Doorgaan naar hoofdcontent

Thaise demonstranten verklaren de ‘overwinning’ na historisch protestweekend

Thaise demonstranten verklaren de 'overwinning' na historisch protestweekend

In de Thaise hoofdstad Bangkok heeft zaterdag de grootste antiregeringsmanifestatie in jaren plaatsgevonden. Tienduizenden betogers eisen in een open brief het aftreden van de regering en hervormingen van de almachtige monarchie.

Lees verder

Man neergestoken bij burenruzie in Blankenberge

Vrijdagavond is in Blankenberge een man van 64 neergestoken tijdens een burenruzie. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Het slachtoffer kreeg een messteek ter hoogte van de schouder. De omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees verder

Filmpje van bruiloftsgasten die alle coronaregels breken aan gemeentehuis zet kwaad bloed

Een filmpje van een feestende menigte zet kwaad bloed in Dilbeek. Dat net op de dag dat het gemeentebestuur extra maatregelen aankondigde omdat het besmettingscijfer in snel tempo stijgt.

Lees verder

Belgen Pieters en Detry moeten terrein prijsgeven op US Open golf

Thomas Pieters is met een derde ronde van 73 slagen van de zevende naar de elfde plaats gezakt op het US Open golftoernooi (PGA Tour/Major/12.5 miljoen dollar), dat plaatsvindt op de Winged Foot golfbaan in het Amerikaanse Mamaroneck, New York. Thomas Detry die 74 slagen nodig had zakte van de 22e naar de 27e plaats.

Lees verder

In de schaduw van Pogacar vervulde Porte (35) zijn Tourdroom: "Mijn vrouw had me gewaarschuwd na haar bevalling"

In de schaduw van de grote omwenteling helemaal bovenaan het klassement was er zaterdag ook euforie bij Richie Porte: de Australiër van Trek-Segafredo kwam in extremis de top drie binnen. Hij miste er eerder deze Tour de geboorte van zijn dochter voor: "Mijn vrouw had me gezegd dat ik niet achterin mocht koersen."

Lees verder

Groenloze Peter Sagan voor slotrit naar Parijs: "De Tour van volgend jaar? Dat is nog ver weg, gasten"

Zondag rijdt Peter Sagan voor het eerst in zijn carrière op de slotdag van de Tour Parijs binnen zonder de groene trui om de schouders. Op de vraag of hij volgend jaar nog aan de start komt, kon of wilde de Slovaak van Bora-Hansgrohe nog niet antwoorden.

Lees verder

Iedere twee uur één ongeval met vluchtmisdrijf

In Hasselt is zondag de kortfilm 'Cirque' van regisseur Bob Colaers voorgesteld over de gevolgen van een vluchtmisdrijf. Bij 12 procent van de verkeersongevallen waarbij iemand gewond raakt of sterft slaat de dader op de vlucht. Vorig jaar gebeurde er minstens elke twee uur een ongeval waarbij de dader de vlucht nam.

Lees verder

Leicester City neemt Cengiz Ünder op huurbasis over van Roma

Leicester City, de club van Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne, huurt de Turkse aanvaller Cengiz Ünder tot het einde van het seizoen van AS Roma, zo maakte de club zondag bekend.

Lees verder

Belgische motorrijder Xavier Siméon komt hard ten val en is woest op concurrent: "Ik kon er niets aan doen"

Xavier Siméon (LCR E-Team) is zondagvoormiddag op het circuit van het Italiaanse Misano op de veertiende plaats geëindigd in de tweede race van de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de MotoE, dat is de vierde manche van het seizoen.

Lees verder

De Roover en Dewael nog altijd op ramkoers

De plooien tussen Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) en N-VA-fractieleider Peter De Roover zijn allesbehalve gladgestreken. Een debat tussenbeide in De Zevende Dag zat er niet in. Ze gingen niet samen aan tafel zitten, maar spraken in de VRT-studio apart – na elkaar- over het incident in de Kamer afgelopen donderdag.

Lees verder

Te Gek!? lanceert nieuw nummer om drank- en drugproblemen bespreekbaar te maken

Te Gek!?, de organisatie die ernstige psychische problemen bespreekbaar wilt maken, start op 1 oktober een nieuwe jaarcampagne. 'Te Gek!? Roes(t)' moet drank-, drug- en gokproblemen in Vlaanderen bespreekbaar maken. Tijs Vanneste, beter bekend als Van Echelpoel, en Mr. Paul van Triggerfinger boksten een nieuw campagnelied in elkaar: 'Het Gevaar'. U kunt hier in primeur de videoclip van het nummer bekijken.

Lees verder

Eén van 's werelds grootste ecosystemen lijkt te verdwijnen, volgens Bolsonaro is er geen vuiltje aan de lucht

De Pantanal in Brazilië, het grootste draslandgebied ter wereld, valt al wekenlang te prooi aan de vlammen. Net zoals grote broer het Amazonewoud, is de Pantanal een van de grootste ecosystemen ter wereld, met duizenden verschillende dier- en plantensoorten. Door de vlammenzee dreigt dat ecosysteem nu te verdwijnen. Volgens Braziliaans president Bolsonaro is er echter niets aan de hand en kan de wereld nog wat leren van Brazilië op vlak van klimaatbeleid.

Lees verder

Yari Verschaeren test positief op corona op dezelfde dag dat hij met Anderlecht speelde

Rode Duivel Yari Verschaeren heeft zaterdag een positieve coronatest afgelegd, zo meldt RSC Anderlecht zondagmiddag. "Yari voelt zich goed en is thuis in quarantaine. De verscherpte maatregelen blijven gelden voor de staf, spelers en medewerkers op Neerpede. Dinsdag testen we opnieuw", klinkt het in de korte mededeling van de club.

Lees verder

Slecht nieuws voor Radja Nainggolan: Arturo Vidal is op weg naar Inter

Arturo Vidal staat op het punt FC Barcelona te verlaten voor de Italiaanse vicekampioen Inter, de club van Rode Duivel Romelu Lukaku. De 33-jarige Chileense international zou zondagavond in Italië landen, medische tests afleggen en nadien een contract voor twee seizoenen, met optie voor een derde jaar, ondertekenen, zo melden Italiaanse media zondag.

Lees verder

Vermiste Ilias is terecht

De 12-jarige Ilias Chahdi, die sinds donderdag vermist was, is levend en wel teruggevonden. Dat heeft onze redactie vernomen. Over de precieze omstandigheden ontbreken de details nog.

Lees verder

Uitgesloten Zeeman (Jumbo-Visma) ervaart verloren Tour als verloren WK-finale: "Het was moeilijk, heftig"

De nederlaag van het Nederlands voetbalelftal in de WK-finale van 2010. Merijn Zeeman had er zondagochtend nog aan gerefereerd in gesprek met de ploegleiders van Jumbo-Visma. Een dag eerder had Primoz Roglic de kopman en gedoodverfd winnaar van de Tour de France, de gele trui verloren. "Net als bij Oranje moet je niet vergeten wat eraan vooraf is gegaan. Wat je hebt gedaan om ooit zo'n wedstrijd te kunnen spelen", had hij zijn gehoor voorgehouden.

Lees verder

Van Ranst: 'De bubbel van vijf is verbrand'

'Er is zoveel anti-reclame voor die regel gemaakt, dat de bubbel van vijf verbrand is.' Ook viroloog Marc Van Ranst hint op een nieuwe maatregel ter vervanging van de contactbubbel. Al zal die misschien niet veel meer inhouden dan een naamsverandering.

Lees verder

Club schiet dramatisch Zulte Waregem helemaal aan flarden (0-6)

De zon scheen, er was een zomerbriesje en de tegenstander deed... niets. Club Brugge hield zondag een gezondheidswandeling op Zulte Waregem, dat aan de rust al 0-4 (!) in het krijt stond. Krmencik, die vorige week voor de eerste keer scoorde, stond twee keer aan het kanon. Bij Essevee gaan alle alarmbellen stilaan af.

Lees verder

Rechter blokkeert Amerikaans verbod op Wechat in appstores

Het Amerikaanse verbod op het aanbieden van Wechat in appstores in de Verenigde Staten is door een rechter geblokkeerd.

Lees verder

Thierry Neuville eindigt tweede in rally van Turkije, dubbelslag voor Elfyn Evans

Onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai) is zondag op de tweede plaats geëindigd in de Rally van Turkije, dat is de vijfde manche van het seizoen in het WRC-kampioenschap. De zege ging er naar de Welshman Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC). In de WK-tussenstand neemt Evans de leiding over van zijn teamgenoot Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) die moest opgeven met motorpech.

Lees verder

Bouchez blokkeert Vivaldi-overleg

De vergadering met de zeven Vivaldi-voorzitters is opgeschort. Vanuit verschillende partijen wordt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez met de vinger gewezen. 'Hij blokkeert op alles.'

Lees verder

Zege voor Maverick Vinales in MotoGP van Emilia-Romagna, Barry Baltus buiten de punten in de Moto3

De Spanjaard Maverick Vinales (Yamaha) heeft zondag op het circuit van het Italiaanse Misano de Grote Prijs motorsport van Emilia-Romagna in de MotoGP-klasse op zijn naam geschreven.

Lees verder

Opgejaagd hert vlucht de stad in om aan jagers te ontsnappen

Opgejaagd door jagers met een meute honden geeft hert zichzelf in veiligheid gebracht door zaterdagmiddag in Compiègne, in de Franse Oise, de stad in de vluchten. Bewoners vonden het uitgeputte dier nabij een school en verwittigden een dierenarts. Na enkele uren vluchtte het gerecupereerde dier het bos weer in.

Lees verder

PSV haalt met Eran Zahavi nieuwe spits binnen: "Ik heb een geweldige tijd gehad in China"

PSV heeft Eran Zahavi binnen. De Israëlische spits komt transfervrij over van de Chinese club Guangzhou R&F en hij ondertekent in Eindhoven een contract voor twee jaar. "Eran is een echte goalgetter met een geweldig 'trackrecord' en voegt ervaring aan onze jonge selectie toe", zegt technisch manager John de Jong zondag.

Lees verder

Hackers 'ontmaskeren' duizend agenten in Wit-Rusland

'Als jullie onze mannen vermoorden en onze vrouwen in elkaar slaan, verwacht dan niet dat jullie je achter bivakmutsen kunnen blijven verstoppen. Hier zijn de eerste 1.000 bullebakken van Loekasjenko.' Met die boodschap heeft Nexta de namen en geboortedata van 1.000 leden van de oproerpolitie in Wit-Rusland gelekt.

Lees verder

Jeugdig Standard maakt het zichzelf nog lastig, maar is maatje te groot voor KV Kortrijk en springt naar tweede plek

Standard eist de tweede plaats in de competitie weer op na een 2-1-overwinning tegen KV Kortrijk. Een verdiende zege, al hadden de Rouches de match eerder moeten beslissen en kwamen ze op het einde nog goed weg bij een strafschopfase.

Lees verder

Gerben Thijssen wordt tweede in Gooikse Pijl en is blij er opnieuw te staan na zware val in Zesdaagse: "Ik heb diep gezeten"

Gerben Thijssen maakte zijn rentree in de Druivenkoers van Overijse na een zeer zware val tijdens de openingsavond van de Zesdaagse van Gent vorig jaar. Daarna volgden de Brussels Cycling Classic, de Heistse Pijl, de Antwerp Port Epic en zondag de Gooikse Pijl. In de Gooikse Pijl sleepte Thijssen een mooie tweede plaats uit de brand nadat het er lange tijd naar uitzag dat zijn kopman Philippe Gilbert zou gaan sprinten voor de zege.

Lees verder

Lierse blijft op dreef in 1B met zege tegen Club NXT

Lierse Kempenzonen blijft het goed doen in haar debuutseizoen in 1B. Zondag werd op de vierde speeldag in eigen huis met 2-1 gewonnen van Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge. Lierse telt na vier wedstrijden zeven punten en is daarmee, naast Lommel, tweede in de tussenstand. Koploper Union telt één puntje meer. Club NXT blijft laatste met twee punten.

Lees verder

Archeologen graven nog eens veertien sarcofagen van 2.500 jaar oud op

In Egypte hebben archeologen in totaal 27 sarcofagen opgegraven die meer dan 2.500 jaar geleden begraven werden. Iets meer dan een week geleden werden er al dertien gevonden, nu nog eens veertien. Het zou gaan om één van de grootste ontdekkingen in honderd jaar.

Lees verder

Extinction Rebellion bekladt koninklijk paleis

'En wat is uw plan?' Activisten van de klimaatbeweging Extinction Rebellion vragen het aan de koning.

Lees verder

Groene Sam Bennett wint op de Champs-Elysées

Sam Bennett won de slotetappe in de Tour, met start in Mantes-la-Jolie en aankomst in Parijs. De Ier versloeg in de groene trui in een massaspurt op de Champs-Elysées Mads Pedersen en Peter Sagan. De Sloveen Tadej Pogacar is eindwinnaar.

Lees verder

Genk recht de rug na droomstart voor KV Mechelen en wint eerste match na ontslag Wolf

Het Zweedse duo Engvall-Mrabti zette Malinwa al na zes minuten in een hot seat, maar na drie dodelijke voorzetten en twee rozen van Genk-spits Onuachu bleef het alweer gedesillusioneerd achter. KV Mechelen liet zo de kans liggen om zichzelf na de 4 op 15 en het nieuws van de arrestatie van sterke man Dieter Penninckx een hart onder de riem te steken.

Lees verder

'Mooie en incidentvrije Autoloze Zondag'

De Autoloze Zondag in Brussel was voor vele fietsers, wandelaars, skaters en andere zachtemobiliteitsgebruikers een aangename ontspanning in tijden van corona. De straten liepen gezellig vol en er werden geen noemenswaardige incidenten genoteerd. Het aantal medische interventies lag lager dan bij de editie van vorig jaar.

Lees verder

Banken blijven duizenden miljarden verdacht geld rondsturen, ook in België

Banken blijven duizenden miljarden aan mogelijk criminele opbrengsten, smeergeld en ander 'vuil geld' verwerken. Dat blijkt uit geheime Amerikaanse documenten die het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) kon onderzoeken.

Lees verder

Antwerp sleept punt uit de brand tegen Eupen na zwakke eerste helft, met dank aan Pius

Junior Pius wachtte tot het juiste moment om zijn eerste goal(s) voor Antwerp te maken. Zijn ploeg stevende af op een derde nederlaag, maar de Nigeriaanse verdediger zette de scheve situatie na rust enigszins recht. Al schiet de Great Old met een punt weinig op, aangezien alle andere topclubs wél wonnen.

Lees verder

Kunnen studenten nog student zijn dit jaar?

De start van het academiejaar vandaag is er één in mineur, en dat is te wijten aan – jawel – het coronavirus. Voor alle studenten geldt: minstens een semester lang geen fuiven, cantussen of dopen. Wat doet dat met de studenten?

Lees verder

Kunnen studenten nog student zijn dit jaar?

De start van het academiejaar vandaag is er één in mineur, en dat is te wijten aan – jawel – het coronavirus. Voor alle studenten geldt: minstens een semester lang geen fuiven, cantussen of dopen. Wat doet dat met de studenten?

Lees verder

Week start met zonnige en droge herfstdag

Maandag krijgen we opnieuw een droge en zonnige dag met maxima van 19 graden aan zee tot plaatselijk 25 of 26 graden in het binnenland. Vanaf woensdag wordt het wisselvallig.

Lees verder

Aantal besmettingen stijgt gestaag: nu gemiddeld bijna 1.200 besmettingen per dag

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. Het totaal aantal besmettingen overschrijdt intussen de kaap van 100.000.

Lees verder

Opkomst na eerste dag referendum Italië op ruim 30 procent

Na de eerste van twee verkiezingsdagen in Italië heeft 30 procent van de 51,6 miljoen stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. Het land stemt zondag en maandag voor lokale verkiezingen en in een referendum over het aantal zetels in het Italiaanse parlement.

Lees verder

'Succession' en 'Schitt's Creek' zijn de grote winnaars op Emmy Awards

De familie uit 'Succession' mag zich dan wel de dieperik in bekampen, op de 72ste Emmy Awards komt het familie-epos als winnaar uit de strijd. 'Schitt's Creek' gaat dan weer aan de haal met alle prijzen uit de categorie comedy.

Lees verder

Vermoedelijke afzender van gifbrief aan Witte Huis opgepakt

De Amerikaanse autoriteiten hebben een vrouw opgepakt die ervan verdacht wordt dat ze een brief met het gif ricine naar het Witte Huis heeft verstuurd. Dat berichten Amerikaanse media zondag.

Lees verder

Geen treinverkeer tussen Kortrijk en Deinze door storing aan seininrichting

Door een technische storing aan de seininrichting in Waregem is er maandagochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Kortrijk en Deinze. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Lees verder