Doorgaan naar hoofdcontent

Schenking aan goed doel vanaf volgende zomer niet meer belast

Schenking aan goed doel vanaf volgende zomer niet meer belast

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor een hervorming van de erf- en schenkbelasting. Een aantal tarieven gaan omlaag of naar nul, wat het opzetten van fiscale constructies moet ontmoedigen. Zowel goede doelen als vrienden die erven winnen bij de maatregel.

Lees verder

De Block: 'Verschillende scenario's over versoepeling bubbel van vijf'

De Veiligheidsraad zal komende woensdag bespreken of het mogelijk is om het bestaande systeem van 'de bubbel van vijf' te versoepelen. Maar daar zal dan wel tegenover moeten staan dat andere maatregelen verstrengd worden. Dat zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) in een gesprek met De Ochtend.

Lees verder

38-jarige man overleden na aanrijding in Brecht

Op de Biest in Brecht is vrijdagavond een voetganger overleden nadat hij was aangereden door een personenwagen. De dader had te veel gedronken.

Lees verder

TikTok vecht verbod Trump aan voor rechtbank

TikTok en haar moedermaatschappij ByteDance proberen via de rechter het verbod dat door de regering-Trump is uitgevaardigd van tafel te krijgen. Ze hebben een klacht ingediend tegen het decreet van de Amerikaanse president waarmee Amerikaanse bedrijven wordt verboden zaken met hen te doen.

Lees verder

Zonnig laatste zomerweekend

Het weekend begint eerst zonnig, maar geleidelijk komen er meer wolkenvelden vanuit Frankrijk. In de loop van de namiddag is er vooral langs de grens met Frankrijk kans op een lokale bui, eventueel met een donderslag. Het blijft warm voor de tijd van het jaar met maxima tussen 22 graden in de Hoge Venen en 27 of 28 graden in het centrum van het land, zo meldt het KMI.

Lees verder

Deel van gevangenispersoneel legt dinsdag werk neer

De socialistische vakbond ACOD (CGSP) heeft opgeroepen tot een 48 urenstaking in de gevangenissen in heel het land vanaf dinsdagochtend om 6 uur. De vakbond gaat over tot actie omdat een akkoord uitblijft over de versoepeling van de bezoekregels. De christelijke en liberale vakbond volgen de stakingsoproep niet.

Lees verder

Antwerpse haven pakt drugssmokkel aan met digitale sleutel voor containers

In de Antwerpse haven wordt vanaf volgend jaar een digitaal systeem gebruikt om containers te begeleiden vanaf het schip tot het moment dat ze op een vrachtwagen worden gezet. Dat is niet alleen efficiënter, maar ook een wapen in de strijd tegen drugssmokkel via de haven. 'Hiermee gaan we die niet stoppen, maar het wordt wel een stuk moeilijker gemaakt', zegt Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA).

Lees verder

Trump en Biden reageren op de dood van Ginsburg: "Ze was een fantastische vrouw"

Opperrechter aan het Amerikaanse Hooggerechtshof Ruth Bader Ginsburg is op 87-jarige leeftijd overleden aan pancreaskanker. De vrouw was een voorvechtster van gelijkheid tussen man en vrouw én geen grote fan van president Trump. Hij kreeg het nieuws te horen van een journalist die hem stond op te wachten op de luchthaven: "Ze was een geweldige vrouw, ik vind het erg om dit te horen."

Lees verder

12-jarige Ilias blijft spoorloos: 'Het is niets voor hem om zomaar te vertrekken'

Ruim tweehonderd sympathisanten waren vrijdag in Wilrijk samengekomen om een groot deel van Antwerpen uit te kammen in de hoop een spoor te vinden van de 12-jarige Ilias Chahdi. De jongen werd daar donderdag het laatst gezien toen hij voorbij een tankstation fietste. Sindsdien ontbreekt elk spoor, nadat ook een zoektocht vrijdagavond laat niets opleverde.

Lees verder

Anthony Davis stuwt LA Lakers naar winst in openingspartij Western Conference Final

De LA Lakers hebben het eerste duel in de finale van de Western Conference van de NBA gewonnen van de Denver Nuggets. Met Anthony Davis als topscorer wonnen de Lakers het duel in Orlando met 126-114.

Lees verder

Gestolen collectie uiterst zeldzame boeken teruggevonden onder Roemeense garage

Vrijdag maakte de Roemeense politie bekend dat ze een grote collectie boeken hebben teruggevonden onder een dikke laag cement in een garage. Zo'n 237 boeken zaten samen verpakt in grote zakken. De buit blijkt niet zomaar een buit te zijn: de boeken zijn uiterst zeldzaam. Zo zitten er eerste edities van de boeken van Isaac Newton of Galileo Galileï tussen. In 2017 werd de collectie uit een Londens magazijn gestolen.

Lees verder

Bertrand Traoré verlaat Lyon voor Aston Villa

De Burkinese international Bertrand Traoré verlaat het Franse Olympique Lyon voor de Engelse eersteklasser Aston Villa, de club van Björn Engels, zo maakten beide clubs zaterdag bekend. Met de overgang is een bedrag van 18,4 miljoen euro gemoeid, plus eventuele bonussen.

Lees verder

Orkaan Ianos kost twee mensen het leven in Griekenland

De Mediterraanse orkaan Ianos heeft twee doden geëist in Griekenland. Een derde persoon is nog vermist. De zogeheten 'medicane' trof vrijdag de Ionische eilanden voor de Griekse kust, zoals Corfu, Kefalonia en Zakynthos, en trok zaterdagnacht verder over het Griekse vasteland.

Lees verder

Thierry Neuville blijft in het zog van leider Ogier in Rally van Turkije

Halfweg de tweede wedstrijddag van de Rally van Turkije staat Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) zaterdagmiddag aan de leiding. De zesvoudige wereldkampioen heeft een kleine voorsprong van 1,6 seconden op eerste achtervolger Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC). Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) volgt als derde op 12,3 seconden. Wereldkampioen Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) overleefde de eerste klassementsrit van de dag niet. De Est beschadigde de stuurinrichting van zijn Hyundai en moest opgeven.

Lees verder

Manchester City nog minstens een maand zonder prijsschutter Sergio Agüero

De Engelse vicekampioen Manchester City kan de komende maand nog geen beroep doen op zijn Argentijnse aanvaller Sergio Agüero, die herstelt van een operatie aan de linkerknie, zo bevestigde coach Pep Guardiola.

Lees verder

Meeste migranten uit Moria verplaatst naar ander kamp op Lesbos

Op het Griekse eiland Lesbos is naar schatting driekwart van de 12.000 migranten uit het afgebrande kamp Moria overgebracht naar het nieuwe opvangkamp.

Lees verder

Xavier Siméon mag als vijfde van start gaan in GP Emilia-Romagna in de MotoE

Xavier Siméon (LCR E-Team) heeft zaterdag de vijfde tijd neergezet in de kwalificaties voor de GP van Emilia-Romagna MotoE in het Italiaanse Misano.

Lees verder

Coens wil op CD&V-platform dialoog aangaan met kiezers

CD&V-voorzitter Joachim Coens wil binnenkort met een digitaal participatieplatform rechtstreeks in dialoog treden met de kiezer. Ook niet-leden worden op die manier betrokken bij de keuzes die CD&V maakt.

Lees verder

Protest in Hongkong inspireert duizenden Thaise jongeren

In de Thaise hoofdstad Bangkok zijn duizenden studenten de straat op gegaan om te demonstreren tegen de conservatieve regering. Volgens de politie zijn er zeker 5.000 betogers op de been.

Lees verder

Navalni kan weer stappen, maar 'herstel zal nog lang duren'

De Russische dissident Alexej Navalny heeft een foto gepubliceerd van zichzelf op een trap in het Charite-ziekenhuis in Berlijn, waar hij wordt behandeld voor ernstige vergiftiging. In een bericht op Instagram bedankte de 44-jarige opposant de 'briljante doktoren' van het ziekenhuis.

Lees verder

Een tweede titel voor René Weiler: gewezen Anderlecht-trainer is Egyptisch kampioen

Al Ahly, getraind door de Zwitserse ex-Anderlecht-coach René Weiler, is na de 1-0 nederlaag van Zamalek tegen Aswan op de 28e speeldag zeker van de 42e Egyptische landstitel uit zijn geschiedenis, de vijfde op rij.

Lees verder

Deceuninck - Quick-Step pakt eindzege in Ronde van Slovakije met Jannik Steimle

De Duitser Jannik Steimle (Deceuninck - Quick-Step) heeft zich zaterdag na een spannende slotetappe tot de eindwinnaar van de Ronde van Slovakije (categorie 2.1) gekroond. De ritzege ging naar de Fransman Rudy Barbier (Israël Start-Up Nation).

Lees verder

Enorme druk op Republikeinse senatoren om nu in de pas te lopen

De Republikeinse Senaatsvoorzitter Mitch McConnell zal alles op alles zetten om snel de vijftig Republikeinse senatoren te vinden die Trumps opvolger voor de gestorven opperrechter Ruth Bader Ginsburg willen goedkeuren. Haar dood biedt de Republikeinse meerderheid in de Senaat een unieke kans: een derde, conservatieve opperrechter aanstellen zou allicht voor decennia de conservatieve meerderheid in het machtige Supreme Court garanderen. Tegelijk geeft dat Trump een conservatieve nalatenschap van formaat.

Lees verder

Anna van der Breggen schrijft de Giro Rosa voor de derde keer op haar naam

De Nederlandse Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) heeft zaterdag haar roze trui met succes verdedigd tijdens de slotetappe van de Ronde van Italië voor vrouwen (WorldTour). De ritzege ging vanuit een vroege vlucht naar de Franse Evita Muzic (FDJ-Nouvelle Aquitaine).

Lees verder

Hattrickheld Calvert-Lewin en James Rodriguez bezorgen Everton perfecte seizoenstart

Everton heeft zijn start in de Premier League niet gemist. Na een knappe 0-1 uitzege op het veld van Tottenham boekte het nu ook een 5-2 overwinning tegen West Brom. Grote uitblinker was Dominic Calvert-Lewin met drie goals. Ook nieuwkomer James Rodriguez liet met een goal en assist van zich spreken.

Lees verder

Zoektocht naar Ilias Chahdi: politie vraagt eigenaars van bewakingscamera's om beelden na te kijken

De speurders die nu al twee dagen op zoek zijn naar de vermiste tiener Ilias Chahdi (12) uit Mortsel, vragen dat eigenaars van bewakingscamera's op de beelden nagaan of de jongen door hen gefilmd is. Ze hopen zo op een aanknopingspunt. Vrijwilligers zoeken vandaag buiten Antwerpen naar de jongen, onder meer aan de Kust en in de Ardennen.

Lees verder

OHL ziet geldig doelpunt afgekeurd door afwezigheid VAR

Oud-Heverlee Leuven kwam in de uitwedstrijd tegen Oostende in de eerste helft op voorsprong via Thomas Henry, maar zag de goal afgekeurd voor buitenspel. Onterecht, zo bleek na het zien van de beelden. Henry vertrok vanop de eigen speelhelft wanneer Hubert een bal tussendoor speelde. De aanvaller van OHL kon zo alleen op doel afstormen, maar werd afgefloten voor buitenspel. Henry legde de bal hierna nog wel in doel. Omdat er geen communicatie was tussen scheidsrechter Christof Dierick en de VAR, zag Leuven zijn doelpunt onterecht afgekeurd.

Lees verder

Pogacar zorgt voor mirakel in de Tour: rijdt Roglic helemaal weg in tijdrit en pakt gele trui

Niet Primoz Roglic, wel Tadej Pogacar wint zonder ongelukken de Ronde van Frankrijk 2020. De amper 21-jarige Sloveen was ontketend in de tijdrit naar La Planche des Belles Filles, pakte zijn derde ritzege én reed zijn landgenoot van Jumbo-Visma op grandioze wijze uit het geel.

Lees verder

Landcodes aangepast: reizen binnen Europa is bijna onmogelijk

Wie op reis wil binnen Europa kan nog maar in acht 'groene' landen terecht. En dan nog niet eens overal. Enkel in het Liechtenstein, een dwergstaat in het midden van Europa, kan u nog min of meer ongestoord rondlopen. In Frankrijk is nog maar één departement, Creuse, een groene zone.

Lees verder

Tadej Pocacar na waanzinnige tijdrit: "Ik wist niet dat ik aan het winnen was door het geluid van het publiek"

Met een waanzinnige tijdrit kroonde Tadej Pogacar (UAE Emirates) zich in extremis tot Tourwinnaar. De amper 21-jarige Sloveen degradeerde de tegenstand op La Planche des Belles Filles en smeerde Roglic een achterstand van 1'56" aan. Na de finish wist Pogacar met zijn emoties geen blijf.

Lees verder

Sterk Oostende wint nu ook van Leuven

De VAR had de hoofdrol kunnen spelen in Oostende, maar de thuisploeg zette zelf orde op zaken. OH Leuven, dat voor de rust een penalty en een doelpunt ontnomen zag door een defect bij de videoref, ging alsnog met 3-1 voor de bijl.

Lees verder

Primoz Roglic verklaart ware offday: "Ik had niet de kracht om voldoende hard te trappen"

In de 36 kilometer lange tijdrit naar La Planche des Belles Filles kende Primoz Roglic een ware offday. De Sloveen van Jumbo-Visma begon met een voorsprong van 57 seconden aan de race tegen de klok, maar dat bleek verre van genoeg. Tadej Pocagar reed zijn landgenoot uiteindelijk op 1'56". Na afloop was Roglic kort van stof. "Natuurlijk is het niet leuk als je moet horen dat je op achterstand wordt gereden."

Lees verder

Wout van Aert ontgoocheld: 'Dit hadden we niet verwacht'

Bijna niemand had er nog rekening mee gehouden, maar Tadej Pogacar onttroonde in de voorlaatste Tourrit de ongenaakbaar gewaande Primoz Roglic. Wout van Aert, een van de meesterknechten van Roglic, zag het gebeuren. 'Ik zag op beeld dat Primoz heel hoekig draaide en dus niet zoals anders. En dan die stomme chronometer die voor nog meer stress zorgde.'

Lees verder

IN BEELD. Primoz Roglic in één uur tijd van de hemel naar de hel

Arme Primoz Roglic. De Sloveen van Jumbo-Visma domineerde met zijn ploeg de hele Tour, maar wordt in extremis nog uit het geel gereden door Tadej Pogacar, zijn negen jaar jongere landgenoot. In zijn reactie na de aankomst was Roglic uiterst kort, maar soms zeggen beelden meer dan duizend woorden.

Lees verder

Dortmund met Witsel, Hazard én Meunier zet Mönchengladbach makkelijk opzij dankzij onvermijdelijke Haaland

Na de monsterzege van Bayern tegen Schalke (8-0) van vrijdagavond kon ook concurrent Borussia Dortmund niet uitblijven. Het won thuis makkelijk met 3-0 van Borussia Mönchengladbach na doelpunten van Giovanni Reyna en twee keer Erling Haaland. Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier speelden de hele wedstrijd bij de Borussen.

Lees verder

Tadej Pogacar zet de Tour op zijn kop

Eén dag voor het einde heeft de Ronde van Frankrijk de omwenteling gekregen die haast niemand nog voor mogelijk hield. Niet Primoz Roglic maar Tadej Pogacar wint de Tour.

Lees verder

Dorsch schenkt AA Gent eerste uitzege

Tweede wedstrijd als hoofdcoach voor Wim De Decker van AA Gent en ook meteen tweede zege (0-1). Op bezoek bij Moeskroen kwamen de Buffalo's al snel op voorsprong via Dorsch maar verzuimden vervolgens om de partij al voortijdig op slot te gooien.

Lees verder

Emotionele oproep van familie vermiste Ilias (12): 'Kom naar huis. We zijn niet boos'

Al drie dagen is er geen enkel spoor van Ilias Chahdi (12) uit Mortsel. 'Ilias, als je vrij bent: kom dan alsjeblieft naar huis', smeken zijn ouders en zijn zus hem nu, in een publieke oproep. Ze hopen dat de jongen van huis is weggelopen, en dat er geen kwaad opzet in het spel is. Ook de politie gaat er nog van uit dat de jongen in goede gezondheid is.

Lees verder

Elise Mertens sneuvelt in de kwartfinales Rome tegen Pliskova

Elise Mertens (WTA 20) is er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi in Rome (gravel/2.098.290 dollar). De Belgische nummer één, het elfde reekshoofd, verloor na twee uur en elf minuten tennis in twee sets (6-3, 3-6 en 6-0) van de Tsjechische titelhouder Karolina Pliskova (WTA 4), het tweede reekshoofd. Mertens sneuvelde vorige week ook al in de kwartfinales op de US Open.

Lees verder

Gifpakje bestemd voor Witte Huis onderschept

De Amerikaanse politiediensten hebben een naar het Witte Huis verstuurd pakje onderschept dat het – potentieel dodelijke – gif ricine bevatte.

Lees verder

Anderlecht swingt voorbij zwak Waasland-Beveren

Anderlecht kende zaterdagavond weinig moeite met een zwak Waasland-Beveren. Na een doelpuntenkermis werd het 2-4. Paars-wit swingde bij momenten, al werd hen ook niet veel in de weg gelegd door de thuisploeg.

Lees verder

Kaap van 100.000 besmettingen overschreden in België

België heeft de kaap van 100.000 besmettingen met het coronavirus overschreden. Dat blijkt zondagochtend uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Het Belgische leger loopt leeg: groeiend aantal militairen vertrekken

Steeds meer ervaren militairen tussen 30 en 40 jaar vertrekken uit het leger 'omdat ze de miserie binnen Defensie beu zijn'. Dat klaagt vakbondsvoorzitter Yves Huwaert (ACMP) aan in De Zondag.

Lees verder

Downloadverbod TikTok in VS uitgesteld tot 27 september

Het Amerikaanse verbod op het downloaden van TikTok wordt uitgesteld tot 27 september. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel meegedeeld 'na de recente positieve ontwikkelingen'. De populaire Chinese video-app stelt een samenwerking met Oracle en Walmart voor om tegemoet te komen aan de veiligheidsbekommernissen van de Amerikaanse regering.

Lees verder

Duits schip Alan Kurdi redt meer dan honderd migranten uit zee

Het reddingsschip Alan Kurdi heeft zaterdag meer dan honderd migranten gered toen ze de Middellandse Zee probeerden over te steken om Europa te bereiken. Dat meldt de Duitse humanitaire organisatie Sea-Eye.

Lees verder

Trump wil 'volgende week' opvolger voordragen voor Ruth Bader Ginsburg 'en het zal een vrouw zijn'

De Amerikaanse president Donald Trump wil 'zeer snel' een opvolger voor de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg bij het Hooggerechtshof voorstellen. 'Het zal waarschijnlijk een vrouw zijn', zei Trump zaterdag. Intussen heeft een eerste Republikeinse senator gezegd dat de Senaat pas na de presidentsverkiezingen van 3 november zou mogen stemmen over de opvolging.

Lees verder