Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 september 2020

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Het is druk in onze hondenlosloopzones, maar ...

Het is druk in onze hondenlosloopzones, maar ...
De vier hondenlosloopzones in onze gemeentes lokken heel wat honden en hun baasjes. Zo'n succes is fijn, maar zorgt soms voor irritaties. Daarom willen we iedereen vragen om het huishoudelijk reglement te volgen. Als gemeente zullen we zorgen voor extra hondenpoepbuizen.
Lees verder

Knutsel een vogelhuisje en win!
Wil jij ook meer vogels naar je tuin lokken? Dan is er niets beters dan een mooi, origineel en zelfgeknutseld vogelhuisje. Bouw er één voor eind september, deel een foto met ons en wie weet win je een mooie vogelspotprijs!
Lees verder

Bekendmaking retributie op administratieve stukken en prestatie in de bibliotheek van heden tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 7 september 2020 betreffende de retributie op administratieve stukken en prestaties in de bibliotheek wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 15 september 2020.
Lees verder

Bekendmaking contantbelasting op inzameling, hergebruik, recyclage, nuttige toepassing en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen of vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen van 1 oktober 2020 tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 7 september 2020 betreffende de contantbelasting op inzameling, hergebruik,... van huishoudelijke afvalstoffen of vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 15 september 2020
Lees verder

Bekendmaking concessies op de gemeentelijke begraafplaatsen van 1 oktober 2020 tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 7 september 2020 betreffende de concessies op de gemeentelijke begraafplaatsen wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 15 september 2020.
Lees verder

Bekendmaking retributie op het gebruik van sportinfrastructuur van 6 oktober 2020 tot en met 31 augustus 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 7 september 2020 betreffende de retributie op het gebruik van sportinfrastructuur wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 15 september 2020.
Lees verder

Bekendmaking aanvullende belasting op de belasting op natuurlijke personen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 7 september 2020 betreffende de aanvullende contantbelasting op de belasting op natuurlijke personen wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 15 september 2020.
Lees verder

Bekendmaking coronamaatregelen - Vermindering van de belastingdruk in crisistijd
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 7 september 2020 betreffende coronamaatregelen - vermindering van de belastingdruk in crisistijd wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 15 september 2020.
Lees verder

Bekendmaking aanvullende belasting opcentiemen onroerende voorheffing van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 7 september 2020 betreffende de aanvullende contantbelasting opcentiemen onroerende voorheffing wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 15 september 2020.
Lees verder

Vacature: Ploegbaas voor een gedreven ploeg specialisten in wegen en gebouwen
Heb je wel wat kaas gegeten van wegen en gebouwen? Hou je van teamspirit, resultaten halen en een toffe job? Leidinggeven over een 14 koppige ploeg zegt je wel wat? Top!
Lees verder

Vacature: Held van de sociale dienst - Maatschappelijk werker (B1-B3)
Wil je werken voor mensen, maar vooral mét mensen? Heb jij het in je om mensen te stimuleren en bij te staan? Een hulpverlener in hart en ziel? Wie weet ben jij het ontbrekende puzzelstukje dat we zoeken om ons team weer compleet te maken.
Lees verder

Vacature: Poetswonder met oog voor detail
Hou jij van orde en netheid? En werk je graag in teamverband? Momenteel zijn wij op zoek naar 2 poetshulpen voor 19u per week in school Dijkstein.
Lees verder

OV/2020/141 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het verbouwen van een vrijstaande eengezinswoning-Dr.Laenenstraat 20-Michelle Dietens
Lees verder

OV/2020/210/ME - Bekendmaking melding voor het creëren van een zorgwoning- Baanvelden 3 - Jan Denies
Lees verder

OV/2020/127 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het plaatsen van een carport en tuinhuis - Esdoornstraat 8 - Jan Denies
Lees verder

Vacature: 2 Poetswonders met oog voor detail
Hou jij van orde en netheid? En werk je graag in teamverband? Momenteel zijn wij op zoek naar 2 poetshulpen voor 19u per week in onze school Dijkstein.
Lees verder

Participatietraject Borgersteinpark gaat van start
De komende jaren ontwikkelen we het Borgersteinpark tot de nieuwe, bruisende en groene ontmoetingsplaats van Pasbrug-Nieuwendijk. Daarvoor rekenen we ook op de inbreng van de buurtbewoners. Vandaag is het participatietraject gestart. Op verschillende manieren kan je jouw ideeën en wensen doorgeven.
Lees verder

Bekendmaking gemeentelijk basisonderwijs - Ouderwerking: schenkingen
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 7 september 2020 betreffende het gemeentelijke onderwijs - Ouderwerking: schenkingen wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 17 september 2020.
Lees verder

Bekendmaking aanvullend verkeersreglement Wavervelden
Het besluit van het schepencollege genomen in zitting van14 september 2020 betreffende het aanvullend verkeersreglement in Wavervelden: aanpassing, wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 17 september 2020
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/219-Meidoornstraat 21-Nicole Somers
Lees verder

Klaproos en last post: herdenk mee de Slag om Dorpveld
Ieder jaar tijdens het laatste weekend van september herdenkt Sint-Katelijne-Waver de Slag om Dorpveld. Door de coronapandemie gebeurt de herdenking aan het monument dit jaar in beperkte kring. Maar we hopen dat jullie met z'n allen thuis mee herdenken. Hoe? Klik door en bekijk ons filmpje.
Lees verder

Herbekijk de gemeenteraad van 7 september via Youtube
Op maandag 7 september vergaderde de gemeenteraad. Dat gebeurde ,als gevolg van het coronavirus, nog steeds van thuis via Zoom. De vergadering was live te bekijken via Youtube. Heb je het gemist? Je kan de zitting herbekijken.
Lees verder