Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 september 2020

Gemeente Mol: Mag je kind naar school of naar de kinderopvang? Infografiek verduidelijkt

Mag je kind naar school of naar de kinderopvang? Infografiek verduidelijkt

Onze scholen en de kinderopvang ontvangen heel wat telefoontjes van bezorgde ouders. Heel wat ouders vragen zich af of hun kind naar school mag komen als het bijvoorbeeld een loopneus of kriebelhoest heeft. In samenwerking met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), de huisartsenkring, de scholen en de kinderopvang maakten we een infografiek die ouders de nodige handvaten aanreikt. Volg dit schema nauwgezet en vermijd zo de verdere verspreiding van het coronavirus.

Lees verder

Laatste plaatsen vrij voor de richting DJ en Producer!

De inschrijvingen voor de richting DJ en Producer verliepen zeer vlot. Droom jij er ook van om als DJ achter de decks te staan? Of om als producer je muziek te maken en op te nemen? Reserveer dan één van de laatste plaatsjes voor deze cursus. Zowel voor 12-jarigen als 15-plussers zijn er nog enkele plaatsen vrij.

Lees verder

Jakob Smitsmuseum levert werken voor 'De Kunstkamer' in Art Center Hugo Voeten

Op vrijdag 18 september opent in het Art Center Hugo Voeten in Herentals de tentoonstelling 'De Kunstkamer'. Onder andere een 30-tal topwerken uit het Jakob Smitsmuseum vonden de weg naar Herentals. 'Het Gehucht' (de nummer 1 van onze Smits top 20), 'De soldaten trekken voorbij' (ons logo gebaseerd op de vensterpartij die je ziet in het schilderij) en 'Mater Amabilis' (werk uit de beginperiode van Smits) kan je er zoal bewonderen.

Lees verder

Gebruik géén woonstraten om rioleringswerken in Ezaart te vermijden

Het gemeentebestuur roept automobilisten op om de woonstraten van Ezaart niet te gebruiken als omleidingsroute voor de rioleringswerken op de gewestweg Ezaart (N103). In plaats van de Zuiderring rijden te veel chauffeurs van en naar Geel via smalle woonstraten die hiervoor niet zijn uitgerust. Bovendien rijden chauffeurs aan onaangepast hoge snelheden, wat ook een gevaar oplevert voor de nabijgelegen schoolomgeving van Mozawiek. De verkeersdienst voerde in de Sint-Willebrordusstraat en de Keikenstraat een tijdelijke snelheidsbeperking in van 30 km/uur. Deze snelheidsverlaging verhoogt de verkeersveiligheid in de betrokken woonstraten en stimuleert chauffeurs om de Borgerhoutsendijk en Zuiderring als bewegwijzerde omleiding te gebruiken. 

Lees verder