Doorgaan naar hoofdcontent

Leiderschap Japan wisselt: Yoshihide Suga volgt Shinzo Abe op als partijleider

Leiderschap Japan wisselt: Yoshihide Suga volgt Shinzo Abe op als partijleider

In Japan heeft de regeringspartij LDP Yoshihide Suga verkozen als nieuwe partijleider, wat meteen de weg vrijmaakt om Shinzo Abe op te volgen als premier.

Lees verder

Staf Coppens verhuist met zijn gezin naar Zweden

Staf Coppens (39) en zijn vrouw Monique (47) verhuizen samen met hun twee kinderen, Beau (12) en Nora (11), naar Zweden. Dat meldt de VTM-presentator zelf op Instagram.

Lees verder

Inge Grognard: 'Maak scrubben tot een vast onderdeel van je huidverzorging'

Dagelijkse energieshots, ecologisch onverantwoord baden en af en toe series bingewatchen: make-upartieste Inge Grognard vertelt over de producten in haar badkamer, schoonheidsrituelen en beautyroutines.

Lees verder

Voedselbanken dringend op zoek naar giften: tot 20 procent meer vraag naar hulp door coronacrisis

De Belgische voedselbanken vrezen dat ze in het najaar minder genereus gaan kunnen zijn voor wie bij hen komt aankloppen. 'De coronacrisis heeft voor 15 tot 20% meer vraag naar gratis voeding gezorgd. Dankzij giften konden we dat aan, maar die extra budgetten zijn op tegen oktober', zegt voorzitter Jef Mottar.

Lees verder

10-jarige Lorenzo ontroert op herdenking coronaslachtoffers: 'Lieve opa, ik ben boos op corona'

Het Limburgse Sint-Truiden werd tijdens de eerste golf van de coronacrisis hard getroffen. In totaal stierven er in de periode tussen half maart en half juli 335 Truienaren, van wie een groot aantal ten gevolge van het coronavirus.

Lees verder

Immuniteit tegen oudere coronavirussen voorspelt weinig goeds voor sars-CoV-2

Met de 'oudere' coronavirussen raken mensen snel opnieuw geïnfecteerd, zo blijkt uit nieuw onderzoek, vaak al na twaalf maanden. 'Als dat ook voor het nieuwe coronavirus geldt, kunnen we groepsimmuniteit op onze buik schrijven.'

Lees verder

Volledige selectie bekend: Wout van Aert en Greg Van Avermaet zijn de kopmannen bij de Belgen voor het WK wielrennen

Bondscoach Rik Verbrugghe heeft zijn achtkoppige selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen op de weg. Op zondag 27 september zijn Wout van Aert en Greg Van Avermaet de kopmannen in het Italiaanse Imola.

Lees verder

Iran overweegt moordaanslag op Amerikaanse ambassadeur

Na de dood op de machtige Iraanse generaal Qassem Soleimani, blijft Iran op zoek naar manieren om wraak te nemen op de Verenigde Staten. Nu heeft Iran het gemunt op de Amerikaanse ambassadeur Lana Marks (66) in Zuid-Afrika.

Lees verder

Fietser (31) overleden na val in put bij werf in Beringen

In een put van een werf voor de aanleg van een nieuwe brug over het kanaal is maandagochtend in Beringen een fietser levenloos aangetroffen.

Lees verder

Ongezien: bultrugwalvis is de weg kwijt in Australische rivier

In het noorden van Australië zijn enkele weken terug drie bultrugwalvissen gespot in een rivier in het Kakadu National Park. Eén van hen waagde zich te diep landinwaarts en moest uit de rivier begeleid worden. Volgens experts is het zeer uitzonderlijk dat de walvissen daar gespot worden.

Lees verder

'Het zal altijd botsen, alle goede bedoelingen ten spijt'

De N-VA probeert vooral CD&V onder druk te zetten om het Vlaamse regeerakkoord zo veel mogelijk te vertalen naar het federale. Wat daar al geregeld is, kan de Vlaamse regering niet meer besmetten. 'Maar het zal altijd botsen.'

Lees verder

R-waardes overschrijden opnieuw grens van 1 in alle provincies

Het reproductiegetal in ons land ligt opnieuw in alle provincies boven de grens van 1. Dat betekent dat een besmet persoon gemiddeld meer dan 1 persoon besmet en de coronavirusepidemie uitbreidt. Zo blijkt maandag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Groot stuk van Groenlandse gletsjer afgebroken

Er is een groot stuk ijs van de 79N, of Nioghalvfjerdsfjorden-gletsjer, afgebroken. Door de opwarming van de aarde in combinatie met een ongewoon hete zomer is het ijs van de Groenlandse gletsjer losgekomen. De 79N is een van grootste overblijvende arctische gletsjers.

Lees verder

'De Dansaertwijk is eigenlijk een kleinere versie van Brussel zelf'

De 'Dansaertvlaming' is door een populaire parodieaccount springlevend op sociale media, maar ook met de wijk waar het typetje zijn naam aan dankt, gaat het goed. 'Het is soms een komen en gaan van nieuwe zaken, maar dat bepaalt mee de dynamiek.'

Lees verder

Vrijwillige zeeredders halen collega in nood uit Noordzee

Voor de kust van Blankenberge zijn dit weekend twee mensen in de problemen gekomen toen ze met hun catamaran aan het varen waren. Eén van hen kon gelukkig zijn collega-redder Joerie Vermoere van de Vrijwillige Blankenbergse Zeeredders opbellen. Met vijf redders gingen ze meteen het water op, en amper achttien minuten later kon de redder al gered worden.

Lees verder

AA Gent ontslaat coach Laszlo Bölöni na gesprek met spelersraad

AA Gent heeft afscheid genomen van Laszlo Bölöni. De Roemeense coach stond slechts 3 wedstrijden aan de zijlijn in de Ghelamco Arena.

Lees verder

Naomi Osaka blijft Black Lives Matter steunen met haar kledingkeuze

Met haar mondmaskers eerde tennisster Naomi Osaka bij elke match op de US Open een slachtoffer van politiegeweld en ook toen ze haar beker in ontvangst nam, was Black Lives Matter niet veraf.

Lees verder

Stad Brussel controleerde dit jaar al meer dan 13 miljoen auto's op overdreven snelheid

De stad Brussel heeft de strijd voor een verkeersveilige stad volgens het STOP-principe dit jaar al kracht bijgezet door in totaal 13.302.741 voertuigen op snelheid te controleren.

Lees verder

Gratis COVID-19-test mogelijk op Brussels Airport

Op Brussels Airport is maandagochtend een COVID-19-testcentrum opengegaan. Passagiers die terugkeren uit een rode zone kunnen zich er na aankomst laten testen en krijgen binnen de 24 uur het testresultaat.

Lees verder

Slottijdrit Tirreno-Adriatico: Filippo Ganna te snel voor Victor Campenaerts, eindzege voor Simon Yates

In de Tirreno-Adriatico stond vandaag de laatste etappe op het programma. De Italiaan Filippo Ganna won de afsluitende tijdrit in San Benedetto del Tronto afgetekend voor Victor Campenaerts. In de strijd om de eindzege hield Simon Yates genoeg ruimte over om Geraint Thomas af te houden.

Lees verder

Kwik klimt boven de 30 graden: nooit eerder viel tropische dag zo laat op het jaar

Het dagrecord voor de warmste 14 september ooit gemeten is deze namiddag in Ukkel verbroken. Het kwik klom er boven de 30 graden. Nooit eerder werd een tropische dag zo laat op het jaar opgetekend.

Lees verder

Contactopspoorders moeten nog niet naar adem happen

De sterke stijging van het aantal bevestigde coronagevallen brengt de contactopspoorders nog niet in verlegenheid. 'Onze capaciteit volstaat nog royaal, maar er is een limiet.'

Lees verder

Meer oproepen bij Tele-Onthaal over sexting

Sinds vrijdag zijn er bij Tele-Onthaal opvallend meer oproepen binnengekomen rond sexting. 'Het gaat om zo'n 10 tot 15 gesprekken per dag rond de thematiek, dat is veel meer dan normaal', vertelt woordvoerster Jennifer Pots.

Lees verder

Ivan De Witte slaat mea culpa na ontslag Laszlo Bölöni : "Deze miscast was mijn verantwoordelijkheid"

Amper 25 dagen na het aanstellen van Laszlo Bölöni kondigde AA Gent-voorzitter Ivan De Witte maandagmiddag alweer het ontslag van de Roemeense coach aan. Een beslissing die niet eens zo onverwacht kwam na de povere 3 op 9 die de Buffalo's boekten onder het bewind van Bölöni. Wim De Decker en Peter Balette nemen 'tot nader order' over en zullen morgenavond ook op de bank zitten bij het Champions League-voorrondeduel tegen Rapid Wien.

Lees verder

Evidence-based werken als HR-professional: hoe pakt Poolstok dit aan en wat kan jij hiervan leren?

Evidence-based management heeft als doelstelling om, via kritisch denken en het verzamelen van de best beschikbare evidentie, de meest succesvolle keuze te maken. Een duidelijke richtlijn die niet zo makkelijk te hanteren blijkt te zijn in de P&O-praktijk.

Lees verder

Trump overtreedt coronamaatregelen bij indoor massabijeenkomst

Voor het eerst in drie maanden tijd heeft Donald Trump een indoor verkiezingsbijeenkomst gehouden. In een fabriekspand in Henderson, in de staat Nevada, kwamen duizenden supporters van de president samen. Van het respecteren van de coronamaatregelen was nauwelijks sprake, dat blijkt ook uit bovenstaande beelden.

Lees verder

Loekasjenko krijgt lening van 1,5 miljard dollar van Poetin

De Russische president Vladimir Poetin heeft Wit-Rusland een lening toegezegd van 1,5 miljard dollar. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt na een onderhoud met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko in de Russische badplaats Sotsji. Hij zei er ook van overtuigd te zijn dat Loekasjenko de crisis in Wit-Rusland zal oplossen.

Lees verder

Astronomen ontdekken 'mogelijk teken van leven' op Venus

De aarde is mogelijk niet de enige planeet in ons zonnestelsel waar leven voorkomt. Hoog in de dampkring van de planeet Venus hebben wetenschappers sterke aanwijzingen voor leven gevonden. Het gaat mogelijk om microbes, minieme organismen die misschien door de lucht van Venus zweven, al blijven de onderzoekers ook zoeken naar andere verklaringen.

Lees verder

Stan Van Samang zet deurwaarders in om naaktfoto's offline te halen

De advocaten van zanger Stan Van Samang hebben deurwaarders gestuurd naar de internetbedrijven Google en Facebook en naar de satirische website 't Scheldt. Zij moeten ervoor te zorgen dat die de gelekte naaktbeelden van de zanger offline halen.

Lees verder

Voorzitter Europees Parlement over zaak-Chovanec: 'Waarheid moet aan het licht komen'

De voorzitter van het Europees Parlement, de Italiaan David Sassoli, heeft maandag de plenaire vergadering in Brussel geopend met een verwijzing naar de zaak-Chovanec. 'De waarheid moet aan het licht komen', klonk het bij Sassoli.

Lees verder

Elise Mertens wint eerste match op gravel makkelijk

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich maandag gemakkelijk geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rome (gravel/2.098.290 dollar).

Het elfde reekshoofd was in de eerste ronde in twee sets te sterk voor de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 62): 6-3 en 6-1 na 1 uur en 12 minuten.

Lees verder

Harvey Weinstein moet onderscheiding terugsturen naar Britse Queen

Harvey Weinstein moet deze week het lintje, dat hij in 2004 kreeg uit naam van koningin Elizabeth, weer inleveren, schrijft The Daily Mail. Eerder dit jaar werd de voormalige filmproducent door een Amerikaanse rechtbank tot 23 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens verkrachting.

Lees verder

Tijdelijk werklozen krijgen volgend jaar toch volledig bedrag vakantiegeld

Iedereen zal volgend jaar zijn volledig vakantiegeld krijgen. Vakbonden en werkgevers hebben daar een akkoord over bereikt. Ze vragen wel dat de overheid bijspringt voor bedrijven in moeilijkheden.

Lees verder

Onderzoek naar t-shirt van F1-wereldkampioen Lewis Hamilton

Volgens een woordvoerder van de Internationale Automobielfederatie (FIA) zal er waarschijnlijk een onderzoek gestart worden naar Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit zou vervolgd kunnen worden voor het dragen van een T-shirt met het opschrift "Arresteer de politieagenten die Breonna Taylor doodden" op de Grote Prijs van Toscane.

Lees verder

Rafael Nadal staat niet te springen voor publiek op Roland Garros

Rafael Nadal, die voor het eerst terug op het court staat op het Masters 1.000-toernooi van Rome, drukte zich maandag wat terughoudend uit over het idee om op Roland Garros opnieuw met supporters te spelen. De Spanjaard roept op om eerst nog te bekijken "hoe het virus zich evolueert" in de komende weken.

Lees verder

Johnson vraagt Lagerhuis om steun voor omstreden brexitwet

Ondanks felle bezwaren van Conservatieve partijgenoten en de EU staat de Britse premier Boris Johnson vierkant achter het omstreden wetsvoorstel dat in strijd is met het verdrag dat de uittreding uit de EU regelt. Hij riep parlementariërs in het Lagerhuis maandag op zich achter de wet te scharen.

Lees verder

Clijsters past voor Roland Garros

Kim Clijsters zet een punt achter dit seizoen. Ze blijft de komende weken bij haar familie, en geeft verstek voor het gravelseizoen in Europa.

Lees verder

Staf Coppens: 'Ik wil op mijn 60ste niet terugkijken en denken: doeme, had ik het maar gedurfd'

Verbazing bij zijn vrienden, tranen bij zijn broer Mathias. Maar het besluit van Staf Coppens (39) staat vast. Volgende maand al trekt de presentator met zijn gezin naar Zweden om er een camping te openen. En er te blijven. Want Coppens blijft dan wel programma's maken voor VTM, de verhuizing is definitief. Een levensdroom, noemt hij het. 'Een gek idee, ja. Maar we doen dit als gezin. Als je al zo lang iets wilt, dan moet je het op een bepaald moment gewoon doén.'

Lees verder

Antwerpen start met plaatsen vingerafdrukken op identiteitskaart

De stad Antwerpen is maandag begonnen met het nemen van vingerafdrukken van iedereen die een nieuwe elektronische identiteitskaart (e-ID) aanvraagt. Antwerpen is een van de eerste grote steden in Vlaanderen die mee in het Europese traject terzake stapt.

Lees verder

Champagne-oogst nooit zo vroeg gestart

In de Champagnestreek in het noorden van Frankrijk is de oogst van de druiven voor de gelijknamige wijn al op 17 augustus begonnen. Hij gaat daardoor de geschiedenis in als de vroegste oogst ooit in de Champagnestreek.

Lees verder

Brusselse beurs loopt storm voor anti-snurkbedrijf

Het gezondheids- en technologiebedrijf Nyxoah trekt deze week naar de beurs. Nu al is duidelijk dat er meer vraag is naar aandelen dan dat er worden aangeboden. De inschrijvingsperiode voor de beursgang wordt daarom vervroegd afgesloten.

Lees verder

Andy Murray krijgt wildcard voor Roland Garros

Andy Murray krijgt een wildcard voor Roland Garros, dat van 27 september tot 11 oktober gespeeld wordt. Eerder werd de voormalige nummer 1 van de wereld ook uitgenodigd voor de US Open.

Lees verder

Trump over bosbranden: 'Geen klimaatopwarming, het wordt koeler'

Bij zijn bezoek aan Sacramento, de hoofdstad van Californië, heeft de Amerikaanse president aangedrongen op beter bosbeheer. De staat wordt geteisterd door bosbranden en goed bosbeheer is volgens de president de oplossing. De klimaatopwarming heeft er niets mee te maken, 'want het zal koeler beginnen worden', klonk het nog.

Lees verder

Tourbaas Prudhomme mag terugkeren in karavaan

Tourbaas Christian Prudhomme is vanaf dinsdag weer actief in de karavaan van de Tour de France. Hij heeft volgens de organisatie negatief getest op het coronavirus. Daardoor mag hij zijn leidinggevende functie in de Ronde van Frankrijk weer ter plaatse uitoefenen.

Lees verder

Drie doden nadat boot met migranten kapseist nabij Kreta

Minstens drie migranten, waaronder twee kinderen, zijn omgekomen bij een schipbreuk voor de oostkust van Kreta. De Griekse kustwacht kon 53 mensen uit het water redden, melden de autoriteiten.

Lees verder

Aantal auto's daalt voor het eerst sinds WO II

Er rijden minder auto's in België rond, en dat is de ­eerste keer sinds WO II. Een effect van de lockdown? Of is de auto over zijn piek heen?

Lees verder

Revelatie Beerschot klopt negen Genk-spelers in spektakelmatch

Laszlo Bölöni is nog maar net ontslagen of de volgende kandidaat dient zich aan. Trainer Hannes Wolf zag zijn Genk twee rode kaarten krijgen en met 5-2 verliezen van revelatie Beerschot, de Limburgers blijven achter op een twaalfde plek met vijf op vijftien. Beerschot, waar Raphaël Holzhauser met twee goals en een assist alweer de absolute uitblinker was, geeft komende vrijdag als verrassende nummer twee leider Charleroi partij.

Lees verder

Waarom het vrouwen zijn die de revolutie in Wit-Rusland leiden

In Wit-Rusland wordt al wekenlang betoogd tegen president Aleksandr Loekasjenko. Ook afgelopen weekend kwamen er weer honderdduizend demonstranten op straat.

Lees verder

Trump roept noodtoestand uit in Louisiana wegens orkaan Sally

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de noodtoestand afgekondigd voor de staat Louisiana vanwege de naderende orkaan Sally. Dat maakt de weg vrij voor federale hulp aan de zuidelijke staat. Rampendienst FEMA heeft een officier benoemd om de noodmaatregelen en hersteloperaties in getroffen gebieden te coördineren.

Lees verder

'Navalni wil terug naar Rusland om missie voort te zetten'

De Russische oppositieleider Aleksej Navalni wil ondanks zijn recente vergiftiging terug naar Rusland om zijn politieke missie voort te zetten. De herstellende Kremlin-criticus heeft dinsdag gesproken met een Duitse openbaar aanklager, stelt een Duitse veiligheidsbron. Dat schrijft The New York Times.

Lees verder

Brits parlement keurt omstreden brexitwet goed

De Britse parlementsleden gaven maandagavond hun goedkeuring aan het controversiële wetsvoorstel van Boris Johnson waardoor hij, in strijd met het internationaal recht, bepaalde bepalingen van de vorig jaar ondertekende Brexit-deal kan terugdraaien.

Lees verder

Aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt tot gemiddeld 746 per dag

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft stijgen. Afgelopen vrijdag was er sprake van meer dan 1.000 besmettingen op 1 dag. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Presidentsverkiezingen Ivoorkust: controversiële kandidatuur Ouattara aanvaard, die van Gbagbo afgewezen

De Constitutionele Raad in Ivoorkust heeft maandag de kandidatuur aanvaard van president Alassane Ouattara voor een controversiële derde termijn voor het presidentschap. Diezelfde raad verwierp de kandidatuur van gewezen president Laurent Gbagbo en die van ex-rebellenleider en premier Guillaume Soro voor de presidentsverkiezingen van 31 oktober in het land.

Lees verder

Gerecht onderzoekt witwassen bij FNG

Het gerecht onderzoekt mogelijke misdrijven bij de failliete modegroep FNG, en dat onderzoek is uitgebreid naar witwassen. De Tijd schrijft dat de woordvoerder van het parket van Antwerpen, Kristof Aerts, het nieuws bevestigt.

Lees verder

Zonnig met temperaturen tot 34 graden

Dinsdag wordt het opnieuw zonnig met in de loop van de dag mogelijk enkele zeldzame wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 28 of 29 graden in de Hoge Venen, 29 of 30 graden aan zee en plaatselijk 33 of 34 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidzuidwest, zegt het KMI.

Lees verder