Doorgaan naar hoofdcontent

Spectaculaire wolkenformatie boven Amerikaanse bosbranden

Spectaculaire wolkenformatie boven Amerikaanse bosbranden

De bosbranden in de VS zorgen voor ongekende vernieling en spectaculaire beelden op de grond, maar ook hoog boven de wolken zijn er uitzonderlijke foto's te maken. Een foto van een gigantische pyrocumulomnibus gaat de wereld rond, net als de wolk zelf overigens.

Lees verder

Naomi Osaka herstelt zich na dramatische eerste set en wint US Open: groots op het veld, groots op de barricades

Na de US Open 2018 en de Australian Open 2019 schrijft Noami Osaka (WTA 8) ook de US Open 2020 op haar naam. De 22-jarige Japanse zag een set lang sterretjes tegen een sublieme Victoria Azarenka (WTA 27), maar herstelde zich nadien op voortreffelijke wijze: 1-6, 6-3, 6-3. Zo bekroont Osaka een zomer waarin ze niet alleen de beste speelster was, maar ook de krachtigste stem tegen racisme en ongelijkheid.

Lees verder

Agent legt studentenfeestje stil waar iedereen besmet is met corona

Een agent in de Amerikaanse staat Ohio legde een feestje stil in een studentenhuis, omdat er te veel mensen aanwezig waren. Er mogen maximaal tien mensen samenkomen, maar er waren zo'n twintig studenten in het huis. Toen bleek dat alle bewoners positief getest hadden op het coronavirus.

Lees verder

Wereldwijd protest kan executie van Iraanse worstelaar Navid Afkari niet beletten

In Iran is de 27-jarige worstelaar Navid Afkari geëxecuteerd. Hij werd veroordeeld voor het doodsteken van een beveiligingsbeambte tijdens protesten in 2018. Wereldwijd werd er actie gevoerd tegen zijn doodvonnis.

Lees verder

CD&V zet praktijktesten opnieuw op agenda

CD&V wil het systeem van de zogenaamde 'mystery calls' hervormen. Dat meldt de krant De Zondag. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih nemen het voortouw.

Lees verder

Bloederig protest eist 13 doden in Colombia nadat politie man tasert: 'Vergeef ons'

De advocaat Javier Ordonez (42) werd getaserd door de politie, en liet daarna het leven. Zijn gewelddadig overlijden veroorzaakte een storm van protest in de Colombiaanse hoofdstad Bogota en de voorstad Soacha. Het protest kostte al aan 13 mensen het leven, er vielen ook honderden gewonden. (mg)

Lees verder

Triatleet Frederik Van Lierde wint zijn eigen afscheidsrace in Menen

Frederik Van Lierde heeft zijn eigen afscheidsrace in Menen gewonnen voor Bart Aernouts en Pieter Heemeryck. Eigenlijk was Heemeryck op weg naar de zege, maar in de slotronde wachtte hij Van Lierde op op de piste en liet hij hem winnen.

Lees verder

Van Ranst haalt uit naar critici en politici die coronamaatregelen in vraag stellen

De kans is groot dat we volgende week naar gemiddeld 1.000 covid-19-besmettingen per dag evolueren, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). 'Het probleem is dat de maatregelen in vraag worden gesteld', luidde het zondag in De Zevende Dag. 'Oók door de overheid.'

Lees verder

Indrukwekkende zandstorm overspoelt Turkse stad

De inwoners van de Turkse stad Polatli kregen zaterdag een zandstorm over zich heen. Volgens de gouverneur van de provincie Ankara vielen enkele gewonden.

Lees verder

Ryanair zet dubbel zoveel Belgische banen op de helling als aangekondigd

Ryanair wil 172 banen schrappen in ons land. Dat heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij laten weten aan de vakbonden. Het gaat om een verdubbeling in vergelijking met aanvankelijke plannen van Ryanair.

Lees verder

Waasland-Beveren officieel in Amerikaanse handen: "Afspraken over behoud lokale karakter"

Waasland-Beveren krijgt Amerikaanse eigenaars. De club heeft zondagmiddag bekendgemaakt dat de deal met Bolt Football Holdings getekend is. "We wensen dat de overnemer gebruik kan maken van de extra mercato om waar nodig aanvullingen te doen in onze ploeg", klinkt het bij de club.

Lees verder

Winnares Annemiek van Vleuten lacht met eigen val bergop in Giro Rosa: "Zo ziet het er dus uit als je er helemaal door zit"

Nederlands wereldkampioene Annemiek van Vleuten heeft zaterdag met een knappe solo de ritzege en de leidersplek gepakt in de Giro Rosa. In de slotfase van die etappe ging Van Vleuten zowaar tegen de grond… bij het klimmen. Op Twitter kan ze lachen met de beelden. "Ik dacht dat ik die heuvel uiteindelijk op rende, maar nu ik het opnieuw zie lijkt het toch meer op wandelen", klinkt het.

Lees verder

Calvo: 'Kernuitstap blijft uitgangspunt'

Volgens Groen-kopstuk Kristof Calvo moét er tegen 1 oktober een nieuwe federale regering zijn, mislukken is geen optie. 'Onze enige obsessie is nu het regeerakkoord.' Daar zal ongetwijfeld een passage over kerncentrales in staan - een heikel punt binnen de op til zijnde Vivaldi-coalitie. 'De geplande kernuitstap blijft het uitgangspunt', aldus Calvo op VTM.

Lees verder

Colombiaans kampioen Sergio Higuita moet Tour verlaten na val door ongelukkig manoeuvre van Bob Jungels

De Colombiaanse kampioen Sergio Higuita (EF Pro Cycling) heeft de Ronde van Frankrijk na een valpartij moeten verlaten.

Lees verder

Mathias vs. Matthias

In een interview met De Zondag neemt Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) andermaal de N-VA op de korrel. Zijn streekgenoot en Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) repliceert. De Clercq breekt en passant een lans voor een nieuwe naam voor Open VLD.

Lees verder

Anderlecht heeft weinig moeite met Cercle en boekt eerste zege onder Kompany

De eerste overwinning onder Vincent Kompany als hoofdcoach is binnen voor Anderlecht. Het kende geen enkele moeite met Cercle en won met 2-0. Doelpuntenmakers Nmecha en Murillo bezorgden Kompany en co. wat ademruimte na hun één op zes. Paars-wit versierde tal van kansen, de bezoekers zaten nooit in de wedstrijd. Het had makkelijk 4-0 kunnen eindigen, maar de afwerking liet soms te wensen over.

Lees verder

Topmodel Bar Refaeli veroordeeld voor fiscale fraude

Het Israëlische topmodel Bar Refaeli is veroordeeld tot negen maanden gemeenschapsdienst wegens belastingontduiking. Haar 65-jarige moeder wacht een gevangenisstraf van zestien maanden.

Lees verder

Trump wijt woekerende branden aan 'slecht bosbeheer'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich voor het eerst uitgesproken over de vernietigende bosbranden aan de Westkust, die nu al drie miljoen are in de as hebben gelegd en zo'n 30 dodelijke slachtoffer hebben geëist. Volgens Trump heeft de ramp alles te maken met slecht bosbeheer.

Lees verder

Betogers eisen in bubbels van 400 een betere financiering van de gezondheidszorg

Honderden mensen zijn zondag afgezakt naar Brussel om een betere financiering van de gezondheidszorg te eisen. De betogers hebben zich, in bubbels van 400, verzameld rond het Centraal Station, op de Kunstberg en tot aan de Keizerslaan. Zowat alle actoren van de gezondheidszorg zijn vertegenwoordigd: artsen, verplegers en verpleegsters, vroedvrouwen, maar ook de patiënten, kinesitherapeuten, sociaal werkers en brandweerlui.

Lees verder

Gianni Vermeersch wint Antwerp Port Epic voor medevluchters Dewulf en Planckaert

Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) heeft zondag de Antwerp Port Epic gewonnen. Hij was medevluchters Stan Dewulf en Baptiste Planckaert te snel af in de sprint.

Lees verder

Twee agenten in Los Angeles in kritieke toestand nadat ze in koelen bloede neergeschoten werden

In Compton, een voorstad van Los Angeles, zijn twee agenten zaterdagavond in hun patrouillewagen beschoten door een onbekende. Ze verkeren in levensgevaar, deelde de politie zondag mee.

Lees verder

Bloomberg pompt 100 miljoen in campagne Biden in Florida

Miljardair Michael Bloomberg is volgens The Washington Post van plan zeker 100 miljoen dollar te spenderen aan de campagne van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden in de Amerikaanse 'swing state' Florida.

Lees verder

Rode kaart voor Wout Faes luidt nederlaag Reims in

In Frankrijk ging Stade Reims, met Thomas Foket en Wout Faes in de basis en Thibault De Smet op de bank, met 1-0 de boot in bij Angers.

Lees verder

Marianne Vos verovert 26ste ritzege in Giro Rosa op razend steile slotmuur

De Nederlandse Marianne Vos (CCC) heeft zondag de derde etappe van de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, op haar naam geschreven. Op een erg steile slothelling in Assisi was ze de snelste van het peloton. Haar landgenote Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) behoudt de roze leiderstrui.

Lees verder

Wilmès 'bereid' om voort te doen tot 1 oktober

Premier Sophie Wilmès aanvaardt het voorstel om in de Zestien te blijven tot 1 oktober. Wel wil ze ter beschikking blijven van het parlement, waar ze in maart beloofd had om ten laatste op 17 september een vertrouwensstemming te organiseren. Dat heeft Wilmès gezegd op een digitaal debat van haar partij MR.

Lees verder

Ajax wint met tien openingsduel van Eredivsie bij Sparta en Michael Heylen

Ajax is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een magere zege. De Amsterdammers wonnen de uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam, waar Michael Heylen de hele wedstrijd speelde, met 0-1.

Lees verder

Thibau Nys eindigt als dertiende bij openingscross in Zwitserland

Thibau Nys heeft zondag zijn crossseizoen geopend met een dertiende plaats bij de elite op de EKZ Cross in het Zwitserse Baden. De zege was voor thuisrijder Lars Forster, voor onze landgenoot Vincent Baestaens en een andere Zwitser, Kevin Kuhn.

Lees verder

Arjen Robben valt bij comeback na 29 minuten geblesseerd uit

Arjen Robben is bij zijn rentree in de Nederlandse Eredivisie voor zijn oude club FC Groningen meteen geblesseerd uitvallen. Hij had nog maar 29 minuten volgemaakt bij zijn grote comeback tegen PSV toen hij naar de kant gesticuleerde dat hij vervangen moest worden.

Lees verder

Uitslag etappe 15 Tour de France. Pogacar klopt Roglic op Grand Colombier, Bernal verliest minuten

Tadej Pogacar won de vijftiende rit in de Tour, een bergrit met start in Lyon en aankomst op de Grand Colombier. Hij versloeg geletruidrager Primoz Roglic in de spurt. Grote verliezer is titelverdediger Egan Bernal, die al in het begin van de slotklim moest lossen en heel veel tijd verloor.

Lees verder

Antwerp pakt met tien man alsnog de volle buit op Stayen

Dan toch een tweede competitiezege voor Antwerp FC. Na een doelpuntrijk kijkstuk tegen STVV, en een late rode kaart voor Batubinsika, leek nieuw puntenverlies in de maak. Maar daar besliste uitblinker Juklerod met een vernuftige vrije trap anders over.

Lees verder

Waarom Sciensano de lokale coronacijfers voortaan over 14 dagen bekijkt in plaats van over 7 dagen

Sciensano bekijkt de gemeentecijfers van het gemiddeld aantal coronagevallen per 100.000 inwoners voortaan over een periode van veertien dagen. Tot enkele dagen geleden was dat nog van zeven dagen. Sciensano benadrukt dat het niet lakser geworden is. 'We sturen wel degelijk een alert uit als we een plotse stijging zien in een gemeente', zegt Steven Van Gucht.

Lees verder

Club NXT en Union delen de punten in de Proximus League

Club NXT en Union hebben zondag 1-1 gelijkgespeeld op de derde speeldag van de 1B Pro League. Beide doelpunten vielen al in de openingsminuten. In de tussenstand is Union tweede met vijf punten, de Brugse beloften zijn voorlopig gedeeld laatste met twee punten.

Lees verder

Mechelen is 'belegerde stad' maar van protestmars geen sprake

Van de aangekondigde protestmars tegen de plannen voor een Vivaldi-regering is zondag weinig sprake in Mechelen. Mogelijk was dat een gevolg van de aangekondigde veiligheidsmaatregelen. Het stadsbestuur had de betoging verboden, er was op een grote politiemacht aanwezig.

Lees verder

Indrukwekkende Wout van Aert rijdt Bernal bergop uit peloton: "Toen ik hoorde dat Bernal loste, kon ik nog even door blijven gaan"

Wout van Aert kende vandaag weer een zoveelste begenadigde dag. Hij reed kilometers lang op kop op de Grand Colombier, de loodzware slotklim van 17 kilometer, en zorgde zo dat Egan Bernal en Nairo Quintana moesten lossen.

Lees verder

Efficiënt Charleroi pakt 15 op 15 na zege tegen Zulte Waregem

Vier schoten binnen het kader, twee doelpunten gemaakt. Wat efficiëntie betreft, moet je ze niks leren in Charleroi. In een tweede helft waarin Zulte Waregem de bovenhand leek te nemen, trokken de Carolo's de wedstrijd alsnog naar zich toe. 0-2 en 15 op 15 voor de jongens van Karim Belhocine.

Lees verder

Hamilton wint incidentrijke race op circuit Mugello

De Britse regerende wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zondag op het circuit van Mugello in het Italiaanse Scarperia e San Piero de Grote Prijs Formule 1 van Toscane gewonnen. De race werd tweemaal stilgelegd vanwege crashes. Slechts twaalf piloten bereikten de finish.

Lees verder

Israël gaat opnieuw in lockdown

Als gevolg van het stijgend aantal coronabesmettingen wordt in Israël vanaf vrijdag opnieuw een lockdownregime van kracht. Dat heeft premier Benjamin Netanyahu zondag aangekondigd. De lockdown valt samen met een drieweekse joodse vakantieperiode.

Lees verder

Zit er toekomst in de dokter per telefoon?

Bij huisartsenwachtposten vonden in de lockdown veel minder consulten plaats. Raadplegingen vanop afstand veroorzaakten een revolutie, hoe wenselijk is het die te behouden?

Lees verder

PSG verliest nu ook van Marseille in wedstrijd met 14 gele kaarten en 5 rode kaarten voor onder andere Neymar

Paris-Saint Germain is dramatisch aan de competitie begonnen. Na verlies op de eerste speeldag tegen Lens, ging het nu thuis de boot in tegen Marseille. Met Neymar en Di Maria terug na een coronabesmetting waren er deze keer geen excuses voor de nederlaag. Florian Thauvain scoorde het enige doelpunten van de partij. Kaarten vielen er wel in overvloed, negentien stuks om precies te zijn.

Lees verder

Kortrijk wordt derde na thuiswinst tegen Moeskroen

KV Kortrijk heeft zondag zijn eerste thuiszege van het seizoen geboekt. De Kerels klopten in een burenduel Moeskroen met 3-0. De West-Vlamingen komen dankzij de nieuwe driepunter met 10 op 15 op de derde plaats in de tussenstand. Moeskroen blijft laatste met twee punten.

Lees verder

Streamz is een revolutie, nu maar hopen dat we er iets aan hebben

Een sleutelmoment. Het begin van een revolutie. ?Aan grote woorden geen gebrek om de komst van Streamz aan te kondigen: de eerste Vlaamse streamingdienst. Vraag is of ook wij, de tv-kijkers, hier beter van worden.

Lees verder

Streamz is een revolutie, nu maar hopen dat we er iets aan hebben

Een sleutelmoment. Het begin van een revolutie. Aan grote woorden geen gebrek om de komst van Streamz aan te kondigen: de eerste Vlaamse streamingdienst. Vraag is of ook wij, de tv-kijkers, hier beter van worden.

Lees verder

Naar een duel Roglic-Pogacar

Na de eerste rit met aankomst op een col buiten categorie ligt Egan Bernal in de touwen, maar gewonnen spel heeft gele trui Primoz Roglic nog niet.

Lees verder

US Open: Dominic Thiem mankend naar eerste major in bizarre finale

De 55ste grand slam-kampioen uit het proftijdperk heet Dominic Thiem, die zich vanuit twee sets achterstand in een bizarre finale alsnog voorbij Alexander Zverev werkte. In de tiebreak van de vijfde set bleef hij zelfs mankend nog overeind: 6-2, 6-4, 4-6, 3-6, 6-7 (8).

Lees verder

Stijging aantal besmettingen blijft aanhouden: 680 per dag

Tussen 4 september en 10 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen opgelopen tot 680,6 per dag. Dat is een stijging van 42 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt maandag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Het wordt warm: temperatuur klimt tot 32 graden

Maandag wordt het zonnig en zomers met maxima tussen 26 graden op de Ardense hoogten en 32 graden in de Kempen. Enkele wolkensluiers zijn mogelijk. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidzuidoost tot zuidoost. Aan zee steekt er in de namiddag een lichte noordoostelijke zeebries op.

Lees verder

Werken op E40 in Groot-Bijgaarden van start

Op de E40 tussen Brussel en Gent gaan maandagochtend werken van start ter hoogte van het tankstation in Groot-Bijgaarden. De afrit naar het servicestation en de oprit om de snelweg opnieuw op te rijden, worden verlengd en breder gemaakt.

Lees verder

'Neutrale' websites lokken rusthuisbewoners tegen betaling

Neutraal en professioneel advies om de meest geschikte plaats in een woon-zorgcentrum te vinden. Dat belooft de website Rusthuizen Plus, die in Vlaanderen in volle opmars is. Maar in werkelijkheid geeft zij enkel de woon-zorgcentra door die daarvoor betalen. 'Dit is puur bedrog.'

Lees verder