Francine van Rechem, Freddy Declercq, Martine Verhelst en Kathleen Coussement
18/09 - 27/09: Els Haeck-Coenen en Luc Logier