Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 september 2020

Gemeente Mol: Grote rode brievenbus aan kerkplein Rauw brengt buurt (nog) dichter bij elkaar

Grote rode brievenbus aan kerkplein Rauw brengt buurt (nog) dichter bij elkaar

Aan het kerkplein van Rauw staat sinds half september een kolossale rode brievenbus die past in een groot kunstproject. Kunstenaars willen met het project de inwoners van Rauw (nog) dichter bij elkaar brengen. Het concept is simpel: elke kunstenaar krijgt één straat toegewezen en bezorgt een brief met een vraag of opdracht aan alle bewoners. De Rauwenaren antwoorden via de rode brievenbus. Op basis van de reacties gaan ze samen aan de slag. Het eindresultaat kan je later bewonderen op een fysiek dorpsfeest. Het gemeentebestuur wordt warm van zulke initiatieven in onze gehuchten en wenst de deelnemers alle succes!

Lees verder

Bladkorvenplan 2020 definitief vastgelegd

Het bladkorvenplan voor 2020 ligt definitief vast. In totaal plaatsen we 425 bladkorven. In het nieuwe bladkorvenplan komen er geen extra korven bij. De bladkorven verschijnen vanaf oktober in de geselecteerde gemeentelijke woonstraten. Bekijk het bladkorvenplan hier.

Lees verder

Preventiecampagne 'Doe de deur dicht' redt levens

Brandweerzone Kempen start met de campagne 'Doe de deur dicht'. Deze campagne maakt mensen bewust van het belang 'een deur dicht te doen' in combinatie met voldoende rookmelders en een vluchtplan. Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, red je levens. Als er brand uitbreekt, blijft het vuur en de verstikkende rook, de grootste bedreiging, langer opgesloten. Zo is er meer tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen. Op die manier beperk je de schade aan je woning en kan je het aantal doden en gewonden terugdringen bij brand.

Lees verder

Baileybrug De Maat - Den Diel onderbroken op 25 september voor filmopnames

Op vrijdag 25 september is de baileybrug tussen De Maat en Den Diel afgesloten. Het doorgangsverbod van 15 uur tot 2 uur 's nachts en wordt ingevoerd voor filmopnames door Basecamp Productions. Fietsers en voetgangers kunnen nog oversteken tot en met 19 uur, vanaf dan volgt iedereen de omleiding. Een omleiding is voorzien via Zilvermeerlaan – Wolfsbos – grondgebied Dessel (Nieuwedijk – Puttendijk) – Den Diel. De filmploeg is gevraagd om – wanneer mogelijk – de fietsers toch zoveel mogelijk doorgang te verlenen over de brug.

Lees verder