Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 september 2020

Open Monumentendag | Start to Run | Plantjesweekend KOTK

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Verkeersmaatregelen BK Wielrennen

Naar aanleiding van het Belgisch Kampioenschap wielrennen in buurgemeente Anzegem zijn er ook in Waregem enkele tijdelijke verkeersmaatregelen op dinsdag 22 september. Deze maatregelen zijn nodig om het verkeer (in de omleidingen) op die dag zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Lees verder...


Online plantjesverkoop Kom Op Tegen Kanker

Dit jaar ziet het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker er helemaal anders uit. Voor het eerst in 25 jaar bieden ze hun befaamde azalea's enkel online te koop aan. Leg voor 20 september een plantje in je winkelmandje. Met je aankoop houd je de zorg voor vele kankerpatiënten en hun naasten mee in stand.

Lees verder...


Open Monumentendag | zondag 13 september

Op zondag 13 september krijg je een unieke kans om een blik te werpen achter de schermen van de Gaverbeekhippodroom. Neem tussen 10.00u en 13.00u deel aan Open Monumentendag en geniet van een tochtje met de paardentram, een rondleiding door het nieuwe stallencomplex en een bezoek aan de tijdelijke expo Waregem Koerse in beeld.

Lees verder...


Proefles Start to Run

Op donderdag 17 september start een nieuwe reeks Start to Run voor volwassenen (vanaf 16 jaar) met een vrijblijvende proefles. We verzamelen om 18.00u. op de atletiekpiste (Zuiderlaan 30). Daarna nog even enthousiast? Dan valt jouw vaste loopafspraak voortaan wekelijks op donderdag.

Lees verder...


Tijdelijke tentoonstelling 170 jaar Waregem Koerse

Een unieke tijdelijke tentoonstelling brengt meer dan 170 jaar Waregem Koerse in beeld. Aan de hand van talrijke prachtige affiches en foto's kun je tientallen edities van dit spectaculaire paardenevent herbeleven. De tentoonstelling geeft een duidelijk beeld van de evolutie die Waregem Koerse (en de hippodroom) heeft doorgemaakt. HIPPO.WAR is gratis, maar voorlopig is reservatie verplicht via hippo.war@waregem.be of 056 62 12 52.

Lees verder...


Vacatures stadhuis / welzijnshuis

Zowel het stadhuis als het welzijnshuis zijn op zoek naar nieuwe medewerkers:


Lezing Wouter Deboot | donderdag 24 september

Zelf reizen ligt in deze coronatijden wat moeilijk. Maar niet getreurd, Wouter Deboot neemt je mee op zijn fietsavonturen alsof je er zelf bij was. Voor Iedereen Beroemd (Eén) doorkruiste Deboot de VS en Oceanië per fiets. De West-Vlaming vertelt over zijn tochten en laat je genieten van beide continenten aan de hand van exclusief beeldmateriaal. Een aanrader!

Lees verder...